מחקר חדש- אפיגנטיקה וניבוי עתידני של סכרת

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מחקר חדש- אפיגנטיקה וניבוי עתידני של סכרת

מחקר ישראלי חדש שנעשה באוניברסיטה העברית מגלה אפשרות לזהות סמנים אפיגנטיים של מחלות כדוגמת מחלת הסוכרת מסוג 2, מחלות פסיכיאטריות, אוטואימוניות ועוד. הסמנים האפיגנטיים מושפעים מהמזון שאנחנו אוכלים, חשיפה למזהמים סביבתיים ועוד- כל אלו עלולים לגרום לתפקוד לא תקין של הגנים ולגרום למחלה. הסמנים האפיגנטיים הם בעצם תוספות מולקולאריות אשר נצמדות ל-DNA בלי לשנות את הרצף שלו, אך הן בעלות השפעה על התבטאות הגנים. במחקר מיפו החוקרים אפיגנומים של מאות חולי סכרת ומאות אנשים בריאים והתברר שקיימים הבדלים מובהקים באיזורים מסוימים. הבדלים אלו היו הרבה יותר משמעותיים מהשוני ב-DNA הרגיל בין החולים לבריאים. בעזרת השיטה הזו יהיה ניתן לנבא טוב יותר את הסיכוי של אנשים צעירים ללקות במחלה, רק על סמך מיפוי האפיגנטיקה שלהם, עוד לפני שהתגלו בהם סימפטומים של המחלה. קישור לידיעה מהי אפיגנטיקה?
 

פולספגן

New member
מעניין למה לא הוזכרו החיסונים?


 

פולספגן

New member
מהציטטה שלך:-

"הסמנים האפיגנטיים מושפעים מהמזון שאנחנו אוכלים, חשיפה למזהמים סביבתיים ועוד"
 
אז הנה, הזכירו


החיסונים כלולים במילה "ועוד". כלומר, בהנחה שחיסונים משפיעים על סמנים אפיגנטיים. אני לא יודע אם הם בדקו את זה במחקר הנדון או לא.
 

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
זה הסבר לסמנים האפיגנטיים

הם לא נבדקו במחקר, רק הסמנים האפיגנטיים ב-DNA נבדקו במחקר.
 

פולספגן

New member
אני יודעת שהם לא נבדקו והייתי מתפלאת אם היו

נבדקים, אך הם בהחלט משפיעים יותר מאשר תזונה שנבדקה.
 

Gidi Shemer

New member
זו עובדה שלא הכרתי

אשמח להחכים. יש מקורות לכך שחיסונים משפיעים על סמנים אפיגנטיים יותר מאשר תזונה משפיעה?
 

פולספגן

New member
תחשוב לבד

איך תמצא מקורות, אם לא נבדק? קח למשל את הכספית שהתדיינו עליה כאן בפורום בעבר, האם לדעתך יש הבדל בין כספית שמוזרקת לשריר ע"י חיסון לבין כספית מתזונה (למשל מאכילת דג)?
 

Gidi Shemer

New member
פשוט כתבת "בטוח" ונראה לי שאת שוב נכנסת

לאותה מלכודת של הצהרה כל כך חותכת. האם ידוע שכספית משנה מרקרים אפיגנטיים? אני לא מדבר על רעילות של כספית, אלא ספציפית על מרקרים אפיגנטיים. האם חיסונים אשר אינם מכילים כספית משפיעים על מרקרים אפיגנטיים? אני לא טוען שהם לא ואני לא טוען שהם כן, אבל אני בטח לא יכול לקבוע דברים בוודאות ונראה לי שאת עשית זאת מבלי שום עדויות. אם בכל זאת יש עדויות, אפילו בהקשר לכספית בלבד אשמח ללמוד עליהן (אני לא כותב בציניות. זה באמת נשמע מעניין).
 

פולספגן

New member
אני חוקרת ולא משפטנית

אם יהיה מחקר שיראה שמכונית מתנגשת במהירות מסויימת במשהו ומרסקת אותו, אני לא אצטרך לראות מחקר דומה על משאית. באותה אנלאלוגיה, הזרקה לשריר לעומת תזונה. הדוגמא שנתתי על כספית היא דווקא טענה חלשה (חשבתי שתעלה על זה
) מכיוון שהוא שומני אז הוא חודר כל. ייתר המרכיבים של החיסונים משפיעים הרבה יותר בהזרקה מאשר בתזונה.
 

magal101

New member
אני חושב שאת מעניקה לחיסונים יותר מידי כוח

לדעתי אוכל הרבה יותר משפיע על האפיגנטיקה ועל בריאות האדם.
 

פולספגן

New member
עזוב כרגע את המונח "חיסון" ותסתכל על זה

כהזרקה כמעט ישירה למחזור הדם מאשר הגעה למחזור הדם דרך כל ההגנות של הגוף כאשר מגיע מהתזונה. במתמטיקה יש לזה אפילו שם וזה נקרא טנזיטיביות (לשם הפשטות ראה את ההסבר שלי על המשאית).
 

magal101

New member
בואי נגיד שמפסיקים את כל החיסונים...

את מתארת לעצמך כמה אנשים ימותו בעקבות הרעיון שלך?
 

Gidi Shemer

New member
אני עדיין לא מבין איך את משליכה מכך

על השפעה על סמנים אפיגנטיים. אני לא כתבתי שיש או שאין השפעה של חיסונים על הגוף. אני פשוט מבין שאין ידיעה על השפעתם על מרקרים אפיגנטיים ולכן ההשערה שלך (שהשפעה של חיסונים על מרקרים אפיגנטיים בהחלט יותר גבוהה מתזונה)היא ממש לא הכרח המציאות. רק לדוגמא, הורמון שקיים בתזונה מסויימת יכול להשפיע על מרקרים אפיגנטיים. הוא כמובן לא נמצא בהכרח בחיסון מסויים, ולכן החיסונים, גם אם תיאורטית כן משפיעים על מרקרים שכאלו, לא בהכרח משפיעים יותר מתזונה. במילים אחרות, לא כל דבר שבתזונה ולא כל מרכיב שבחיסון משפיעים על מרקרים אפיגנטיים. אם יש כאלו שכן משפיעים- בהחלט יכול להיות, אבל אנחנו לא יכולים להיות בטוחים, רק לשער ולבדוק. כרגע, ההצהרה שלך לא מבוססת.
 

פולספגן

New member
אתה צריך להפריד בין 2 דברים:-

1) דוגמא כמו הכספית (ומתכות אחרות) שיש גם בחיסונים וגם בתזונה ולכן אפשר להפעיל את עקרון הטרנזיטיביות. 2) מרכיבים שיש בחיסונים אך לא בתזונה ולהפך וזה כן מצריך בדיקה ע"ס ההשערה. מקווה שיישרנו קו ...
 

Gidi Shemer

New member
כנראה שאנחנו מדברים במישורים מקבילים

אני עדין לא מבין מאיפה בא המשפט הראשון שלך שמדבר על השפעות חיסונים ודאיות על סמנים אפיגנטיים. אם לא התכוונת ממש למה שהצהרת שם, אז בסדר. אם התכוונת, פשוט לא הצלחתי להבין כיצד את מגיעה לכזו מסקנה. זה לא כל כך קריטי. פשוט חשבתי שעומדים מחקרים מאחורי זה. אם לא, ממש לא סוף העולם.
 

פולספגן

New member
ייתכן שעומדים -

אני בכל אופן לא בדקתי אם עומדים או לא, אלא רק התייחסתי למחקר הזה שכתוב שהוא מחקר
שבדק את הדברים, אז אני מניחה שלא נבדק עד כה על חיסונים. המשפט הראשון שלי בא מעקרון הטרנזיטיביות שאני מניחה שאתה יודע את משמעותו.
 
למעלה