מה שכתבת בשורה התחתונה נוצר מהתפתחות מדעית
למשל ההתעקשות על הגיינה בטיפול בחולים היה הישג מדעי של האחות הידועה פלורנס נייטינגייל, שנוסף להיותה אחות הייתה גם סטטיסטיקאית בהכשרתה, והיא הראתה סטטיסטית את תרומת ההגיינה לרפואה באמצעות מחקר שערכה.
או הידע שבעיות תזונה לקוייה של מלחים גרמו להם למלחת הצפדינה (בגלל מחסור בוויטמין C) שהתגלה על ידי ג'יימס לינד שנחשב למי שערך את הניסוי הקליני הראשון.
או הסיפור הידוע על מי שנחשב לראשון האפידמיולוגים, הרופא הלונדוני ג'ון סנואו, שתישאל חולי כולירע ומצא את המכנה המשותף ובזכות כך זיהה את מקור המחלה (משאבת מים). כך עובדת השיטה המדעית!
גם תזונה מגוונת וכלכלה, למשל היכולת לשפר את התבואה ועל ידי כך להזין יותר אנשים באותה כמות אמצעים היא תוצאה של מחקרים מדעיים.
החשמל שאנחנו כל כך תלויים בו היום, שמאפשר לנו לשמור מוצרים בקירור ובהקפאה ועל ידי כך להאריך את חיי המדף שלהם ולהימנע מזיהומים במזון וגם לגוון בתזונה, שמאפשר שלל מכונות רפואיות לאבחון רפואי, למעקב אחר סימני חיים, להנשמה ועוד, שמאפשר לנו אור והסקה בבית גם בלי שימוש בנפט או בפחם (וגם קירור בימים חמים - כשהיה גל חום באירופה במקומות שבהם אין כמעט מזגנים קשישים מתו מחום) שמאפשר לנו גם לכתוב עכשיו באינטרנט ונגישות מידע וחינוך ומה לא... אני מקווה שברור לך שחשמל הוא תגלית מדעית, כן?
וגם הפחתת צפיפות באמצעות בנייה לגובה שמתאפשרת על ידי הנדסת חומרים והנדסת בניין, טכנולוגיות מתקדמות לחוזק מבנים, למעליות ועוד, גם הן פרי פיתוחים מדעיים...
וכמובן גם ברפואה (ואני לא מתכוון אפילו להיכנס לחיסונים) - אינסולין שהעלה את תוחלת החיים של חולי סוכרת, השתלת איברים שהצילה רבבות אנשים בעולם, קוצב לב, דיאליזה, אנטיביוטיקה... לא חסר. מחלות רבות שפעם היו גזר דין מוות הפכו להיות מחלות שניתן להרפא מהן או מחלות כרוניות נשלטות שאפשר לחיות איתן שנים. לא בזכות הגיינה (וסניטציה, שזה בערך לומר את אותו הדבר) ולא (רק או בעיקר) בזכות הכלכלה אלא בזכות מחקר מדעי והבנה טובה יותר של גוף האדם.
הדברים האלה הם תוצאה של מחקר מדעי, לא אמונה.
לטעון שהמדע לא העלה את תוחלת החיים... אני מודה שאני מתלבט במה לבחור... בורות? שקר גס? עיוורון מוחלט? אי הבנה טוטאלית של המדע? או אולי פשוט תמימות ואמונה ורצון ילדותי להקטין את הישגי המדע בכל מחיר כי זה תומך יותר בהשקפת העולם? כך או כך, לא יודע ממה זה נובע, אבל זאת טענה מביכה.