מטבחים

אמארונה

New member
אה יופי. חסכת לי התלבטויות../images/Emo6.gif

בהחלט מספיקים לי כל הגוונים שיש בפורמאיקה, גם איתם אני בקושי מסתדרת... לגבי חברת מטבחים או נגר, עדיין לא סגור, אבל אתמול היינו בנגריה של אחד הקיבוצים פה באיזור, היא הותירה בנו רושם מאוד חיובי מכל הבחינות, והמחיר מאוד תואם את תקציבנו, אז נראה לי שנמשיך איתם.

ronchikit

New member
טוב ועכשיו שאלה...

למה דווקא פורמייקה? למה לא לחשוב על צבע?

אמארונה

New member
בגלל שיקולי תקציב

זה חוסך לנו הרבה מהעלות הכוללת של המטבח וזה גם נראה טוב מאוד בעיני וגם עמיד, אז אני בסדר גמור עם הפורמייקה

איריסג

New member
../images/Emo45.gif בדיוק ככה...

זו גם הסיבה שאנחנו הולכים על נגר או על חברות "בוטיק" - הדלתות שלנו יהיו מעץ מלא (לרוב הם עובדים עם מייפל או אלון), והם נותנים בחירה מכל מניפת הצבעים של טמבור ונירלט ! הצביעה היא בתנור, ואפשר אח"כ לעשות עליה כל מיני "שפשופים" - אני אישית לא מתה על זה - אבל יש כאלה שמאד אוהבים. לכן הארונות אצלנו יהיה בגוון "וניל" - מין לבן שמנתי כזה, ואת האי אני רוצה לעשות בגוון של פיסטוק.

דנה A

New member
עוצר מים..?

במטבח הקודם שלי היה עוצר מים, למטבח העתידי מתוכנן אי ענק שיהיה משטח העבודה (3*1.20) ושם התכנון היה שיש (אפור) ללא עוצר מים הניסיון ללא עוצר מים גם לי לחשוב.. פרקטית חשוב, עיצובית מכוער.. עלה לי רעיון - האם אפשרי (או שעבר נעשה) חריץ (נאמר כסמ' רוחב ועומק) לאורך המשטח, הממוקם בערך כ 2-3 סמ' מסופו? האם אפשרי? טכנית? האם יספיק עמ' לעצור את המים?

fireman

New member
זו סוגיה שתצטרכי

"לדפוק את הראש בקיר" לגביה ולהחליט מה יותר חשוב לך. אני במטבח לא ויתרתי על הקנט, באמבטיות ויתרתי עליו. אף המים בתחתית זה לא הדבר הכי יעיל במניעת הגעת המים לארונות. היות והכיור באמבטיות והמשטח עצמו "עובדים" הרבה פחות מבאמבטיה הרשיתי לעצמי לוותר על הקנט רק שם אך לא במטבח. אגב, הקנטים היום זה לא הקנטים של פעם, יש היום דקים ועדינים שלא נראים כמו איזה הר שתקעו בקצה של המשטח. בכל מקרה לאי מרכזי קנט באמת לא יהיה יפה, למשטח שצמוד לקיר זה מקובל בהחלט.

AyeletMor

New member
יש אופציה

לעף מים, שהוא למעשה מאין חריץ מתחת למשטח העבודה. וכשמו כן הוא- הוא אמור לגרום למים לעוף בזווית כזו שתמנע מהם לזלוג על הארון. מה שכן לא פתרת בזה את בעיית המים על הריצפה

AyeletMor

New member
לגבי עף מים(=מהמילה לעוף) /עוצר מים

לא יודעות אם אתם מודעים לזה אבל יש היום משטחי עבודה עם קנט מורם שהוא דק יחסית ואסטטי הרבה יותר. לראשונה כשראיתי אותו חשבתי שאולי הוא אינו עמיד מספיק, מין תחושה שכל מכה יכולה לשבור אותו, אבל מכירה משפחה שיש לה אותו כבר מס' שנים, והוא חי וקיים
ולגבי משטח עבודה ללא קנט, לי אישית יש כזה, ואני דוקא מאוד אוהבת לבשל, ואני דוקא חייה איתו בשלום, רק באמת צריך ללמוד איך לעבוד איתו נכון, אני גורפת הרבה את המים במגב קטן תוך כדי עבודה. מצרפת לכם סקיצה על קנטים "ישנים" לעומת האופציה לקנטים העדינים יותר החדשים. מקווה שהסקיצה מובנת.

מעיןבר

New member
לנו יש עוצר כזה ../images/Emo13.gif

והוא בהחלט עושה את העבושדה ומבחינה אסתטית פחות מורגש ממה שהיה פעם. אני בשום אופן לא הסכמתי לוותר כי האיש לי עובד מאוד לא נקי גם ככה, אז כל מה שיכול להקל עלי - שם. לגבי מזווה - אחד מהארונות עם המדפים הנשפלים מתחת לאי משמש כמזווה למזון יבש שמצוי בשימוש יומיומי (שימורים, פסטה, אורז, קמח) ובצד השני כלים קצת יותר גדולים. הרב המכריע של ציוד ייחודי וסירי ענק (ככה זה כשהבעל שף
) מצוי במחסן הצמוד דירתי שחלק ממנו משמש כמזווה.

ronchikit

New member
אוי אני מתה על השיש שלכם!

בדירה הקודמת שלנו היה לנו כזה שיש אפור עם הנצנצים

הפתרון ללא קנט הוא פשוט

להבליט את השיש קצת יותר מהרגיל ובכך אם נשפכים מים הם לא נוזלים על הדלתות של המטבח . גם אם נשפכים פה ושם מים על הדלתות זה לא נורא הן לא עשויות מסוכר . מנגבים ועוברים הלאה , לא צריך לעשות ענין מזה למי שהעיצוב חשוב לו יכול בהחלט לוותר על קנט המים המכוער הזה .

אמארונה

New member
זה לא רק עניין של מים שנשפכים

על דלתות הארונות. מים שנשפכים על הריצפה ודורכים עליהם ומפזרים את הג'יפה ברחבי המטבח זה לא מראה כזה מלבב, ושטיפה יומיומית של הריצפה במטבח זה לא כזה כיף.

AyeletMor

New member
ובנוסף

במקרה הטוב זה מים, זה יכול להיות גם שמן שנשפך, מיץ או חומץ... ועל ארונות עץ גושני זה לא להיט בכלל

קיימת עוד אופציה

להשקיע רק את איזור הכיור, כך שרק מסביבו נוצר מעיין קנט מים ואילו שאר המשטח הוא עם קנט ישר כך נהנים משני העולמות נוחות מירבית ומראה מעוצב התמונה שיש לי היא קטנה אבל מקווה שהיא מעבירה את האפקט שנוצר לדעתי עניין המים שנוזלים מהשיש הוא זניח, ומתרגלים למצב מהר מאוד, מה גם שהמראה של קנט השיש הוא ככ מעוצב שההתרגלות לדרך עבודה שבה נמנעים משצף קצף של מים שווה את זה

למעלה