מטריקס 2....

במילה אחת- א-כ-ז-ב-ה

סוף סוף הצטרפתי למעגל האנשים שראו את מטריקס רילואדד אבל התאכזבתי סוף... חצי מהדברים שהם אמרו לא הצלחתי להבין. אני לא בטוח בכלל באיזו שפה הם דברו. הבנתי כאילו את הרוב אבל ברגע שהתחיל הקטע עם יוצר המטריקס לא הבנתי מילה מכל הסצנה הזאת. מילה. לא הבנתי מה הולך שם. הבנתי רק שזה מעגלי והיו עוד 5 "האחד" לפני ניו. קיצר בלאגן. הסרט הזה נבנה על כך שאנשים לא יבינו את כל הדברים שנאמרו בו, התסריט די גרוע, במיוחד יחסית לסרט הראשון שהעלה את הקולנוע רמה הן מבחינת פעלולים והן מבחינה מחשבתית. בסרט הזה מרוב פעלולים שכחו את התסריט ומילאו אותו בפילוסופיה לא משו ומושגים במחשבים שאפילו ביל גייטס לא מבין. חוצמזה, אני הייתי עושה את ציון יותר לבנה. כמו שעשו את החדר בקרה הזה שהאשה אומרת ל"נבוכדנצר" איפה לנחות. כי ציון אמורה להיות העיר האנושית האחרונה. לכן היה צריך לתת לה מין הילה כזאת, שתהיה טהורה. וכדי שהיא תהיה טהורה צריך שהיא תהיה בצבע לבן-אלוהי כזה. כמו שעשו את יוצר המטריקס שלא לחינם הכל שם כמעט לבן. זה בא להזכיר כאילו את אלוהים. זהו, נראה לי שזה כל מה שהיה לי להגיד, הסרט נחמד, אבל לא יותר מזה, לא מתקרב למרגלות הראשון אפילו. זהו.

NiGa

New member
איך אני אוהב את כל הגאונים האלה

שבאים ואומרים - "סרט חרא כי לא הבנתי מה אמרו לי" אז תשב ותקרא ואז תבין!!

אתה רוצה להגיד לי שאתה ישבת

ופשוט הבנת כל מה שהדמויות הוציאו מהפה? כמה הבהרות: 1. לא אמרתי שזה חרא של סרט. אמרתי שהוא נחמד אבל מאכזב יחסית לרף שהציב המטריקס הראשון. ואני לא מתייחס לרף הפעלולים (בו הוא דווקא בהחלט עמד) אלא ברף החידוש, התחכום והפילוסופי. את כל השיט הפילוסופי שאמרו במטריקס רילואדד הבנתי טוב מאוד. אבל הוא לא חידש שודמבר. הוא לא העלה שומדבר שגרם לי לחשוב על זה שוב אחרי רבע שעה (לא כמו בראשון). הוא לע היה מתוחכם אלא נבנה בעיקר על אפקטים ואמירות שהתיימרו להיות מתוחכמות ("אתה לא מחפש את המה אלא את הלמה בלה בלה בלה..." תפיסה פילוסופית שכל ילד בכיתה ז' או ח' שמתעניין קצת בפילוסופיה מכיר ושלא נכנס בכלל לשטויות שהכל זה סיבה ותוצאה, עוד תפיסה שלא מחדשת כלום וכל חובב פילוסופיה הכי קטן מכיר אותה). 2. החלק שאכן לא הבנתי בסרט זה הדברים שאמר יוצר המטריקס שפשוט דיבר במושגים במחשבים ומעגלים ולא יודע מה, שמה לעשות, הצופה הממוצע לא מבין בהם שיט. (גם את זה ד"א הבנתי בכלליות שהכל מעגלי, והיו חמש "האחד" לפניו וכל זה, אבל באמת חלק גדול מהסצנה לא הכי הבנתי) ואם כבר יוצר המטריקס, ואתה כל כך הבנת את הסרט אז בוא תגיד לי משו: יוצר המטריקס הוא אדם או מכונה? אם הוא אדם, למה הוא כל כך רוצה שהמכונות ישתלטו והוא יהיה האדם היחיד? אם הוא מכונה, למה הראו אותו כבנאדם, למרות שהוא לא נמצא כחלק מהמטריקס, או שמא כן? האם הוא תוכנה? אם הוא תוכנה איך הוא יצר את המטריקס? הרי המטריקס הייתה שם לפניו לא? התוכנה היא חלק מהמטריקס כשם שהנביאה, שגם היא תוכנה, גם היא חלק מהמטריקס, או שמא לא? 3. כגודל הציפיה, גודל האכזבה. לאחר המטריקס הראשון, ולאחר שקראתי ראיונות עם כל מיני אנשים שעשו את הסרט (כמובן חוץ מהאחים ווצ'קובסי או איך שלא קוראים להם) ציפיתי לסרט שיהיה טוב לפחות כמו הראשון, מיוחד לפחות כמו הראשון, מתוחכם לפחות כמו הראשון (ההקבלה לאליסה בארץ הפלאות בסרט הראשון היא גאונות) וכפול ממנו בפעלולים. אז הפעלולים באמת היו יפים ומרשימים והשאירו אותי עם פה פעור. אבל זה הכל. מאכזב? כן. שווה את ה33 שקל שעלה הכרטיס? כן.

למעלה