מחפשת תמונות של לידת בית לכתבה

כרמית מ.

New member
רופא הוא רופא

קודם כל - גבר. וכן, בלידה אני רואה בזה חסרון. יש משמעות לנשיות. אפילו מיילדת שלא ילדה. זה לא אומר שלא יכול להיות מיילד נפלא, ומיילדת נוראית - אבל אני חושבת שהחיבור עם אישה הוא יותר מהיר ופשוט, ולכן הפנייה הראשונית שלי תהייה למיילדת אישה. חוץ מזה - רופא הוא רופא. הוא גניקולוג, לא מיילד. ויש הבדל. ד"ר שיפטן כתב שהוא מתפקד ממש כמיילדת, ומכיוון שאין לי מידע אחר, אני אקבל את זה, אבל רופאים אחרים שמיילדים בבית, לא נותנים תמיכה - ואז יש באמת צורך בתומכת לידה, בנוסף על הרופא. מעבר לכפילות, זו הוצאה כספית באמת גדולה. אני לא רואה צורך ברופא בלידה שלי, ולכן הכיוון שלי הוא מיילדת. אבחר באפשרות של רופא, רק אם הלידה שלי היא עם בעייתיות שלא מונעת לידת בית, אבל כן מונעת מיילדת (לידת עכוז, ולצערי נראה לי שגם לנל"ק יכנס לכאן, בגלל פוליטיקה ועוד מצבים "אפורים") - או שלא אמצא מיילדת שמתאימה לי (כימיה, מיקום) וכן אמצא רופא כזה (כן, גם העלות, פי 2.5 וללא הצדקה שאני רואה, משחקת כאן תפקיד. אם ד"ר שפטן עולה כמו מיילדת ומתנהג כמו מיילדת, אז הוא בהחלט אפשרות שוות ערך - אבל לא עדיפה, בהכללה). לגבי דולה: בלידת בית עם מיילדת, דולה מקצועית היא לא הכרחית. מאד כדאי שיהיה אדם נוסף לזוג ולמיילדת (בטח עם יש ילדים נוכחים, בטח אם מדובר על לידת מים, אבל גם אם לא. מנסיוני - חשיבות גבוהה) - ורצוי אישה שמרגישים איתה בנוח, אבל היא לא חייבת להיות מקצועית. מילאתי את התפקיד הזה במספר לידות, והתגובות שקיבלתי היו מרוצות. אחותי מילאה את התפקיד אצלי - והיה יופי.
 

mamadan

New member
למה מיילד?

רופא מיילד? צר לי אני לא רואה את הצורך בזה. קיבלתי את המענק- אין לי מושג איך. זה ילד שני ונכנסת לי קצבה לחשבון כל חודש, כמה זמן אחרי הלידה נכנס גם מענק והקצבה גדלה בהתאם.
 
למה זה צורך? אני שואלת מתוך

סקרנות על ההבדלים שאתן מתוך נסיון יכולות להגיד לי. זה מרגיש לי כמו עניין פנימינסטי
להגדיר זאת כ"צורך". אני מזכירה שאני גם בוחרת כנראה במיילדת אבל תוהה בקול מה רע במיילד?
 

mise

New member
אישית ארגיש בנוח יותר עם אשה.

ולכן אם עליי לבחור, אבחר במיילדת ולא במיילד.
 
תודה רבה על התשובות המנומקות../images/Emo140.gif

והמפורטות. אני מעריכה כל אחת ואחת פה על הנסיון שהיא עברה והעזרה שנתנה לנו בתהיות. תודה.
 

mamadan

New member
לא מתוך פמיניזם..

יותר הרגשה, אני בהרגשה שלידה זה דבר נשי בהוויתו, בעיני ה"השתלטות" הגברית על תהליך הלידה רק גורמת לה עוול, מה גם שזה משהו שצריך לחוות, אולי באותו האופן לא הייתי מתחברת עם מיילדת שלא ילדה אף פעם.
 

vashti72

New member
כל פעם אני מתמוגגת מהשם יותם...

זה היה החלום שלי אבל בעלי עם הקונוטציות שלו... מזל שיש לנו
 
מטריד אותי ../images/Emo4.gif

(וזו פניה למחשבה לחברות הפורום ולא טרוניה כלפי הכתבת), שלידת בית נתפשת כטרנד "ניו-אייג'י" לצד קלפי טארוט והילינג טיבטי. היום, בפורום אחר, קראתי סיפור לידה נהדר של חברה. לידה בבית חולים, אבל לידה נהדרת, לידה עם המון כח של הגוף והנפש וליווי של מיילדת רגישה. הכח הזה ללדת שנבע מן הסיפור, הבחירה ללדת - להיות פעילה ולבחור, היא בחירה כמעט פמיניסטית בעיני. בבית, במרכז לידה וגם בבית חולים. לא הייתי רוצה לראות את זה נדחק לשוליים איזוטריים כשגעון חולף.
 

כרמית מ.

New member
גמותי

אני לא טיפוס ניו אייג'י בכלל (למרות שבזמן האחרון נפתחתי קצת, ונותנת צ'אנס לכל מיני טיפולים הזויים. שהם עדיין הזויים מבחינתי, אבל מכיוון שעומדים במבחן התוצאה, והסיכון בהם הוא אפסי (כי זה הזוי לגמרי, כך שאם זה לא פועל, אז זה פשוט לא עושה כלום. אפס תועלת, אפס נזק), אז לא אכפת לי). הבחירה בלידת בית לא באה ממקום של שאנטי או רוחניות, אלא ממקום מאד הגיוני, רציונלי. זה לא פוסל את מי שהבחירה שלה הוא ממקום אחר, אבל חשוב לי שידעו, שזו לא הדרך היחידה. למה בחרתי בלידת בית? מכלול סיבות. אנסה לציין כמה מהן: 1. רציתי לחוות לידה, ולא עוד קיסרי. ככל שבדקתי, הגעתי למסקנה שהדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא לידה פיזיולוגית, והדרך הטובה ביותר ללידה פיזיולוגית, היא ללדת בבית. 2. גיליתי שלידת בית היא בטוחה לפחות כמו בבי"ח, ולפעמים יותר. מכיוון שבבי"ח הייתי מוגדרת, שלא בצדק, לפי כל מה שקראתי, כלידה בסיכון גבוה, הבטיחות של לידת בית, גבוהה יותר עבורי ועבור תינוקי. 3. בבית פחות כואב. ההורמונים עובדים נכון יותר, ולכן הלידה קצרה יותר, וכואבת פחות. קראתי סיפורים של נשים שהגיעו לשלב של "לא יכולה יותר" בבי"ח בפתיחה 5 בערך, ובבית, בפתיחה 8 ויותר. גם האפשרות ללדת במים מקילה על הכאב. 4. בבית, "קבלת הפנים" לתינוק שלי, נראית לי נכונה יותר, רכה יותר. לא לחוצה, מאפשרת. 5. אני לא אוהבת לריב, לא אסרטיבית, ויודעת, שבמיוחד בלידה, לא רק שזה קשה יותר, זה גם מפעיל הורמונים לא נכונים, ועלול לגרום לסיבוך מיותר. העדפתי לבחור מקום לידה, שבו מקבלים את הבחירות שלי (ומלבנים אותן מראש, כך שאם יש משהו ששונה מהרצון המקורי, הנאיבי, שלי, אז זה מוסכם מראש, ולא מונחת). 6. פחד מ"רולטת בית חולים". העובדה שבבי"ח, אין לי אפשרות לדעת מי ילווה אותי, והאם הוא יהיה בגישה דומה לשלי, ונחמד - או לא. חוסר היכולת לדעת האם אני יכולה לסמוך על שיקול הדעת של המלווה שלי, או שאולי הוא מונע מתפיסות מקובלות אך לא מוכחות. אני לא רופאה ולא מיילדת. הידע שלי מוגבל לנושאים שחקרתי. בלידה, יכולים להיות הרבה דברים אחרים, שאני לא מכירה. אה, וחשוב לציין, שהרולטה מסתובבת מחדש בכל החלפת משמרות - מה שמגדיל את הסיכון לפגוש באיש צוות מגעיל, אפילו במקום שרובם מקסימים. ומספיק אחד, במקום אסטרטגי, בשביל לקלקל. 7. תחושה והבנה שהבית הוא מקומי. הטריטוריה שלי. המקום הטבעי ללדת בו. הנוחות של שינה במיטה שלי אחרי הלידה, מקלחת במקלחת שלי (הצפופה והקטנה, אבל שלי). מקום שבו אני קובעת - ושלא יפרידו את התינוק שלי ממני בגלל נהלים, או יתנו לו תמ"ל ללא הסכמתי, מסיבה לא ברורה. 8. הבנת הסיכונים שטמונים בבי"ח: נסיעה בזמן צירים ואח"כ עם תינוק קטנטן, חיידקים אלימים, מפל התערבויות וכו'. יש עוד, אבל נדמה לי שאלו הדברים העיקריים.
 

אשכר ש

New member
סש"נ

גם אני לא אהבתי את הכותרת של המדור (בהקשר ללידות בית כמובן), אבל חשבתי על זה ועניתי לעצמי, שאם כבר עושים כתבה אוהדת בנושא לידות בית, אני נרתמת לעזרה כי חשוב לי מאוד להביע את עצמי בנושא ונראה לי שבנות הפורום כאן יכולות לתרום רבות לכזו כתבה (ולפי התגובות כאן, לדעתי זה בהחלט יכול לתרום
).
 
מסכימה עם סוס, כרמית ואשכר, אבל -

נכון. הכותרת ניו אייג' היא בעייתית וגם לי לא נוח איתה. אבל צריך לזכור שלצד כל הפרקטיקות ההזויות (כמו שכרמית קראה להן) יש גם דברים רציניים שעומדות מאחוריהן שנים רבות של נסיון: איורוודה היא לא כמו רפואת חייזרים, יוגה היא לא שיחזור גילגולים, שעורי בודהיזם טיבטי שונים לחלוטין מ"קורס בניסים" וכו' וכו'. אילנה שמש למשל, ממש לא מזכירה בכלום טיפוס "ניו אייג'י". לידות הבית משובצות שם פשוט מפני שנכון להיום הן מהוות אלטרנטיבה למה שמקובל ואלטרנטיביות היא אולי אחד המכנים המשותפים לכל מה שנמצא מתחת לגג של הניו אייג'.
 
יש אתר עם תמונות מלידות בית/בי"ח/מר

מרכזי לידה. האתר מחו"ל והתמונות שבו מופיעות לפי מידת הגרפיוּת שלהן. לשים לב שבקטגוריית VERY GRAPHIC מופיעות תמונות של לידת עכוז (התמונה שם בגלל צילום חתך חיץ) ותמונות של לידה מוקדמת שהסתיימה בפטירת התינוקת
.
 
טוב, אני אסביר איך להגיע מהדף שקישר

שקישרתי: יש לרדת עד סוף העמוד, לבחור back to birth diaries. בדף החדש לרדת קצת ולבחור תחת הערך photographs את birth stories. שם לבחור את vaginal births. זהו. חבל שלא מקשר ישירות
.
 
אני מוכנה שתשתמשי בתמונה

המצורפת לסיפור הלידה שלי (נמרוד בא לעולם - תחת "מאמרים") אם תרצי, כמובן.
 
למעלה