מיתוסים לגבי ההשתמטות:

שורה תחתונה - הגדילו לבנות את השירות

ולא קיצרו לבנים בגלל המלחמה , כי מה לעשות Moridin , אנחנו מוקפים באויבים וכל רגע יכולה לפרוץ כאן מלחמה. אנחנו לא גרים בשוויץ ולא בפינלנד , ואנחנו זקוקים לכל חייל וחייל .

Moridin

New member
סיסמאות!

זה לא נכון! הצבא לא צריך להיות גדול ככל האפשר, הוא צריך להיות גדול ככל שצריך ולא יותר. מה היה קורה אם כל המדינה היתה בצבא? אז אף אחד לא היה עובד בתעשייה והמדינה היתה קורסת. אז אולי אנחנו לא "זקוקים לכל חייל וחייל"? זה אבסורד להגיד שהצבא חזק יותר ככל שהוא גדול יותר. אין סיכוי. ואם תביא אליו מאה אלף חיילים חדשים, עובדי כפיה חסרי מוטיבציה, לא רק שהוא לא יתחזק אלא הוא אפילו יחלש - תצטרך להעסיק אנשים עם מוטיבציה כדי לוודא שחסרי המוטיבציה לא מתבטלים בחוסר מעש כל היום ותאמין לי שלא תצליח בזה.

sayar3

New member
אם כך אתה מעוניין לראות את הדברים

אז בוא ניקח מקרה היפוטתי בו אתה צודק בדעתך. הצבא "מעודד" השתמטות מאחר וסדר גודל הכוחות שלו גדול מדי. מצד שני הצבא לא מסוגל כיום לקצר את שירות החובה. אתה לא חושב שאם היה ניתן לגייס גם את אלו ה"מיותרים" לטעמך-היה אפשרי לקצר את משך השירות?ואז כולם היו נהנים? (אני מתבסס על הנחה שצה"ל צריך X חיילים בכל זמן נתון). מקווה שהבנת את הרעיון: אם הנטל היה שווה אזי הנטל היה גם קטן יותר.חיילים משרתים זמן ארוך יותר מהרצוי מאחר ואין מספיק חיילים שיאיישו את מקומם אם ישתחררו.

Moridin

New member
זה שחיילים משתחררים אחרי פרק זמן קבוע זו בעיה

בפני עצמה. לא הגיוני שאיש מודיעין יהיה איש מודיעין במשך 30 שנה, בתור מקום עבודה, כמו בשב"כ? אתה לא יכול להגיד - אוקיי, אני צריך מאה אלף אנשים שמשרתים שלוש שנים, אז אני יכול להחליף אותם בשלוש מאות אלף אנשים שמשרתים שנה. זה לא עובד ככה בגלל שההכשרה עצמה היא במקרים רבים משהו כמו שנה ואף יותר, אז משך השירות האפקטיבי כיום הוא כשנתיים, וגם זה לא מדוייק, כי אנשים יוצאים להדרכה בסוף השירות שלהם ואנשים נהיים מקצועיים יותר ככל שהם נמצאים יותר זמן בשירות, כך שבשנה האחרונה הם תורמים הרבה יותר מבשנה השניה לשירות שלהם. הגדלת מספר האנשים והקטנת הותק המקסימלי בשירות זה ללכת בכיוון ההפוך מזה שצריך ללכת בו - אתה רק הופך את הצבא לפחות מאומן ופחות מקצועי, במקום להפוך אותו ליותר מאומן ואיכותי.

user4576

New member
אתה צוחק עלי?

כמה פעמים אני צריך להסביר לך: הצבא לא "פותח להם אפשרות להשתמט" (ותפסיק לשים בתוך מרכאות דברים שלא אמרתי כאילו הם ציטוט שלי, זה לא מנומס!). הצבא פותח להם אפשרות לקבל פטור חוקי...

זה מה שהחבר שלך כתב למעלה

ומאחר ואתה מסכים עם מה שהוא אומר (בתגובה לפסיכולוגיה שלו) , ענית לך ככה . ופטור חוקי כבר הסברתי לך מה זה . מישהו שהוא בכיסא גלגלים ולא יכול ללכת , זה פטור חוקי . מישהי שמתחזה לדתיה למרות שהיא לא , זה פטור לא חוקי .

Moridin

New member
לפרוטוקול

לא אכפת לי להשתמש במילה "השתמטות" לתיאור קבלה של פטור מהצבא. זו סתם מילה. כולנו יודעים במה מדובר. אני מאוד מסכים עם user בעניין הזה, קצת מצחיק להגיד למישהו שהוא השתמט מחובתו אחרי שהצבא החליט לשחרר אותו... אבל בואו לא נפתח את זה לדיון

sayar3

New member
הפטור הוא חוקי-אמת

השאלה הנשאלת האם הפטור הוא גם אמיתי ונדרש. האם סוחר סמים שמגיע לבית משפט במסגרת עסקת טיעון עם פרקליטות המדינה למתן עדות מרשיעה כנגד עבריין אחר ורגע לאחר מתן העדות עוזב את כותלי בית המשפט כאדם חופשי-האם הוא עדיין סוחר סמים?כן!!!! האם הוא משוחרר כחוק למרות שעבר עבירה? גם כן!!! מאמין שהבנת את ההקבלה.

user4576

New member
לא!!!

כל אדם הוא חף מפשע עד שהוכח אחרת בבית המשפט. אם האדם שאתה מכנה סוחר סמים לא הועמד לדין ולא נשפט אלא שוחרר, אז אין לך שום זכות לקרוא לו סוחר סמים, ואם בכל זאת תעשה זאת הוא יוכל לתבוע אותך על הוצאת דיבה ולשון הרע - ולזכות! העובדה שנדמה לך שמישהו הוא סוחר סמים, כי ככה האינטואיציה שלך אומרת לך, או כי ככה כתבו בעיתון, או כי ציפור קטנה לחשה לך או מכל סיבה אחרת - לא הופכת אותו לסוחר סמים.

koneko90

New member
מתן עדות על מנת לקבל עסקת טיעון

משמע הוכחו פשעיו של אותו אדם.

user4576

New member
לא.

משמע שהאדם רצה לחסוך לעצמו את העינוי שבמשפט פלילי (שיכול לקחת בישראל שנים רבות) למרות שהוא ידע שהוא ייצא זכאי בסוף.

מה אתה רציני???

כל הזמן עושים עיסקות טיעון עם עבריינים שידוע לכולם שהם פשעו . מה אתה מיתמם תגיד לי?

user4576

New member
ידוע שאתה פושע

אתה מכחיש? אתה לא יכול להכחיש, הרי ידוע... (הנה, עובדה, אני יודע - מכאן שידוע). מה אתה מיתמם תגיד לי? שב בשקט וקבל את העונש שמגיע לך, פושע... ____________ מזל שלא ככה הדברים עובדים.

נו באמת

יש כאלה שלא מכחישים , הם מודים שפשעו , אך הם עושים עסקת טיעון ולא נשפטים. הם מודים שפשעו !!! אך בגלל עיסקת הטיעון הם לא נענשים . אז זה אומר שהם לא פושעים??

user4576

New member
לא מכיר מקרה כזה

ובכל מקרה - סטינו דיי הרבה מהנושא המקורי, שהוא: בן-אדם שקיבל פטור מצה"ל הוא לא משתמט ולא עבריין כי הוא קיבל פטור חוקי, אלא אם כן בית המשפט החליט אחרת.

respecta1

New member
ראש מחלקת בריאות הנפש.

תחפש בגוגל, תמצא גם.. קוראים לו גדי משהו.. אדון פתטי, תבדוק את הנתונים שלך לפני שאתה ממציא אותם, 200 אלף איש בסדיר ובקבע
אה לא סליחה בעצם 200 אלף ג'ובניקים
ועוד 17 אלף בקרבי
בוא ותנסה להוכיח את זה, הייתי רוצה לראות את הפיתולים פה חח..

user4576

New member
לא מוצא ציטוט שלו אומר שהקריטריונים לשחרור

הוחמרו. זה מה שאתה טענת, ואתה לא מסוגל לגבות את זה בשום צורה.

user4576

New member
רגע, רגע

אני רואה מכמות הסמיילים וההתרברבות שלך שאתה בטוח שמספר החיילים הסדירים בצה"ל שונה מאוד ממה שכתבתי, נכון? אם כן, אולי תכתוב (באופן בלתי מחייב) כמה חיילים סדירים לדעתך יש בצה"ל, רק בשביל הספורט. אחרי שתכתוב, אני מבטיח ללכת לחפש ולהביא מספרים רישמיים ממקור רישמי.

למעלה