מחשבות על עזיבה

noas1989

New member
נעשה קצת סדר

אני אמנית אבל לא בונה על פרנסה בתחום. אחת הסיבות, מעבר לפן הכלכלי כמובן, שאני לא עושה תואר או לומדת אומנות פה בארץ היא שעם העול הכלכלי הבלתי אפשרי לא נשאר פה זמן להתעסק באומנות, אפילו ברמת התחביב. המחשבה שלי היא לעבור לאירופה, לעבוד בעבודה פשוטה ואפורה ולהשתלב בתרבות המקומית,ללמוד את השפה, לכלכל את עצמי ובשאר הזמן להתפתח אומנותית וכנראה גם ללמוד אומנות באירופה, מה גם שלאומנות אין שפה..
אני לא מעוניינת ליפול על אף אחד, פה בארץ אני עובדת בחמש עבודות, מוסר עבודה לא חסר לי, רק שבין עבודה לעבודה לא נשאר לי מקום לעצמי ולאומנות שלי וזה בלתי נסבל. אני מחפשת מקום שבו אוכל לרווח מעט את אורח החיים שלי, לחיות ולא לשרוד, ולבנות לעצמי מההתחלה יסודות מקצועיים כלכליים וחברתיים בלי הפחד שבכל רגע הכל הולך להתמוטט עלי.

TrigATUSA

New member
ושוב אני חוזר ואומר

שבאירופה העשירה והיקרה אין מקומות בהם מישהו יכול להתפרנס בכבוד בעבודה לא מקצועית ולהרוויח מספיק בשביל שיהיה לו זמן לאומנות

שכר המינימום מספק חיים בקושי, לא חיים של רווחה
כדי לחיות ״בסדר״ צריך להרוויח יותר, כלומר צריך עבודה מקצועית, מה שאין לך

כאמור, המקום היחיד בו אני מכיר אומנים שעושים את מה שאת מתארת זה ברלין

afon

New member
לא ממש נכון

מה זו הקביעה הזו?
אם כבר בדיוק ההפך, באירופה העשירה אתה יכול לעבוד כל חייך בתור עובד דלפק בחנות, להרויח משכורת בסיסית לחלוטין ועדיין לחיות חיים מכובדים. בלי חופשת במלדיבים וסקי באלפים, אבל החלט חיים פשוטים ומכובדים.
הינה חישוב מהיר בהולנד לדוגמא (אירופה העשירה):
5 ימי עבודה בשבוע
7 שעות יומיות
7 אירו לשעה (ואפשר למצוא עבודות עם יותר, גם בלי הולנדית, מנסיון)
=
225 אירו לשבוע = 1000 אירו בחודש.

עם 1000 אירו בחודש אפשר בהחלט להסתדר בכל עיר הולנדית, מקניות של אוכל ועד שכר דירה. וזה עוד עם נתונים שמשכתי למטה כמו מספר שעות, מספר ימי עבודה, וכסף לשעה (אני אישית עובד בשביל 9 אירו לשעה ויש לי כמה חברים שעובדים בשביל יותר ללא הולנדית וללא השכלה על תיכונית).
וזה עוד בלי להזכיר את הביטחון הסוציאלי שיש פה (מגורים, חופשות, אי אפשר לפטר בכזו קלות כמו בארה"ב וכו), איכות החיים, והתרבות האמנותית שבחורה כמוהה מחפשת.

אני מכיר לא מעט אנשים כמוהה, אירופאים, ללא שליטה בשפה המקומית, שחיים מעבודות פשוטות וחווים דברים אחרים שבעיניהם חשובים יותר מכסף ולימודים.

אני לא מבין מאיפה מגיע הצורך הזה להפחיד, להגיד שזה לא אפשרי, ולראות את האופציה היחידה למעבר לחו"ל דרך רילוקיישן של אינטל או פוסט דוק באוקספורד.

mish07

New member

shebrew

New member
לפי דעתי בפורום יש הבדלי דורות משמעותיים

והדור המבוגר פשוט לא מבין את הצעיר.
afon תמצטת כל כך יפה את מה שאני מנסה להגיד כל הזמן...

במאמר מוסגר, ואם זה מעניין משהו, - מה שכתבת נכון גם לגבי רוב לונדון.

forglemmigej

New member
אתה בטוח במספרים האלו

נראה לי גבולי ביותר אם לא מעט מדי.
שכר דירה באמסטרדם שאלתי מישהו שחי שם כל חייו זה לא פחות מ1000 -1200 אוירו. מה עם כל ההוצאות כמו נסיעות, ביטוח רפואי, מזון, פלפון , ביגוד החיים בערים הגדולות יקרים מאד אדם ללא השכלה יידון לחיי עוני ונא לא לשכוח מי שאינו אזרח הולנדי לא יכול לקבל כלום משרותי הרווחה ואף לא דמי אבטלה עד שלא יעבוד לפחות שמונה חודשים ומה אם פתאום תתקלקל המכונת כביסה והכיור ואינסטלטור ידרוש 150 אוירו לתיקון בהנחה שהיא תרויח 1000 אוירו זה אומר 250 לשבוע האם אפשר יהיה להסתדר עם 100 אוירו לשבוע ממש לא נראה לי . כשמהגרים חייבים להגיע עם סכום שיתן מרווח נשימה עד שמסתדרים אף אחד לא מוצא עבודה מהיום הראשון יש היום תחרות מאד גדולה של אלפי צעירים משכילים שיקחו אפילו עבודה פשוטה כי אין ברירה יש משבר כלכלי אני אפילו לא מציעה לה לעבור לקופנהגן כי השווה ערך של 1000 אוירו הוא בערך 7500 קרונה אין שום מצב שבעולם להסתדר עם זה משכורת מינמלית בדנמרק לעובדים חסרי השכלה היא 10000 קרונה וזה ממש מעט בנוסף גם חסרי ההשכלה חייבים לעבור קורסים לעבודה אין דבר כזה לעבוד בלי תעודה נראה לי גם בהולנד זה כך.
Cost of Living in the Netherlands Chart (Prices for Amsterdam, 2012)

Food and Drink
1 liter milk €1.10
580g cheese (Gouda) €6.15
Bread (white) €1.20
750g sugar €1.30
500g ground coffee €3.00
Tea bags (25) €2.50
1 liter Coca-Cola €1.58
1 liter mineral water €0.90
1kg beef filet €6.00
1kg chicken (whole) €6.00
Beer per can €0.60
Bottle of wine €3.80
Cigarettes (20) €5.00
Household
2.5kg laundry detergent €5.00
500ml dishwashing liquid €4.00
Bath soap €0.50
Toothpaste €1.60
200ml shampoo €2.00
Deodorant €3.00
Utilities
Telephone line (monthly rental) €9.00
Mobile/cell phone €25.00
Electricity costs - apartment (100sq.m) €90.00
Eating out and entertainment
Three-course restaurant meal €38.00
Fast-food meal €10.00
Coffee in café €2.50
Beer in bar €3.00
City bus €1.60
Internet café (30min) €2.00

afon

New member
אני בטוח מאוד במספרים

הצעה שקיבלתי לפני 3 ימים לחדר במרכז אמסטרדם, מרוהטת, עם מכונת כביסה, כל היוטיליטיס (חשמל, מים, גז וכו), ואפילו מנקה פעם בשבוע ב675 אירו. ואת יודעת מה? דחיתי את ההצעה כי זה יותר מדי מפונק, אני לא צריך את כל זה ואני יכול למצוא (אחרי חיפושים יותר רציניים) חדר ב400 במיקום קצת פחות טוב ובלי כל הדברים שאני לא צריך.

פלאפון בתוכנית הכי פשוטה של טלפורט זה 7.5 אירו לחודש.

המחירים שנתת לאוכל הם פחות או יותר נכונים, פחות או יותר, אפשר למצוא דיי בקלות יותר זול (קילו גאודה באלברט היין 6 אירו, חצי כיכר לחם שחור ב 1.14).

בקיצור זה אפשרי, יותר מאפשרי בהולנד. אני לא יכול לדבר על ערים אחרות אבל קשה לי להאמין שזה שונה באופן מהותי בלונדון/ברלין/קופנהגן, אבל אני לא יכול להעיד.

מה שכן נכון במה שאת אומרת, והזכרתי את זה למעלה בשירשור, זה שצריך לבוא עם חסכונות, החודשים הראשונים יכולים להיות קשים ואופן טבעי עולים יותר. ברגע שמבינים מי נגד מי העלויות יורדות מיד.

בקיצור היא ממש לא תחייה בעוני, היא תחייה חיים שדומים מאוד למאות אלפי הסטודנטים שחיים ברחבי הערים בהולנד. סנדויבץ' עם גבינה ועגבניה לארוחת בוקר, עוד אחת לארוחת צהריים, ופסטה בולונז לארוחת ערב. כל זה בחדר בדירה עם שותפים קצת מחוץ למרכז של העיר ואופניים יד שישית ברחוב.

Ronronit1

New member
לא פשוט להגר לחו"ל

גם אם תחיי במצב כלכלי טוב יותר מאשר בישראל. את צריכה לקחת בחשבון גם הסתגלות למנטליות שונה לחלוטין, הסתגלות למזג אויר ולחורף קקקררררר שלוקח קצת זמן כדי לדעת איך להתנהל במזג אויר אחר מישראל, ובכלל לגוף להתרגל לכל העניין.
בדידות... גם חלק מעניין המעבר למקום אחר.
כסף לא ממש מתגלגל בשום מקום ואת צריכה עור ממש עבה ונחישות להשאר בחו"ל.
אופציה לבדוק מקום חדש זה לעבוד בתור אופר אצל משפחה - ככה תקבלי מגורים וכלכלה ויהיה לך זמן ואפשרות לבדוק אם המקום מתאים לך או לא, ואולי גם תוכלי ללמוד את השפה תוך כדי.
אומנות זה מקצוע רחב ובאמת לא פשוט לאמנים להתפרנס מאמנות, אבל ריפוי באומנות, הוראת אמנות או אמנות שימושית - אפשר למצוא עבודה.

TrigATUSA

New member
אם המצב כל כך קשה

ואת עוברת בצעד של ייאוש כי לא תצליחי ללמוד לימודים אקדמים הייתי אומר שתאתרי את המדינות בהן הלימודים חינם או כמעט חינם (למשל - אוסטריה, אבל יש עוד כמה)

תגיעי לשם לשנה ללימוד השפה המקומית (במדינות דוברות האנגלית הלימודים יקרים, זה לא בא בחשבון), ואחרי שנה של עבודה קשה תוכלי כנראה להירשם ללימודים אקדמים

בזמן הלימודים תעבדי בעבודות מזדמנות כדי לשרוד כלכלית, תגורי עם שותפים או אצל משפחה ותחסכי כל גרוש

זה מסלול של הרבה דם יזע ודמעות, אבל כמו שאת מתארת את מצבך הנואש זו כנראה האפשרות היחידה

ליסוע ללונדון ולעבוד סטרבקס זו אינה תוכנית אסטרטגית
כנל עם ברלין
את טועה בכך שיש לימודים מסובסדים באנגלית איפשהוא

noas1989

New member
אוסטריה זה רעיון..

תודה רבה, על אוסטריה לא חשבתי, לא ביקרתי שם מעולם אבל אבדוק את העניין, ואחפש עוד יעדים בהם התנאים דומים.
העניין הוא שבין אם אשאר בארץ ובין אם אעזוב צפויה לי הרבה עבודה קשה. אם אשאר בארץ כנראה שהעמל לא ישתלם לי, אם אעבור לאירופה אני מאמינה שמתישהו אבוא על שכרי.
לונדון לא אופציונלי בגלל העלויות הגבוהות, וברלין פחות מושכת אותי. חשבתי יותר על המבורג או קלן אחרי שעשיתי קצת בירורים.. אבל אבדוק גם על אוסטריה..

תודה

forester404

New member
לימודים מסובסדים באנגלית

המבחר מצומצם, אבל קיים. חלק מהתכניות פה מסובסדות (400 - 500 אירו לסמסטר) וחלק לא (עשרות אלפים לסמסטר). הסבסוד בגרמניה למיטב הבנתי לא תלוי באזרחות \ תושבות, אבל אולי
אני טועה. במדינות סקנדינביה השונות גם יש מספר אפשרויות דומות - לא הרבה אבל שווה לבדוק. (כולל את התנאים - מי זכאי לסבסוד, זה שונה ממדינה למדינה).

noas1989

New member
תודה רבה

הרבה חומר לבדיקה ומחשבה, מאוד מעריכה את הנכונות לעזור!

shebrew

New member
כתבתי תגובה ארוכה שמנהלת הפורום בחרה למחוק אז

אני אשחזר בקצרה:
1. הייתי מפחדת לעבור למדינה שאת השפה שלה אינני דוברת.
2. עברתי ללונדון בגיל 27 בזמן שכולם בפורום הנל אמרו לי - המצב הכלכלי קשה יש אבטלה.... ואכן הייתי מובטלת 5 חודשים מתוך השנתיים וחצי האחרונות והיה לא פשוט.
3. עד כה, המעבר הוא בהחלט ברשימה הקצרה של 3 הדברים החשובים והנכונים שעשיתי בחיים
4. צריך קצת חסכונות, אסור לבוא בלי כלום אבל רק את יכולה לקבוע לעצמך כמה את צריכה בשביל לחיות בכבוד - בפורום הנל יהיו שיגידו לך ש 25 אלף פאונד בשנה זה לא מספיק לאוכל... אבל שליש לונדון חייה על זה או פחות.
5. ישראל היא מדינה י-ק-ר-ה היא עולה על רוב מדינות אירופה ביוקר המחייה בה. אם את עשירה - ישראל היא מקום סבבה לאנשים פשוטים שרוצים להתפרנס בכבוד אין מה לעשות שם.

ודבר אחרון והכי חשוב. האנטרנט הוא חברך הטוב ביותר בתכנון המעבר. בפורום יש הרבה מידע אבל לא רק פה, כל שביב של מידע לגבי היעד (חשוב להנעל על יעד יחסית מוקם בהליך החשיבה) יקרב אותך למטרה. תשתמשי בזמן שלך לחסוך כמה שאת יכולה וללמוד כמה שאת יכולה לגבי היעד ואפשרויות העבודה בו.

זהו. בתקווה שלא ימחק.

Nobilis

New member
בהערת אגב

אי אפשר לדבר על "המצב הכלכלי" כמקשה אחת. יש מדינות ביבשת (לדוגמא - גרמניה) בהן האבטלה נמוכה יחסית ויש צמיחה. ויש מדינות בהן המצב שונה. כל מדינה ושוק העבודה שלה.

בקר12

New member
וחוץ מזה שבחו"ל לישראלים נוח יותר להתכלב

מאשר בארץ פשוט כי אין להם למי לבוא בטענות וגם אין ממי כל כך להתבייש

shebrew

New member
להתבייש במה? אתה חי בארץ, אתה חושב שיש במה

להתבייש אם לא מסתדרים בארץ? קמה תנועה ענקית של ישראלים ויצאה לרחובות בצעקה - אנחנו לא מתביישים בעצמינו, אנחנו מתביישים במדינה.
אני לא חוזרת לארץ לחופשות כי אני לא יכולה לסבול את ביטויי הקנאה של חברים שלמדו איתי באוניברסיטה ומרוויחים חצי ממה שאני מרוויחה, יש להם פי 2 פחות ימי חופשה, ההוצאות שלהם בערך כמו שלי ואולי אפילו מעט יותר למי שגר באיזור טוב במרכז ואיכות החיים שלהם נמוכה משלי (כשלוקחים בחשבון מחיר של טיסה מלונדון לרוב ערי אירופה/ארהב ביחס למחיר טיסה מהארץ לאירופה/ארהב)... אני יכולה להרשות לעצמי סופש בכל בירה אירופית סתם כי מתחשק לי חברי שגרים בארץ אינם יכולים.
ההתכלבות בארץ היא מתמשכת בדיוק כמו שכתבה כותבת השירשור המקורי... המשכורת שלי בארץ עלתה בפחות מ 2% בשנתיים שעבדתי שם. בשנתיים וחצי באנגליה החלפתי 3 עבודות והיא עלתה ביותר מ50%.. במונחים אבסולוטיים ההבדל הוא עצום. אם ככה זה בשנות משבר, אני לא יודעת איך זה בשנים שאינן שנות משבר. אני אפילו אגיד יותר מיזה, החברה שאני עובדת בה עכשיו, מגייסת עובדים, מקצועיים ולא מקצועיים כל הזמן. (בהערת אגב, הם דורשים תואר גם מהלא מקצועיים, אז מכאן - תואר חשוב להתקדמות בשכר..) שתי העבודות הראשונות שלי כאן שלמו 50% פחות, אבל לא דרשו תואר.

עכשיו כשאני חושבת על זה בדיאבד, לדעתי רצוי לעשות את התואר בישראל ואז להגר.. זה מגדיל את הסיכוי למצוא עבודה בשכר טוב. כמו בכל מדינה (חוץ מישראל). אני חושבת שהסיבה לזה שישראל כל כך ממוקדת בכל נושא התעשיות הבטחויות וההייטק שכל מי שלא מתעסק בזה, מוצא את עצמו בשולי החברה. זה לא נורמאלי בעיניי...

mish07

New member
המשפט האחרון שלך כל כך נכון...

אני מסתכלת על אחותי ששנים מתגלגלת בין עבודות שהשכר המקסימלי הוא 5000 ש"ח למרות שיש לה תואר שני אבל לרוע מזלה היא למדה מדעי הרוח... כך ששנים היא זקוקה לתמיכה כספית מצד ההורים כדי לשרוד. ומדובר בעוד הרבה מאד מקצועות, שאינם היי טק והשכר בהם הוא פשוט מזעזע בהשוואה לעלות המחיה בארץ.
אני חושבת שבעזרת עבודה קשה ניתן לנשום לרווחה בחו"ל ולא לעסוק רק בהשרדות. עדיף שתהיה השכלה אקדמית כמובן כדי לפתוח דלתות למשרות מסוימות שלא ניתן להתקבל אליהן ללא תואר אבל נראה לי שגם אם עובדים בעבודה פשוטה וגרים עם שותפים אז אפשר לחיות ולקבל מעט שקט נפשי, מה שמאד קשה לקבל בארץ במידה ואתה עובד באותן עבודות פשוטות ואין מי שיתמוך בך...

forglemmigej

New member
בדיוק אתמול היה בדהמרקר כתבה על ארכיטקטים

שלומדים המון שנים ולבסוף מרויחים רק שמונה אלף וזה בושה למקצוע, המסקנה היתה שהשוק רווי בארכיטקטים ואין מקום לכל כך הרבה האם זו לא אותה בעיה גם עם עורכי דין, רואי חשבון, מהנדסים, פסיכולוגים ואלו מקצועות שימושיים יענו כאלו שעושים בהם אפילו סטאז לקראת יציאה לשוק אז מה יגידו כל אלו שלומדים נניח סוציולוגיה או ספרות השואתית או חינוך או תאטרון ולא פונים לקריירה אקדמית ובכלל מעטים מאד מצליחים להשאר באקדמיה אלף בגלל הציונים ובית בגלל התקנים ומי שלא הצליח להגיע לציון 85 בכלל לא יכול להגיע לתואר שני ואז זה יתבטא במשכורת חחחח למה חחח כי רבים בכלל לא עובדים במה שלמדו נניח יש מישהו שעובד בבית מלון עם תואר שני בהסטוריה של ימי הביניים מה בדיוק הקשר של התואר לעבודה הוא מקבל תוספת למשכורת בגלל כל מיני הסכמים העיקר כדי שלא יעלו את המשכורות .
כאשר מישהו הולך ללמוד באוניברסיטה הוא חייב אבל חייב לברר מה יצא לו מזה בתום הלימודים מה הטעם להגיש עבודות וסמינריונים במשהו כל כך תלוש מחיי היום יום אחרי זה כולם עושים הסבה מקצועית או יעוץ תעסוקתי שלא דומים בכלל לשדה שלמדו. כן כן אני יודעת שצריך את כל הדברים האלו לחברה אבל לא צריך כל כך הרבה דוקטורים או מסטרנטים בביולוגיה, כימיה, הסטוריה של המדע, שפה צרפתית , עבודה סוציאלית ועוד המקומות שאנשים אלו עם תוארים מתקדמים יוכלו לתרום מהידע שלהם מוגבלים ביותר ולא פעם מונעים מכל מיני קומבינות בקבלה לעבודה ולאו דוקא איכות וזה לא רק בארץ.
כאשר מישהו הולך לעשות תואר שני הוא לוקח פסק זמן גדול מהתמודדות עם החיים שם בחוץ שמרחיק אותו יותר מהמציאות ולבסוף גומרים בהשענות על ההורים .

למעלה