מיילים לראש הממשלה

dariayaari

New member
מיילים לראש הממשלה

חברים, בואו נהיה רציניים לרגע - מוכנים להרים את הכפפה? להפציץ את נועם במיילים? ננסח כמה מכתבים שונים לכל שבוע, נגייס את כל החברים שלנו שישלחו אליו. מה דעתכם? כי אנחנו חייבים להציל את גלעד מנועם !!!!!!

יונה1

New member
בחיי שיש לך את זה!

אבל אל תמעיטי. ראש ממשלה הוא היה לפני שנתיים. היום הוא כבר שוע עולם. הוא כבר כל כך כל כך שוע, שהיום (לפי YNET), הוא כבר יצא לברך ולחזק את נכי צה"ל באוהל המאבק שלהם! ואת כתבת שהוא "ראש ממשלה", הרבה שעות לפני שהוא עשה את המחווה. לא יאומן! והערה רצינית בשולי "המחווה מחמם הלב של נועם לנכי צה"ל". מאד הצטערתי לקרוא שיו"ר ארגון נכי צה"ל, אמר לנועם שהוא מקווה שגלעד "לא יזדקק לאירגון שלו". רצוי מאד לדעת שכל פדויי השבי הם נכי צה"ל. מן הסתם גם יותר בצדק ובזכות מהרבה פקידים צבאיים שעפרון נפל להם על הרגל והקנו להם אחוזי נכות.

y a u l a

New member
טוב זה אל מתוך כוונה רעה...

תראי הוא מקווה שגלעד לא יהיה חלק מהארגון אבל הוא יודע מראש שתקוות לחוד ומעשים לחוד. הנה, גם אנחנו חווים את זה כבר שלוש וכמה שנים... תקוות לחוד - מעשים לחוד. אגב, מדברי כמה מומחים ש"טחנו" את דמותו של גלעד שליט לפני ואחרי הקלטת, הסבירות הגבוהה היא שלא רק שהוא יזדקק לארגון, יותר נכון - לאגף השיקום - ,אלא שכנראה שיקצו לו שם חדר משלו...

יונה1

New member
יעולה

ברור שזה לא מתוך כוונה רעה, אבל חיים בר הוא פוליטיקאי משופשף והוא יכול היה לנצל את הבמה הייחודית הזו גם כדי לזרוק משפט על פדויי השבי. תחת זאת, הוא הציג לצבור כולו מצג שוא, כאילו בכלל ניתן לחזור מהשבי ללא נכות נפשית. אגב, המשפט הזה גם ממש לא עוזר למסר, באשר למידת הדחיפות שבשחרור גלעד. במקום לתפוס שתי ציפורים במכה, הוא סתם זרק מילים ריקות.

המתוק26

New member
בדיוק,וכאן נועם היהה צריך להוסיף לחיים בר

אם אתה באמת מקווה שהוא לא יזדקק לארגונך,אני מקווה שתראה בעין יפה שליחת גדוד מפגינים שלי לכאן להפגנה למען החזרת שליט,וגם למען מאבקם של פקודך- נכי צהל,למרות שהוא לא עשה זאת, זה לא מאוחר, אנחנו יכולים לעשות זאת,ולשנות את סוף המחזה, וזהו זה-ולא אחרת :)

dariayaari

New member
אתה עדיין תמים

שום הפגנה לא תצלח ללא משפחת שליט. נכון שלהפגנה של נכי צהל, ופדויי שבי, ומשפחות שכולות, יש כוח רב, אלא שאחכ, ביום שלמחרת, רואים את נועם מפזר חיוכים ומפזז בקצב המוסיקה של איזו "הפגנה" אחרת, או משתתף במשחק כדורגל, או מתחבק עם ביבי/ברק - ואז, כל הערך שהיה לאותה הפגנת נכים/משפחות שכולות/פדויי שבי, מאבד מערכו. וכך כבר שלוש וחצי שנים. על כן התייאשנו. כי אין טעם להתאמץ. נועם הורס כל חלקה טובה, ואף אחד לא יכול לו. אין איש שיגיד לו שיותר הוא לא ממשיך ללכת איתו אם הוא ממשיך ככה. המטה והפעילים ממשיכים איתו, עיתונאים מכנים אותם משפחה אצילה, מפגינים מוחאים לו כפים, והוא בטוח שהוא פשוט ענק!! וממשיך בדרכו הנפשעת. ואם כבר יש מי שאומר לו, הוא מלגלג, כי אנחנו, מי שאומר לו, אנחנו קול טועה במדבר, אנחנו אולי 10 אנשים, ומתוכם שלושה שאמרו לו. מזה שלושה לעומת 40.000? יונה ואני למשל, כבר מוקצות. אנחנו רק מפריעות למחיאות הכפיים. הוא מסלק אותנו כמו שמסלקים זבוב טורדני. כל כך הרבה פעמים ניסיתי "למכור" לו את יונה, שיקשיב לה, אבל הוא טוען שהוא יודע הכי טוב, ואף מוסיף בלעג, שאיננו זקוק "לבוגרי אוניברסיטה" שילמדו אותו איך לפעול. אז לא נותר אלא לומר, שנועם חורץ את דינו של גלעד.

יונה1

New member
אם מפריעים לו בוגרי אוניברסיה

א. אז רצוי לדעת שאת נסיוני הפרקטי במאבקים חוץ פרלמנטרים, רכשתי לפני שהיה לו תואר אקדמי. ב. אני לא בוגרת אוניברסיטה, אלא "מוסמכת אוניברסיטה". עם זה הוא כן חי בשלום? ג. עשרה סוסים שועטים לא יצליחו לגרור אותי היום לסביבת מטה המשפחה. יצאתי לפנסיה. ד. אבל כן סטיתי ממנהגי לא להתקרב אליהם, וקיבלתי אישור קבלת "לקט הציטטות". אולי כשיקראו שם את הדברים שאמרו אחרים שקדמו להם, שחור על גבי לבן, יווצר איזה סדק בחומה.

יונה1

New member
אופס טעות

צ"ל: רכשתי לפני שהיה לי תואר אקדמי. (ולא לו, כפי שנכתב בטעות).

קמנצינד

New member
נראה לי שהיתה לך גם טעות בנושא של התגובה....

אלא אם כן באמת התכוונת לכתוב אוניברסיה.

יונה1

New member
כן התכוונתי (-:

קניתי תואר באוניברסיטה של חבר המדינות, אז עשיתי קיצור בין אוניברסיטה ורוסיה. מה, רק לאסתרינה טרטמן מותר להמציא תארים אקדמיים?

המתוק26

New member
את צודקת דאריארי,אבל אסור להתיאש

כמו שהילד שצעק:המלך עירום,גרם לקהל להבין שהמלך באמת עירום,ואינו לבוש בבגד מסוג חדש שרק חכמים רואים אותו,ככה עלול נועם שליט להבין,מביקורת של מעטים,שהוא מסתובב עירום,ולא עם גישה חדשה שיכולה לשחרר את בנו

המתוק26

New member
למעשה,בעצם הקמת מאהל מחאה בירושלים

אנו עדים לשינוי חיובי אצל נועם שליט,שאולי נובע מהביקורת הבונה שלנו המעטים

יונה1

New member
האוהל קיים בירושלים

כבר למעלה משנה. אין בו כל חידוש המצביע על שינוי. גם לא היה לו מה להתנגד, כי יוזמי הקמת האוהל לא שאלו לדעתו.

dariayaari

New member
מתוק, אתה מתוק אבל לא ממש בעניינים

נועם לא מתנגד לכלום כמעט. מ'כפת לו? יהיה אוהל, לא יהיה אוהל......נהפוך הוא, יש אוהל, יש מחיאות כפיים...... במרץ שנה שעברה, נועם, אביבה, יואל וצבי, עלו למאהל בירושלים. הם הבטיחו להיות שם עד שגלעד יחזור. הם ירדו אחרי שבועיים. אולי גלעד חזר ולא סיפרו לי??????

טוב שאנחנו לא רגשניים. אבל אנא בלי גסות-רוח

אולי טוב שאנחנו לא סנטימנטליים, ומתייחסים לדברים שלאחרים הם מאד כואבים, במידה של רציונליות מרוחקת. אבל, מכאן ועד גסות-רוח וציניות צריך לשמור מרחק. לכתוב: "נועם לא מתנגד לכלום כמעט. מה'כפת לו? יהיה אוהל, לא יהיה אוהל... נהפוך הוא, יש אוהל, יש מחיאות כפיים..." זאת גם כתיבה שלא 'מגיעה' למי שמתמודד בדרכו עם מצב של בן בשבי כבר כמעט 3 שנים וחצי, מול ממשלה לא ממש מסייעת ואיכפתית, וגם ציניות שלא במקומה (לטעמי) וזאת גם לא האמת (ככל שאני יודע אותה). מישהו כאן יודע להסביר באמת מדוע נועם ואביבה ויואל (האח של גלעד) וישראל (בן-הדוד של נועם) ועוד בני-משפחה, עזבו את ירושלים ביום א', שהיה היום ה-1000 לשבי של גלעד ? הציניות שמביאה את המשפט "אולי גלעד חזר ולא סיפרו לי ?" היא ממש 'לא לענין'. ישנן סיבות (אני משער), שאולי דינה, או יונה1 או אני או קמנצינד לא היו מסכימים להן אילו ידענו אותן, שבגללן היו צריכים בני-משפחת שליט לעזוב את האוהל, וגם לדאוג לכך שהצעירים שבקשו בכל זאת להשאר בו, ילכו הביתה. אבל לכתוב מה שנכתב, כמו שנכתב, זה - בלשון המעטה מאופקת - לא ראוי ולא מנומס. אגב, כאליו לא לענין, אבל לדעתי מאד כן: כמה פעמים בשבועיים-שלושה האחרונים היה כל אחד מאתנו באוהל בירושלים, או באוהל במעבר-ארז ? כל מי שהיה (לא מאות פעמים, קמנצינד) יותר מפעם אחת (פעמיים ויותר) "שיצביע". כי אני לא בטוח שמי שנותנים כאן עצות לכל העולם ואשתו, ולאבא של גלעד ולאמא שלו, בעצמם - בגופם, בזמנם ובכספם - עשו משהו לטובת שחרורו של גלעד שליט, אפילו במקומות ובאופנים עליהם הם ממליצים. אז בואו לא נגזים בהשתלחויות, כל עוד אנחנו עצמנו מסתפקים רק או בעיקר בהקלדת הגיגינו. אל נהיה "שחקני-כדורסל" באמצעות מסך-הטלביזיה (עם שקית הפיצוחים וכוס-המשקה הצמודות), הקופצים מכורסותינו וצורחים על העשירייה במגרש, ועל השופטים גם, והמאמנים, בכל פעם שלדעתנו הם "פישלו". אנחנו משחקים טוב מהם ? אז בואו נראה את זה על המגרש האמיתי, ולא באמצעות מסכי הטלביזיה וצגי-המחשב.

dariayaari

New member
תגובה

1. משפחת שליט עזבה את האוהל, כדי להראות לחמאס שאנחנו מרימים ידיים, ואז קיוותה, החמאס יבהל, ויחתור במרץ להשיב את המשא ומתן. זו לא השערה, זו ידיעה. 2. מה הקשר בין ישיבתינו באוהל לבין ישיבתה של המשפחה באוהל? אנחנו לא פוקדים את האוהל לא משום שאין לנו חשק, אנחנו לא שם כי אין בזה טעם. 3. הגיע הזמן לקרוא לדברים בשמם, אם באמת אכפת לנו מגלעד. להיות יפים מנומסים ומתחשבים, לא יעזור לגלעד.

לא השערה ? ידיעה ?

1. קורה ששני אנשים (או יותר) עדי-ראיה לאותה התרחשות, וכאשר הם באים לתאר אותה אחר-כך, התאורים של השניים (או יותר) שונים אלה מאלה מאד. בעקבות סרט (יפני) שעסק בתופעה ה אנושית הזאת, היא נקראת 'ראשומון'. אם בתאור מראה-עיניים כך, בפרשנויות הנובעות ממראה-העיניים או משמע-האזניים על אחת כמה וכמה. נדמה לי שזה מה שקורה גם כאן. אני לא מתיימר לדעת יותר. אני רק מנסה לשער שאולי מדובר על שברירי-ידיעה, שבעקבותיהם באה התרשמות, ואחריה פרשנות, ו"אידך זיל גמור". וכאשר מדובר בדיני-נפשות, מאד מאד חובה עלינו להזהר ולהשמר מפני בטחון במה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים, ויותר מזה - באופן שבו אנחנו מביאים ומביעים את ידיעותינו, פרשנויותינו ומסקנותינו לרשות-הרבים, ש(על פי השערתי) שרובם המוחלט לא ממש "מצוי בעניינים", אלא רק ממה שהם קוראים ושמעים בכלי-התקשורת ההמונית (כולל 'פורום' זה, שהוא לא ממש "כלי תקשורת להמונים"). 2. ואשר לטעם-הישיבה באוהל המוצב כבר מספטמבר בשנה שעברה מול מחסום הכניסה למתחם ביתם של ראש-ממשלת-ישראל: אם להסתמך על דבריהם של קמנצינד ו(אם זכרוני לא מטעה אותי) של יונה1 - הרי אם יש טעם בישיבה באיזשהו מקום, הרי זה שם. אלא אם יונה1 מעדיפה על פני מעונו של ראש-הממשלה את פתח-משרדו, שאז אני מסכים לדעתה. 3. ואשר להתחשבות ולנימוס: א. אני בעד התחשבות ונימוס בכתיבה ב'פורומים' ובאינטרנט בכלל (למשל ב'טוקבקים', שהם לרוב התגלמות הבוטות וחוסר הנימוס). ב'פורום' הזה במיוחד בגלל הנושא, וכלפי הוריו של גלעד במיוחד שבמיוחד. אנחנו בודאי (!) לא יודעים את עצמת הרגשות, הקושי, הסבל והחרדה שיש בהם. הם מאופקים ועצורים מטבעם, ו"מתרגמים" את רגשותיהם לאופן הביטוי כלפי חוץ כמו שאנחנו מכירים אותם מבחוץ. (כבר קראתי ושמעתי על מי שהוא רגשני במיוחד, וכדי להגן על עצמו מפני רגשנותו הוא, הופך להיות קשוח ותוקפן לכאורה כלפי חוץ. יש לזה אפילו הסברים ב'תורת-הנפש', כמו 'Reaction-Formation', וכו') אנחנו בחוץ, דינה, ולא בתוכם ולא במקומם ! לכן אנא, כאשר אנחנו דנים אותם ברותחין, בהחלט מתוך כוונה טובה לפעול למען גלעד שליט, כדאי עד אנושי להתחשב ולהיות מעט יותר מאופקים כלפיהם. אני משער שיש מי שמביא לידיעתם גם משהו ממה שנכתב כאן. לא הייתי רוצה להיות גורם לסבל נוסף עבורם.

dariayaari

New member
ידיעה, לא השערה.

במיוחד עבורך כתבתי ידיעה, ובכל זאת אתה מקשה.

למעלה