כי את נייר העמדה לא כותבים רופאים? נייר עמדה הוא חוות דעת
מקצועית לכל דבר ועניין, הוא פשוט נכתב ע"י יותר מאדם אחד. גם רוב הרופאים הקנדים טענו שהם נסמכים על מחקרים...
 
נייר העמדה של ההרופאים האמריקנים (שם המילה היא מסורת רבה והם מתפרנסים ממנה) הוא "במקרה" גם הכי פרו-מילה (בהשוואה לניירות עמדה של אגודות מקבילות בעולם).
 
נייר העמדה האחרון שהם הוציאו (ב-2012) ריכך את העמדה שלהם כלפי מילה (לא החמיר אותה), והוא יצא (זאת עובדה, לא דעה) בתקופה שבה אחוזי המילה בארה"ב בירידה.
 
כמו כן באותה נשימה (מילולית, באותו משפט) שציינו שאין סיבה רפואית להמליץ על מילה גורפת ליילודים, הם ציינו שלדעתם ראוי שגורם שלישי (יעני ביטוח) יממן את ההליך. עכשיו בוא תסביר לי: אם אין הצדקה רפואית, למה יש הצדקה רפואית שביטוח בריאות יממן? זה ביטוח
בריאות, לא ביטוח מסורת משפחתית.
 
"במקרה" זה קרה בתקופה שבה חברות הביטוח (כידוע, בארה"ב יש בעיקר ביטוח בריאות פרטי) הפסיקו לממן מילות וזו אחת הסיבות לכך שההליך בירידה (כשהורים צריכים לשלם עליו וזה לא בחזקת "חינם, אז יאללה, שיהיה" זה כנראה פחות עקרוני להם...).
"Although health benefits are not great enough to recommend routine circumcision for all male newborns, the benefits of circumcision are sufficient to justify access to this procedure for families choosing it and to warrant third-party payment for circumcision of male newborns."
http://pediatrics.aappublications.org/content/130/3/585.full
 
רוב ארגוני רופאים לא יגידו "אסור" כי זו סוגיה מוסרית. רפואית אפשר למול, בדיוק כפי שאפשר לבצע שלל ניתוחים אלקטיביים אחרים. אבל בניגוד לדבריך, יש ארגון רופאים שנייר העמדה שלו אומר "אסור ומזיק למול תינוקות", בבקשה:
http://www.gonnen.org/?p=442
 
לגבי מזיק, יש נזק, וברגע שכותבים (וכותבים, למשל הקנדים) משפטים כמו "התועלת לא עולה על הנזק" זה אומר שיש נזק. בכל פעולה רפואית יכול להיות נזק.
 
יש כאן סקירה של ניירות עמדה בעולם:
http://www.gonnen.org/hamlazot.htm
 
הצהרה משותפת של נציבי זכויות הילד ומומחים לרפואת ילדים בסקנדינביה:
http://www.gonnen.org/?p=434
 
כידוע, היו גם מדינות (כמו גרמניה) שניסו להעביר חוקים כאלה, אבל התקפלו בגלל לחץ פוליטי.
 
אבל השורה התחתונה שלי היא אחרת: כל ניירות העמדה האלה לא היו קיימים אלמלא זו הייתה מסורת. אתה לא רואה רופאים מוציאים ניירות עמדה בסוגיית חיתוך רקמות בריאות אחרות ביילודים. אז מה פתאום פה? כל הנקודה היא שזו מלכתחילה לא סוגיה רפואית, אך מכיוון שהיא פעולה כירורגית לכל דבר ועניין (גם אם אינה מבוצעת ע"י רופא) והיא מקובלת ב"מסורות הנכונות" ואף הפכה להליך רפואי מקובל בצפון אמריקה, יוצא שנדרשים אליה בכל זאת. אבל יש כאן היפוך יוצרות: אין כאן יציאה מתוך הצדקה או צורך רפואיים, אלא ניסיונות להצדיק או לבחון מסורת (דתית / חברתית / שבטית) קיימת.