הבריטים עזרו מצד אחד ומצד שני מאד מאד הפריעו
בכל הקשור להקמת המדינה, זה מאד מורכב, בכל מקרה, הם לא הקימו את המדינה, אנחנו, הציונים הקמנו את המדינה, קנינו אדמות, עיבדנו אדמות, הקמנו מוסדות, הקמנו הנהגות, החיינו שפה, בנינו תרבות משלנו. אתם? מי זה אתם? לא היה כזה דבר פלשתינאים, הערבים היו לא יותר מאוסף מקרי של שבטים בלי שום קשר בין אחד לשני שבמקרה היה פה, מי זה אתם? פלישתים? הם היו מכרתים/יוון של היום, כן, הין כאן אנשים לפני אלפי שנים ויותר מכך, SO?, מה הקשר שלכם אליהם? אני גם צאצא של אותם אנשים, וצאצא של אדם הקדמון, על מה זה מעיד? כלום! מבחינתי הקשר שלי מתחיל מהתקופה בה יהודים גרו, עיבדו את האדמה, ונהלו את הארץ כאומה יהודית וזה קרה כבר לפני 3000 שנה, אז לא היו ערבים, לא היו מוסלמים, לא היה כלום, היו שבטים מפוזרים שבמקרה היו כאן, כמו שהיו כאלה בכל העולם, אני לא מתעסק עם פרה היסטוריה כי היא לא רלוונטית, אני לא מתעסק עם האדם הקדמון כי זה לא רלוונטי. דרך אגב רוב ערביי הארץ הגיעו לכאן בערך באותה תקופה ואפילו קצת אחרי תחילת הציונות מאחר ופתאום הם פיתחו להם רגשות לאומיים כלפי הארץ...הם הגיעו מלבנון, מסוריה, ממצרים, מסודן, מעיראק, לא פלשתינים ולא בטיח. אבל שוב פעם, זה לא חשוב ולא מעניין, אני כאן, אתה כאן, אני מוכן לחלוק את הארץ, לעומת זאת אתה לא, סבבה, אז הסיכסוך ימשיך עוד ועוד...