מחפשת תמונות של לידת בית לכתבה

אשכר ש

New member
הסכום הוא לא זול, זה נכון

אבל אני חושבת שיש דרכים בכדי להקל על ההוצאה הזו. קודם כל, ניתן לחסוך בקניית הציוד לתינוק העתידי (דוגמה קטנה, לא להוציא על עגלה 2000 ש"ח, או יותר, אם חסר כסף. אפשר לקנות עגלה מעולה ב- 700 ש"ח- אני עשיתי את זה. יש עוד הרבה ציוד שאפשר לחסוך בו). כמו כן, אפשר לנסות לחסוך מעט באורח החיים בתקופה עד הלידה, כל זוג עם החשבון שלו...אפשר גם לבקש במקום מתנות כסף. דבר נוסף, יש מיילדות יותר זולות שגובות סביב 3,000 ש"ח אולי אפילו פחות. במידה ומדובר בזוג שממש אבל ממש לא יכול להרשות לעצמו את התשלום ורוצים מאוד לידת בית, אני בטוחה שימצאו מיילדת שתעשה איזו הנחה או לפחות חלוקה נוחה לתשלומים. לסיכום, יש דרכים להקל על ההוצאה וגם תמיד יש את האופציה לגשת לבי"ח ולקבל את המענק. נכון שזה לא הכי כייף, אבל נראה לי שלא בגלל זה מוותרים על הרצון ללדת בבית. לדעתי, אם באמת באמת רוצים ללדת בבית כסף לא יהווה מכשול, בוודאי שלא למשפחה ממוצעת, אך אם לא כ"כ רוצים כסף זו סיבה טובה לוותר (זה ממש לא נאמר בנימה ביקורתית, אלא מתוך רצון שאנשים יבחנו מה הסיבה האמיתית שבגללה הם מוותרים על לידת בית). מקווה שעניתי
.

POOH*

New member
לא לגמרי מסכימה...

קודם כל לגבי דולה - ניתן לקחת דולה בסטא'ג שלרוב לא גובות כסף או גובות סכום סימלי. לגבי מענק - הלידה שניה גם ככה המענק הוא רק 160 ש"ח. זה לא סכום משמעותי בכל מקרה.. ולגבי מחיר הליחדה אם תחלקי את הסכום ל- 9 חוד' זה לא מאד נורא לחסוך את זה.. ואפשר גם לבקש מחברים/משפחה במקום מתנה אחרי הלידה להשתתף במימון הלידה כמתנה. בעיקר כשזו לידה שניה וגם ככה את רוב הציוד כבר יש... וחוץ מזה לא מאמינה שמיילדת תסרב ליילד בגלל בעיה כספית.. אני משוכנעת שרוב או לא כל מיילדות הבית בארץ ילכו לקראת זוג בבעיה כספית אם בפריסת התשלום ואם בהנחה. ובאופן אישי אני חושבת שלפעמים זה נוח להיתפס לזה כסיבה לא ללדת בבית כדי לא להתמודד עם חששות אחרים .. POOH

mise

New member
160 ש"ח???

חשבתי שהמענק ללידה שניה ומעלה הוא 400..

POOH*

New member
אולי - לא זוכרת...

רק זורת שזה פחות מחצי ממה שמקבלים בראשונה.. לא קיבלנו - כי לא נסענו לבי"ח.. POOH

mise

New member
בראשונה קיבלנו 1556 ש"ח.

אם זה היה פחות מחצי זה היה טוב.

debby12

New member
מנהל
לגבי העלויות של לידת בית

אני מפנה אותך לקישור הזה שבו העלינו רעיונות והגיגים שונים לגבי המחיר -- אולי זה יתן רעיונות לחברה שלך שמעוניינת בלידת בית אבל המחיר מרתיע אותה. זה באמת עצוב שהמימסד הרפואי קוטף את כל התקציבים הציבוריים העצומים שהמדינה מקצה ללידה.

mise

New member
זו לא סיבה.

כי הסכום אכן לא מבוטל, אבל הוא לא בשמיים. רופא למשל, על לידת בית, גובה 2,500$. נניח שיש מישהי שצריכה ללדת עכוז והאופציה היחידה שלה ללדת נרתיקי היא אצל רופא (אין מיילדת בארץ, שידוע לי, שתקבל עכוז מראש) שגובה את הסכום הזה, האם היא לא תשלם את זה כדי להנצל מניתוח? (בהנחה שחשוב לה להנצל ממנו). כשאני ילדתי ובאה לבקר אותי שכנה, שאלה, כמה עלתה הלידה, השבתי 4,000 ש"ח. אמרה: "הרבה! משכורת!" ואז סיפרתי לה שבלידה כמו שלי, בבי"ח, הייתי 'גומרת' בקיסרי. היא מיד עשתה את החשבון ואמרה: "4,000 ש"ח כדי לחסוך ניתוח, זה לא הרבה כסף". כמו שנכתב כבר בדיונים בנושא הכספי, אפשר להתארגן, אפשר לבקש תשלומים מהמייילדת (אצל המיילדת שלנו אפשר היה נדמה לי עד 10 תשלומים, אנחנו בחרנו לשלם את מלוא הסכום, כדי 'לשחרר' את זה), לחסוך בהוצאות, לבקש מתנות. הכל עניין של סדרי עדיפויות.

mise כוונתך למחירים בארץ?

רופאים מיילדים גובים יותר ממיילדת? בלי להשמע חצופה כי זה מסקרנות- יש סיבה?

mise

New member
ודאי שאני מתכוונת למחירים בארץ!

לפני כמה חודשים חברה ביררה עם ד"ר קרלוס רוזנברג והוא ביקש 2,500 ש"ח ליילד בבית. מה הסיבה? ה - MD אולי?

אשכר ש

New member
ד"ר שיפטן ענה כאן באירוח

שהוא גובה כמו מיילדת בית, אולי שווה לבדוק איתו מחיר (אני מניחה שזה אומר סביב 1000$).

mise

New member
מה את סחה!

ככה הוא כתב? טוב לדעת!! ד"ר שיפטן גם מיילד עכוז נרתיקי?

mise

New member
אני? ממש לא.

אפילו אם המחיר היה זהה, או אפילו MD שהמחיר שלו נמוך יותר משל מיילדת, לדעתי עדיף ללדת עם מיילדת. חבל שהמיילדות בארץ לא מוכשרות ליילד עכוז ולא נשארו כמעט כאלו שמיילדות לנל"ק.

mamadan

New member
זה לגמרי עניין של סדר עדיפויות

יתכן ונשים שהן באמת נזקקות לא יוכלו לעמוד בתשלום - וזה באמת חבל, זה מכשול שהמדינה אחראית לה. רוב הנשים שאני מכירה שיולדות בבית, הן לא עניות לגמרי, לא ש-1000 דולר זה לא כסף, אבל זה כן משהו שאפשר להסתדר איתו, אם זה ממש חשוב. יש הרבה נשים, שיולדות בבית חולים ומוציאות סכומים זהים (למשל, סקירת מערכות 2000 שקל, עגלה 3000 שקל וכו') כך שזה לא קשור רק ללידת בית. לגבי המענק- אני ילדתי מחוץ ךבית חולים את ילדי השני, וקיבלתי את מענק הלידה (משהו כמו 600 שקל לילד שני) בלי ללכת לבית חולים.

אוקיי ונגיד שאין לי הוצאות

כמו עגלה/חדר/ביגוד. סקירה תעלה לי 2000, דולה 2000 ואם ארצה בכל זאת מיילד אז 10000? זה קצת יותר מבורגנות ממוצעת. לא ידוע לי על הוצאות לNB שעומדות על 10000 שקל. איך קיבלת את המענק בלי ללכת לבית חולים? אני מדגישה שאני מעלה את הסוגייה כי לקחת מיילד גם בא בחשבון אבל המחיר הפתיע אותנו מאד. חשבנו שזה יהיה גג 2000$.
אני תוהה גם כמה נשים מאלו שיולדות שוקלות לקחת מיילד במקום מיילדת.

mamadan

New member
לא הבנתי איך הגעת לסכום הזה??

אני ילדתי בבית ב-4000 שקל. דולה בעיני זה לא כ"כ הכרחי- אבל כל אחד והשיקול שלו

../images/Emo6.gifכמה זה בשקלים 2500$?

ולנו הכרחי דולה. אם מסקרן אותך למה אני אענה בשמחה במסר. השאלה היא אם הוא יכול לחסוך את ההליכה לבי"ח? האם מיילד "בטיחותי" יותר ממיילדת?? נתפסתי לעניין הכספי בגלל השוק מהמחיר אבל זה לא ממש האישיו אצלינו. העיקר שתהיה לידה טובה.

mise

New member
"בטיחותי"? השאלה מה זו בטיחות ../images/Emo6.gif

אני מאמינה שלרופא היד מהירה יותר על ההדק מבחינת התערבויות והוא גם כפוף לעקומות ופרוטוקולים וכו', כך שעדיף מיילדת.

בגלל זה זה היה במכראות../images/Emo3.gif

למה רופא על ההדק מבחינת התערבויות? רופא שמיילד בבית לא בא מלחתחילה בגישה יותר זורמת- כמו מיילדת? אני התרשמתי מד"ר שיפטן שהוא מאד נינוח ונותן ללידה להתקדם לבדה. אפילו ישיר ליולדת תוך כדי. נורא מקסים בעיני.

למעלה