מכייון שאת לא יודעת מה במרכיבי התזונה משפיעים על סמנים אפיגנטיים, את כן יודעת מה במרכיבי התזונה דומה למרכיבי החיסונים ולכן את לא יכולה להסיק שום דבר, אלא רק להעלות השערה. לדוגמא- בהנחה שחלב משפיע על מרקרים אפיגנטיים, לא תוכלי להסיק שחיסון שצבעו לבן גם משפיע על מרקרים רק בגלל שגם לחלב יש צבע לבן.
מה שאת כותבת מביא אותך להשערה סבירה שחיסונים יכולים להשפיע על מרקרים גנטים לא פחות (ולטעמך אפילו יותר) מתזונה. לא יצאתי כנגד ההשערה. את פשוט לא היצגת את זה כהשערה, הצגת את ההשערה שלך כעובדה, והיא לא.
במתמטיקה ואולי בלוגיקה. מאד מסוכנת ומכשילה בביולוגיה. את לא הראשונה שנופלת במסקנות שנובעות מהעיקרון הנ"ל. זה בכלל לא עקרון רע כסטימולטור ליצירת השערות. זה מכשיל כשזה משמש להסקת מסקנות
צריך להוכיח אותה, אבל לא זה העניין. כספית היא רק מרכיב אחד (בהנחה שהוא נמצא בכל החיסונים. אני בכלל לא נכנס לסיפור הזה, כי הוא לא רלבנטי לדיון שלנו). יש הרבה מרכיבים בתזונה שאינם נמצאים בחיסונים ושהם משפיעים על מרקרים אפיגנטיים. ההצהרה שלך שחיסונים בהחלט משפיעים יתר מתזונה על מרקרים אפיגנטיים (לא הכספית שבחיסונים מול הכספית שבתזונה- החיסונים מול התזונה) היא השערה ולא יותר מזה.
בין 2 המקרים שהסברתי בתגובתי מעלה (27/01/12 00:21). אנחנו כאן מדברים על המקרה הראשון של טרנזיטיביות. אתה כביולוג צריך לדעת שמעט הם הדברים שיכולים לשנות DNA ואם היית חוקר את הנושא, אז סביר להניח שהיית מוצא בדיוק את המרכיבים שיש להם פוטנציאל לעשות זאת, כמו הכספית שהזכרתי.
את חושבת שאתם דנים ב"חוק הטרנזיטיביות של חיסונים ותזונה בהקשר של סמנים אפיגנטיים" כאשר די ברור שאלה שדנים איתך, דנים איתך במה שגידי רשם בתגובה להודעה ששמת לה קישור ואני מצטט: "את פשוט לא היצגת את זה כהשערה, הצגת את ההשערה שלך כעובדה, והיא לא" אני סתם צופה מהצד, ייתכן שאני טועה ואם כן, אני מצטער.