אח, איזה שרשור...
ולמרות שאני מאד מזדהה עם חלק מהדברים שנאמרו כאן, רוצה להאיר נקודה נוספת: הלחץ הזה של להיות טובה בעבודה (ומספיק שעות, אם כי בעיני אני עובדת יותר מדי ובעיני הבוס שלי פחות מדי), וגם להספיק להיות עם הילדים וגם לסדר את הבית (אפילו אם יש עוזרת) וגם לבשל (נניח שהייתי עושה את זה...) או לעשות קניות וכ"ו - עם מעט מאמץ והרבה פשרות אפשר להספיק חלק מכל זה. נכון, זה אינטנסיבי, ואת אף פעם לא מרגישה שאת מספיק טובה (לא משנה איזו בחירה אני אעשה - ארגיש שהחמצתי משהו), אבל איכשהו, נשים הם שורדות, ומצליחות לעשות הרבה דברים, ובצורה טובה. אז איפה הבעיה? בקשר שלי עם עצמי. בזמן שיש לי (כלומר, אין לי) להקדיש לעצמי. אפילו כמה דקות ביום. אפילו יום בחודש. אפילו איזה סוף שבוע פעם בשנה... זה לא קורה. ומדהים אותי עד כמה זה הדבר הראשון שאני מוותרת עליו - מנסה להספיק הכל ("לגנוב" עוד כמה דקות כל יום בעבודה... עוד כמה דקות בפארק עם הילד... עוד כמה דקות להעביר "וויש" על השיש והכיור...) ורק את זה לא. ובעיני זו הבעיה האמיתית של התקופה שלנו. אנחנו נותנות ונותנות, ומסתדרות עם מה שיש, ועובדות ולומדות ומגדלות ילדים ובעלים ודואגות להכל, רק לא לעצמנו. באיזשהו שלב את חייבת להתרוקן! איפה המהפכה הפמיניסטית ואיפה זה. זה עולם של גברים מנהלים, עולם של גברים בכלל, שמעדיפים להשאר עוד כמה שעות בעבודה - גם כדי שיהיה להם זמן "לנקות את הראש" לפני שהם מגיעים הביתה. הרי ברור שזה הרבה יותר קל מאשר לרוץ עם הילדים לים ולהתמלא בחול ולהזיע ולחזור לקלח להאכיל ולהשכיב... אני לא מאמינה שהשעות האלה (אחרי נניח 9-10 שעות עבודה) יעילות בכלל. אבל מה זה חשוב? מישהו צריך להיות בבית (כנראה שלרוב זו האישה), והמישהו השני זוכה בזמן איכות עם עצמו. נראה לי שבעבודה שאין בה "דד-ליין" של השעה ארבע יש די הרבה "רגעים מתים" של בהיה והרהור, של מחשבה על משהו שהוא לא פונקציונאלי, של כוס קפה בניחותא, של גלישה באינטרנט... וכמה שהרגעים האלה חסרים לי.