מחשב והוכחות

aryeh201444

New member
הביטוי המדויק לא רלוונטי כרגע

קודם, סליחה על ההעלמות.
אם מבחינתך האפשרות שהמחשב הזה נוצר בצורה טבעית היא אפשרות ריאלית מה ההבדל בין המחשב הזה למחשב שיש לי בבית?

nightjar

New member
האם מבחינתך "אפשרות ריאלית" הוא מונח נרדף ל-

"אפשרות בעלת הסתברות גדולה מאפס"?

קלייטון.ש

Well-known member
אין קשר לתכלית

השאלה היא טכנית והיסטורית: אין נוצר העצם או המנגנון שמייצר עותקים ממנו אם לפנינו אורגניזם שעותקים ממנו מיוצרים לנגד עינינו. מה הסיפור ההיסטורי שלו.
תכלית היא בין כה וכה בעיני המתבונן. השאלה היא מה התועלת ומה התפקיד של עצם בפועל, ולא מה אולי התכוון לו המתכנן שהיה או לא היה. כתוצאה מכך בקלות אפשר לייחס תכליות לכל דבר.

חנוך25

New member
אני מסכים בעיקרון. רק לא "מיוצרים", אלא נוצרים.

רק אומר שההבחנה מלאכותי-טבעי שאנחנו כבני אדם עושים היא שבסיפור ההסטורי של הראשון ידוע לנו על ישויות תבוניות שרצו משהו ועשו משהו - כלומר פעלו לתכלית כלשהי. ובסיפור ההיסטורי של השני לא ידוע לנו על רצון ותכלית.
זה לא אומר שאינם. רק שלהניח אותם על סמך הראשון זה כשל לוגי.

קלייטון.ש

Well-known member
אין חשיבות למה שהיוצרים התבוניים רצו

רק לעובדה שהם התקיימו יש חשיבות.
את חברת אפל הקימו שני יזמים (שלושה אבל השלישי לא חשוב). אחד היה איש אלקטרוניקה ומחשבים ומראשוני ההאקרים, השני איש ניהול ועסקים בראשית דרכו. לכל אחד מהם היתה תכלית ומטרה אחרת. אחד פעל מתוך ענין בחומרה ותוכנה, השני רצה להתעשר. האם יש חשיבות לתכליתו של מי מהם לשאלת היווצרותם של מכשירי אפל? לדעתי אין שום חשיבות.

חנוך25

New member
אני לא מדבר על חשיבות. מה שחשוב לך רק אתה קובע.

אני מדבר על המושגים שלנו. הם רצו משהו.
האם יש או היה אלוהים שרצה משהו? אולי.

dude101

New member
שיחה מצחיקה...

אתה מתאר משהו עם מאפיינים של מחשב, מסרב להבהיר או לענות על שאלות המשך, קובע בשביל שאר המשתתפים שזה מחשב, דורש מהם להוכיח את המסקנה שלך, ומסרב להמשיך את הדיון כל עוד לא תקבל הוכחה למשהו שאף אחד חוץ ממך לא טען.
למה שלא תבקש מהמשתתפים כאן להוכיח שיש אלוהים וזהו?

hnc

New member
האריה הזה הוא יותר שפן מאריה

עונה לאתאסטים הלא חכמים במיוחד כמו איש הברבו והשפיפון, ומתעלם ממה שיהיה קשה לו להתמודד איתו והוא עוד חושב שלא שמים לב לכך.
יש לו גם איזה שיגעון גדלות כי נדמה לו שאף אחד לפניו לא העלה את הטיעונים המטומטמים שלו, ושלא הביאו טיעוני נגד מוצלחים מאוד לטיעונים האלה (וההוכחה לכך היא שאף אחד לא השתכנע מהטיעונים האלה...)
ואני אומר את הדברים האלה למרות שאני לא אתאיסט, אבל למען ההגינות אציין שאני גם לא שייך בדיוק למחנהו של האריה השפני.

big ass blue

New member
לא ניתן להוכיח משהו שהוא מדע בדיוני האם אתה מבין את זה?

מחשב הוא תוצר של יישות. מסכים איתי? האם זה משנה מי יצר? האם זה רלוונטי לך שאינך יודע מהיכן נוצר או מי? למה?
כידוע, האזרחים הפשוטים לא יודעים הכל, ואין להם יד בכל ההמצאות החדשות ולך תדע מה...
מן הסתם שמוצרים מיוצרים במפעל כזה או אחר, אז הם מומצאים על ידי מישהו חכם מאוד, האדם במקרה הזה. מחשב הוא המצאה של האדם, וכשאתה תראה משהו שאתה מכיר כמחשב, אתה תמיד תדע שזה יוצר פה בכדור הארץ על ידי בן אדם, אמנם פשוט, אבל להבדיל ממך וממני, חכם פי כמה וכמה, מה אני מדבר, אולי זו בכלל חכמה, אולי זו אישה...

הצגת תסריט שיהיה קיים היפוטטית אז קבל הוכחה היפוטטית? לא.

אתה דן בנושא שאין לו תשובה, כי אתה שואל שאלה שאת התשובה אליה אינך מוכן לקבל, אז מה הטעם? תענה אתה לעצמך, מה הטעם.

אתה מאלה שמאמינים שאנחנו חיים על משהו שהוא ישר ולא עגול בכלל? מה נסגר איתך ומה אתה רוצה?

Hameln

New member
אני לא יכול להוכיח לך שהעצם שאתה כותב עליו הוא מחשב

[ואגב, גם מחשב (Computer) זאת פונקציה יותר מאשר חפץ] אבל יש לי טיפ שימושי. אם העצם שאתה כותב עליו מכיל סגסוגת, פלסטיק, או גומי אז מעל לספק סביר שמדובר בעצם מלאכותי.

Hameln

New member
אתה משום מה חושב שגרסת הטיעון הטלאולוגי שלך

מעבירה את נטל ההוכחה ממך אל יריבך. היא לא.

למעלה