מישהו שומע את הבולשיט הזה?

רינתי77

Active member
אני בכל זאת לא מצליחה

למצוא הסבר מניח את הדעת לסינכרוניזציה בין המידע שיש לנו כצופים (וגם לקוראת בקלפים יש) על הבנים והבנות לבין המידע שמוסרים הקלפים שנבחרו ע"י הבנים והבנות. כלומר, הקלף "אומר" את מה שאנחנו יודעים מצפיה בתכנית. אין לי הסבר לזה.

Klayhamn

New member
באמת אין לך הסבר?

זה שההפקה תיאמה איתה את הדברים, זה לא הסבר?

רינתי77

Active member
זה הדבר הראשון שחשבתי, אבל..

איך הקלפים משקפים במשמעות המסוימת שיש לכל קלף וקלף את המידע שההפקה מסרה? הקלפים לא נבחרו ע"י הקוראת בקלפים אלא ע"י האנשים. מעצבן אותי שזה גורם לי להטיל ספק בשלילה שאני שוללת את הנושא. זה גם הזכיר לי את דר. יואב בן דב, שאולי אתם צעירים מכדי לזכור. הוא פיסיקאי ופילוסוף וגם..קורא בקלפי טארוט ומתיחס אליהם מאד ברצינות.

Klayhamn

New member
אני לא "שולל" שום דבר

אם קלפי טארוט יכולים לספק לנו מידע רלוונטי וחשוב על ההווה או על העתיד, יש לחקור אותם מדעית ולהשתמש בהם כדי לקבל החלטות בחיים, בניהול מדינה או חברות מסחריות וכו'... יש דרך לבדוק זאת, ע"י ניסויים מבוקרים וזה נבדק כבר, באלפי מחקרים שונים ומשונים, שמעת על randy institute? שמציע מליון דולר לכל מי שיוכל להוכיח שיש לו כח על-טבעי? שמעת שאף אחד עדיין לא הצליח לגרוף את הפרס למרות שניסו רבים? הקלפים לא "משקפים" שום דבר, האומנות של השרלטנית הזו זה לקחת קלף מסויים (שנניח יש לו "משמעות" קבועה כלשהי) ולהצליח להגיד בולשיט מספיק מעורפל אבל מעניין שנשמע "נכון"... הבעיה היא לא בקלפים, אלא במה שהיא אומרת: מה שהיא אומרת ברוב המקרים נכון לכל אחד, והדוגמאות שננת הן דוגמאות מצויינות לזה... ל-"השהות הממושכת בוילה לא תעשה ליוני טוב?" זה נכון רק ליוני? הכי נכון ליוני? זה לא נכון לגבי אף אחד אחר? או אולי אפשר להגיד את זה על כל אחד שם? חבל שאת נופלת לשטויות האלה... צריך לשלול את הדברים האלה לא על הסף, אלא מתוך ספקנות --- בינתיים, אפילו אם היא הייתה אומרת דברים מדוייקים להחריד כמו: "בן רוצה את ליהי אבל עדי רוצה אותו" -- תמיד אפשר היה להסביר את זה ע"י תיאום עם ההפקה... בת'כלס - כששאלו אותה שאלות שאי אפשר לדעת את התשובה להן מצפייה באנשים, בתנוחה שלהם, בפרצוף שלהם, בתגובות שלהם, בדברים שלהם, או אפילו מצפיה בתוכנית - היא התחמקה... לא ענתה לאתי לשאלה על בריאותה של אמא שלה לדוגמא, והתחמקה מלענות לענת

אם אני מגדת עתידות אז מה אתה ?

וואו ! אני מתרשמת מכמה רפש אתה מוציא על אדם שאתה לא מכיר ועל כלי שאתה לא מנוסה בו. וואו, מסירה את הכובע בפנייך ומאחלת לך רק שמחה וטוב.

Klayhamn

New member
לא

אני לא מכיר אותך אישית ולכן לא הטלתי בך "רפש", אלא בתחום העיסוק שבחרת לעצמך. ייתכן מאוד (ואפילו סביר להניח) שאת מאמינה בדברים שאת עוסקת בהם, ואם כך הדבר, אני מוכן לחזור בי מהטענה שאת "שרלטנית" או "נוכלת" (כינויים אלה מתייחסים לאנשים שעוסקים בכך ואינם מאמינים בדבר כלל, וכאלה יש רבים). הביקורת שלי היא אך ורק על המיסטיקה, ועליך כאדם אין לי שום דבר לומר משום שאיני יודע עליך דבר מעבר לתחום העיסוק הנ"ל. אני עומד מאחורי כל מילה שאמרתי בקשר למיסטיקה, ואין כאן עניין של "הטלת רפש" אלא ספקנות בריאה: כמו שאמרתי, אם היה ממש בדברים האלה, ואם היה ניתן לאשש את נכונותם בכלים מדעיים --- הם היו נלמדים באוניברסיטה ומהווים חלק מתוכנית הלימודים האקדמית. האם את מוכנה להעמיד את כישוריך לבדיקות אמפיריות בלתי-תלויות? לא לחינם הרי הצהרת שאת "לא מגדת עתידות", כדי שחס וחלילה לא יוכלו לבוא אליך בטענות אחר כך אם אי אילו מנבואותיך לא תתגשמנה. ואת יודעת מה, אפילו אם את לא רואה עצמך כמי שמעניקה נבואות, הרי כך קהל שומעיך (שבוילה) התייחס אליך, כפי שהיה ניתן לראות בשידור.

אסנת כמונו צופה בערוץ 29 חח גם אני יכולה

לשבת איתם ולספר לבן ללכת עם עדי ולא ליהי השרלילה חחחחח שמאוהבת בזמר הערבי בהבלונדיני

לפי מה שרשום בסטטוס

היא שאלה האם היא משחק משחק: המגדת עתידות ענתה לה:לא רואים אותך כמו שאת באמת.

קשקשה9

New member
../images/Emo243.gifבכל זאת יצא משהו טוב מזה

יוני לא אמיתי עם אתי ויגרום לה לכאב ריגשי חחחחחח הולך להיות חם הוילה אתי לא תעבור על זה בשתיקה

ליאורי13

New member
נכון, אתי תלהיט את הבית על יוני

שהיא יוצאת למלחמה היא שולפת את כל האמצעים בלי לבחול בכלום

easternstar

New member
קהל מסוים פשוט יזפזפ להם מהתוכנית המרכזית

אם הם יעשו שטויות ויראו את קלפי הטארוט בתוכנית המרכזית. רוב האנשים לא מתעניינים מה אומרים הקלפים לאנשים שהם בכלל לא מכירים. הם יקחו ביד את השלט ויעברו לערוץ אחר. היא לא הוסיפה שום דבר לדינמיקה של התוכנית חוץ מלקרב את בן לליהי כשאמרה לליהי שתמצא שם אהבה. בן חושב שזה עליו. משעשע איך ההפקה מתחילה לפשל שוב.

למעלה