מחשבות על עזיבה

mish07

New member
ובעודנו מתווכחות כאן

עוד אדם שרף את עצמו; הפעם נכה בכסא גלגלים... המקרה של הדוד של בעלך הוא רק דוגמא אחת מיני רבות וכואבות...

התאוריה שלך לגבי תרונות כלכליים קצת נשגבת מבינתי. עדיין לא הבנתי כיצד את חושבת שהמדינה משלמת משכורות עבור עובדי ציבור? הכספים האלה באים מהכנסות של המדינה שברובן מגיעות מעסקים קטנים ,בינוניים וגדולים. יזמות מניעה את הכלכלה והיא תורמת ליצירת מקומות עבודה ומניעת סטגנציה.
לדעתי מדינת ישראל לא השכילה לפתח אופציות ליציאה ממצבי משבר ולהגן על זכויות אזרח בסיסיות כשמפעילים עליך חוקים דורסניים. נחקקו חוקים במשך השנים ומערכות לאכיפת אותם חוקים אולם המערכת הסוציאלית שמטרתה להגן עליך בפן האנושי לא התפתחה כראוי וזאת עוד מבלי להזכיר את המנטליות של "אדם לאדם זאב". הם אוהבים לדרוך עליך ולרמוס אותך כשאתה חלש אבל להנות מכספיך כשאתה עומד איתן ומשלם מיסים גבוהים. ובאמת נשאלת השאלה להיכן נעלמים כספים?
אבל השחיתות היא נושא בפני עצמו ומושרש כבר כל כך עמוק בכל כך הרבה גופים בארץ שספק אם יקרה השינוי המיוחל.

א. דנות לא מתווכחות

ב. אני חושבת שהמדינה משלמת משכורת לאנשי ציבור מהמיסים. רק שבניגוד לדעתך אני לא תולה את זה בעסקים קטנים אלא משתלומי המיסים שלנו במשכורת, בקניות וכדומה.

מסכימה עם השורה האחרונה

בקר12

New member
כל טיעון כשר בעינייך להצדקת הטיעונים שלך

נשרפתם בארץ עם עסק שכשל - כפרטים ונאלצם לעזוב (בטח עם כמה נושים בעקבותיכם-לא?) זה כבר הבנתי אבל לא צריך מהמקרה האנקדוטלי שלכם וצירוף של עוד כמה אנקדוטות כבר לפתח תאוריה מקיפה על מדינת ישראל. קודם כתבת על ה"רוב בארץ" - הרוב בארץ בכלל לא פותח עסקים פרטיים.
ואת יודעת מה - מערכת הרווחה בבריטניה כנראה יותר טובה מהארץ אבל מדובר פה בפורום של הגירה ואת סוברת שזה מה שצריך לעודד אנשים להגר לבריטניה? העובדה שייקבלו אולי דיור ציבורי ורשת בטחון סוציאלי בבריטניה? זה לא צריך להיות בכלל שיקול. מי שבכלל חושב על זה שישאר בארץ.

mish07

New member
אני מסתמכת על המקרה האנקדוטלי שלי בדיוק כפי

שהגברת משתפת אותנו בסיפור אופרת הסבון של חייה.
ואל דאגה, אנחנו החזרנו כל שקל למי שהיינו חייבים בעזרת עבודה קשה וזה ממילא לא היה עסק של מיליונים. נשארנו בארץ כשנתיים לאחר שהעסק נפל וחיסלנו כל חסכון אפשרי ובכל זאת לא שרדנו. אבל אני באמת לא צריכה לספק לך הסברים על מה עשינו וכיצד בדיוק נחלצנו מהבוץ. בוודאי שהמדינה לא סייעה לנו וגם לא ממשלת בריטניה.
אני עבדתי במשך שנים במקצוע פארא רפואי שמשרד הבריאות משלם לעובדיו קצת יותר מ-20 שקלים לשעה אז אל תדבר איתי מי מפתח תאוריות על מה קורה במדינת ישראל.
לא הטפתי לאף אדם להגר לבריטניה ובטח ובטח לא כדי לקבל קצבאות ממדינת הרווחה. ציינתי רק מה המצב בישראל וזה כנראה מפריע לך אם החלטת להתחיל בירידות אישיות.
אבל נוח לך להתעלם מהעוולות שמרחשות כל יום כי אתה חי לך בבועה, אין לך קשר עם עסקים זעירים, לא עם מחוסרי דיור ולא עם נכים. אוי, כמה טוב לחיות בבועה של עצמך.
המדינה נראית כפי שהיא נראית היום בדיוק בגלל אנשים כמוך שאיבדו את החמלה. קפיטליזם דורסני בהתגלמותו!

בקר12

New member
אני צריך גם להתנצל שאני מצליח להתפרנס

בלי ליפול למעמסה על שירותי הרווחה?
המסים שאני משלם (שלא כתוצאה מעבודה ממשלתית), ממנים את קופת המסים של מדינת ישראל והשירותים (העלובים, לדברייך) שהיא נותנת לאזרחיה.
ואת עם כל החמלה והדאגה הסוציאלית לאזרחי מדינת ישראל מממנת את קופת ממשלת בריטניה.
מאחל לעצמי שאמשיך לחיות בבועה ולהמשיך לחמול על אנשים כמוך.

mish07

New member
ועם כל הכבוד גם אתה באת

בזמנו לבריטניה כדי להתפרנס כאן ואולי בכדי לרפד את חשבונות הבנק לימים גשומים. אז די עם הצביעות של כל האנשים שבאים לעשות רילוקיישן בחו"ל לכמה שנים כדי לחסוך כי בעבודה מקבילה בארץ מרוויחים הרבה פחות.
אני בוודאי שלא זקוקה לחמלה שלך, היו לי תעצומות נפש מספיק גדולים לעבור את מה שעברתי ולהמשיך הלאה. כן עצוב לי בשביל אנשים שכל חייהם משלמים מיסים אבל בשעת צרה מקבלים יריקה בפרצוף. אם זו הגישה שבה אתה דוגל אז שיבושם לך.
ההבדלים ביננו הם תהומיים ולכן אין לי עניין להמשיך בדיון הזה יותר.

shebrew

New member
אז איך זה שאני מסתירה דווקא את ההצלחה שלי

ממקרי בישראל?
כסף זה באמת לא הכל, אבל כשלא צריך לדאוג לכסף מתפנה המון זמן לדאוג למה שבאמת חשוב.

בקר12

New member
תשמעי, מאז אורי גלר לא היה ישראלי מצליח כמוך

בבריטניה (טוב אולי חיים טופול).
בקרוב הכתבה בערוץ 2 ובית חולים על שמך (בעקבות תרומה לא מבוטלת מצידך).

מספיק עם הסיסמות, בסדר?

אני לא מגינה על הממשלה ועל ההתנהלות הכלכלית בארץ. זה ביזיון מה שקורה וביבי וחבריו שולחים את מדינת ישראל כולה לאבדון.
יש המון דברים שצריכים לשפר במערכת שלנו מביטוח לאומי ועד חוקים עלובים ומבזים את האזרח.

אבל

ישראל היא לא רק מדינה לעשירים בלבד, אפשר להסתדר בישראל ואפשר לחיות בכבוד בישראל גם אם לא "מתאבדים" כלכלית.
מה שנכון להגיד זה שהדור שלי (ושלכם) הוא דור מפונק שלא יודע לחיות בצניעות.
התנועה הענקית שקמה בישראל בכלל לא ידעה מה הם רוצים לשנות. כמו ילדים קטנים הם צעקו "העם רוצה שינוי" "העם רוצה צדק חברתי" ובכך הם סגרו את הגולל על המהפכה שלהם.

לצערי, החברים שלך לא מקנאים בך כי את מרוויחה פי שניים וחצי אלא כי את גרה בחו"ל. הישראלי המצוי (כולל אני, ככול הנראה) חושב שהדשא של השכן ירוק יותר ולכן זאת שאיפה כמעט לאומית לגור "שם" ב"חו"ל". אבל, כשמתקרבים רואים שהדשא רק נראה ירוק יותר. (אולי קצת כי יורד יותר גשם).

נכון, לאירופאים יש פי שניים ימי חופשה ופחות שעות עבודה. בכלל יש להם כבוד אדיר לזמן הפנאי של האדם. הם לא מנסים להפוך את העובד לעבד נרצע ולהודות ולשבח את מקום העבודה כי נתן להם עבודה. אבל, איכות החיים פה יקרה מאוד. אנשים חיים מאוד על מדינת רווחה. למרבית המדינות באירופה (אם לא כולן) לא מתמודדות עם בעיות ביטחוניות ודתיות כמו שמדינת ישראל מתמודדת ולכן נורא נוח להם להעביר את התקציבים שלהם לחינוך , לאומנות, לספרות ובכלל להיות אנשי רוח הגדולה. האוני' פה מאוד אבל מאוד יקרות בניגוד לישראל ובהרבה מקומות (כולל ארה"ב) אם לא חסכו לך מראש אז אין בכלל על מה לדבר בקשר להשכלה גבוהה.

בארץ אנשים לא מוכנים להיות נהגי מוניות, קופאיות בסופר, מלצריות ומנקות בתים אבל בחו"ל אין בכלל בעיה לעבוד בזה ופתאום "כל עבודה מכבדת את בעליה". ההפך, פתאום מרוויחים היטב במלצרות. באנגליה הם מאוד אוהבים יציבות (אין להם בעיה עם שינוי תעסוקתי אבל רק אחרי שנים של ניסיון באותו המקצוע) ואם החלפת עבודה והרווחת בחמישים אחוז יותר זה רק כי עברת לדירוג גבוה יותר (נניח ניהול). לא צריך למכור תמונה ורודה ואופטימית יותר ממה שהיא.

וסתם בשביל ההשוואה: בעלי ואני הישראלים הממוצעים: למדנו, שירתנו בצבא, הלכנו ללמוד לימודים אקדמאים (ולא יצאנו שנה לתור את העולם), הכרנו, התחתנו, הבאנו ילדה לעולם , קנינו בית, עשיתי הסבת אקדמאים ולמדתי לתואר שני, בעלי למד במקביל, לא היו לנו שום מלגות או הקלות, בעלי עשה מילואים בכל שנה שהיינו יחד,הבאנו עוד ילד, היה לנו אוטו אחד (ולא שניים- מתוך בחירה), קנינו עגלות פשוטות, חוסכים לילדים כל חודש ומסתדרים. לא יוצאים לחופשות כל שנה, בטח לא חופשות יקרות. הילדים היו בגנים פרטים. מי שרוצה- מצליח לעמוד על הרגליים. מי שלא מפונק קונה דירה בשכונה בינונית ולא חדשה מהקבלן. וזה תקף לאותו אדם שיעבור לחו"ל. אנחנו חיים ממשכורת אחת, אנחנו לא מתפנקים וכרגע אין רכב, הילדים איתי בבית מרבית הזמן, אין לי עוזרת, לא יוצאים ולא לוקחים בייביסיטר, כן יוצאים לחופשה משפחתית בקרבת מקום וחיים את החיים.

הכל עניין של הגדרות.

אבל

ואין כמו ישראל, אין כמו הבית.

noas1989

New member
תודה על שתי התגובות שלך

את מחזקת אותי בהחלטתי ונותנת אמונה שיש לזה סיכוי לעבוד.
יש כמובן המון פחדים שמלווים את ההחלטה, וכמובן שלא אעביר את עצמי עד שלא יהיו לי בצד כמה שקלים ואיזושהי תכנית מגירה ויעדים ומטרות ברורים. אני מנסה להתמקד ביעדים, הלב והבטן מושכים לקופנהגן, הראש אומר גרמניה או אוסטריה, חוששת מעניין השפה אבל כלכך מיואשת שאעשה כל מאמץ ללמוד את השפה המדוברת ביעד שייבחר בצורה הטובה ביותר ובזמן הקצר ביותר. את עברת לבד? זה אחד הדברים שהכי הופכים לי את הבטן. מצד אחד זה חופש יחסי ומצד שני אולי עדיף להתכוונן על מקום עם קהילה או כמה אנשים שנמצאים במקום ויוכלו לייעץ ולעזור בהתחלה..

shebrew

New member
כן, עברתי לבד אבל

היה לי המון מזל כי הכרתי משהי דרך האנטרנט לפני שנסעתי (שחיפשה דיירת לחדר בדירה שלה) והיא התבררה כבחורה ממש ממש אחלה ועזרה לי המון בימים הראשונים שלי בלונדון. אני יודעת שבלעדיה היה לי הרבה יותר קשה. אני יודעת שזה מזל, אבל אפשר לעזור למזל בכך שמוצאים פורומים שבו מפרסמים השכרות חדרים, ולא להסתמך על לחיות במלון וללכת לסוכנות תיווך כשמגיעים. יצא שגם חסכתי כסף וגם הכרתי בן אדם טוב שעזר לי בהתחלה, הכל בזכות קצת הכנה מראש.

forglemmigej

New member
שום דבר לא ימחק אם תנהגי לפי חוקי תפוז

אין מצב להשתלחות אישית באף משתמש, כל עוד תכבדי את החוקים תוכלי לכתוב פה וגם אין מצב לבדוק את המנהל ,כל בעיה אישית אפשר לפנות במסרים או להנהלת הפורומים , ליתר הדברים שכתבת אני לא מתכונת להתיחס מאחר וזהו ניסיונך האישי אז אי אפשר להתוכח עם זה ,רק שימי לב שהיא לא מעונינת לעבור לבריטניה (לונדון , תמיד זה לונדון) למה את מנסה לשכנע אותה שזה רעיון טוב, אם מישהו מבקש אינפו על מקום מסוים איזה הגיון זה לתת לו על מקום אחר.

lee05

New member
היי

אני פחות או יותר בגילף בת 25. גם אני שוקלת מעבר עוד שנה שנתיים. עניין הוא שלי יש משפחה בסרבי אך לצערי לא נראה לי שהם נכנסים לאיחוד בזמן הקרוב.

לגבי הלימודים, תמיד את יכולה לבדוק אפשרות ללמוש בפתוחה בארץ מחו"ל. זה אומר שיעורים מוקלטים,פורומים,ומיילים והרבה הרבה הרבה עבודה עצמאית אך זה בעברית.
מה שכן יש על זה תוספת תשלום מסויימת וצריך לראות איזה תארים את יכולה לעשות ככה (שכוללים קורסים שלא דורשים נוכחות, או לסיים אותם בארץ לפני הנסיעה).

בהצלחה

noas1989

New member
על זה לא חשבתי

זה גם רעיון למרות שבשביל למידה עצמאית צריך זמן, ולפחות בהתחלה בתקופה שסמוכה למעבר אני מניחה שיהיו הרבה ארגונים והתרוצצויות, לצתוא עבודה ולהתבסס, עד שאתפנה ללימודים. בינתיים פה בארץ קשה לי להאמין שאלמד לתואר, אני לא מצליחה לסגור את החודש וסוחבת בשיניים, את הכסף שאחסוך אני מעדיפה לשים בצד למטרת המעבר...
תודה

למעלה