מיילים לראש הממשלה

המכתבים והשיחות במעבר-ארז מרגיזים החמאס.

אתמול פורסם, שהחמאס הקים נקודת-ביקורת לנכנסים לרצועת-עזה מכוון ישראל, כקילומטר מעבר ל'טרמינל' של מעבר ארז, ולנקודת-הבדיקה והביקורת הרשמית בצד הפלשתיני. מטרת הבדיקה הנוספת - חיפוש, מציאה והחרמה של המכתבים בערבית ובאנגלית הנמסרים למי שנכנס ל'רצועה' ע"י מתנדבי 'האוהל למען גלעד שליט' שליד מחסום הכניסה בצד הישראלי. כלומר (לפי עניות התרשמותי, קמנצינד) - המכתבים האלה, וכנראה גם השיחות בע"פ שמקיימים בערבית ובשפות נוספות המתנדבים של 'המטה למען גלעד שליט' עם הפלשתינים והאנשים מכל העולם (עובדי האו"מ, אונרוו"ה, 'רופאים ללא גבולות', הצלב האדום, קונסוליות ושגרירויות, עתונאים ותיירים של יחסי-צבור), התחילו להגיע אל ראשי-השלטון ב'רצועה', והם הבינו שצריך לעצרם, כדי שלא יחלחלו פנימה אל תושבי-הרצועה. במיוחד חוששים, אולי, שליטי עזה מפני ההשפעה שעשוייה להיות למסרים מצד המתנדבים למען גלעד שליט על בני-המשפחות של אסירים עזתיים בישראל ! אם זה חסר-ערך והשפעה, אולי בכלל לא היו מתייחסים שם למכתבים, ולא מקימים נקודת-ביקורת מיוחדת כדי לאתרם ולהחרימם ! אולי יש לזה בכל זאת השפעה ? רק התמדה לאורך זמן, בלי לוותר (האוהל עומד שם למיטב ידיעתי, רק 4 שבועות), תוכיח אם יש בעמידה שם, בחלוקת-המכתבים ובשיחות עם הנכנסים ל'רצועה' טעם ותועלת, או שזאת ברכה לבטלה. לבטל מראש, על סמך תחושת-בטן או פרשנות תיאורטית בלבד, זה לא רציני, לדעתי.

יונה1

New member
מישהו שאל לדעת פדויי שבי

עד כמה רצוי להרגיז ולהתגרות בשובים של גלעד? האם לקחת פעם בחשבון שגלעד משלם על כל פרובוקציוה נגד החמאס?

יונה1

New member
בקטע מספרו של סלימאן א-שאפי

מתואר ארוע שבו גלעד קיבל מכות רצח מאחד הסוהרים שאחיו נהרג ב"עופרת יצוקה". יש לי חברים שהורעבו במשך ימים ארוכים כנקמת הסוהרים המצרים על המצור שישראל הטילה על הארמיה השלישית. האם הסיפוק הילדותי שלכם ב"לעצבן את החמאס" שווה את הסיכון שגלעד הוא זה שמשלם על כך?

הסיפוק הילדותי מ'לעצבן'

1. יתכן שיש בדברייך יונה1 משהו נכון, שצריך לתת עליו את הדעת (הרעת תנאי-השבי של גלעד, כולל - למשל - מכות, אם מישהו משוביו יתעצבן. 2. הכוונה, למיטב הבנתי את הפעולה הזאת במחסום-ארז, היא לא "לעצבן" אלא להוסיף ערוץ תקשורת אל תושבי-הרצועה בכלל ואל בני-משפחותיהם של אסירים עזתיים בישראל (יש - כך קראתי - כ-900 אסירים כאלה), עם המסר שיש קשר בין שחרורו של גלעד לשחרורם שלהם, ולמידת ה"מצור" (החלקי) שישראל מטילה על תושבי ה'רצועה' שמכביד על חייהם. וגם שיש קשר בין תנאי מאסרו (!) של גלעד לתנאי המאסר בכלא הישראלי של העזתים. דוגמה (גם אם יונה1 סוברת אחרת): הנסיון (שאכן היה בו גם הרבה מה'גימיק' התקשורתי, אבל למיטב הבנתי - לא רק זה) להעביר לגלעד חבילת-שי לראש-השנה, וקבלת 100 חבילות דומות עבור האסירים העזתיים (שאינם מקבלים לא חבילות ולא ביקורי-משפחות כבר יותר משנה !), שיקבלו אותן אם יוכח שגלעד קיבל את חבילתו ! על החבילות האלו, וגם על השאר, לא בטוח שבעזה יודעים מספיק, אם בכלל. המכתבים והשיחות במחסום-ארז - ככל שקראתי ושמעתי - באים לנסות ליצור ערוץ העברת-מסרים נוסף, אולי אפילו יעיל יותר מ'תקשורת-המונים', כמו שלפעמים מוכח לאחר שימוש ב"חבר מביא חבר" או "רב-סרן שמועתי" ו"מפה לאוזן". בדיוק הערוץ שמאז שלשום החמאס מנסה לסתום, כי כנראה שזה "לא נוח" למנהיגיו. 3.אני מציע להתייחס למה שכתוב בספרו של סולימן א-שפי ב-7 עיניים של זהירות והסתייגות.

יונה1

New member
כיון שמקור הכרת הנושא אצלי

הם אנשים שהיו בשבי, ולא סלימאן א-שאפי, יואל מרשק, או אתה, אני חוזרת ומדגישה שאני לא הייתי לוקחת ולו מיליגרם של סיכון שמשהו שעשיתי להרגיז את השובים - יעלה אפילו בארוחה אחת של גלעד. לא קראתי את הספר הפורנוגרפי של א-שאפי! קטע ממנו התפרסם בידיעות אחרונות.

המשך השימוש בביטוים גסים נוטל ממני חשק להמשיך

בהנחה שהביטוי "ספר פורנוגרפי", בא להכתים אותו בכתם של כעור ולהכניס בנו סלידה ותעוב כלפיו ( הכל מתחום הרגשות), אני מתייחס לשימוש בו כאל נסיון להסיט את הדיון מפסים ענייניים לפסים אמוציונליים. אני מסתייג מהתנהלות במישור הזה, של הכתמה והכפשה ו'לכלוך' אישיים, ולכן, מעבר למה שכתבתי כאן לא על הספר ולא על כותבו (שיש לי מה לכתוב עליהם, אבל אמנע) אלא על מי שהשתמש כלפיהם בביטוי "פרנוגרפי", לא אגיב לגופם של הדברים האחרונים. מזלם של כמה מהכותבים כאן שאני לא 'מנהל הפורום', כי תחת ניהולי ביטויים כאלה ודומים להם היו נמחקים לפני שהיו רואים אור. לתשומת-לב מי שבסופו של דבר יסכים לנהל את ה'פורום'.

יונה1

New member
פורנוגרפיה מציצנית

אפילו בעתונות הרשמית כונה כך הספר ועבר את מספרי העורך. (לתשומת לב מנהל הפורום הבא)!

יונה1

New member
NRG פורנו עיתונאי בכיכובו של חייל חטוף

"ידיעות אחרונות" פרסם אתמול מסמך שהוא הדבר הקרוב ביותר לעלילת סנאף מודפסת על חשבונו של החייל החטוף גלעד שליט. כך הפך עיתון ישראלי לשופר של חמאס על מזבח הרייטינג אראל סג''ל | 10/9/2009 4:34 העמוד הראשי בעיתון "ידיעות אחרונות" אתמול היה הדבר הקרוב ביותר לפורנו עיתונאי. לעלילת סנאף מודפסת. אני משוכנע שגם עמיתי הראויים וההגונים ב"ידיעות אחרונות" חשו בחילה אתמול לנוכח הדברים. תחת ההבטחה לסיפור מלא ובלעדי מספרים לנו ב"ידיעות" כי גלעד "איבד ממשקלו, סובל מהתקפי דיכאון ושוביו מנסים לעודדו באמצעות צפייה בשידורי הטלוויזיה הישראלית...". הם מדגישים כי ספרו של העיתונאי סלימאן א-שאפעי, "השבוי - מבט מעזה", כמובן בהוצאת "ידיעות ספרים", זכה לגיבוי משפחת שליט ואושר בידי הצנזורה. "דיווח מלא, מרתק ומרגש". חברים, אל תתבלבלו ואל תקנו תירוצים, לא הספר ולא הכתבה יקדמו את שחרור גלעד שליט, והם גם לא ישרתו את עניינו. את עניינו של העיתון כן. גם של הוצאת "ידיעות ספרים" וקופתה. הכל, כמובן, בגיבוי מלא של המשפחה האומללה ממצפה הילה, שתעשה הכל כדי לראות את בנה בבית.

יונה1

New member
והערה שלי שחסרה במאמרו של אראל סג"ל

מעולם, בשום מקום בעולם טרם פורסם ספר על שבוי, בעוד "גיבור הסיפור" נמק בתאו ונלחם על שפיותו. לאחרונה אמר לי חבר פדוי שבי, שאם היו מתקינים היום מצלמות בתאו של גלעד, כלי התקשורת הישראלים היו נלחמים אחד בשני מי יפרסם את הריאליטי הזה. מן הסתם עבור אנשים כמוך, שמזדעזעים שאני מגדירה את זה כפורנו כבד ומטונף, אבל לא מזועזעים מעצם כתיבת הספר. ודבר נוסף תום, שלא תעיז למתוח ביקורת על דרך כתיבתי, כי גם אני אפסיק לקרוא מה אתה כותב! אתה שהתבטאת נגדי בצורה משולחת רסן, עוד מעיז למתוח כאן ביקורת על נימוסים והליכות?

יונה1

New member
יש ממשלה בירושלים ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

באשר למיטב הבנתך את הפעולה הזאת במחסום-ארז וגו'.... אני אישית אמרתי לנועם לא לסכן את בנו בפעילות שעלולה לפגוע בו. ולו יהיה זה זית אחד שיגרעו מארוחתו כנקמה! מספיק התגרות בחמאס קיימת כבר מצד ממשלת ישראל, שעליה לנועם אין כל שליטה והשפעה. על האוהל, חסימת משאיות סחורה וחסימת המבקרים בבתי סוהר שאתם עורכים כן יש לו שליטה! בנוסף, אני מאד מאד מעריכה את עוצמות התחכום והחשיבה שעומדות מאחורי "יצירת ערוצי מסרים" שהקים צבא ההגנה לגלעד. אבל לי ידוע שיש ממשלה בירושלים. אם ערוצי העברת המסרים הם אכן כלי יעיל להחזרת גלעד, שתואיל בטובה ממשלת ישראל לשגר מסוק/מזל"ט/טנק/F-16/עפיפונים, שיציפו את רחובות עזה במכתבים שהכנתם. אוי התמימות, התמימות הקדושה שלכם!!!!

Robert Peterson

New member
רק שינוי הטון והאסטרטגיה כולה יוביל לשחרורו

חהפסיק להתחנן ולבקש לצאת בהצהרת מחאה מטעם ממשלת ישראל ולהציג להם אולטימטום מוגדר בזמן לשיחרור החייל ודרישה לצייות מיידית לחוקים בינלאומיים בנושא החזקת שבויים והאיסור המוחלט להשתמש בהם כבבני הערובה . עוד יותר טוב יהיה אם ממשלות נוספות ואירגונים מתאימים יצאו בהצהרות דומות .והעיקר : להפסיק לפחד ממה יהיה ומממה יקרה אם אכן ישנה את הטון . זאת מטרתם של הטרוריסטים לגרום לקורבנות ולמעוניינים בשחרוום לפחד (מהמילה TERREUR - פחד בצרפתית ) נתניהו או שרים אחרים בצרפת לדרוש התייחסות מיוחדת מצד נשיא סרקוזי ובNOTE DIPLOMATIQUE לשחרור מיידי של אזרח צרפתי וללוח לאזור אונייות מלחמה כחיזוק לדרישה .איך טוני בלאר גרם לאירנים לשחרר את המלחים בריטים. נאום אחד מעמדת הכוח והצי מוכן לפעולה שכנעו את האירנים שלא כדא להם להמשיך במשעק.חייבים לערב אישית גם ראשי מדינות וממשלות אחרים . אם מה שעושים לא פועל אז צריך לחשוב עללאת הילוכים או החלפת מכונית . RP

רעיון טוב ! אם תצליח לארגן, קח אותי בחשבון !

ברגע שייכתב כאן שבתאריך זה וזה יתיצבו עשרה מפגינים בשערי משרד-הבטחון בקריה בתל-אביב, אני אהיה המפגין ה-11, או אפילו העשירי (אם יימצאו לפניי רק 9). בבקשה להודיע על כך יומיים-שלושה מראש, כדי שאספיק להתארגן כדי לבוא. אני מחכה.

למעלה