נכון זה לא תקף לגבינו, אבל דיברתי באופן כללי ולא באופן אישי
כמובן שיהודים שמתנגדים למילה ולא רוצים לתת למוהלים לפגוע בילדיהם הם לא אלו שאשמים בכך שעדיין יש מילה, אלו שאשמים בכך זה אלו שתומכים במילה, ולצטערנו ולצער התינוקות שנפגעים מהמילה, עדיין רוב היהודים בישראל תומכים במילה, תומכי המילה אוהבים לטעון שאם לא יהיה מילה אז לא יהיה יהדות, כאילו שהדבר היחיד והמרכזי ביהדות זה פולחן של חיתוך תינוקות, ביהדות הלא אורתודוקסית קיים כבר תחליף לברית המדממת, שנקרא ברית שלום. אומנם אני לא מאמין לכל הסיפורים בתנ"ך, במיוחד בדיוק ההיסטורי שלהם, כמו במקרה של המילה, כפי שכבר ציינתי בהודעות הקודמות שלי פה, אבל אני מאמין שלפחות חלק מהסיפורים בתנ"ך נכונים, במיוחד החלק של השופטים ומלכויות ישראל ויהודה, ולפי התנ"ך היהודים היו בפעמים רבות אכזריים כלפי לא יהודים ועובדי אלילים, ובנוסף היו הרבה מלחמות אחים בין יהודים, מלחמות שאף הובילו לפילוג של ישראל ויהודה, אז לא הייתי אומר שיהודים היו עם הומני במיוחד ושוחר שלום, למרות שאני מבין את הרצון שלך להאמין בכך. בתקופת הגולה ליהודים לא היה כוח צבאי, אז מין הסתם שיהודים לא יכולים היו לנהל מלחמות יותר, אבל לא בטוח שזה היה מבחירה. לגבי מי השפיע על מי יותר, המערב על היהודים או היהודים על המערב, זה נושא שנוי במחלוקת, אבל אני נוטה להאמין שזה המערב שהשפיע על היהודים יותר, היהודים ביטלו את הפוליגמיה ואת הסקילה בין היתר בגלל השפעה מערבית, הפוליגמיה לא הייתה דבר פופולרי במערב כבר מהעת העתיקה, והיא הייתה קיימת בעיקר במזרח, והיא עדיין קיימת בעיקר במזרח, אבל כיום זה רק אצל מוסלמים ולא אצל יהודים.
הנצרות מבוססת על היהדות, הנוצרים הראשונים היו יהודים, ישו/ע עצמו היה יהודי, הנוצרים אימצו לעצמם את הצדדים הנאורים שביהדות, מבלי לאמץ את טקס המילה המדמם, ובצדק, זה להבדיל מהמוסלמים שאמצו את טקס המילה המדמם, בדיוק כפי שהם אמצו והמציאו דברים ברברים נוספים. יש לזכור שבתקופה שהיהודים ככל הנראה אמצו את המילה מהמצרים, המצרים עדיין לא היו מוסלמים/מצרים עדיין לא נכבשה על ידי המוסלמים, ולרוב העמים במזרח התיכון לא היה את טקס המילה המדמם, לפני שהם נכבשו על ידי המוסלמים. אלו מנהגים אחרים, אכזריים לא פחות ואפילו הרבה יותר היו לעמי המזרח? אין הרבה מנהגים שיכולים להתחרות ולעבור את המילה ברמת האכזריות שלהם כלפי חסרי ישע וחפים מפשע. אני לא רואה איך גירוש ספרד הוא יותר אכזרי מחיתוך תינוקות, הספרדים נלחמו מאות שנים במטרה לכבוש בחזרה את ספרד מידי הפולשים המוסלמים, ואחרי שהם הצליחו לשחרר את ספרד מהאסלאם הם החליטו לגרש מספרד את כל מי שלא נוצרי, המטרה העיקרית הייתה לגרש את המוסלמים, אבל על הדרך גרשו גם יהודים, יכול להיות שהספרדים נסחפו, אבל יכול גם להיות שהם חשדו שהיהודים בספרד שיתפו פעולה עם המוסלמים. בכל מקרה אני לא רואה איך גירוש של זרים(מבחינתם) מהמדינה שלהם זה יותר אכזרי מאשר לחתוך את התינוקות במשפחה שלהם, האינקוויזיציה לא הייתה כל כך נוראה כמו השם שהוציאו לה והמיתוסים עליה, ככה שרק הפוגרומים והשואה הם אכזריים יותר מהמילה.
לדעתי הדברים הם קצת מורכבים יותר ממה שאת חושבת, כן יש הרבה צביעות בעולם כלפי יהודים, וכן יש יש הרבה אנשים שההון יותר חשוב להם מאשר מוסר, אבל זה לא אומר שלעולם המערבי לא אכפת גם ממוסר ומתרבות, אחרת המערב היה נראה יותר כמו העולם השלישי מאשר העולם הראשון, חוץ מזה כיום גם ישראל היא גם מדינה די מערבית, אם כי זה עלול להישתנות אם דתיים מהיהדות אורתודוקסית ישתלטו על המדינה, למעשה אלו היו בעיקר יהודים החילונים שהקימו את המדינה מחדש, משהו שדתיים נוטים לשכוח, והמדינה עלולה להידרדר מהרבה בחינות, אם לא היו בא מספיק חילונים, אבל זה לא מפריע לga26 לשמוח על כך שאולי בעתיד דתיים ישתלטו על המדינה, כאילו שזה דבר טוב. הנקודה שלי היא שמדובר במספר סיבות ולא בסיבה אחת, מישהו חלש שעושה דבר לא מוסרי יש יותר סיכוי שישפטו אותו על כך מאשר מישהו חזק שעושה דבר לא מוסרי, הרבה יותר פשוט להעמיד לדין מישהו חלש מאשר מישהו חזק, בכל מקרה הניסיון להתגונן מאחורי כמה יהודים מסכנים הוא לא ממש רלוונטי, משום שלהיות חלש או/ו מסכן לא מצדיק חיתוך של תינוקות בשביל טקס וודו כלשהו. להפעיל כוח למטרות הגנה עצמית זה דבר שהוא לגיטימי, להפעיל כוח בשביל לחתוך תינוק כי ככה כתוב בספר כלשהו או/ו כי אימצו תמנהג הברברי מתרבות אחרת זה לא דבר שהוא לגיטימי, וזאת אכזריות שאין לה הצדקה מספיק טובה/הגיונית, מה שהופך אותה לגרועה במיוחד. תראי מדינות המערב עשו כמה דברים שנויים במחלוקת בעבר, אבל בסופו של יום זה לא ממש רלוונטי למה שיש כיום, איך זה שהיה מנדט בריטי בישראל לפני יום העצמאות מצדיק את זה שמוהלים חותכים תינוקות בימים אלו ממש? ואותו עיקרון תקף גם לגבי רדיפת היהודים בעבר. זה שהייתה אינקוויזיציה לפני מאות שנים לא רלוונטי לכך שאצל יהודים תינוקות נחתכים בשביל טקס דתי מדמם ולא אצל נוצרים, דבר שתורם לרושם שהנצרות היא הרבה יותר הומנית מאשר היהדות בזמן המודרני, וככה זה גם ישאר ככל הנראה, כל עוד רוב היהודים לא ימצאו תחליף לטקס הוודו המדמם.
נכון אין פה איזה עולם יפה וטוב שיכול להתהדר בצדקנותו ומוסריותו, אבל העניין הוא שכיום רק האסלאם גרוע יותר מהיהדות מבחינת המנהגים, אצל מוסלמים יש מילת גברים ומילים נשים ואצל יהודים יש "רק" מילת גברים, בעוד שאצל נוצרים, כמו גם אצל בודהיסטים אין את שני הטקסים הפוגעניים האלו. מאוד יתכן שהמנהג המגונה של המילה חדר ליהדות מבחוץ, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שעד היום היהדות לא נפטרה מהמנהג הבעייתי הזה, ושעדיין רוב היהודים תומכים בטקס המיותר והפוגעני הזה, ולא מוכנים להחליף אותו בברית שלום. אני ואת לא אשמים בזה שזה ככה, אבל אנחנו גם לא יכולים להתעלם מכך שהמנהג המגונה הזה הוא עדיין מאוד פופולרי ביהדות, ולכן בהחלט אפשר להבין למה זה גורם להרבה אנשים לסלוד מהיהדות, גם ללא יהודים וגם לחלק מהיהודים, ולכן טקס המילה המדמם יכול לגרום ליותר ויותר יהודים לצאת בשאלה או לעבור ליהדות לא אורתודוקסית, ובמקרים קיצוניים אפילו להמיר את דתם. בכל מקרה אני מסכים שהגיע הזמן להפסיק את טקס המילה המדמם, השנוי יכול לקרות או בכך שכולם יחזרו בשאלה או בכך שהדת היהודית תתאמץ עוד יותר להתקדם עם הזמנים, כפי שציינתי כבר מקודם, גם לדת עצמה יכול להיות אינטרס לבטל או/ו למצוא תחליף לטקס המילה המדמם, גם מסיבות מוסריות וגם כי אחרת יותר אנשים עלולים לעזוב את היהדות, וזה לא ממש משנה לי אם היהדות תבטל או/ו תמצא תחליף לטקס המילה המדמם מסיבות מוסריות או מסיבות אינטרסנטיות או משילוב בין שניהם, מה שהכי חשוב זה שמוהלים יפסיקו לחתוך תינוקות, והרבה פחות תינוקות יפגעו בצורה כל כך קשה בגלל הדת ובגלל החלטה לא טובה של ההורים שלהם.
"אינקוויזיציה היא מוסד חקירות שהקימה הכנסייה הקתולית ובראשה האפיפיור גרגוריוס התשיעי במאה ה-13 , בניסיון להיאבק בכתות מינות שפרחו באותה תקופה, בעיקר בערים."
"חוקרי האינקוויזיציה סיירו - לבד או בזוגות - בערים ובכפרים, הסבירו להדיוטות את עיקרי האמונה הקתולית, שמעו וידויים והטילו עונשים על חוטאים שסירבו לחזור בהם מאמונתם גם לאחר שהובהר להם שהיא מנוגדת לעמדת הכנסייה. לכנסייה לא הייתה סמכות להוציא להורג אנשים, ואם אדם השייך לכנסייה הקתולית עמד בסירובו לקבל עליו את דין הכנסייה, העבירה הכנסייה את האיש לידי הזרוע האזרחית, שברוב המקרים הוציאה אנשים להורג. אוטו דה פה, משפט האל, היה כלי ראשון במעלה שבו השתמשה האינקוויזיציה כדי להגיע לקורבנותיה."
"רוב המשפטים האינקוויזיטוריים היו על עניינים פעוטים, והסתיימו בהטלת עונש סמלי כמו תפילה, צום או מסע צליינות קצר. עד המאה ה-16, כמעט לא הועלו על המוקד מכשפות בהוראת האינקוויזיציה, ויהודים כלל לא היו בתחום השיפוט שלה - שופטי האינקוויזיציה דנו רק בנוצרים (והאנוסים, שאליהם התייחסו בחומרה מיוחדת, בכללם)."
https://he.wikipedia.org/wiki/אינקוויזיציה