מחשבות על הערכה עצמית

n i s h a

New member
זה עצוב מה שאת מספרת

הגעתי בסוף הדיון, אבל רק מבקשת להוסיף נקודת מבט נוספת. גם אני הייתי "אשה עובדת" מאז שזוכרת את עצמי. בשנים האחרונות לפני שנסענו לחו"ל עבדתי לעיתים 13 שעות במשרד, ועוד קצת בבית. אהבתי לעבוד, אהבתי להרגיש חיונית. לאחר שהגענו לכאן עבדתי קצת במשרה חלקית, ואז נולד בכורי. מהרגע שנולד לא חזרתי לעבוד בחוץ. ניסיתי להקים משהו מהבית, אבל הוא לא ממש זז למקומות שרציתי. עברו שנתיים וחצי מאז ואני כבר אמא לשניים - ולא רואה מתי חוזרת לעבוד. מאוד קשה לי עם זה. האמהות בתחילתה מילאה אותי, ועכשיו כבר פחות. מרגישה שחייבת "לצאת". בעלי בהפוך מבעלך - חושב שמה שאני עושה הוא חשוב. מאוד חשוב. לא נותן לי לרגע להרגיש "פחותה". עם זאת - חושב שאם חשוב לי לצאת לעבוד - אז זה חשוב! אבל מה בעצם אני רוצה להגיד? על אף שבעלי מחזק אותי, וגם הסביבה בה אני חיה לא רואה באופן שלילי נשים שלא חזרו לעבוד לאחר שילדו (רוב רובן של הנשים סביבי הן "כאלה"),אני מרגישה רע עם עצמי. אני "מחזיקה" פחות מעצמי. אני חושבת שהשנה-(נאמר גם שנתיים) הראשונות בבית עם בכורי היו נפלאות. עבורי עבורו ועבור כולנו כמשפחה. אבל זהו. "נגמר" לי. עם הקטן שנולד אני לא רוצה להיות שנתיים בבית. (ובטח שלא עם אלה שאחריו...). מרגישה שמתפספס לי משהו. שחסרה לי אנרגיה חיונית בזה שאני לא "בחוץ". וההרגשה הזאת לא באה מבחוץ, היא באה לגמרי מבפנים. מתוכי. שלא לדבר על השנים ה"ריקות" ברזומה, כשכן אחליט שאני יוצאת. נוכח העובדה שפה אין לנו "מערך תמיכה" משפחתי (עזרה עם הילדים) אז עוד יותר קשה לי לראות עצמי עובדת כשבעלי עובד גם הוא משרה מלאה. סתם מחשבות....

../images/Emo24.gif

אורנה, נשמע קשה. במקומך הייתי מנסה אולי "גישור" או טיפול קצר מועד ולו רק בשביל שד' יבין מה את חווה ומרגישה. לי למזלי יש "תומך השארות בבית" אבל הייתי מתה מבפנים אם היו דוחפים אותי לעבוד כמה שיותר

עצוב מאוד

ממש כואב לי שככה המצב. הלוואי ויכולתי לתת לו לדבר עם עמית- למרות שקשה לי להאמין שהוא ישתנה בעקבות זאת.

אמאאור

New member
כואבת איתך.

קשה לי עם התפיסה של בעלך. מהדברים שכתבת עולה המון כאב, ובצדק. למה "עבודה עם כמה שיותר שעות" שווה יותר מ"אמא במשרה מלאה", או "אמא במשרה חלקית"? כואב. אתם מדברים על זה?

lulyK

New member
אורנה ../images/Emo24.gif

הקושי הזה שאת מתארת - כשגם העולם שבחוץ וגם בן הזוג מקשים על הבחירות....... כואב לקרוא את זה.

ornaok

New member
תודה על התגובות ולכל מי ששאלה -

כמובן שאנחנו מדברים על הדברים האלה, אבל זה לא מקדם אותמ\נו. אני לא מאשימה את בעלי על היותו כזה, הוא קיבוצניק - מהסוג שמקדש עבודה - והוא כל הזמן אומר דברים בסגנון "אני גדלתי ככה ולא קרה לי שום דבר רע". אז קודם כל, אני תמיד חולקת עליו ואומרת לו איפה בדיוק את הנקודות שלפי דעתי כן נפגעו מהעובדה שככה הוא גדל, ולמה אני לא רוצה שילדינו יגדלו ככה. שנית, אני מסבירה לו שהחיים בעיר, במרחק גדול מהמשפחות, שונה לגמרי מהחיים בקיבוץ, במיוחד אז... כשלא אכלו בבית, לא כיבסו בבית, לא היו כמעט דאגות. החיים באמת היו עבודה ופנאי. מה שקורה הוא שכשהוא כן "משתדל" לעזור בבית או לעשות משהו איתנו, עם אישתו והילדה, הוא עושה את זה במין תחושת לוואי של "מכריחים אותי". לגבי טיפול...כבר הרבה זמן אני חושבת שטיפול\ייעוץ כלשהוא יוכלו לשנות עבורנו המון, אבל הוא לא... יש לנו תקופות יותר קשות ופחות קשות, אנחנו בסה"כ אוהבים וכן רוצים לחיות יחד, אבל לאט לאט אני מרגישה שלא בחרתי טוב... כי קשה לי להאמין שהוא ישתנה, ואם הוא לא ישתנה, המצב ישאר כך, או יהיה יותר גרוע...

POOH*

New member
חייבת להגיב...

האיש שלי גם קיבוצניק. וממש לא מתנהג כמו בעלך.. היה לי ממש קשה לקרוא מה שכתבת. ובעיקר קשה לי שהוא משתמש בזה שהוא גדל ככה כתירוץ. אגב כתבת שאת מסבירה לו מה לא טוב לדעתך באיך שהוא גדל - מה הוא אומר על זה? איך הוא מרגשי עם נושא הלינה המשותפת למשל? עם זה שהוא כמעט ולא ראה את ההורים? ולמעשה לא ההורים גידלו אותו? לגבי כל עבודות הבית - גם לא חושבת שזה שהוא יוצא קיבוץ מצדיק את מה שאת מתארת.. בעיניי הוא משתמש בזה כתירוץ... ואם הוא צריך הוכחה - את יכולה להביא כדוגמא את האביר שלי - הוא מבשל [אני לא יודעצ ושונאת] וכן - הוא למד לבשל מזא שאנחנו ביחד - כי הוא גדל בקיבוץ ומעולם לא היה לו צורך ללמוד אכלו בחד"א. הוא עוזר בנקיון - כי אני בחודש שביעי וכמעט מקיאה מהחומרי ניקוי. הוא המון עם גיא ומתייסר על זה שהוא לא יכול להיות איתה יותר... והוא אומר שלמרות שלו יש זכרונות טובים וחוויות טובות מחיי הקיבוץ בכלל ומהלינה המשותפת גם, בתור אבא הוא לא היה מסוגל לעשות את זה לילדה שלו. ובכלל אנחנו מגדלים את גיא כל כך שונה מאיך שהוא גדל בקיבוץ אז וגם לגמרי אחרת מאיך שהילדים גדלים שם היום. ואגב חינוך הילדים שלנו לפי איך שאנחנו מאמינים ולא איך שהקיבוץ חושב נכון הוא אחת מהסיבותש עזבנו את הקיבוץ. אז מצטערת אם יצא מבולבל או קצת בטון כועס הכעס הוא כלפי בעלך לא כלפייך. פשוט ממש הרגיז אותי מה שכתבת. ומאחחלת לכם שתמצאו את הדרך לתקן את הדברים ושהוא ילמלד לתמוך ולהקשיב ולהאמין בך קצת יותר... POOH

וגם אני כמובן קיבוצניקית

ועבודה היא ממש לא בסדר העדיפויות שלי
בטח שלא "לעבוד כמה שיותר" ואת יכולה להראות לו את דעתי: אני כן חושבת שנפגעתי מזה שלא היו לי הרבה שעות עם ההורים. אז הכל עניין אינדיווידואלי כנראה. אצלו כנראה העבודה היא ממש ערך עליון, מעל למשפחה אפילו (סתם תהיה)

lulyK

New member
../images/Emo24.gif

לא ידועת על סמך מה, אבל אני כן מאמינה שהוא יכול להשתנות, חוץ ממך, יש עוד אנשים שמדברים איתו על הורות? יש לכם חברים שהוא רואה בהם דוגמא?

boringvered

New member
וואייי... כמובן שאת יודעת ש...

את נוגעת בנקודה רגישה לי מאוד... בעיני זו תפיסה חברתית, וזו גם תפיסה של דור. אנחנו גדלות על ברכי הפמיניזם, שבו מספרים לנו כמה הנשים עבדו קשה כדי להשיג שוויון וכל המאבק הזה בעצם משדר לנו שאשה שעושה את התפקיד המסורתי של אשה, היא פחותה... כי כאשר נשים עשו זאת בעבר, הן היו במעמד נחות יותר שכפה עליהן את המצב הזה, וכאילו עכשיו, לכאורה אומרים לנו, יש את האפשרות לבחור, ואשה שבוחרת להיות אמא במשרה מלאה נחשבת למישהי שכאילו נשארה מאחור... מה שמתסכל זה שהיום עדיין מצפים מאשה להמשיך עם התפקידים המסורתיים של האשה, וגם לקבל על עצמה יותר, בלי שום פרופורציה, ולא מצפים את אותו הדבר מגבר. אני יכולה להגיד בפירוש שהבטחון העצמי שלי נפגע מפני שאין לי את האפשרות המקצועית לתת את המקסימום למקצוע שלי, ואני מוצאת שאני כל הזמן רק נוגעת בקצת מכל דבר... ועכשיו, כשהתחלתי לחפש עבודה, אני מרגישה את זה עוד יותר על בשרי... כששואלים אותי אם אני יודעת X... ומסתבר שלא... אם בעבר יכלתי להגיד לעצמי שאי אפשר לדעת הכל, היום אני לוקחת כל תשובה כזו שאני נאלצת לתת כמו איזו מהלומה... ולאחרונה כמובן, השיא... העובדה שניתן בעצם לא לקדם אותי, ניתן גם לתת לי תנאי עבודה ירודים, וזאת למרות שאומרים לי שאני עובדת טובה... ולו רק בגלל שאני לא מהווה איום מיוחד, עקב היותי סחורה פגומה כמו שציינת שאת חשה. ואני כל כך חשה חסרת הערכה כלפי עצמי שנתתי לזה לקרות. לא הייתי מסוגלת להביא את עצמי לחפש עבודה כי מראש פסלתי את עצמי. וגם עכשיו אני לא מאמינה שאני אמצא משהו, למען האמת... אין לי אמרות חוכמה... בזמן האחרון אני מרגישה שהייתי מוכנה לזכות באיזה פרס כספי גדול, כדי שאוכל לפרוש מכל זה... מהעבודה כפויית הטובה הזו, ומעבודה בכלל. קצתי בכל זה. אבל מצד שני, אני לא רואה את עצמי כאמא במשרה מלאה... אבל זה משהו אצלי... לא נובע מחוסר הערכה לתפקיד, אלא אולי דווקא בגלל זה... זה קשה מידי... :p ורד

nubi

New member
אני כל כך מתלבטת מה לענות

להודעה שלך, על מה שקורה אצלך בעבודה. אבל מה שכתבת כאן הוא כל כך נכון!

lulyK

New member
אני רואה את הדברים אחרת,

אבל מודעת לזה שזה נראה ככה רק מתוך שתי העיניים הפרטיות שלי (כמו שזה ככה רק דרך שתי העיניים הפרטיות שלך...). נראה לי שבגל שגדלתי בבית שבו היה הרבה דגש מצד אמא שלי על רוחניות והתפתחות אישית בכל מיני רמות, אני לא ממש עושה את הקישור בין הצלחה מקצועית לדימוי עצמי (רק למען הסר ספק, כשעבדתי כשכירה נחשבתי מאד טובה במה שאני עושה. גם בלימודים - לא כוכבת, אבל נחשבת
). בסביבתי הקרובה יש הרבה הערכה לאמהות ואבות שבוחרים לשים את הקריירות בצד כשיש ילדים קטנים בבית (שוב, למען הדיוק ההיסטורי, מכירה רק אב אחד כזה ודי הרבה אמהות). מאד מאד חבל לי שהמדינה לא נותנת תמיכה כלכלית להורים שבוחרים "לשבת בבית". אני באמת צריכה לשים יד על הספר של פנלופה ליץ' "children first" שמסביר למה זה מאד כלכלי למדינה לגדול עם ההורים. בינתיים, זה באמת מאמץ מאד גדול לשמור על שיוויון בזוגיות. זה ה-אתגר של הבחירה הזו.

lulyK

New member
לגדול עם ההורים=

מאד כלכלי למדינה שהתינוקות יגדלו עם הורה בבית

ענתש

New member
פייר. פמיניזם (מודרני, לא זה

של לפני 50 שנה) אומר שזכותך להיות מאושרת. בין אם זה כי בחרת לשבת בבית ולגדל ילדים ובין אם זה כי בחרת להיות אשת קריירה. אבל הוא אומר שמגיעה לך הזדמנות שווה לכל בחירה שלך. ואת זה אין לנו היום...

lulyK

New member
את זה אין היום גם לאבות, לא?

אין היום (כמעט) אפשרות להתקדמות אמיתית במקביל לשימת דגש על הורות. גברים ונשים. ודווקא את זה יחיסת קל מאד לפתור - אם רק יחליטו שכל המשק נסגר ב-16,17.

Arfilit

New member
נכון.

אבל - לפחות בחוויה שלי - אב, שהיה מצליח מקצועית, והחליט לשים את הקריירה על אש קטנה, יזכה ל"וואו" חברתי (גם אם לא ממקום העבודה שלו), להבדיל מאם - שכשעושה כך - נחשבת למישהי ש"ויתרה על עצמה" בשביל הילדים. מטריד אותי שלגדל ילדים נחשב לוותר על עצמי, בעוד שלהשקיע את כל המרץ בקריירה נחשב לממש את עצמי. לוליק - אני מאוד מקנאה בך. מה שאת מתארת הוא אוטופי לעיני.

Arfilit

New member
וגם - לוליק -

אפשר להציע לך חברות? נראה לי שזה יעשה טוב להשקפה שלי על העולם (בשונה מהשקפת העולם שלי... ניואנסים ניואנסים...)

למעלה