מי בפאניקה !!

הצהרת בלפור לא היתה הצהרה בוואקום, יהודים כבר

החלו להקים יישות מדינית בארץ, בלפור נתן לכך גושפנקה מצד הבריטים, לגבי העזרה מצד העולם, לא קיבלנו עזרה כזו גדולה, לא קיבלנו אפילו אלפית מהכסף שהפלשתינים קיבלו ב15 שנה האחרונות, בסך הכל את הרוב עשינו לבד, מקסימום עזרו לנו קצת היהודים בארה"ב, לא יותר מזה. אתם תוותרו על מה שבא לכם, אנחנו לעולם לא נוותר על ההגדרה עצמית, לעולם לא נהיה מיעוט במדינתנו, מי שרוצה לגרום לזה יאלץ להלחם בנו קודם ולנצח אותנו, לא לנתח נוסח החיזבאללה, אלא להביס אותנו פיזית, מי שרק ינסה אנחנו נרסק אותו, ביננו, הלוואי שמישהו רק ינסה...

היהודים של היום הם שילוב של צאצאי היהודים

מתקופת התנ"ך שחלקם נישאו נישואי תערובת עם תושבי האיזורים אליהם גלו לפני 2000 שנה. היהודות היא לא דת מיסיונרית, היא עוברת האב לבן, מאם לבת, ובתקופת התנ"ך כבר היתה דת יהודית והיה עם יהודי שתפקד בארץ ישראל כלאום לכל דבר. האו"ם חשוב אך הוא לא ממלא את תפקידו כראוי, וגם במציאות הנוכחית אין לו את הכוח למלא את ייעודו. המדינה היתה קמה גם בלי האו"ם, מקסימום זה היה לוקח קצת יותר זמן, רוב המדינות הן רציונליות ולא נאבקות במה שאי אפשר להאבק בו, ישראל ב47' כבר היתה עובדה קיימת ואם לא היו מכירים בה אז, אז היו מכירים בה בשנת 50', בכל מקרה היו מכירים בישראל, צריך להיות אידיוט גמור כדי להתעלם ממה שכבר קיים, כמו שלחילופין אי אפשר להתעלם היום מהפלשתינים.

אני שמח שאתה צאצא של ההם מהתנ"ך ../images/Emo6.gif

אתה לא יכול לנבא מה היה קורה אם האו"ם לא היה נותן אור ירוק להקמת המדינה.

לי, בניגוד אליך אין אובססיה של כבוד, עובדה

היא עובדה, זה לא עושה עלי רושם או נותן לי כבוד לכאן או לכאן שאני צאצא של בני העם שלי "ההם מהתנ"ך"
(מושג אידיוטי), "ההם מהתנ"ך" הם חלק מהעם היהודי, אני חלק מהעם היהודי אז יש קשר כזה או אחר. לגבי האו"ם זה לא נבואה, ישראל כמדינה היתה קיימת גם בלי האו"ם, אז היא היתה מתפקדת כמדינה "בלי הכרה" מצד חלק מהמדינות, בדיוק כמו שהיא תיפקדה אחרי החלטת האו"ם, מי שרצה ליצור קשר איתנו היה יוצר בלי האו"ם ומי שלא רצה איתנו קשר לא יצר למרות האו"ם, מי שרצה להכיר הכיר בנו ומי שלא רצה לא הכיר בנו. שוב פעם, מדינה לא קמה בחלטת או"ם, מדינה לא קמה ביום אחד, אפילו לא שנה אחת, זה לא מספיק, ההכרזה על מדינה זה החלק הטכני, הקל, גם ערפאת הכריז על מדינה ב88', SO?, ולא, זה לא ה"כיבוש" הפלשתינים לא נראו אז כמו מדינה, לא נראים היום כמו מדינה ויקח עוד זמן, אם בכלל, יראו כמו מדינה, יש יותר סיכוי שהם יאכלו אחד את השני מאשר יתנהגו כמו מדינה.

מממ

רק משהו שלא ידעת ישו היה יהודי והוא מת יהודי גם (או שהוא לא מת לא יודע איך האמונה שלכם) אבל הוא לא הפך לנוצרי אף פעם ישו לא סיים את השליחות שלו ולא הכריז על דת הנצרות מי שעשה את זה הם 12 התלמידים שלו אלה שבתמונה של הסעודה האחרונה והתחילו להאמין בו רק אחרי מותו או עלייתו לשמיים (מה שזה לא יהיה) דוד המלך היה יהודי שלמה המלך היה יהודי ומה שיחליט האו"ם עכשיו לא כלכך משנה למדינת ישראל אבל מדינת ישראל הוקמה בפקודה של האו"ם

אני אמרתי את מה שיש

אישית אני אומר לך שהם לא היו קיימים מישהו החליט לכתוב כמה סיפורים ואנשים לקחו את זה ברצינות הרצינות של האנשים הובילה להרבה דתות שכולן דומות ומנוגדות

respecta1

New member
מה זה "אם היו יהודים"?

יעני אם סיפורי התנך נכונים? מוכח אכריאולוגית שהם נכונים כמו שכל חלק בהיסטורה מוכח ארכיאולוגית לא יודע כמה החלק ה"מיתולוגי" נכון אבל מה שהיה מבחינת מקום ואפילו מבחינת הרבה מהאירועים מוכחים היסטורית אפילו היה סרט שמדענים ניסו להסביר איך יכול להיות שעשרת המכות היו תופעות טבע שהתרחשו בקריבות.. בכל מקרה זה שהיה עם יהודי זה מוכח ללא ספק ולא יודע אם זה שלח כי זה הראה תקלה אז נרשום שוב והיום זה מוכח שיש קשר גנטי (למרות שאני לא אוהב משהו בצורה מובנת קשרים גנטים ובסגנון) או בשםפחות יפה "גן יהודי"

אכן הקמנו את המדינה לבד האו"ם רק נתן את

החותמת הסופית, מדינה לא מקימים ביום אחד, ישראל החלה לקום כבר בסוף המאה ה19, זה תהליך, ההכרזה על עצמאות היתה אחרי שמדינה כבר היתה קיימת בפועל, ההכרזה היא עיניין פורמלי וטכני. אכן גבולות החלוקה היו מלאכותיים ואנחנו קיבלנו אותם, הערבים לא, פתחו במלחמה ובסופו של דבר הרחבנו את הגבולות מעבר לקווי 29 בנובמבר 47'. ליהודים רקע והיסטוריה לאומית ודתית כבר 3000 שנה, מבחינתינו זו ארץ מובטחת ואנחנו רציניים לחלוטין אחרת להיינו טורחים להקים כאן מדינה אחרי 2000 שנות גלות, יהודים לא היו עולים לשטח הזה שהיה בסוף המאה ה19 חול, חולירע וביצות, אתה/אתם לא תקבעו לנו אם זה קישקוש בדיוק כמו שאני לא קבעתי שהקשר שלכם לאדמה הוא קישקוש או שעליית מוחמד לשמים בירושלים זה קישקוש. לא שכל זה משנה, כי אני, בניגוד אליך, לא שולל את הזכויות של הערבים כאן ובעד מדינה פלשתינית, אתם אלה שמתנגדים למדינה יהודית על חלק מהשטח.

ממש לבד

אכן תהליך שהניעו אותו הבריטים בהיותם יורשי העות'מאנים באיזור, ההבדל הוא שהקשר שלנו לארץ לא נובע מזה שמוחמד עלה לשמיים או אלוקים הבטיח לנו את הארץ ובלה בלה, אנחנו כאן כי אנחנו כאן מלפני מוחמד ומלפני היהודים שלך,אנחנו לא מסלפים עובדות וממציאים היסטוריה כדי להצדיק את הקיום שלנו.

הבריטים עזרו מצד אחד ומצד שני מאד מאד הפריעו

בכל הקשור להקמת המדינה, זה מאד מורכב, בכל מקרה, הם לא הקימו את המדינה, אנחנו, הציונים הקמנו את המדינה, קנינו אדמות, עיבדנו אדמות, הקמנו מוסדות, הקמנו הנהגות, החיינו שפה, בנינו תרבות משלנו. אתם? מי זה אתם? לא היה כזה דבר פלשתינאים, הערבים היו לא יותר מאוסף מקרי של שבטים בלי שום קשר בין אחד לשני שבמקרה היה פה, מי זה אתם? פלישתים? הם היו מכרתים/יוון של היום, כן, הין כאן אנשים לפני אלפי שנים ויותר מכך, SO?, מה הקשר שלכם אליהם? אני גם צאצא של אותם אנשים, וצאצא של אדם הקדמון, על מה זה מעיד? כלום! מבחינתי הקשר שלי מתחיל מהתקופה בה יהודים גרו, עיבדו את האדמה, ונהלו את הארץ כאומה יהודית וזה קרה כבר לפני 3000 שנה, אז לא היו ערבים, לא היו מוסלמים, לא היה כלום, היו שבטים מפוזרים שבמקרה היו כאן, כמו שהיו כאלה בכל העולם, אני לא מתעסק עם פרה היסטוריה כי היא לא רלוונטית, אני לא מתעסק עם האדם הקדמון כי זה לא רלוונטי. דרך אגב רוב ערביי הארץ הגיעו לכאן בערך באותה תקופה ואפילו קצת אחרי תחילת הציונות מאחר ופתאום הם פיתחו להם רגשות לאומיים כלפי הארץ...הם הגיעו מלבנון, מסוריה, ממצרים, מסודן, מעיראק, לא פלשתינים ולא בטיח. אבל שוב פעם, זה לא חשוב ולא מעניין, אני כאן, אתה כאן, אני מוכן לחלוק את הארץ, לעומת זאת אתה לא, סבבה, אז הסיכסוך ימשיך עוד ועוד...

ברור שאתם

הקמתם אך שוב בעזרת התמיכה של העולם ולא לבד, אפילו היום אתם לא יכולים להתנהל לבד ותלויים בארה"ב. ערביי הארץ נמצאים כאן מאות שנים, ואם אתה חושב שלפני 3000 שנה הייתה כאן אומה יהודית אתה במצב מסוכן לאור העובדה שדבר כזה לא היה קיים, אל תתחיל לקשקש על שמאל וימין, אומה יהודית לפני 3000 לא הייתה קיימת, היהדות בתור דת הייתה קיימת, בכל זאת אם זה נוח שתחשוב שאתה צאצא של דוד המלך אני שמח בשבילך.

קיבלנו מעט עזרה מהעולם וזה קרה רק אחרי

שהתחלנו לקודם כל לעזור לעצמינו, רוב העזרה היתה מיהודי התפוצות, מדינות העולם לא עזרו לנו כל כך, הבריטים עזרו מצד אחד והפריעו מאד מצד שני, בהתחלה עזרו יותר, בסוף הפריעו יותר משעזרו. ישראל יכולה ומתנהלת לבד, לכמעט כל מדינה יש בעלי ברית בעולם, ארה"ב, היא בעלת ברית שלנו, היא עוזרת לנו קצת מבחינה הפוליטית והכלכלית אך אנחנו לחלוטין לא "תלויים" בה, יש לה אינטרסים לעזור לנו ולנו יש אינטרסים להיות בעלי ברית שלה. ערביי הארץ, חלקם נמצאים כאן מאות שנים וחלקם פחות, לפני 3000 שנה לא היה כזה דבר מדינה ולא היתה לאומיות כפי שאנחנו מכירים אותה היום (רעיון אירופאי מאמצע המאה ה19), אחר היהודים שהיו כאן התנהלו באופן דומה למדינה של היום, היה להם שלטון מקומי, מוסדות שעשו סדר ועזרו בחיי יום יום, הם חיו כאן מאות שנים כבר אז, עיבדו אדמה, הפכו למה שהם וזה היה תהליך ארוך וכנראה מספיק עמוק ויסודי כי היהודים לא נעלמו ב2000 שנות גלות, הם לא "נתמעו" בעמים אחרים, הדת נשארה, התפיסה ה"לאומית" נשארה, ההיסטוריה, הכל נשאר. דרך אגב, אומה זה דבר שכן היה קיים לפני 3000 שנה וזה מאין מקבילה למושג מדינה של פעם, אומה זה בעצם סוג של ממלכה, היהודים היו אומה כאן כבר אז, אם יש מושג מתאים יותר אני מקבל אותו אך זה המושג הכי קרוב בכל מקרה. היהודים היו עם ודת במקביל, אין שום סתירה כבר אז, הם התנהגו והתנהלו כמו עם, כמו שעם התנהל בתקופות הללו. לגבי צאצא של דוד המלך, אין לי מושג, מה שבטוח, הוא היה יהודי, אני יהודי, יש בינינו קשר מסויים כמו שיש קשר מסויים אצל חלק מהמוסלמים של היום (כי היא דת מיסיונרית) בין המוסלמים של תקופת מוחמד.

העם היהודי לא נטמע ולא נעלם, חלקו נישא נישואי

תערובת ברמה כזו אחרת, חלק יותר, חלק פחות, דבר שיכול לקרות ב2000 שנות גלות. היהודים של היום ברמה כזו או אחרת הם צאצאים של היהודים לפני 2000 ו3000 שנה, צאצאים של השבטים היהודים, מנהיגי היהודים אז, מלכיהם וכו', היהדות אינה דת מיסיונרית, לכן היא לא יכלה לעבור לאנשים אחרים כדת.

המון שבטים בעולם התגיירו

וקיבלו על עצמם את היהדות, אין עם ששמר עם הטוהר שלו במשך אלפי שנים, דבר כזה לא היה עד עכשיו בהיסטוריה.

ינשוף4

New member
יש ממש בכך (בעקרון).

אבל היהדות, להבדיל מהנצרות והאיסלם, לא "גייסה" אנשים בכח לדת . גם לא היתה במעמד שאפשר לה (כח), באלפיים השנים האחרונות. ולפני כן- היתה מרוכזת בארץ ישראל. אז מי שהצטרף- לא בכפיה, ולא "כי כדאי". אבל יש גם כמה דתות שפשוט "לא מקבלות" אף אחד מבחוץ. לא מרצון, ולא בכח. (כל אחד- לפי הדת בה נולד). אם אני לא טועה- גם הדרוזים ככה.

למעלה