מחשבות על הערכה עצמית

Arfilit

New member
מחשבות על הערכה עצמית

ועל העולם המודרני. כמה שרשורים והדברים שקורים לי בחיים מזה עוד מעט שנתיים, עושים לי לחשוב. שמתי לב, שאצל הרבה נשים שלא עובדות מחוץ לבית, נפגעת ההערכה העצמית. אני יכולה לספר לגבי עצמי - שמאז שחזרתי לעבודה אחרי הלידה, והפחתתי את מספר השעות, הפכתי, כך נדמה לי ל"סחורה פגומה" בעיני המעביד שלי. בשלב הראשון זה היה פשוט מעליב, כי יש לי את אותם כשרונות שהיו לי קודם, ויש לי את אותן תכונות שהפכו אותי קודם לכן ל"דבר הטוב הבא", ולמעשה - הפכתי בעיני עצמי לאדם שלם יותר - מה שאמור לשמח את מי שקוצר את פירות השלמות שלי - והינה - מסתבר שאני לא משהו משהו. אז בהתחלה זה היה סתם מעליב, אבל עם הזמן, וההכרה הזו היכתה בי ממש לאחרונה - זה החל לפגוע בבטחון המקצועי שלי. וזה נורא ואיום - במיוחד בהתחשב בכך שעד לא מזמן, וגם היום ברגעי חסד - אני בטוחה שאני באמת מצויינת במה שאני עושה. ליד כל זה, אני קוראת עכשיו את "האוהל האדום" ומתעסקת בכלל בחיבור לכל מיני צדדים נשיים אצלי, וכל זה - מביא אותי למחשבות נוגות לגבי הכיוון שלקחה החברה שלנו - מבחינת ההערכה להורות. כשאני בודקת בכנות, ביני לביני, אני חושבת שההורות היא הדבר הכי מסובך, חשוב, יפה, מאתגר ומחייב מחשבה ונכונות רגשית שעשיתי מימיי. יש לי הרגשה - שגם לא יהיו הרבה דברים אחרים שיתחרו בו בעתיד מן הבחינות הנ"ל (ואני נוקטת בלשון זהירה). ועדיין - איכשהו, חברתית, זה אחד הדברים הפחות מוערכים. כל אחד נורא גאה בילדים שלו אם הם הופכים להיות אנשים נהדרים, טובים, סקרנים, נדיבים וכו' - אבל אף אחד לא חושב שהדרך לשם - והאופן בו הם מגיעים למקומות האלה - ראוי להערכה. ואני באמת לא מבינה את זה. גם לגבי עצמי - איך הבטחון שלי נפגע - כאשר ברור לי שמה שאני עושה הוא הרבה פחות שווה ממה שאני עושה בבית, וכאשר ברור לי (לפחות ב- 90%...) שכל "חטאי" הוא בהפיכתי לאמא ובכך שמקום העבודה שינה מיקום בסדרי העדיפויות שלי. למה זה כל כך משפיע על התפיסה שלי את עצמי? אני מבינה נשים שרוצות לעבוד מחוץ לבית. אני לחלוטין בעד בחירה חופשית לפי מה שטוב לכל אחד ואחת. אבל מה שאני לא מבינה זה למה שומעים כל כך הרבה על בני זוג שמתוסכלים מזה שנשותיהן "סתם יושבות בבית"? למה המסרים שמקבלות נשים שמגדולת את ילדיהן במקום לצאת לעבוד - הם מסרים של תבוסתנות, הערכה נמוכה וכו'? מה צריך שיקרה על מנת שאנשים יראו את הדברים כמו שהם - וייזכרו כמה זה קשה לגדל ילד כך שגם יהיה מאושר, וגם יהפוך לבנאדם הנהדר שאתם מאחלים לו שיהיה? מה צריך שיעקרה על מנת שאמא, שיושבת עם ילדה בבית, תוכל להגיד לעצמה "וואו! אני עושה משהו ממש ממש חושוב"?! סתם. מחשבות.

משוש30

New member
בגלל המהפכה הפמיניסטית

אני חושבת שהמהפכה הזאת על הטוב ועל הרע חדרה מאד לעולמנו. יחד עם עולם קפיטליסטי שהערך העליון בו זה כסף האמהות נדחקת הצידה. חלק מהתנועה הפמיניסטית, זה שדגל בשוויון האישה והגבר (כי יש חלק אחד הדוגל בשונות: בעליונות מוסרית של הנשים בגלל היותן אמהות וזה חלק מאד לא מקובל כיום...וחלק שדוגל בשונות בגלל אכזריות ורוע הגברים והוא הדומיננטי בשנים האחרונות), ובכן אותו חלק מהתנועה הפמיניסטית פחד שבגלל שונות האישה, בגלל טבעה: הריון, הנקה וכד', יפלו את הנשים לרעה. תארי לעצמך שהפמיניסטיות הללו התנגדו לכל חוק שרצה להגן על אמהות או נשים הרות מפחד שחוקים כאלו ינוצלו על ידי המעבידים נגד הנשים באופן כללי. אז זה הצד האחד של המטבע. הצד השני הוא עולם בו ערכך כאדם נמדד במקצוע שלך, ובעיקר במשכורת שלך. (כל זה תחת מעטה צבוע או אמיתי של הגשמה עצמית). נשים היושבות בבית נתפסות כחלק מהסדר הישן הפטריארכלי של החברה. נשים שישבו בבית כי לא הייתה להן ברירה: כי הן הושארו חסרות השכלה על ידי החברה הגברית במתכוון כדרך שליטה, כי היה נוח לבעל שיש לו את האישה הקטנה בבית, כי זה היה חלק מהעולם של פעם... אני חושבת שהיום אנחנו כנשים סופגות את שני הערכים הללו, הערך הפמיניסטי והקפיטליסטי. אישה שיושבת בבית נתפסת כמישהי שמוותרת על כל מה שהמהפכה הפמיניסטית השיגה עבורה, כמי ש"זורקת" שנים של השכלה ובוחרת להישאר "האישה הקטנה", כמי שלא מגשימה את עצמה ואת יכולתה, כמי שתלויה בגבר לפרנסתה ועל ידי כך מכוננת מחדש את השיח הפטריארכלי. בקיצור אין בין זה לבין חינוך הילדים וחשיבותו דבר וחצי דבר. סתם מחשבות לא מסודרות אבל תראי אם משהו מזה נראה לך...

boringvered

New member
האירוניה היא

שלפחות אצלי בעבודה, אולי אני עובדת, אבל הגברים מנהלים פה את המקום וקובעים מי נאמר יקבל קורסים, וכנסים וחשיפה לחומר חדש, ולרוב זו לא אני. כדי שאני בכלל אלמד משהו, אני צריכה להשקיע לבדי - מהזמן והכסף שאין לי... והנה לנו שוב הדרך של הגברים לשלוט באשה חסרת ההשכלה... ורד

שני הגרוש שלי...

לחשוב קדימה. הבעיה התיאורטית שלי עם לשבת בבית היא שבאיזשהו שלב, כשהילד הקטן ביותר נכנס למסגרת, במוקדם או במאוחר אז זהו - את בעצם נשארת עם עצמך. נשארת עם עצמך אבל מבחינה מקצועית, ישבת בבית X שנים אז נשארת הרבה מאחור. נשארת עם עצמך כי כביסות, טלנובלות וטיולים אינסופיים לקניון הם לא חברה ראויה לדעתי. נשארת עם עצמך כי לפני היית שייכת למסגרת כלשהי של עבודה שהיתה גם במידה מסוימת מסגרת חברתית ויצאת ממנה. נשארת עם עצמך כי בעולם של בעלך עדיין יש עניין מקצועי וסיפורים על אנשים שהוא עובד איתם וחוויות שממלאות לו את היום ולך אין, בעצם המקום שהוא נמצא בו והמקום שאת נמצאת בו הולכים ומתרחקים וזה מכניס יותר ויותר חוסר שוויון למערכת היחסים. סביר שכשהכרתם אז לכל אחד מכם היו תחומי עניין ויכולתם להפרות אחד את השני מהבחינה הזאת ועכשיו לך יש פחות ופחות מה לתרום. אם מצאת תחביבים או עבודה שמאפשרת לך לעבוד מהבית ולנצל טוב את הסידור הזה אז יש לך מזל, אבל זה לא מתאים לכל אחת. אז כן, לך יש יותר שעות עם הילדים כי בכל זאת הם בדרך כלל לא בשעות של משרה מלאה בגן או בבי"ס, ובעלך כן עובד משרה מלאה אבל ככל שעובר הזמן אז הם גדלים ויש יותר חוגים וחברים ואת נשארת יותר ויותר לבד. מבחינה פרקטית, ישבתי 5 חודשים בבית והרגשתי שחסר לי מאוד להפעיל את הראש, מאוד מאוד, וחסרה לי הסביבה החברתית, מאוד. הרגשתי גם שבמעגל החברתי שלנו אין נשים שיושבות בבית, זה פשוט לא מקובל אז בכל מקרה אני לבד, אפילו אם זה זמני. הרגשתי פער ענק שנפער ביני לבין בעלי וזה היה רע לשנינו. חזרתי לעבודה ונהיה טוב.

ענתש

New member
ומילא זה... ברגעים הכי אפלים של

ההרהורים אני מתבאסת שאני כל כך משקיעה בלגדל את נגה שתהיה מאושרת ושלמה עם עצמה ואני רוצה בשבילה את כל הדברים הטובים - שתמצא את העיסוק שיהיה לה כיף לעסוק בו, שתהיה חכמה מספיק לעסוק במה שליבה יחפוץ ושתהיה מאושרת. ואז אני תמיד נזכרת שאולי יום אחד היא גם תרצה ילדים ו-הופ, תמצא את עצמה בדיוק איפה שאני. במקום הזה שאני חותמת על כל מילה שלך... אגב, יש מעסיקים שלא משדרים לך את זה. הם מעטים מאד. אני יכולה להגיד לך שמקום העבודה הנוכחי שלי לא פוגע בבטחון העצמי של כעובדת, להפך - הם מטפחים לי את האגו מאד. הם זקוקים לי ואני עובדת מעולה וכולנו יודעים את זה. אבל הם לא מפסיקים לשדר לי (ואפילו להגיד במילים ברורות) שהבחירה שלי שגויה, שהם מצפים ממני לבחור אחרת ושם גם לא מבינים מאיםה היא מגיעה בכלל... אפילו הגדיל לעשות פעם הבוס שלי כששאל אותי למה בעלי כזה שוביניסט שהוא לא נותן לי לעבוד יותר שעות ודורש שאני אבוא הביתה לטפל בילדים...
הם פשוט לא קולטים שזו יכולה להיות בחירה שלי, מרצון. הרי בדיוק באותו הכסף שהייתי מרוויחה מלעבוד משרה מלאה הייתי יכולה למממן מטפלת שתהיה עם הילדים שלי בשעות האלו - אבל אני לא רוצה !. לא אחת נאלצתי לעמוד בחדר המנכ"ל ולהזכיר לו שלא שיקרתי לו לרגע, שכשהגעתי לעבוד שם אמרתי לו בראיון הקבלה באומץ רב "אני אמא, ואני עוד אהיה שוב פעם אמא בחיי לפחות פעם אחת אם לא יותר ואתה צריך לדעת שהעבודה לעולם לא תהיה אצלי במקום הראשון" ובכל זאת הוא קיבל אותי (טוב, לא היתה לו ברירה
נפלתי בתחום טוב והיו ממש ממש זקוקים לי). לפני כמה זמן החליטו לעבור במשרד שלי לתמיכה בלקוחות 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע ולכן יש מין סלולרי כזה שהוא ה"קו החם" ועובר בין כל מנהלי הפרוייקטים בתורנות - כל תורנות היא שבוע. אני מייד אמרתי שלמרות שזה בטח מגעיל כלפי כל האחרים אני לא מוכנה, אני לא בתורנות. אז ניסו מייד לפתות אותי בכסף... אמרתי להם - אתם בכלל יודעים מה אני מוכרת ? אני מוכרת את הזמן שלי עם הילדים שלי, את אחרי הצהרים שלי ואת הערב. אז נכון שזה פעם בחודשיים בערך אבל השעות האלו לא למכירה ! באף סכום. ומשום מה, זה נורא עצבן אותם (לא היתה להם ברירה כמובן, לא יכולים להכריח אותי) אבל הם פשוט לא הבינו, לא היו מסוגלים להבין.

כל הכבוד לך ../images/Emo106.gif

על האומץ להכריז באופן כל כך נחרץ על סדרי העדיפויות (שנשים רבות מקיימות בסתר). אני בטוחה שגם אם הם לא מבינים, הם מכבדים את הדרך, ואולי בגלל זה ההערכה העצמית שלך לא נפגעת כלל.

ענתש

New member
זה לא כל הכבוד, זה "אפשרויות

של עשירים" בעצם. אני יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד ולשבת בבית מבחינה כלכלית. אני יוצאת לעבוד כי אני זקוקה לזה כאדם... מתוך הידיעה הזו אני לא מוכנה לעבוד במקום עבודה שלא מבין מראש את סדרי העדיפויות שלי (זה גם נראה לי לא הוגן) ואני גם לא מפחדת להיות מפוטרת. זה קל מאד לדבר כשהעבודה היא לא צורך קיומי

boringvered

New member
נגעת בנקודה כאובה

מודה שאני מאוד רציתי בת, ושואפת בעתיד לעוד בת... אבל זה מפני שנוח לי... (יתכן ואני טועה), אבל כואב לי להודות שלטובת הילדים שלי, יותר טוב שיוולדו בנים. זה מגיע למצב אירוני שאני מרגישה שבא לי לייעץ לבחורות לא להתקרב למקצוע כמו שלי אם הן מבוגרות מידי, אמהות, בכלל שוקלות הקמת משפחה... ולא חשבתי שאני אגיע לדבר כזה. אני ממש התגאתי שהייתי בחורה יחידה בכתה שלמה של גברים ושגם הייתי ממש טובה במה שלמדתי, להפתעתם של הגברים (וזה משהו שלא מפסיק בתחום הזה, הפליאה של הגברים שאשה מבינה משהו טכני במחשבים... ולא תוכנה), הייתי חדורת מוטיבציה פמיניסטית, וגאה שהלכתי ללמוד משהו שמעניין אותי... והיום? היום הייתי שוקלת אחרת... אבל זה כואב מאוד בשבילי להודות בכך. ורד

נגעת בנקודה שהעסיקה גם אותי

רבות- העניין של המסר לילדה. בזמנו, כשהתלבטתי אם לחזור לעבודה, אחד השיקולים בעד היה שלא רציתי שהיא תקבל מסר שזה מה שאישה אמורה לעשות- להישאר בבית עם הילדים, רציתי שתדע שאפשר (או צריך) גם וגם. זה מן מילכוד כזה...מצד אחד בוודאי שאני רוצה שהיא תצמח ותתפתח ותלמד ותגיע ל"גדולות" ומצד שני אני מאחלת לה מכל הלב שתרגיש מאושרת ומחוברת כמוני כשיוולדו ילדיה ושהכל יתגמד מולם, אבל אם היא תרגיש כך, היא גם תרגיש את אותם לבטים וייסורים כשתיאלץ לעזוב אותם... והנה, חזרנו לנקודת ההתחלה של השרשור הזה... אח, כמה שהעולם של הגברים פשוט יותר!

שאלה מצויינת

אני חושבת שזה בגלל שאנחנו כנשים רגילות לעשות הרבה דברים ולא רואות בזה משהו מיוחד, בגלל זה ההערות של הסביבה משפיעות על התפיסה העצמית שלנו, כי האמהות וההורות היא משהו טבעי, כמו תוצר לוואי של עצם היותך אישה, זה לא "הישג" אלא "תופעת טבע". אני מאד מזדהה עם ההרגשה הנוראית הזו, אני הפסקתי ללכת לראיונות עבודה במשרדי עו"ד כיוון שהתהליך היה כזה: בתחילה, ברור שזימנו אותי לראיון כי כל הנתונים ברזומה שלי הם מעולים (הרי לא כתוב שם שאני אמא...), אח"כ, גם אם היה עולה הנושא של ילדים, עדיין המראיין הגבר לא חשב שזה שיש לי ילדה אומר שאולי, אני ממש לא מוכנה לעבוד עד 12 בלילה, אז הייתי צריכה להסביר את זה, או להעלות את הנושא לאחר חצי שעה של רעיון מצויין שבו שיווקתי ומכרתי את עצמי מבחינה מקצועית. ואז היע שלב "מבט המצורעת" שבו ממש הרגשתי כאילו המראיין חושב שבאתי לגנוב ממנו כסף - לעבוד עד 16:00??? פשוט כאילו ביקשתי לקבל כסף ולא לבוא לעבודה (הלו, לא כתוב באיז החוק שמשרה מלאה זה 8-17 ???). ואז הגיע שלב ההתנצלויות - אבל, תראה, עובדים הרבה יותר יעיל במגבלת זמן, ולא גולשים באינטרנט, ועובדים מהבית... אבל המבט הזה של המצורעת עדיין שם... ואז התחלתי לחשוב, מה? לאדם הזה אין אישה? אין לו ילדים? איך נהפכנו לחברה כזו שהעבודה היא חיינו והמשפחה במקום השני? איך יכול להיות שהוא בכלל לא חשב על זה שאמא תרצה לגדל את הילדים שלה לפחות חל מן היום? אולי זה שורש הבעיה, הדימוי העצמי של נשים שיושבות בבית נפגע כי החברה של היום מקדשת יותר את העבודה, את השעות הארוכות, הנסיעות לחו"ל, כל אותם דברים שמרחיקים את ההורה מן הבית. אז הפסקתי להתראיין במשרדים. ואם התקשרו ישר אמרתי שיש לי ילדה ושאני רוצה לעבוד עד 16:00 כדי לא להשקיע אנרגיה מיותרת במשחק השיווק הזה שנקרא ראיון עבודה. ונחשו מה? מי מובטלת כבר כמעט שנה? פעם קראתי ראיון עם יגאל ארנון שאמר שהדבר הכי חשוב לו בחיים זו המשפחה שלו. בסתר לבי צחקתי. אפילו לראיון לא זימנו אותי שם....

ענתש

New member
צל לי להגיד את זה, כי זה

קצת שוביניסטי... אבל השינוי כנראה לא יבוא מאיתנו כנשים עובדות אלא מאיתנו כנשים שעומדות מאחורי גברים עובדים. למה אני מתכוונת ? בדיוק ליגאל ארנון שאמר שהמשפחה הכי חשובה לו. כשהוא מראיין אותך הוא לא חושב בראש על אשתו או על העולם שיהיה לבנותיו כנראה... בעלי כן חושב. כי אני טוחנת לו את זה במוח... בעבודה הקודמת שלו בתור מנהל פיתוח הוא נאלץ לבחור בין בחור צעיר ורווק ומאד מוכשר ובין אישה צעירה נשואה פלוס ילדה בת שנה (שממש ברור שיהיו לה עוד ילדים מתי שהוא...) שגם היא מאד מוכשרת, בדיוק באותה המידה אבל צריכה לצאת מהעבודה ב-15:00 כל יום. הוא חזר הביתה זורח משמחה לספר לי שעברו לו בראש כל הדברים שאמרתי - על איך שנשים מרגישות "פסולות" אחרי שהן הופכות לאמהות וכמה שזה לא הוגן כי דווקא נשים שהן אמהות הן עובדות טובות ומסורות יותר בדרך כלל. סטטיסטית - הן מתפטרות פחות, אם מקום העבודה טוב אליהן הן לא יחפשו אלטרנטיבות. אז הוא לקח את האישה, בתור אפליה מתקנת. וגם אני הייתי גאה בו, אבל גם בי. ועכשיו ? נשאר רק להזמין את אשתו של היגאל הזה גם לפורום... שגם היא תספר לו את זה.

boringvered

New member
זה גם תלוי מי הם הבעלים...

ולא, אני דווקא לא חושבת שששלי הוא הבעייתי, אבל חושבת על הטיפוס שמנהל אצלנו, שאומר לי שאני אקח חומר הבייתה לקרוא, וכשאני אומרת לו שאין לי טכנית אפשרות כזו כי כרגע יש את הילדה בבית, אז הוא עוד מספר לי איך הוא מסוגל לעשות את כל מה שאני עושה וגם לקרוא חומר בבית... (ולא, הוא לא קורא כלום בבית), ואני לא התביישתי להגיד לו שכנראה הוא לא באמת מגדל את הילדים שלו אם הוא מצליח לקרוא בבית... אבל ביננו, הוא לא מגדל את הילדים שלו והוא לא קורא את החומר גם כן... אשתו לא עובדת, היא מאפשרת לו מצד אחד את הנוחות של להשאר שעות ארוכות ללא דאגות, ומצד שני, כנראה מטפחת אצלו חזק את יצר השובניזם (לא באופן מודע)... במיוחד הדבר בולט אצלו כשהוא מספר סיפורי גבורה של הבן שלו על הבנות שלו... ברררר... ועכשיו נראה לי שאין שום קשר בין מה שכתבתי לבין מה את כתבת...

ענתש

New member
טיפוסים מגעילים ושוביניסטים תמיד

יהיו. אבל רוב האוכלוסיה היא פשוט ... הבעלים שלנו, האחים שלנו, החברים שלנו ובעתיד - הבנים שלנו. צריך לחנך אותם בבית, משם יבוא השינוי.

Arfilit

New member
לצערי -

אצל גברים רבים שאני מכירה (ואולי גם נשים - לא בדקתי את זה ברצינות אף פעם) - יש גבול ברור בהשקפה בין הבית לעבודה. לא במודע. זה פשוט ככה. כאילו הם מרכיבים משקפיים אחרים בעולמות המקבילים שהם מנהלים.

rnati

New member
יש להם הפרדה ברורה מידי

אני מאוד מנסה לשנות את זה אצל בן זוגי. מלחמה קשה. הוא בא הביתה לנוח. אם הוא יעשה משהו בבית - זה לשבת מול המחשב ולעבוד. וכשאני מתלוננת שיש כל כך הרבה מה לעשות בבית, ואיך הוא בכלל יכול לשבת ככה בין ערימת הכביסה, לעיתונים לצריך לזרוק, לכלים שבכיור (שלא לדבר על הבית שצריך ניקיון יסודי)? הוא מנסה להסביר לי שיש לו מלא עבודה והוא לא מספיק לעשות הכל. תמיד אני מתרה בו בחזרה שגם בבית יש מלא עבודה ושאף אחד אחר לא יעשה אותה. בסוף הוא תמיד עוזב את המחשב ועוזר לי בבית. אבל זה מתסכל. ואם הוא לבד בבית ולא אמרתי לו מה צריך לעשות, הוא יעבוד על המחשב. לפעמים אני מנסה לבדוק קצת גבולות, אולי אם אני אחכה מספיק זמן הוא יראה את זה. השבוע כמעט ולא הייתי בבית אז גם לא הקדשתי זמן לסדר וניקיון (רק קצת לקניות, כי אוכל בכל זאת צריך). הוא לא עשה כלום. הוא לא רואה את זה בכלל.

ornaok

New member
את יודעת מה? מה שכתבת עכשיו זה כמו

לתת לי אגרוף בבטן הרכה. למה? אני עובדת מגיל 11. כל החיים עבדתי. עד סוף חודש תשיעי, בהריון קשה, המשכתי לעבוד (עבודה פיזית קשה). רציתי להשאר עם לירי בבית עד גיל שנה, אבל המצב הכלכלי לא אפשר. בעלי לחץ עלי למצוא עבודה. ולא סתם "למצוא עבודה" אלא - במילים שלו:"עבודה עם כמה שיותר שעות". כמה ריבים היו לנו בנושא, כמה התחננתי בפניו שיבין שאני לא מסוגלת להשאיר את הילדה בגן עד 18:00 ולעסוק כל שאר היום בדברים פחות חשובים. חיפשתי בסבלנות ומצאתי עבודה. עבודה שאני אוהבת, שאני טובה בה, שמעניינת אותי. עבדתי 4 ימים בשבוע והרווחתי יותר ממה שהרווחתי ב6 ימים בשילב. בעלי הלחיץ אותי ש4 ימים זה לא מספיק, שאני חייבת למצוא עוד ב"יס לעבוד בו, שהחברה תמצא לי עד יום לפחות. כיום אני עובדת 6 ימים בשבוע, אני מתמוטטת, אני לא מספיקה לעשות כלום בבית. הכביסות מצטברות, אנחנו אוכלים המון ג'אנק, השמנתי, אני עייפה. מה בעלי אומר? תשאירי את הילדה יותר מאוחר בגן, תנוחי יותר, ותעשי את מה שאת לא מספיקה לעשות בבית, ורק אז תקחי אותה. הוא לא מבין שהיא יותר חשובה לי מעבודות הבית והמנוחה שלי גם יחד. בשבוע הבא מסתיימת שנת הלימודים. אני בחופש עד אוקטובר, בלי משכורת. יש לי אפשרות לחתו אבטלה. כבר חודש שאני מחפשת עבודה לקיץ, עם אופציה למשהו קבוע כי קשה לי כל שנה להיות מפוטרת בקיץ. ושוב מתחיל הסיפור של "עבודה עם כמה שיותר שעות". אז בעלי הוא לגמרי הפוך מהבעל התומך, הבעל שישכור אישה כאפליה מתקנת. הוא מת על הילדה, הוא אבא טוב, מבלה איתה ומשחק איתה ויש להם יחסים נהדרים, בינתיים. אבל אצלו העבודה היא מקום ראשון, גם לפניה. גם לפני. עבודה קושם כל. ואני שונאת את זה. אבל אני מבינה למה הגברים האלה שמראיינים אותנו לא מבינים אותנו, כי הם כמו בעלי

nubi

New member
../images/Emo2.gif זה ממש לא בסדר

מה שאת מתארת. פשוט לא בסדר!

ענתש

New member
אני מצטערת לשמוע שזה כך.

אבל את לא חושבת שזה משהו שצריך לעבד בינכם ? נשמע שלך לא טוב עם זה ושהוא ממשיך בשלו. בין השורות (או בעצם ממש בתוך השורות) אני קוראת כאב מאד גדול שלך שאת מחזיקה בבטן ובכל זאת עושה מה שהוא דורש ממך. את לא חושבת שצריך לפתוח את זה בינכם ?

למעלה