מחשב והוכחות

aryeh201444

New member
מחשב והוכחות

בדיון הקודם בקשתי מכם להוכיח לי שהמחשב* שלי נוצר במפעל ולא בצורה אקראית. כל הראיות שהצגתם הסתכמו ב: מספר סידורי, ארץ ייצור, שם מפעל, אישור של פקידים סיניים (למרות שאף אחד לא נימק למה זה מוכיח שהמחשב נוצר במפעל אבל נעזוב את זה כרגע)

לכן רציתי לשאול אתכם. נניח מבחינה היפוטתית שמצאתם מחשב שיש לו יכולות יוצאות דופן הרבה יותר מכל מה שמוכר לנו. צבירת זכרון מדהימה, מהירות יוצאת דופן, כוח עיבוד הרבה יותר מכל מחשב שמוכר לנו וכו'. אין למחשב הזה לא מספר סידורי, לא ארץ ייצור ואין אף פקיד שמוכן לאשר שהמחשב הזה נוצר במפעל שלו. ויתרה מזו, עד כמה שידוע לכם אין אף מפעל בעולם שבכלל מתקרב לרמה וליכולת של המחשב הזה.

אתם מסוגלים להוכיח לי שהמחשב הזה נוצר על ידי יישות תבונית ולא בהתפתחות אקראית? אבקש ראיות מנומקות.

* בגלל שיש פה כאלו שאוהבים לעסוק במניפולציות מילוליות במקום במהות ולכן אבהיר שבמסגרת הדיון הזה הכינוי מחשב מתייחס לאובייקט המבצע את הפעולות המוכרות והידועות של מחשב. צבירת זכרון, עיבוד נתונים וכו' אין הכוונה בהכרח למשהו מלאכותי. מי שזה לא מוצא חן בעיניו מוזמן לא להתייחס.

nightjar

New member
איך אתה יודע שהוא מבצע את הפעולות של מחשב?

יש לו התקני קלט/פלט?

nightjar

New member
גם אם נקבל את ההגדרה השגויה שלך למחשב-

איך אנחנו יודעים שהאובייקט המדובר הוא אכן מחשב? כי אתה אמרת? אם יש לך ידע פנימי לגבי האובייקט פשוט נשאל אותך האם הוא מלאכותי או לא, מה יש כאן להוכיח?

aryeh201444

New member
אם אתה מקבל את ההגדרה שלי

(ואנחנו לא פורום של בלשנות כך שלא רלוונטי לעניינינו מה ההגדרה האמיתית של מחשב)
אתה יודע שהוא מחשב בגלל שהוא מבצע את הפעולות שמחשב אמור לעשות פי 100 יותר טוב מכל מחשב אחר.
אתה מסוגל להוכיח לי שהוא נוצר ביד תבונית ולא בצורה אקראית?

nightjar

New member
אני טוען שההוכחה תהיה מבוססת על אופן הזיהוי כמחשב

ועדיין לא סיפרת כיצד זיהית אותו כמחשב. "מבצע את הפעולות של מחשב" לא מספיק, כי מבחינתי מצאת קופסת נעליים ואני אמור לסמוך עליך שבפנים מתבצעות פעולות של מחשב (או אפילו פי 100 יותר טוב).

aryeh201444

New member
אני לא קיים פה

אתה מוצא לך באיזו שהיא פינה מחשב כזה ואתה מזהה שהוא מבצע את כל הפעולות שמניתי. האם תטען שהוא נוצר באופן אקראי?

nightjar

New member
לא יודע, תלוי מה בדיוק מצאתי

ההגדרה שלך למחשב מתאימה גם למוח של בעל חיים. היא מתאימה גם לעלה שמטפטפים עליו מים, כי יש שם "צבירה" ואפילו "חישוב" (שקילה של המים לפני שהעלה מתכופף).
כך שההגדרה שלך מתאימה גם לאובייקטים טבעיים וגם לאובייקטים מלאכותיים ולכן היא חסרת ערך כדי לקבוע האם מדובר באובייקט טבעי או מלאכותי. מה שנשאר לי זה להשוות את הממצא למה שאני מכיר, אבל אתה לא רוצה לספר לי מה מצאתי...

aryeh201444

New member
אתה לא מבין מה מחשב מבצע?

פעולות של כל מחשב רק ברמת יעילות יותר גבוהה.

nightjar

New member
הסכמנו (נגיד) מה מחשב עושה

אבל למיטב ידיעתי הדבר שמצאתי לא עושה שום דבר. אלא אם אתה יכול להסביר לי איך לברר. למשל אם אסרוק בטלפון התקני BT בסביבה, אמצא משהו?

aryeh201444

New member
לא משנה, עזוב

אין לי עניין לנהל דיון עם מישהו שסתם מחפש לסבך את העניין במקום לענות לגופו של עניין.

nightjar

New member
אתה מסבך. הוסבר לך כבר אינספור פעמים-

שאנחנו מזהים חפצים על פי נסיוננו. אתה בעצם מדבר על אובייקט היפותטי מבלי לתת שום מידע שיעזור לי להתאים אותו לניסיון שלי, אפילו לא מספיק מידע כדי לנחש! המידע שאתה נותן ("מבצע פעולות של מחשב לפי הגדרה מעורפלת של מחשב") מתאים לכל מיני סוגים של אובייקטים ממוצאים שונים.

aryeh201444

New member
זו בדיוק הנקודה

אתה בכוח מנסה להכניס אותו לאיזו שהיא הגדרה שאתה מכיר אבל הוא לא שייך למה שאתה מכיר. בכוונה נתתי דוגמא למשהו שאתה לא מכיר שלא שייך לתבניות שקבעת לעצמך עד היום.

nightjar

New member
תשמע, או שזה משהו שאני מכיר

או שזה משהו שאני לא מכיר.. אם זה משהו שאני לא מכיר, איך אני יכול לדעת מהו?!

aryeh201444

New member
הסברתי לך בדיוק מהו

הוא מעבד בדיוק כמו מחשב רק במהירות הרבה יותר גבוהה. יש לו זכרון בדיוק כמו שיש למחשב רק הרבה יותר ממה שאתה מכיר וכל שאר התכונות שקיימות במחשב קיימות גם אצלו רק בצורה הרבה יותר טובה ממחשב רגיל. אתה יכול לשחק אותה תמים עד מחרתיים כאילו אתה לא מבין במה מדובר כי אתה לא רוצה לענות על מה ששאלתי.

האם תטען שהוא נוצר ביד תבונית או תאמר שהוא נוצר בצורה אקראית מפיצוצים? אתה מוזמן לענות לשאלה הזו באופן ישיר אם תמשיך לשחק את הלא יודע שלך לא אענה לך.

nightjar

New member
אה, אז זה מחשב והוא נוצר במפעל

זה כנראה דגם הרבה יותר יקר מהמחשב שלי

aryeh201444

New member
תוכיח

קודם כל, סליחה על ההעלמות.
ביקשתי ממך להוכיח שהוא נוצר במפעל לא להצהיר שהוא נוצר במפעל.

nightjar

New member
הצלחתי להפעיל עליו את התוכנות האהובות עלי

זה לא יכול להיות שום דבר אחר חוץ ממחשב שנוצר במפעל.

nightjar

New member
אין לי מה להוכיח. כל מחשב שיכול להריץ את התוכנות שלי-

נוצר ע"י בני אדם במפעל (או בגראז').

למעלה