מיתוסים לגבי ההשתמטות:

זכותו של אדם לרצות מה שבא לו , אבל!!!

חובתו של אדם היא לנהוג לפי החוק במדינה שבה הוא חי . וכל עוד בא אדם , מנצל את החוק כדי להשתמט , הוא רמאי ושקרן . סוף פסוק . בן אדם לא צריך בכלל להגיע למצב שהוא מרמה את הצבא אתה מבין? אם הוא מגיע למצב הזה , הוא רמאי ומשתמט . הצבא לא רוצה להתעסק עם כל מיני אנשים שמאיימים שיירו לעצמם בראש , ובצדק הוא לא רוצה לקחת אחריות . ולגבי המוטיבציה כבר אמרתי שזה יכול להשתנות גם לכיוון החיובי .

Moridin

New member
מה זאת אומרת

"בן אדם לא צריך בכלל להגיע למצב שהוא מרמה את הצבא" אתה אומר שכולם *חייבים* לרצות לשרת בצבא?

כולם צריכים לנהוג לפי החוק

בשביל מה לרמות? אתה רימית את הצבא? לא , נכון? אמרת ששירתת . יש חוק במדינה , וכמו שאני ואתה משלמים ביטוח לאומי , ככה אנשים צריכים לשרת בצבא . ככה זה עובד . בגלל זה זה נקרא גיוס חובה ולא גיוס רשות . אבל אתה יודע את כל זה נכון?

Moridin

New member
החוק גם מתיר לצבא לשחרר אנשים

כשהם באים ומצהירים שהם דתיים, או מספרים לקב"ן שהם מדוכאים, או אפילו מאיימים בהתאבדות, הם פועלים במסגרת החוק. אין חוק או פקודת מטכ"ל שאומרת שאסור לשקר לקב"ן. אבל זה לא החוק שמטריד אותך. אתה בעצם חושב שכולם צריכים לרצות לשרת בצבא, בשביל המדינה. מפריעה לך עצם העובדה שאנשים לא רוצים לשרת בצבא ולכן הולכים לקבל פטור... יש אנשים שמנצלים פרצות בחוק כדי לשלם פחות מס הכנסה ממה שהם צריכים לשלם. מעבירים את הכסף לאיי שקר כלשהו, או משהו כזה. זה לגמרי במסגרת החוק, והם עושים את זה בלי שום חשיבה על המדינה, רק בשביל התועלת האישית שלהם. זה בעצם מצב מאוד דומה... אז בסדר, אתה יכול להגיד שמי שעושה את זה הוא נחות מוסרית ממי שלא. יש שיגידו שאתה צודק. אבל מוסר וחוק זה לא אותו דבר.

מטריד אותי שאנשים משקרים כדי להשתמט

ולא רק אותי , זה מטריד מסתבר עוד הרבה אנשים במדינה הזאת .

Moridin

New member
אוקיי, מטריד אותך

אותי מטרידים דברים אחרים, כמו זה שהצבא מתנהל בחובבנות. אני לא מבין איך זה לא מטריד אותך. זה הרבה יותר חשוב מאנשים שמשקרים בקשר לשמירת שבת.

respecta1

New member
אז עם ההטרדה הז תלך לפורום אחר

או אפילו פתח אחד.. מה שכבר הצעתי לכל ה
פה.. כי בפורום הזה מדברים על הנושא שמטריד את זה שמעליך.

sayar3

New member
קבל נתון קטן -

95% מהקבנ"ים בצבא הם אינם פסיכולוגים.הם עובדים סוציאליים בעלי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ללא כל הכשרה רפואית (להבדיל מפסיכולוג\פסיכיאטר). אז...כן הם מאוד גרועים במקצועם .מה גם שהם מאוד מאוד פוחדים מקבילות ומכתם בעבר שלהם כי זה מאוד משפיע על המשך שירותם האזרחי. מצטער אבל אלו נתונים רשמיים ואין כאן כל הדזמה.95%.......פשוט מפחיד.

Moridin

New member
טוב, וגם זו החלטה של הצבא

הוא יכול להעסיק פסיכולוגים ולחפש מתחזים אם הוא רוצה. הוא בוחר שלא לעשות את זה. למה? לא יודע, אבל זו בכל מקרה הבחירה שלו.

user4576

New member
קבל עוד נתון-קב"ן לא נותן פטור מהצבא,רק רופא!

קב"ן (שהוא אכן, לרוב, לא פסיכולוג) יכול רק להמליץ על מתן פטור, לאחר מכן החייל נשלח לפסיכאטר (שהוא רופא, אחרי 7 שנות לימודי רפואה ועוד 5 שנות התמחות בפסיכיאטריה + כמה שנות ניסיון לרוב) ורק הוא מוסמך להחליט על מתן פרופיל 21. וגם אז זה עובר עוד "ועדה" שמורכבת משני רופאים אחרים (שלפחות אחד מהם איננו פסיכאטר) שצריכים לחתום על הפטור משירות (למרות שהועדה הזו היא סתם חותמת גומי, היא נמצאת שם בשביל שלפחות רישמית זו לא תהיה החלטה של רופא אחד, אלא של מספר רופאים בלתי תלויים). אבל הגורם המשמעותי והחשוב במתן הפטור זה הפסיכיאטר, שהוא כאמור רופא מומחה ולא עובד סוציאלי...

sayar3

New member
לא נכון-אתה טועה ומטעה.

הקב"ן נותן המלצה למפקד היחידה להמשך טיפול בחייל (המלצת קב"ן=פקודה במילה אחרת).במקביל אם מדובר בחייל שאמור להשתחרר מהצבא עקב אי התאמה (ולא עקב בעייה רפואית פסיכית) הוא אינו חייב לראות פסיכיאטר ומשוחרר מהצבא ע"י וועדה שמתכנסת כדי לאשר את המלצות הקב"ן.ו...כן לצערי הוועדה היא מעין חותמת גומי. אני חוזר-אין חובה לראות פסיכיאטר.

user4576

New member
אבל חברי הועדה הם עדיין **רופאים**

ולא עובדים סוציאלים. אז בסופו של דבר, כל שחרור מאושר ע"י רופאים, בעלי הכשרה מקיפה ומשמעותית, ולא סתם עובדים סוציאלים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם...

sayar3

New member
אני מסביר לך-אתה טועה!!

הייתי נוכח מספר פעמים בוועדות כאלו.אני מחוייב להופיע לפני הוועדה כשקיימת בעייה עם אחד הפקודים שלי. בוועדה נוכחים 2 סא"לים במילואים,נציג מיט"ב (קצין בדרגת רס"ן) ו....עובדת סוציאלית.והאמת-היא באמת באמת לא מבינה כלום מהחיים שלה ומתמקדת בפאן הלא נכון של הבעייה. אין נציגות רפואית כלל וכלל.אפילו לא ברמז.... לעומת זאת חייל שמגיע לוועדה רפואית עקב בעייה המעמידה אותו לשחרור מסיבה רפואית- עומד בפני וועדה עם 3 רופאים שונים(כד לא ליצור "שוויון" בחוות דעת מנוגדות) ושם נדונה הבעייה הרפואית שלו. הגדרת הסיבה היא זו שקובעת את הרכב הוועדה.מי שעלה לוועדת בלתי מתאימים מסיבות של "אי הסתגלות", "סמים","אי רצון ומוטיבציה",המלצת "גחלת" וכו' לא יזכה לראות רופא דרך הקב"ן שהוא ....עובד סוציאלי.

user4576

New member
אוקיי, מקבל

אני לא יודע בדיוק מה הנוהל עבור שחרור על אי-התאמה (להבדיל משחרור מטעמי בריאות). אבל אם זה כל-כך פשוט וחסר כל פיקוח כמו שאתה מציג, אז זה רק חיזוק נוסף לטענה שצה"ל אכן מעודד קבלת פטורים משירות בדרך הזו. הצבא בוחר מי יהיו חברי הועדה, ומה יהיו השיקולים שלה - והצבא בוחר לשחרר את האנשים האלו.

respecta1

New member
כל אדם הוא חף מפשע עד שיוכח אחרת

ככה זה מבחינה משפטית, לא מבחינה ציבורית ואנושית.. אם מצאו רוצח עם תביעות אצבעות עם דם על הידיים שראו אותו יורה בקורבן אף אחד לא יחכה להרשעה בשביל להחשיב אותו כרוצח.. שלא נדבר על זה שאם הוא בכלל מודה כמו הרבה מאוד מהאנשים האלה.

user4576

New member
אז בוא נעשה לינץ ב"משתמטים" ברחוב...

אם יש מישהו שזה המצב לדעתך לגביו (יש ראיות מוצקות וברורות לכך שהוא עבר על החוק) - אז אתה מוזמן לגשת למשטרה ולהגיש תלונה. אבל אתה לא תעשה את זה, כי אין כאלה אנשים, אפילו לא אחד.

respecta1

New member
אני מכיר כמה.

אם תרשום פה אין כאלה אנשים לא יעלים אותם ואני מקווה שאפילו אתה לא תאמין לזה, כי אז זה יהיה כבר עצוב..

sayar3

New member
למה למשטרה לטפל במשתמטים???

זה בדיוק כמו שהם לא מטפלים במשתמטי מיסים או במשתמטי חובות אזרחיות אחרות .פה הפאק במדינת ישראל-שמים את הדגש בטיפול חוקתי ופלילי איפה שרק לא צריך...... אני מסכים שיש עיוות במערכת החוק .אני גם חושב שיש מקום לתקן ולשפר. איך עושים את זה????אין לי מושג.אולי פעם יקום שר פנים חזק שישנה דברים... יש כלכך הרבה דברים מעוותים במדינה שלנו שלא מטופלים כך שהטיפול במשתמטים נדחק הצידה ולכן התופעה הזו צוברת תאוצה וממשיכה לגדול. חבל מאוד...

למעלה