מחקר חדש- אפיגנטיקה וניבוי עתידני של סכרת

Gidi Shemer

New member
כן, והוא לא תופס פה

מכייון שאת לא יודעת מה במרכיבי התזונה משפיעים על סמנים אפיגנטיים, את כן יודעת מה במרכיבי התזונה דומה למרכיבי החיסונים ולכן את לא יכולה להסיק שום דבר, אלא רק להעלות השערה. לדוגמא- בהנחה שחלב משפיע על מרקרים אפיגנטיים, לא תוכלי להסיק שחיסון שצבעו לבן גם משפיע על מרקרים רק בגלל שגם לחלב יש צבע לבן.

פולספגן

New member
לא ידוע לי שצבע יכול לשנות DNA, אך כן ידוע לי

שמרכיב כדוגמת כספית יכול לשנות DNA וזה ההבדל! לכן, אני טוענת שאין לך בעיה לבודד את מרכיבי התזונה שיכולים לשנות DNA ולהקביל אותם לחיסונים.

Gidi Shemer

New member
ופה אנו שבים לפער שבין השערות למסקנות

מה שאת כותבת מביא אותך להשערה סבירה שחיסונים יכולים להשפיע על מרקרים גנטים לא פחות (ולטעמך אפילו יותר) מתזונה. לא יצאתי כנגד ההשערה. את פשוט לא היצגת את זה כהשערה, הצגת את ההשערה שלך כעובדה, והיא לא.

Gidi Shemer

New member
טרנזיטיביות זה אחלה

במתמטיקה ואולי בלוגיקה. מאד מסוכנת ומכשילה בביולוגיה. את לא הראשונה שנופלת במסקנות שנובעות מהעיקרון הנ"ל. זה בכלל לא עקרון רע כסטימולטור ליצירת השערות. זה מכשיל כשזה משמש להסקת מסקנות

פולספגן

New member
כתב בלי להסביר זה כאילו לא כתב

נתתי את הדוגמא של הכספית ואני רוצה לשמוע איך סותרים אותה.

Gidi Shemer

New member
לא צריך לסתור אותה

צריך להוכיח אותה, אבל לא זה העניין. כספית היא רק מרכיב אחד (בהנחה שהוא נמצא בכל החיסונים. אני בכלל לא נכנס לסיפור הזה, כי הוא לא רלבנטי לדיון שלנו). יש הרבה מרכיבים בתזונה שאינם נמצאים בחיסונים ושהם משפיעים על מרקרים אפיגנטיים. ההצהרה שלך שחיסונים בהחלט משפיעים יתר מתזונה על מרקרים אפיגנטיים (לא הכספית שבחיסונים מול הכספית שבתזונה- החיסונים מול התזונה) היא השערה ולא יותר מזה.

פולספגן

New member
אנחנו מסתובבים במעגל כי אתה מחזיר אותי להבדלה

בין 2 המקרים שהסברתי בתגובתי מעלה (27/01/12 00:21). אנחנו כאן מדברים על המקרה הראשון של טרנזיטיביות. אתה כביולוג צריך לדעת שמעט הם הדברים שיכולים לשנות DNA ואם היית חוקר את הנושא, אז סביר להניח שהיית מוצא בדיוק את המרכיבים שיש להם פוטנציאל לעשות זאת, כמו הכספית שהזכרתי.

פולספגן

New member
אני לא יודעת על מה אתה מדבר, אך אני ו-Gidi

(Gidi Shemer) דנים על חוק הטרנזיטיביות של חיסונים ותזונה בהקשר של סמנים אפיגנטיים. לי אישית נראה שאתה סתם רוצה להתנצח ואם אני טועה, אז ראה כאן.

deathcaster

New member
האמת שלא

את חושבת שאתם דנים ב"חוק הטרנזיטיביות של חיסונים ותזונה בהקשר של סמנים אפיגנטיים" כאשר די ברור שאלה שדנים איתך, דנים איתך במה שגידי רשם בתגובה להודעה ששמת לה קישור ואני מצטט: "את פשוט לא היצגת את זה כהשערה, הצגת את ההשערה שלך כעובדה, והיא לא" אני סתם צופה מהצד, ייתכן שאני טועה ואם כן, אני מצטער.

למעלה