מחפשת תמונות של לידת בית לכתבה

מחפשת תמונות של לידת בית לכתבה

שלום, אני מכינה כתבה על לידות בית למעריב באינטרנט ומחפשת תמונות. אל דאגה - התמונות יכולות להופיע ללא שמות המצולמים והכתבה תהיה כמובן אוהדת. היא תתפרסם במדור הניו אייג'. אפשר להשאיר לי מסרים בתיבה ואשמח לענות על כל שאלה וגם לשמוע מדוע בחרתן ובחרתם ללדת בבית. תודה

mise

New member
את יכולה לקרוא הודעות בפורום.

במיוחד הודעות ארכיון מיום הפתיחה שלו ולהבין למה נשים רוצות ללדת בבית.

Michal7

New member
מדוע בחרתי ללדת בבית

הגירסא הקצרה (אני חייבת לרוץ): כי אני אדם פרטי ולא רוצה עיניים וידיים זרות פולשות אלא אם מדובר במצב של חיים או מוות. לידה היא דבר טבעי ולא אירוע רפואי הכולל בהכרח סיבוכים. בעלי ואני הכנו את עצמנו בנושא, כולל הכנת מידע זמין לגבי החייאה, הספר EMERGENCY CHILDBIRTH ומרקחות לטיפול במבי החס וחלילה קלים עד בינוניים. תוכנית הגיבוי: בית החולים הנמצא מרחק 5 דקות נסיעה מאתנו. סיפור הלידה הראשונה שלי הוא כאן: http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1345&a=59357&c=6327&sc=0&ssc=0 מיכל פניקס, אריזונה

debby12

New member
מנהל
מדוע בחרתי ללדת בלידה חוץ-אשפוזית

כדי לאפשר לעצמי חווית לידה אינטימית ופרטית יחד עם בן זוגי, בלי טיילת של אנשים זרים שנכנסים ויוצאים מן החדר בלי להציג את עצמם (רופאים, אחיות, סניטרים גברים ואולי סתם חובבי עירום נשי שלא טרחו להציג את עצמם) ובלי רופאים שיכפו עלי את דעתם ויגזלו ממני את חווית הלידה כדי להפוך אותה ל"אירוע רפואי חירומי" שהם מנהלים על פי פרוטוקולים נוקשים. לדאבוני את בתי הבכורה ילדתי בבית חולים מסיבות שלא היו תלויות בי (מצב רפואי מסוכן שחייב בית חולים). בלידה זו בית החולים "ליס" זימן לי את החוויה הטראומטית והמשפילה ביותר שחוויתי מעודי. חוויה שהרגישה יותר כאונס מאשר כמאורע שמח. לשמחתי, לפני שבועיים וחצי זכיתי לחוויה מתקנת בלידה חוץ-אשפוזית. <לא ילדתי בבית בדיוק, אבל עם מיילדת, ללא רופאים, במעין "צימר לידה" שאינו קשור לבית חולים לא פיסית ולא מינהלתית>

debby12

New member
מנהל
את מוזמנת לצטט אותי - אבל חבל שבכזו

אמירה מתונה
. במיוחד בשבילך השתדלתי וכתבתי יפה ובמתינות.... את דעתי המלאה כנראה לא יפרסמו בעיתון מחשש לתביעת דיבה
צטטי בכיף.

דבי, את מוזמנת לכתוב את הדברים כמו

שאת חושבת באמת, בלי לצנזר. אל תהיי בטוחה שהם לא יתפרסמו (אלא אם כן תזכירי שמות של אנשים, קללות והשמצות אישיות, אבל זה בטח לא משהו שאת מתכוונת לעשות). הרי לא מדובר רק בלידות בית. הלידות בבית הם רק חלק מרשימה שאפשר לצרף אליה את החיסונים, חופשת לידה קצרה מדי, טיפול תרופתי בבעיות התנהגות ועוד ועוד. נראה לי שאנשים רוצים לשצוע כאלה דברים.

debby12

New member
מנהל
לצערי אין לי זמן לנסח משהו רציני

כי יש לי תינוקת שתהיה בת 3 שבועות מחר - אז אני או מניקה או ישנה... לי דווקא נראה שאנשים לא רוצים לשמוע. הם רוצים לשמוע שבתי חולים "מצילים תינוקות" וזהו. רוב האנשים שדיברתי איתם על לידות בית חושבים שזה טירוף.

גם אנשים שחושבים שזה טירוף רוצים

לשמוע. בעיקר כשזה מגזין אינטרנטי והם יכולים להתווכח אחד עם השני. בכל אופן, אני מבינה שהלידה ממש טריה (מזל טוב, דבי!) וברור שיש לך עכשיו דברים יותר דחופים לעשות. נשמע שיש לך מטען די כבד. אם יבוא לך לכתוב, אז כתבי, אם לא, לא. :)

סטיוויה

New member
יש לי תמונות אבל לא ברור לי

מה ההבדל בינן לבין לידה טבעית בבי'ח,נניח. זאת אומרת שמה שרואים זה יולדת על המיטה,המיילדת לידה וראש של עובר שמבציע החוצה...

תשובה לסטיוויה

יש תמונות שבאמת נראות אותו הדבר, אבל יש תמונות של לידות בית בהן רואים את היולדת בבריכה, או עטופה באנשים שלא לובשים חלוקים, אור עמום וכדומה. גם אם רואים רק את התינוק מבחינתי יותר נכון להציג את הילד שנולד בבית מבה שבבית החוילם, פשוט בגלל האמינות.

גרין

בספר של אילנה שמש "ללדת בבית" יש יופי של תמונות (אבל בטח יש ענייני זכויות וכאלה אז כנראה לא בחינם..)

אשכר ש

New member
מדוע בחרתי בלידת בית

בחרתי ללדת את ילדי הראשון בבית. תמיד ידעתי שאני רוצה לידה טבעית וללא התערבויות אך לקח לי זמן להכיר את רעיון לידת הבית. מהרגע שבדקתי אותו קצת, ידעתי שזה מה שאני מחפשת. לידה זו לא מחלה ואין כל צורך להיות בבי"ח כאשר יולדים, (כמובן שאני מדברת על לידות בסיכון נמוך), מיילדת פרטית עונה על כל הצרכים ולטעמי יותר טוב. בחרתי ללדת בבית כי שם אני יכולה ללדת היכן שאני מרגישה הכי בטוחה, ללדת במקום מוכר עם אנשים ש*אני* הזמנתי ללידה, ללדת בלי איומי פרוטוקולים שלא מתייחסים אלי כאל אדם פרטי שיש לו קצב משלו, וכמובן לא להיות טרודה במהלך הלידה בצורך במעבר לבי"ח, בצורך לעבור מוניטור במשך 20 דקות (זה המון! אפילו אם רוצים חדר טבעי צריך מוניטור) ובצורך להלחם על זכותי להיות עם ילדי כמה שרק ארצה. יש לי עוד המון מה לכתוב בנושא, רק קצת חסרה בזמן. אנסה להתפנות לזה יותר מאוחר. את מוזמנת לקרוא את סיפור הלידה שלי כאן וגם לעיין במאמרי הפורום.

אשכר ש

New member
עוד דברים שעולים לי

כמובן שהדבר הראשון הוא זה שקראתי רבות על כך שלידת בית בטוחה לפחות כמו לידה בבי"ח (נכון ללידה ראשונה, בלידה שניה לידת בית בטוחה אפילו יותר!) כך שאין בעצם שום סיכון שאני לוקחת. כל מי שחושבת "אבל מה אם"? יכולה לשאול את אותה שאלה כאשר היא עומדת בפני לידה בבי"ח (כידוע לא חסרות שם טרגדיות לצערנו). הנה מחקר מתורגם לעברית המוכיח את בטיחות לידות הבית ומיעוט ההתערבויות בהן (פורסם ב- 2005 ב- British Medical Journal). עוד דבר שקסם לי בלידת בית, הוא שאחרי הלידה אני לא צריכה להעביר את יותם לשום מקום אחר ושאף אחד לא יגע בו בניגוד לרצוני. כל הלידה ממש זרמה והשתלבה לנו בתוך החיים, היינו שניים לפניה ופתאום הפכנו לשלוש
.

קראתי את המחקר כשעשיתי את התחקיר

לכתבה. אני חושבת שהדבר הראשון שמרתיע נשים מפני לידת בית הוא ההפחדות של הממסד הרפואי בישראל, אבל לא רק זה. יש את העניין של הכסף: אין החזר על התשלום למיילדת ומדובר בסכום לא מבוטל (אני לא נכנסת לדיון אם הסכום מוצדק או לא, זה פשוט סכום משמעותי למשפחה ממוצעת ומטה) וכדי לקבל את המענק צריך די מהר לצאת מהבית עם התינוק לבית החולים. יש גם את התשלום לדולה, למי שנעזרת באחת. יש לי חברה שנמצאת עכשיו בהריון שני והעלויות הן בהחלט חלק מהסיבות לכך שהיא לא יולדת בבית. מה דעתך?

למעלה