מישהו יודע איזה מספרי ר.א. סלווטורה

strahd

New member
ללא ספק, הטוב ביותר

למרות ששאר הספרים ממש לא רעים, בייחוד, "המורשת" שמשתווה ל"מולדת" ומסעיר לא פחות ממנו, ושווה גם לקרוא את "מסיכות לילה" מ"חמישיית הכוהנים", פשוט ספרים מצויינים. וכמובן, מלחמות השדים.

Boojie

New member
ציטוט חביב עלי במיוחד מהיינליין:

"כשהשאלה היא ´למה´, התשובה היא ´כסף´". אם ההוצאות היו חושבות שיש להן אפשרות להדפיס מהדורה נוספת של ספר ולמכור אותה ברווח סביר, הן היו עושות את זה. אם הן לא עושות את זה, זה כי הן מעריכות שהן יפסידו על זה כסף. עד כדי כך פשוט. אחרי הכל, להוצאות אין אינטרס לא להדפיס ספרים שאנשים רוצים - בדיוק להיפך. תעשי חשבון כמה אנשים מעוניינים בספרים האלה, וכמה באמת יקנו אותם, ותוך כמה זמן.

Silvi k

New member
אבל על סמך מה הם מחליטים

כי הרי אם אין מספיק אנשים שקונים מדע בדיוני , אז אין טעם להדפיס בכלל שום ספר ובכל זאת מדפיסים ואם ספר נגמר בהוצאה ובחנויות זה אומר שקנו אותו לא ככה?

Boojie

New member
אם העותקים האחרונים של ספר

נמכרים בטפטוף איטי מאד, להוצאה ברור שמהדורה נוספת תשב המון זמן על המדפים עד שהיא תימכר, אם בכלל. במקרה כזה, לא כדאי להוצאה להדפיס מהדורה חדשה. כפי שציינתי למעלה, אחסנה עולה כסף. לפעמים, מה שנדמה לך שהוא המון אנשים שהיו רוצים לקנות, זה רק כמה עשרות ספורות (כמה עשרות אנשים זה המון כשמדובר בכמה עשרות אנשים שאנחנו מכירים, אבל מעט כשמדובר במספר קונים של ספר). ככל שאני יודעת, לא מדפיסים מהדורה של פחות מחמש מאות ספרים. וכמובן, תמיד קיימת האפשרות שמדובר, כמו במקרה של מיצוב, בהוצאה שלא פועלת יותר, ואז אלא אם כן הוצאה אחרת קונה את הזכויות ומוציאה מחדש את הספרים, אין מי שיוציא אותם מחדש.

huskie

New member
אפשר לקחת את הספרים מסיפריה

ולהעתיק מחדש בכל מקרה לי יש באנגלית 12 מתוך ה14 כך שאני לא יכול לעזור

למעלה