מילת נשים ומילת גברים- פגיעה חמורה בחסרי ישע

ביקורת אינה שינאה

שלום, אני מתנגד מילה פעיל ומשתתף בהפגנות. מצאתי שהיחס להתנגדות למילה מושפע מפתיחות, הרחבת הדעת ואמונה בטוב ליבם של אנשים. אדם לא יכול להכיר את עצמו מבלי להחשף לנקודת השקפה אחרת, למנהגים ותרבויות אחרים ולהשוואה וחשוב שתהיה נוקבת.

מהי עוצמה אם לא היכולת לעמוד מול ביקורת ולדעת ששלך לא פחות טוב, בוודאות? ואיך אפשר לאהוב בלי להכיר, מלבד איזה דימוי שנותן לך הרגשת ביטחון אבל זה לא מה שהיית אוהב אם לא היית מפחד.

ואני אוהב אנשים שמתעללים בתינוקות. הם עושים עוד כמה דברים, חלקם אדירים וחלקם גרועים. אבל העניין הזה, של הסרת החלק של ההנאה מאיבר של תינוק לא מתאים לאנשים איכותיים כאלה ולכן צריך להמשיך ולהאבק. עידן הידע מגיע והדברים ישתנו, פעם להיות יהודי היה לסקול אנשים באבנים בגלל שטויות ובעתיד מצפונו של יהודי יהיה מגדירו. וכן, גם מצפון יהודי לגבי תינוקות.

התינוקות לא זוכרים את מעשה הלידה וגם לא את המילה, אבל הטראומה שנגרמת מהכאב הלא יאומן במהלך המילה מעצבת את מוח ואת האישיות. אני קורא עכשיו את הספר של הפסיכולוג היהודי רונלד גולדמן על הטראומה החבויה, זה עוד נדבך של סבל שהמילה גורמת. הורים אינם מיודעים וזה גורם לסבל וייסורים עצומים לבנם האהוב, כולי תקווה שההרגל ימוגר במהרה.

מעמקים39

New member
אני מאוד מאוד מודה לך על התגובה הנפלאה הזאת

אני תמיד נזכרת באימהות הבוכות בצד בזמן המילה, הן לא עומדות במראות ובקולות.
הגוף שלהן יודע שמשהו לא בסדר. שקורה כאן משהו רע. אבל אין להן מספיק כוח לעצור את זה. אני בטוחה שגם לגברים זה קשה אך הם משתדלים לשדר שהכל בשליטה.
שוב תודה על הסגנון שהבאת ועל רמת הכתיבה הגבוהה ומלאת הרגישות :)

Berethor

New member
יש גם סיפור של האם שניסתה לעשות הכל כדי למנוע את הפגיעה בבנה

"האם שבית הדין הרבני הגדול כפה עליה למול את בנה, לפי בקשת האב – מתקשה להבין כיצד הפך סכסוך גירושין, למאבק עקרוני על חופש מדת ופולחן, שבמרכזו תינוק אחד בן שנה: בנה. ואף שבציבוריות הישראלית ברית המילה היא בקונצנזוס ללא עוררין (כמעט), היא לא מתכוונת לוותר. עם כל יום שעובר, עולה גם גובה החוב שהושת עליה על ידי בית הדין הרבני: 500 ₪ קנס לכל יום איחור בביצוע המצווה."

"היא עתרה לבג"ץ באמצעות האגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים, בדרישה לבטל את פסק הדין התקדימי, כפי שפורסם כאן לראשונה, וכן את הקנס המדובר. "היום כופים עלי למול את בני במסגרת הליך גירושין", היא אומרת בראיון ל-ynet, "ומחר יכפה בית הדין הרבני על צד אחד לא לאכול פיתה בפסח, כי זה מפריע לצד השני שבהליך הגירושין"."

"ההתנגדות למול את בני הגיעה לאחר שנחשפתי לכל המידע בנושא, ולמדתי וחקרתי. הבנתי שיותר בריא לא לעשות ברית מילה, ללא כל קשר להליך הגירושין... הוא לא התנגד, הייתה שתיקה של שנה - ואז זה עלה לראשונה בבית הדין הרבני. אני קיבלתי פיק ברכיים, הייתי בשוק טוטלי."

"בינתיים, מבקשת עו"ד וולף מבג"ץ להוציא צו ביניים שיקפיא את כל הסנקציות והקנסות כלפי האם, כמו גם את ההחלטה שמחייבת אותה למול את בנה: "אני מבינה את הוויכוח הציבורי שיכול להתעורר סביב סוגיית ברית המילה", היא אומרת, "אך השאלה והעתירה כאן היא משפטית מובהקת: האם יש סמכות לבית הדין הרבני לדון בנושא הזה. העתירה לא לוקחת צד בוויכוח הציבורי, ומהבחינה הזו אין שום עילה לבית הדין הרבני"."

"האם עצמה מצפה למה שנראה בעיניה כ"צדק". "לא יעלה על הדעת שבית הדין - כברירת מחדל ומונופול של נישואין וגירושין - ינצל את ההזדמנות, ויכפה עלי פולחן דתי שנוגד את השקפתי, משהו שאינני מאמינה או רוצה בו. לא ייתכן שהוא יכפה על התינוק שלי הליך כירורגי בלתי הפיך. זה פשוט לא יעלה על הדעת."

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4467159,00.html[/URL]

Berethor

New member
נכון ועל אותו עיקרון ga26 היה יכול לטעון שגם שירת נשים מונעת

"משנאת יהדות", שהרי גם זה נחשב ללא בסדר לפי היהדות, ואם מישהו שלא צריך לחלוק על שום דבר ביהדות אז אין סיבה שיש לחלוק גם על זה, כמו גם על דברים בעייתים נוספים ביהדות. נכון אמרה גם עירית לינור על הנושא הזה, "[הוצאת המילה מחוץ לחוק] היא לא נגד העם היהודי. העם היהודי פה הוא נגד ילדים. [ברית מילה] זו פעולה אלימה בפעוטות חסרי ישע בתור חלק מפולחן דתי." זה שליהודים יש בעיה עם דברים מסוימים ביהדות, במיוחד דברים שהם פוגעניים ופרימיטיבים במיוחד, זה עדיין לא אומר שיש להם בעיה עם כל היהדות, וכבר היו הרבה מנהגים בעייתים ביהדות שביטלו, כגון פוליגמיה וסקילה של אנשים, ככה שזה לא שזה לא אפשרי לשנות דברים ביהדות, ולכן הגיע גם הזמן לשנות את המנהג הכי בעייתי שיש ביהדות כיום, טקס המילה הפוגעני והמיותר, בזרמי היהדות הלא-אורתודוקסים קיימת כבר "ברית שלום" כתחליף לברית מדממת. יהודים, במיוחד יהודים חילונים, לא חייבים ללכת בצורה עיוורת וללא חשיבה עצמאית אחרי כל דבר מנהג דתי או/ו אחרי כל דבר שהרבנים אמרו. גם אלו שעושים מילת נשים בטוחים שהדבר שהם עושים הוא נכון ולא חושבים לרגע להטיל ספק בכך, משום שהאימאמים שלהם אמרו להם שזה נכון ושזה בסדר, מילת נשים היא בהשראת מילת גברים, ושני המנהגים האלו הם פוגענים כלפי ילדים, זה שאיזה רב או אמאם אמר שזה נכון עדיין לא הופך אף אחת מהמילות לבסדר. אותם אנשים הזויים שחושבים שעדיף למות מאשר לשמוע שירת נשים, חושבים גם שיש צורך בלחתוך תינוקות ללא הצדקה רפואית אמיתית משום שככה כתוב להם באחד מספרי הדת שלהם. הורים שנותנים שיעשו מילה לבן או הבן שלהם פשוט הולכים אחרי העדר.

"רב השומרון וראש ישיבת ההסדר באלון מורה, הרב אליקים לבנון, אומר כי על רבנים להורות לחיילים דתיים לצאת מאירועים הכוללים שירת נשים "גם אם בחוץ תעמוד כיתת יורים". בראיון לרדיו קול חי אמר הרב לבנון כי אם תאומץ ההמלצה המסתמנת בוועדה שהקים הרמטכ"ל, לכפות על חיילים להשתתף בטקסים רשמיים גם כשמופיעות בהם נשים, עליהם לעזוב את המקום "גם אם יירו בהם למוות". לדבריו, "צריך לעזוב את המקום כי זו שעת גזירה"."

http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1569347

"ברית שלום, הידועה גם כ"ברית בלי מילה", "ברית חיים", "ברית תיקון", "ברית בן" ו"ברית חלופית", היא טקס מתן שם לתינוקות יהודים (ממין זכר) שאינו כולל מילה. מטרתו להחליף את ברית המילה המסורתית. המונח אינו משמש לתינוקות בנות מאחר שגם הטקסים המסורתיים בהם ניתנים שמותיהן (כגון "זבד הבת") אינם כוללים מילת נשים."

"אף שברית שלום מוכרת ביהדות ההומניסטית והרפורמית, היא עשויה להיכלל גם בזרמי היהדות הלא-אורתודוקסים האחרים והיא זוכה לחשיפה בזכות עיסוק תקשורתי במילה. ברית השלום מבוצעת על ידי רב או אדם נטול הכשרה דתית, לפי בחירת ההורים. המשפחה יכולה ליצור את הטקס בעצמה וליצוק אליו סמלים וסממנים קיימים. כיום מציעים טקסי ברית שלום למעלה מחמישים רבנים בארצות הברית, חמישה בקנדה, ואחרים באירופה וברחבי העולם. חלק מהתנועות למען זכויות האדם, כגון "מעבר לברית" (Beyond the Bris) ו"יהודים נגד מילה" (Jews Against Circumcision) תומכות בברית שלום כתחליף לברית מילה."

https://he.wikipedia.org/wiki/ברית_שלום_(טקס)

"יש עכשיו יחסי עבודה מאוד יפים בין הקהילה המוסלמית לקהילה היהודית בגרמניה, כי באמת הן שתיהן מאוחדות ברצון הדתי להשחית את אבריהם של ילדים רכים כתוצאה מפולחן דתי. [הוצאת המילה מחוץ לחוק] היא לא נגד העם היהודי. העם היהודי פה הוא נגד ילדים. [ברית מילה] זו פעולה אלימה בפעוטות חסרי ישע בתור חלק מפולחן דתי. ומה שהולך לקרות באירופה ובעולם, המילה הולכת לעבור מן העולם, ותצטרכו למצוא לכם דרך אחרת לבטא את הטקס הזה, חוץ מאשר לקחת ילד, עולל בן שמונה ימים, ולחתוך אותו. זה יקרה. זה צריך לקרות. אלה שהם בעד ברית מילה, שיעשו את זה בעצמם. בהיות בן אדם בגיר, הוא יכול לעשות לעצמו חורים באוזניים, קעקוע של נמר על כל הגוף, ויכול להחליט אם הוא רוצה באמת לבוא בברית הקלאסית, בבריתו של אברהם אבינו, או של ישמעאל בן דודנו, יעשו את זה כבגירים. אני לא אומרת. בן אדם יכול לבטא את רגשותיו הדתיים גם בדרך הזו. אבל אתה לא עושה את זה לתינוקות בני שמונה ימים, כי זה התאכזרות לילדים, לא יעזור, אתה יכול להביא לי פה את כל הדת ואת הפולחן, אנחנו יודעים מה זה. זה שאתה עוטף משהו באצטלה דתית זה לא [הופך את זה לבסדר]."

http://www.gonnen.org/?p=283

מעמקים39

New member
במשך שנים חשבתי

שהורה שמבצע מילה לבנו, שונא אותו, עד שניהלתי שיחה ארוכה עם מישהי ששכנעה אותי שלמרות האהבה הגדולה והייסורים, ויש להורים הרבה ייסורים, הם אוהבים את התינוק וחושבים שזה לטובתו. היום אני מאמינה שרבים ממשיכים בכך בגלל לחץ חברתי, פשוט נכנעים לתכתיבים ומקווים רק לעבור את זה בשלום ולשכוח.

Berethor

New member
כן, ההורים לא שונאים את הבן שלהם אבל הם עדיין נתנו שיפגעו בו

בגלל שהם נכנעו ללחץ חברתי ולתכתיבים של הדת, וזה מהווה גם דוגמה מאוד רעה לבן שלהם, אם הילד ילך בדרכם של הוריו הוא יכול גם להיכנע ללחץ חברתי אשר מעודד דברים שליליים/מזיקים אחרים, ואז הוא עלול גם להתחיל לעשן רק משום שהחברים שלו אמרו לו שזה טוב או/ו רק בגלל שגם אחרים עושים ככה מסביבו.

"רבים רואים בלחץ חברתי אחת הסיבות המרכזיות לעישון. לפי גישה זו, אדם "נגרר" לעישון עקב רצון להשתלב בחברה בה זו הנורמה, למרות שבתנאים אחרים לא היה מעשן."

https://he.wikipedia.org/wiki/עישון...95.D7.9F_.D7.91.D7.AA.D7.A8.D7.91.D7.95.D7.AA

Berethor

New member
אני מסכים, מדובר במנהגים שהם פרימיטיבים ופוגעניים כלפי ילדים

ומדובר בכפייה דתית הכי חמורה שקיימת, בגלל הנזק הבלתי הפיך שהיא עושה לילדים ללא הסכמתם.

מעמקים39

New member
דווקא ציפיתי שתרחיב בעניין

כי גילי לא יודע הרבה דברים בנושא ועלול להטעות את הקוראים הסמויים החמודים שלנו :)

מעמקים39

New member
זאת ועוד

אין שום היבט רפואי. להיפך. אדם שלם הוא אדם בריא יותר. ובניגוד למה שגילי כתב, כן נפגעת הנאת הגבר אבל הוא לעולם לא ידע זאת ובתוך כך גם הנאת האישה נפגמת.
אני גם מתנגדת נחרצות לחורר אוזנן של ילדות בשביל עגילים.
אין לי שום שנאה לדת ולא שנאה מניעה אותי להתנגד לברית מילה.
על פי הרמבם- ״להמעיט יחסי מין ולהחליש את האיבר. אין המצווה באה להשלים חסר במבנה, אלא להשלים חסר בבריות. הנזק הגופני הנגרם לאיבר זה הוא המטרה המכוונת״
מזעזע ביותר בעיניי.

Berethor

New member
אני מסכים עם כל מה שאמרת בנושא ויש גם בלוג טוב שמסביר

כיצד המילה פוגעת בחוויה המינית של האישה, פשוט גברים שהטילו בהם מום בתור תינוקות לא יודעים מה הם הפסידו, רק גברים שעברו מילה בגיל מאוחר יכולים לדעת ממקור ראשון את הפגיעה בהנאה המינית של הגבר והאישה, מילה היא הלכה למעשה סירוס חלקי של הגבר, הגיוני שזה גורם בעיקר לנזק ולא לתועלת, לכן גם הרמב"ם(אשר היה גם רופא ולא רק איש דת) הכיר בזה. למי שתוהה לעצמו למה שדתיים ירצו שהגבר יעבור סירוס חלקי, זה מתחבר לחוקי הצניעות הקיצוניים בדת ושככה הגבר ישקיע יותר זמן בללמוד בישיבה(או בדברים אחרים) מאשר בלהיות עם אשתו. בפעם הבאה שגבר שעשו לו מילה מבואס מכך שאשתו מתקשה להנות מיחסי מין איתו, שיקח בחשבון שאחת הסיבות העיקריות לכך היא הנזק הבלתי הפיך שגרמו לאיבר מינו. איבר שלם זה המצב הכי טבעי וטוב אחרת אנשים לא היו נולדים ככה, ולכך גם הרמב"ם אמר שזה לא מנהג שנועד להשלים חסר בבריאה. אני בעד שיותר אבות לא יעבירו לדורות הבאים את האבל שנעשה להם.

http://10harmfulways.blogspot.co.il/2012/10/blog-post_9705.html

זה דוקא לא נכון

יש היבטים רפואיים למילה אבל כנראה לא מספיק כל מנת שיצדיקו רפואית, בעולם המערבי, את המילה. כאמור מחקר גדול שנעשה באפריקה על השפעת המילה על איידס הראה תוצאות די מובהקות בעד המילה.

אבל זאת ממש לא הנקודה, ואת לא רוצה לקחת את הדיון לשם.
השאלה אינה מילה מסיבות רפואיות.

מעמקים39

New member
ראשית אין בעיה שהדיון ילך לכל כיוון

אנחנו לא מוגבלים בזמן

וההצדקה הרפואית היא כמו שתגיד שכדאי שנכרות את האוזן כדי שהיא לא תתלכלך.
אז נכון שאם לא תהיה לך אוזן אז לא תהיה בעיה של לכלוך באוזן אבל איזה מן דבר זה לכרות איברים רק כדי לא להתעסק בלנקות אותם פעם אחת עלובה ביום?

Berethor

New member
ההשפעה על איידס גם אם קיימת היא די שולית, זה לא שנימולים לא

יכולים להידבק באיידס, קונדום ובדיקות מוקדמות מפני מחלות מין עוזרים למנוע איידס בצורה הרבה יותר יעילה ובלי לאבד חלקים מהגוף. כריתת שד מפחיתה את הסיכוי לחלות בסרטן השד, ועדיין אני לא רואה רופאים ממליצים לנשים לעבור כריתת שד חוץ מאשר במקרים מאוד ספציפיים וקיצוניים שלא נשארה בהם הרבה ברירה, ברפואה יש כלל שלא כורתית איברים אלא אם כן באמת אין ברירה, והעובדה שהרבה אנשים בעולם מסתדרים טוב מאוד בלי מילה, וזאת גם כן הוכחה לכך שהמילה היא דבר מיותר ברוב המקרים.

MotheRonit

New member
אז אתה מקיים יחסים לא מוגנים כי הברית מגינה עלייך?

אם התשובה היא לא, אז בשום צורה התוצאות האלה לא מובהקות בעד מילה.

איפה כתבתי את זה?

טיעוני איש קש אינם מקובלים.

מאחר שכתבתי כבר שבעולם המערבי, אין הצדקה רפואית למילה נראה שאת מתפרצת לדלת פתוחה לרווחה. זה בסדר, הרבה יותר כואב להתפרץ לדלת סגורה.

את מוזמנת לקרוא בקישור אם הנושא מענין אותך.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1477524/

למעלה