מחפשת המלצה לרופא ילדים בירושלים, קופ"ח כללית

אנשים מוכרים הכל

לאחרונה מישהו מכר באיביי את חלקו בעולם הבא, הוא הגיע לכמה אלפי דולרים עד שחסמו אותו...
דווקא יש תרופה מחרא של כלבים, אני מכירה כמה כאלה שזקוקים לזה...
וגם ברפואה הקונב' יש טיפולים חדשניים בהשתלות צואה... אז לא כדאי לזלזל לפעמים בתרופות אזוטריות

לא סילפתי דבר, התייחסתי ישירות לדברייך

"תוחלת החיים: מספיק עם המיתוס, הגיינה, סניטציה, רמה כלכלית, תזונה מגוונת, פחות צפיפיות - זה בעיקר מה שהעלה את תוחלת החיים."

הרפואה (האמיתית, זו שמבוססת על מדע, הכוונה) היא חלק מהמדע, ואם את חוזרת שוב על "הרפואה לא קידמה ויש הבדל גדול" או ""מדע הרפואה" לא מרפא כלום" אז לא סילפתי דבר, כי הנה עד חוזרת על אותן אמירות שיקריות...
א. הרפואה קידמה והרבה (וכל מה שכתבתי בסוף דבריי בהודעה הקודמת רלוונטי גם כאן)
ב. אין הבדל גדול, הכל חלק מהגישה המדעית שבזכותה אנחנו כאן, מנהלים את הדיון הזה.

הרפואה בכלל (או החיסונים בפרט) לא גורמת לסוכרת (2) או להצרות עורקים והתקפי לב אלא אורח החיים המודרני (וגם נטייה תורשתית... צריך גם מזל בחיים). אכילה לא מבוקרת, שומנים, סוכרים, מיעוט בפעילות גופנית, עישון ועוד. במקרים כאלה עדיפה התנהגות מונעת של שמירה על אורח חיים בריא (תשאלי את צביקה הדר) ואז גם לא צריך "להשיב" לחולה את הבריאות, ולא צריך ריפוי.

אבל לפעמים מאחרים את הרכבת, ואז אין ברירה. אוי ואבוי למי שיגיע למצב קיצוני של התקף לב או איבר מזוהם / מנומק (שמחייב כריתה) ויסתמך על מים קסומים שיושיעו אותו...

משעשע לראות שאת מצטטת רופא שאומר שהוא רוצה לרפא, כי זה באמת כל כך מקורי וייחודי שאף רופא אחר לפניו או אחריו לא חשב על זה!
מוכרים את הקלישאות שלו על טישרט?

הרפואה לא "המציאה" מחלות כרוניות. יש מחלות שפשוט לא ניתן לרפא נכון להיום (וגם ההומאופתיה לא מסוגלת לרפא, אז לא ברור לי איך ה"האשמה" הזו מקדמת את הגישה שלך) והדבר היחיד שניתן לעשות הוא למזער את הנזקים והסימפטומים. יש הרבה מחלות או מצבים (סוכרת נעורים, מושתלי איברים, נשאי איידס ועוד) שבעבר לא היו כרוניים אלא גזר דין מוות, וכיום אפשר לחיות איתם שנים ארוכות. שנים שמחייבות טיפול תרופתי (תרופות אמיתיות עם חומר פעיל, הכוונה) אבל תשאלי את אותם אנשים מה הם מעדיפים, וכנראה שהם מעדיפים לחיות... סמואל האנמן והשיטה שלו לא מנעו מהם למות. הרפואה המודרנית כן.

מעניין

שאתה בוחר להתייחס לחלק מהדברים שאני מעלה ומתעלם מכל השאר
לא ראיתי התייחסות "לרפואה האמיתית" בסרט - כיצד משווקים מחלות?
אכן אורח החיים המערבי בעל תרומה לא קטנה למצב הבריאות, אבל ממש ממש ממש בקטנה
מאין העלייה הדרמתית בלוקמיה וסרטן אצל ילדים?
במגפת ההפרעות קשב ורויכוז?
במכלול המחלות האוטואימיוניות? האלרגיות?
העלייה הדרמתית באוטיזם?
סכרת ילדים?
המחלות הללו הם תוצאה ישירה של "הרפואה האמיתית" אבל מה לכם ולספקנות בריאה?

הציטוט הוא מה שאף רופא מערבי לא מסוגל לעשות - להשיב את הבריאות באופן קבוע
וציטוט מהפסקה הבאה:
"אידיאל הריפוי הנעלה ביותר הוא השבה לבריאות בדרך מהירה, עדינה וקבועה".
הוא לא היה כותב אלמלא זה היה בר השגה, כבר אנשים שכחו שזה בכלל אפשרי

סמואל האמן הציל מיליוני אנשים במגפות הגדולות שהתחוללו בזמנו גם עם נשקלל את הריפוי המזיק (שממשיך עד ימינו אלה) של הרפואה המערבית עדיין התחולל ריפוי בקנה מידה מרשים ביותר
וגם בימנו
http://www.sott.net/article/237971-Cuba-prevents-annual-epidemic-among-2-5m-people-using-homeopathy

אני בוחר להתייחס למה ששווה התייחסות מבחינתי

אכן לא התייחסתי לסרט שלא צפיתי בו ואין לי כוונה לבזבז עליו את זמני. תודה על הקישור, אבל לא תודה, אני לא חייב לצפות או לקרוא כל מה שיש מאחורי קישור שמישהו שם בפורום. גם לי יש רק 24 שעות ביממה ואני מחליט איך לנצל אותן ולא צריך להתנצל או לתת לך דין וחשבון על כך.

אני לא מבין בסרטן אצל ילדים, גם לא בסוכרת ובמחלות אחרות. אני לא רופא.
אבל למשל, מדברים שקראתי טוענים שחלק ניכר מהעלייה בבעיות קשב וריכוז הוא:
א. אורח החיים המודרני - קליפים, יוטיוב, סמסים, משחקי מחשב ועוד שגורמים לילדים להתרגל ליחידות קטנות של מידע ואז כשיש יחידות גדולות הם מאבדים ריכוז.
ב. איבחון טוב יותר ומודעות. שינוי קטגוריות מצד המאבחנים מצד אחד, ומודעות גדולה יותר של ההורים מצד שני. כשהייתי בבית ספר נדיר היה למצוא תלמידים "מאובחנים" ולו רק מפני שאף אחד לא הלך בכלל לאיבחונים! לא חושב שהיו, מי ידע על זה בכלל? תלמידים משועממים פשוט נרדמו בכיתה, או הפריעו ונשלחו החוצה, או למזכירות, או נפלטו ממסגרות הלימודים והלכו לעבוד (או לגנוב). היום תיכנסי לכיתה ואין כמעט אף תלמיד שאין לו איזה איבחון או איזה תוספת זמן במבחן או משהו. פשוט כל ההורים לוקחים את הילדים שחלילה הילד לא יפספס את ההקלות שמגיעות לו.

אבל לטעון שכל זה בגלל הרפואה המערבית שקיימת כבר יותר ממאה שנה?
יש כל כך הרבה דברים וגורמים בעולם שהשתנו בעשורים האחרונים, שלטעון שהכל באשמת הרפואה זה מגוחך וחסר אחריות.
מתאם זה לא סיבתיות!
גם אם יש יותר א' ויש יותר ב' זה לא אומר ש-ב' זה בגלל א'. מדענים עובדים קשה מאוד כדי לבסס סיבתיות שאת זורקת בנפנוף ידיים.

אף אחד לא מסוגל להשיב את הבריאות באופן קבוע כי העולם מלא בפתוגנים ומלא בסכנות, ולחלקנו אין מזל או גנטיקה מוצלחת ואין ביטוח. אבל זה שרופא מלפני 200+ שנה חושב שהוא מצא את האור... נו, מה לעשות שזה לא מחזיק מים מבחינה מדעית?

כשאת אומרת שהוא הציל מיליוני אנשים את שוכחת שזה היה לפני 200+ שנה שאז הרפואה המערבית הייתה רק בחיתוליה וממש לא מה שהיא עכשיו. אז ברור שאם הוא הקפיד על היגיינה ונתן לחולים מים מזוקקים זה היה עדיף על בתי חולים שלא הקפידו (עדיין) על היגיינה ושביצעו טיפולים שגם הם לא היו מבוססי מדע אבל הם גם היו מזיקים (בניגוד לשתיית מים) כמו למשל הקזת דם. אין ספק שלתקופתו הגישה שלו הייתה עדיפה. אבל ברוך השם, התקדמנו ולמדנו מאז... חבל שההומאופתים נשארו מאחור ומתעקשים להאחז בהמצאות לא מבוססות מלפני 200+ שנה, אלוהים יודע למה.

אז אתה עוצם עניים

לא נחשף לעובדות, ובוחר להתווכח על סמך הדעות הקדומות שנמצאים אצלך
ואם אתה לא מבין בסרטן ובסוכרת וכ"ו על סמך מה הפכת להיות האביר המגן?
שאמרתי שהוא הציל מיליוני אנשים, אם לא שמת כתבתי שזה בשקלול הרפואה המזיקה שהייתה אז, גם אם משווים סטטיסטיקות לרפואה היום, עדיין ההומיאופתיה הייתה כשידה על העליונה
המגפה בקובה??? הא שכחתי שאתה בוחר מה שנוח לך...

אני לא עוצם עניים וגם לא עשירים

ואת השורה הראשונה שלך אני מפנה בחזרה אלייך, כי זו בדיוק התחושה שאני מקבל כשאני קורא את ההודעות שלך...

לא יודע על איזה "אביר מגן" את מדברת, אבל אני לא צריך להיות מומחה לסוכרת כדי לדעת על חשיבות גילוי האינסולין.

לגבי השאר, כבר בכלל אין לי מושג אפילו על מה את מדברת... אבל נראה לי שזה די חסר טעם להמשיך בדיון בשלב זה, לא רואה שום תועלת שעומדת לצאת מזה.

אל תתרשם כל כך מהר... זה צ'רי פיקינג

אכן ההומאופתיה נחקרה בצורה סדירה, והידע המצטבר מלמד שהיא לא יותר מפלצבו. כפי שאתה ודאי יודע, כדי לבסס ראיות מדעיות יש לבנות גוף ידע שמבוסס על מחקרים רבים (איכותיים, יש הרבה זבל) ולשחזר תוצאות.
מה שאני מנסה לומר הוא שתנסה לגלות את אותה חשדנות שאתה מפעיל נגד חיסונים... אם על חיסונים מסוימים כתבת שהם לא יעילים, אתה יודע כמה מחקרים כאלה יש על הומאופתיה? (הרבה הרבה יותר). אתה יכול להעזר בקישור שנתתי למטה או פשוט בגוגל, ממש לא חסר.

חשדן וביקורתי

אם תקרא את שלושת המאמרים שנעמה קישרה אליהם (של בן-דב, על הפספוס של EBM ועל מדוע רוב הפרסומים המדעיים הם שגויים), תבין מאיפה אני בא.
למרות שלא ציפית כלל וכלל ליישום השיטה המדעית על גישות הוליסטיות - הופתעתי לגלות שיש עשרות ניסיונות שכאלו, לבטח חלקם ראויים.
אין לי ספק שאדוקים המצדדים ב "כנופיית מקמסטר" ישללו מכל וכל מחקרים אלו או את התרומה הראוייה של גישות בלתי מדעיות לריפוי, אבל אין לי טעם להתווכח איתם או לשנות את השקפת עולמם. ד"ר בנימין מוזס ובן דוב ניתחו את זה בצורה כל כך טובה - לא יכול לעשות זאת טוב יותר.

אסתרא בלגינא קיש קיש קריא

מילים יפות, כתיבה נאה, "מחקרים", סמכותיות - לא יכולים לכסות את האמת, הוא לא טיפל באיש בחייו, מעולם לא חווה טיפול הומיאופתי, והידע שלו שואף לאפס בנוגע להומיאופתיה, הוא מעולם לא השתתף בפרובינג הומיאופתי, ואין לו מושג קלוש בפרקטיקה של בריאות וחולי. והפלא ופלא כל ה"ספקנים" ניתלים בו , הוא "האורים והתומים" שלכם חחח. נופלים מהרגליים למראה "תרשימים יפים" - הרי זו ההטיה הכי גדולה שיש.
יש למאמר שלו 304 תגובות - קרא אותם מתחילתם ועד סופם. אם אתה שבוי בהטיות תשתכנע ממנו ואם לאו לפחות תהיה ספקן אמיתי!

ולגבי התרשים

ציטוט מתוך את התגובות שם:

הרי בקלות אפשר להפוך את התרשים ולעשות תרשים נגדי ולטעון – אין לך הוכחה שהטיפול ההומיאופתי לא יעיל,
עובדה שיש מחשבה (שלצערי תאלץ להישאר בתור מחשבה במסגרת הפוסט) לנסיון ליצור פרוטוקול ניסויים שמתאימים לשיטה
התרשים שלך כ"כ מצחיק
כיון שהטיעון המעגלי הוא כזה:
"הניסויים לא מתאימים לשיטה" > אם כך איך אתה יודע שזה עובד?"> "מנסיון אישי?"> "האם לקחת בחשבון הטיות פסיכולוגיות" > "כן" > "אז ביצעת ניסוי מבוקר…לא?" > ואז הגעת למסקנה השגויה: "ניסויים קליניים מבוקרים…" א ב ל אתה לא שם לב שאנו חוזרים לטיעון: > "הניסויים לא מתאימים לשיטה"

איך אתה לא רואה את זה?

בארגז כלים לטובתך יש: חוסר הבנה של המנגנון ההומיאופתי (יש הבנה חלקית) + מחקרים שמראים חוסר אפקטיביות (כאמור לא ראויים)
בארגז שלי יש: חקירה ממושכת ביקורתית מאוד, תיעוד בוידאו של אלפי מקרים הרבה מהם ללא פתרון ברפואה הקונ' + מחקרים רבים (רובם) שמראים אפקטיביות (כאמור גם לא ראויים)

המטרה היא להוכיח את *יעילותו* של הטיפול

זה לא מתמטיקה שבה מוכיחים על דרך השלילה... מי שטוען ש"בקלות אפשר להפוך את התרשים" לא מבין מדע ורק מראה שאין לו שום ראיות חיוביות לצידו ולכן נשאר לו רק להתנגד... איך את לא רואה את זה?

אני לא מתכוון להתווכח איתך על "ארגזי כלים", את לא צריכה לחלק לי ציונים, באמת לא איכפת לי. כפי שבדיוק כתבתי לך בהודעה אחרת, לא המצאתי כאן שום דבר. הפניתי למקור שמסכם יפה את הדברים, אני גם לא מתכוון להתווכח איתך ואין לי שום דבר לחדש כאן, כי זה נושא נדוש שנחרש בלי סוף. אם את חושבת שאת יכולה להראות מדעית שהומאופתיה כן עובדת (בניגוד לקונצנזוס המדעי) לכי על זה, אני בטוח שאם תצליחי תזכי בהרבה ארזי כלים, כבוד והערכה.

נו, את מגיבה בדיוק לפי התרשים, כל הכבוד!

ניסיון אישי אינו "אמת", מדע לא מבססים על סיפורים או ניסיון אישי, בין אם כמטפל או כמטופל. את זו ששבויה בהטיות דווקא כי (אני מעריך, לפי תגובתך הרגשנית) את עוסקת בכך או קשורה לתחום ולכן זה בנפשך.

אני לא יודע מי זה "שלכם"... דיאמנט אינו "שלי" בשום צורה שהיא (לפי התמונה הוא נראה בחור חביב, אבל אני לא בקטע של גברים ונדמה לי שגם הוא לא), ואני רק אדם אחד, לא מייצג אף גוף או קבוצה, אז אני רק "אתה", כפי שאת "את" ואני לא פונה אלייך בתור "אתם". אני לא מגדיר את עצמי בתואר כזה או אחר ולא מחפש ממך אישורים למה אני או מה אני צריך להיות. אשמח אם תעני לגופו של עניין, אני לא הנושא כאן וגם לא דיאמנט עצמו.

לא המצאתי שום דבר ואין צורך בבלוג כזה או אחר כדי להבהיר מדוע הומאופתיה לא עובדת... הסיבה שקישרתי אליו היא (כפי שכתבתי) שהוא סיכם זאת יפה (ובעברית). אבל הוא לא המציא את המידע, יש אין ספור מקורות שאומרים אותו הדבר (גם ויקיפדיה, למשל) וכמובן, העובדה שהומאופתיה אינה פרקטיקה ברפואה מבוססת מדע (כי היא לא).

אם היא הייתה מוכיחה את עצמה כיעילה, הרי שלא הייתה שום סיבה שלא להשתמש בה. המחקר הרפואי תמיד מחפש עוד דרכי טיפול. אם אפשר לרפא חולים (ועוד בזיל הזול, בלי שום חומר פעיל!) הרי שאין שום סיבה להימנע מכך (למעט הפרט השולי והזניח: אין ביסוס מדעי שהיא עובדת...).

הבעיה העיקרית

היא שרפואה הוליסטית כמו הומאופתיה, למרות היותה יעילה גם יעילה, נופלת מדעית בגלל כשלון המדע בענייני רפואה ויכולותיו המוגבלות לבחון את יעילותה. כמו שהיא לא מסוגלת לקבוע האם אומגה 3 זה טוב או האם נוגדי חמצון זה רע כיון שאין טוב ורע יש טוב עבורך או רע עבורך. לכן לא נותן אלא לשים על לשון המאזניים את ארגזי הכלים ולראות מי כבד יותר (כמובן ההומיאופתיה), זה לא מדעי זה הרבה יותר טוב ממדע כי המדע ברפואה שוגה מעיקרו!

האם המדע טוב לבריאות:
http://www.bendov.info/heb/mys/alternat.htm

Evidence Based Medicine – המהפכה שהוחמצה
http://doctorsonly.co.il/2012/09/45321/

Why Most Published Research Findings Are False
http://www.plosmedicine.org/article/info:doi/10.1371/journal.pmed.0020124

500 מיליון בני אדם נעזרים בהומאופתיה, הרפואה השנייה בגודלה בעולם, והכי חשוב כמה נזקים ורעלים היא מונעת
כיון שגורם המוות מסד 6 בעולם הוא: הרפואה המערבית
וזו הסיבה שאני נלחמת עבור ההומיאופתיה אין לי שום רווח חומרי כלל!!!

כמובן ההומיאופתיה!

הרי התשובה ידועה לך מראש ועכשיו רק נשאר לסמן את עיגולי המטרה סביב החץ...
רוב האנשים שנלחמים על הומאופתיה מתפרנסים ממנה (אז אי אפשר לטעון שהם נטולי אינטרסים, כפי שמאשימים כאן קבוע רופאים שהם "מתפרנסים מחיסונים") ואם את לא את כנראה מבין היוצאים מן הכלל.

את הדברים שכתבת קראתי מתומכי הומאופתיה רבים ולא לחינם דיאמנט הכין את התרשים... אלה אותן ססמאות שוב ושוב שמעידות על אי הבנה בסיסית ומהותית של השיטה המדעית. לא נורא. בכל מקרה אין לי כוונה או יומרה לשנות את דעתך, תעשי מה שעושה לך טוב.

כפר שמריהו אתה יודע מה ההבדל ביננו?

אני מבינה על בוריה את השיטה המדעית אבל גם חוקרת שנים את ההומיאופתיה
אתה אולי מבין את השיטה המדעית אבל אין לך שמץ על השיטה ההומיאופתית (לעומקה ולרוחבה)
בכל מקרה כל טוב גם לך

ודאי, את תומכת נלהבת בהומאופתיה ואני ממש לא

יש לי יותר משמץ על הומאופתיה...
ואת אמנם טוענת שאת מבינה על בוריה את השיטה המדעית אבל בפועל כותבת דברים שמעידים ההיפך.

בכל מקרה, עם או בלי שמץ, השיטה המדעית כוללת גם הסתמכות על ידע קיים נצבר שכבר בוסס בעבר. כלומר חוקר לא צריך להתחיל מאפס ולהראות בכל פעם מחדש את כל מה שכבר ידוע ובוסס והראו לפניו. לא צריך להוכיח מחדש את תורת היחסות בכל מחקר פיזיקלי, וגם אם אני אישית לא יודע להוכיח אותה זה לא אומר דבר (וודאי שלא מעיד על כך שהיא לא נכונה). מה שאני מנסה לומר הוא שאני יכול לדעת על הומאופתיה גם בלי מחקר אישי, כי גדולים וטובים ממני חקרו ומצאו שהומאופתיה היא לא יותר מפלצבו עם יחסי ציבור מצויינים.

אם בפורום הזה אחת הטענות נגד החיסונים היא שהם לא יעילים, נראה לי מוזר לתמוך פתאום בהומאופתיה שהביסוס המדעי שלה קלוש בהרבה... אבל שוב, אם זה עושה לך טוב, בכיף.
אני לא מנסה להתווכח איתך ולשחזר את אותם דיונים שכבר ראיתי באינטרנט בלי סוף, זה משעמם... וכבר לעוס וטחון ובאמת שאין טעם. לכן הסתפקתי בהבאת קישור לסיכום שבעיניי הוא ממצה, ומי שמעניין אותו כבר ימשיך משם הלאה.

לעשות כסף מהומאופתיה?

התחלתי לקרוא ועצרתי אחרי הפיסקה הראשונה.
Medicine is applied Science.
Homeopathy is the youngest of all medical faculties and it is growing. It is modern not only by its virtue of being young, but more importantly by the revolutionary medical philosophy that supports this science.

אז זהו שלא ממש. כי רפואה (מודרנית) מבוססת מדע היא אפילו צעירה יותר (או במידה דומה, אם מחשיבים את הניסוי הקליני הראשון של ג'יימס לינד באמצע המאה ה-18). התבססות על ניסויים קליניים בסטנדרטים המקובלים כיום (קבוצת ביקורת, פלצבו, סמיות כפולה וכו') להוכחת יעילות הטיפול לא היו פרקטיקות מקובלות (או בכלל) כשההומאופתיה הומצאה בסוף המאה ה-18. כמו כן רוב התרופות שאנחנו מכירים כיום (אלה שהוכחו קלינית, אני מתכוון) והפרמקולוגיה המודרנית צעירות בהרבה מהומאופתיה. אפילו החיסון לאבעבועות השחורות שנחשב לחיסון הראשון התגלה (ע"י אדוארד ג'נר) רק בסוף המאה ה-18, כלומר במקביל להומאופתיה.

לא באתי לעשות שיעור היסטוריה, אבל אם אני קורא טקסט שעל ההתחלה מנסה לצייר לי איזשהו תמונה אמפתית להומאופתיה "היא הצעירה ביותר..." (שזה אומר שהיא העדכנית ביותר לכאורה? או שפשוט עוד לא הספקנו לחקור אותה מספיק, כביכול? או שצריך להיות נחמדים אליה בתור בת הזקונים?) על סמך מידע לא ממש מדוייק, זה לא גורם לי לרצות לקרוא את ההמשך. שישמור את המהפיכה הפילוסופית שלו לעצמו, אני נשאר עם המדע.

למעלה