מחקר חדש- אפיגנטיקה וניבוי עתידני של סכרת

deathcaster

New member
חן חן, לא היה לי ספק


 

פולספגן

New member
צודק, נכנסתי עכשיו לקישור ובאמת מדובר על מזון

לפי תגובתך, חשבתי שלא ולכן לא טרחתי להיכנס. מה שכתוב בקישור הוא ממש לא חוכמה, כי הכל עניין של ריכוז. אגב, הרוב שם נעשה על חולדות ולא על אנשים ומה שנעשה על אנשים נעשה כנראה רק על תאים.
 
שתי הערות:

1. יפה שאת מגיבה על משהו לפני שאת קוראת אותו. 2. אני חושב שהרוב נעשה על חולדות ותאים ולא על אנשים, בגלל שאסור לעשות על אנשים ניסויים מבוקרים שגורמים להם לסרטן. ניחוש שלי. אולי את מכירה אחרת. אני לא יודע איך בודקים מוטאגנים בחיסונים, אבל אני מעז לנחש שגם שם הכללים האתיים הללו תופסים.
 

פולספגן

New member
את המחקר המקורי קראת? (אני לא)

מעניין אותי, איך הם הגיעו למסקנה שהמזון משפיע? האם הם בידדו את המזון? מה קבוצת הבקורת? אם זה מפורט במאמר, אז אולי אפשר להשליך את זה גם לבידוד בהקשר של חיסונים.
 
חלילה.

לפי מה שאני רואה, זה לא מחקר יחיד אלא איגוד של הרבה מחקרים בפורמאט נוח. אין לי כוונה לדוש יותר מדי בנושא, אבל "קפץ לי לעין" כשהצהרת שיש מעט דברים שיכולים לשנות DNA, כיון שעבדתי קצת עם מוטאגנים (לא במזון) ואני יודע שרשימת החומרים וסוגי הקרינה שנחשבים למוטאגנים היא די ארוכה בסה"כ, אפילו אם נתעלם מהידיעות המעיקות שמגיעות לעיתונים בכל יומיים בסגנון "מחקר קובע: X גורם לסרטן!" זה באמת כל מה שרציתי להגיד, ובכל הנוגע למוטגנזה של חיסונים אין לי מידע או רצון מיוחד להעמיק. או להתדיין.
 

deathcaster

New member
מה את חוקרת?

ובלי שום קשר, חוקרים צריכים להיזהר עם ההצהרות שהם זורקים, אפילו יותר ממשפטנים.
 

deathcaster

New member
בדיוק, ואם יורשה לי להוסיף

חוקר שיזרוק טענה לאוויר, טענה חסרת בסיס, יצטרך הרבה מאוד זמן, כסף, אמונה ועור עבה בכדי להצדיק אותה (ואין שום ערובה להצלחת הצדקתו)
 

פולספגן

New member
ואם לא היו מתעקשים, אז לא היו לנו את 2 חתני

פרס נובל האחרונים (דן שכטמן ועדה יונת) ועוד רבים מהזוכים.
 

פולספגן

New member
מכבסת מילים

אגב, במקרה שלנו יש לטענות ביסוס חזק והסברתי אותן בתגובותיי הקודמות בהרחבה.
 
וההבדל בין הטענות שלהם לטענות שהצגת

היא שהם עבדו כמו חמורים במשך שנים רבות ולבסוף שיכנעו אנשים בצדקת דרכם - במעשים ותוצאות בשטח, ולא במילים.
 

פולספגן

New member
אבל הם היו צריכים להתחיל ממשהו וזאת בדיוק

הנקודה שתאורטית אני נמצאת לצורך הדיון.
 
זה נכון. תיאורטית.

אני לא יודע מה את עושה באופן מעשי עם ההשערות הללו ודומות להן, אבל לשער השערות זה קל; הדבר הקשה הוא לגבות אותן בממצאים מוצקים. יונת ושכטמן לא דיברו יותר מדי על צדקת דרכם; הם פשוט ישבו במעבדה וטחנו עבודה עד שקיבלו תוצאות - וכשהיו להם התוצאות הרצויות, כבר אף אחד לא אמר כלום. הם לא דיברו הרבה על קונספירציות ואינטרסים; אלא פשוט הביאו עדויות שאין לערער אחריהן. כי ככה עושים מדע. אגב, היו גם הרבה מאד מדענים חכמים ועקשנים בדיוק כמו יונת ושכטמן, שהאמינו בתיאוריות שלהם בכל ליבם, ועבדו קשה מאד בכדי להוכיח אותן - וכיום רק היסטוריונים שמתעניינים בדברים האלה (כמוני, למשל) זוכרים אותם. כי במקרה יצא שהם טעו, ושהתיאוריות שלהם לא תאמו את המציאות. אבל העקשנות שלהם והאמונה שלהם בעצמם גרמה להם להיות עיוורים לכך שהניסויים שהם עושים הם חסרי ערך. לפרטים נוספים: http://www.youtube.com/watch?v=IRHA9W-zExQ (מבוסס על סיפור אמיתי)
 
למעלה