מישהו שומע את הבולשיט הזה?

רגע רק רגע

Active member
אני איתך בנושא...

לא מאמין בדברים הללו. היה פסיכולוג גרמני, אם אני לא טועה, שעשה ניסוי בנושא. נמרוד הראל השתמש בזה באחת התכניות שלו. הפסיכולוג לקח דף ורשם עליו תכונות אופי מסויימות (זה תופס גם על מעשים ודברים שקורים לנו במהלך החיים), הוא העתיק את הדף 10 פעמים והכניס כל אחד מהדפים לתוך מעטפה אטומה. הוא נתן ל-10 אנשים שונים לקרוא את הכתוב וכולם אמרו שזה בדיוק הם. לאחר מכן, הוא ביקש מהם להחליף את הדפים ביניהם. כמובן שכולם נדהמו לגלות שבכל אחד מהדפים רשומות אותן התכונות.

Klayhamn

New member
מכיר את זה

זו הדוגמא שאני תמיד נותן, רק שאני ראיתי את זה פעם עם כיתה של 30 איש, כשכל אחד היה צריך לתת את הדף לאדם שיושב משמאלו...

Klayhamn

New member
כל ניבוי...

מבוסס על טוב+רע... "כן יש לך סיכוי להתאהב, אבל את עושה טעויות" ברור שהיא תגיד דבר כזה, מה היא תגיד - "אין לך סיכוי להתאהב, אבל את פועלת נכון?" היא אומרת מה שאנשים רוצים לשמוע, משאירה את האופציות פתוחות, ומתבלת הכל בקצת "ביקורת" שמאפשרת לדברים שלה להיות נכונים אם הדברים בסוף לא יסתדרו כמו שהיא אומרת במקרה של ענת נניח ממש ראינו שהיא התחילה לומר עליה דבר אחד, קלטה שמה שהיא אומרת לא נכון, ואז שינתה את זה כך שזה בעצם "מה שהיא צריכה להיות" ולא מה שהיא "כרגע".... בקיצור - בולשיט

תראה

זה לא שאני לא מאמינה בזה.. זה יכול להיות לדעתי אמיתי.. זו שהייתה במסיבת רווקות של אחותי.. לא הכירה אף אחת לפני שהיא באה. והיא הכינה לנו מפה לפי שם ותאריך לידה בלבד. היא לא ידעה מי אנחנו.. ואפשר לומר שהיא אמרה דברים נכונים.

Klayhamn

New member
שוב

הדברים הנכונים הם בגלל סוגסטיה, לאנשים יש נטייה טבעית לחשוב שהדברים האלה נכונים, הם לא מחפשים למצוא איפה ה-"טעות", אלא מחפשים לראות את ה-"נכון" בלבד... אנשים מקבלים את מה ש(במקרה) נכון, והם אוטמים את עצמם לכל אי-דיוק וכל אמירה לא נכונה.... מה גם, שממילא האיצטגנין נותן "נבואות" או "קריאות" מעורפלות שנכונות לכל אחד לדוגמא מה שאמרה לקרן: "יש לך סיכוי לאהבה בוילה אבל את עושה טעויות"... על איזו בחורה בוילה לא נכון להגיד את זה?

Klayhamn

New member
אין לי חלק בזה ../images/Emo9.gif

אולי ההפקה יושבת על הפורום... בכל מקרה, אני מבחינתי ראיתי בבירור דרך כל הטריקים שלה, היא אפילו לא נוכלת מוצלחת במיוחד

לונדרון

New member
אבל האינטואיציה שלך, אולי אתה רואה את הנולד

Klayhamn

New member
רואה מה זה,

רק עם שכל ישר, בלי שום צורך בכשפים או קלפים, אני רואה את הנולד :) אבל בת'כלס מדובר לכל היותר בצירוף מקרים - ולדעתי - אפשר וזה נובע מהשיחה שהייתה להם אתמול בנושא (הרי הם אלו שהתחילו לדבר על זה, לא אנחנו)

הילה בסגול = אסנת בן ברוך

מנהלת פורום טארוט כאן בתפוז. לא יעזור אם אני אגיד שמעולם לא ראיתי את התכנית ושבאוזניה רק אמרו לי כמה זמן נשאר לי מדי פעם נכון ?! נכון, אז אני לא אגיד. תיהנו מהספקולציות

אל תקחי אישית יקירתי

הפורום הזה ובכלל של ריאליטי, תמיד מלא ספוקלציות. זה טבעי לא? ביחוד בנושא כמו זה שאת עוסקת בו, יש הרבה אנשים שלא מאמינים :)

Klayhamn

New member
את יכולה להגיד

לנו אין דרך לוודא, וברור שיש לך אינטרס לטעון זאת. אך ממילא, העובדה שהתייחסנו (או לפחות, אני התייחסתי) לדברים כבולשיט היא לא רק בגלל שאני חושד ש-"לחשו לך דברים" אלא משום שכל מה שצריך לעשות בשביל להגיד את הדברים שאמרת היא היכולת "לקרוא אנשים" (פסיכולוגית) ולזהות בצורה טובה תגובות שלהם לדברים. וכי למה שלא תשיבי נניח לאתי על השאלה החשובה ביותר עבורה --- בריאות אימה? או - בעצם - כל שאלה שאי אפשר היה להסיק את התשובה לה מהתבוננות באנשים עצמם , מבחינת תגובותיהם וכיו"ב, כמו השאלות של ענת? כאשר התחלת להשיב לענת, לדוגמא, התחלת להגיד דבר אחד -- ואז - פתאום, התחלת לשנות תוך כדי את התשובה, בעדינות בעדינות, במקום לתאר "אותה כרגע", התחלת לתאר את מה שהיא "צריכה להיות"... כך בעצם תמיד תצאי צודקת: תתחילי להגיד A, ואם תחושי שאת לא "קולעת" בול, תוכלי תמיד להגיד שהאדם בעצם רוצה/צריך להיות A.... זו הרי כל המלאכה: לענות על שאלות שקל לענות עליהם עם תשובות מעורפלות ועמומות, ולהתחמק משאלות קשות. התשובה נניח שנתת לקרן, ש-"יש לה סיכוי אבל היא עושה טעויות"... האם יש בבית ההוא מישהי שלא ניתן לומר עליה ש-"יש לה סיכוי אבל היא עושה טעויות"? הרי אפילו אם כביכול מבחינה אובייקטיבית ניתן לטעון שלא, הרי שבפועל, הקהל המאזין תמיד יסכים שהאמירה הזו נכונה אבל עזבי, הרי, לא אצליח לשכנע אותך שמה שאת עוסקת בו הוא "שטויות", ואת לא תצליחי לשכנע אותי שלא. אז לשם מה ההתכתשות הזו? אנשים (כמו אתי) מאמינים שיש לך יכולות על-טבעיות, ושיהיה להם לבריאות, אני מבחינתי אעשה את שלי כדי למתוח ביקורת על מה שמבחינתי מהווה סכנה לחברה (חשיבה מיסטית) ואעודד את מה שהוא מבחינתי חשוב לחברה בריאה (חשיבה רציונאלית).

easternstar

New member
היי. שלום לך. אל תקחי ללב

יהיה נחמד לפתוח שרשור חדש ובו תציגי לנו כמה תשובות על העיסוק שלך וספיציפית על מה שענית..אני לא ראיתי מה שאלו ומה ענית.. מה שאני אמרתי (ואני ממשיך לחשוב כך) שכמה דקות לא מיצגות במשדר המרכזי יכולות רק לרדד את הכל ולהציג הכל כקוריוז וחלק גדול מהצופים לא יאהבו את זה. כאשר מקבלים אורח בפורומים בד"כ שואלים אותו באדיבות כך שאני חושב שאת יכולה בשקט לקבל את ההצעה.

אתארח בפורום שלכם בשמחה רבה :)

במהלך שמונה השנים שאני מנהלת את פורום טארוט כאן בפרדס, התארחתי לא אחת בפורומים השונים והיה מאוד מעניין. כל עוד האירוח יהא מכובד, אשמח לעשות זאת.

למעלה