"מי יתייחס אלייך כשתהיי מבוגרת?"

מי של

New member
"מי יתייחס אלייך כשתהיי מבוגרת?"

אני יודעת שאני לא רוצה ילדים.. והטיעון שכולם משתמשים בו כדי לשכנע אותי שאני טועה (חוץ מהטיעון הידוע שזו דרך החיים) הוא: "מי יתייחס אלייך כשתהיי מבוגרת..?" כלומר אני צריכה ילדים כדי שיטפלו בי.... מה דעתכם על הנושא הזה?

habubnik

New member
את זה עוד לא שמעתי מהקרובים

עכשיו המתקפה העיקרית שלהם זה לנסות לשכנע אותי איזו אמא טובה אני אהיה. אני חושבת שהסיבה הזאת היא בין הדברים היותר מגוחכים שאפשר לומר למישהו....ילדים=ביטוח לעתיד, בלעכס. זה גורם לי לחשוב על כל המיסיונריות שנכנסו לפה בהתחלה וזעקו: תארו לעצמכן שההורים שלכן לא היו רוצים להביא ילדים לעולם, ואז לא הייתן נולדות. אז יש לי חדשות - אני מעדיפה לא להוולד מאשר שמישהו יביא אותי לעולם בתור ביטוח לעת זיקנה!! ממש מחמם את הלב...

nili6

New member
אז ככה:

אז ככה: לא חסר מקרים של בנים/בנות שמתגוררים בחול, בעוד הם השאירו הורים מבוגרים בארץ. אישית אני מכירה כמה מקרים כאלה. וגם ככה יש לא חסרים מקרים של הזנחת הורים. הרי ממילא אנו לא חיים בחברה שלוקחת את ההורים המבוגרים הביתה. ודבר נוסף- מי אמר שעוד חמש דקות לא תתרחש כאן רעידת אדמה ותבלע את כולנו? מי ערב שתוך כמה שנים עוד בכלל נהיה כאן? במציאות המטורפת שאנו חיים בה קשה לדעת מה יהיה עוד רגע אז למה שנחשוב על מה שיהיה עוד שלושים שנה? ולילדים לא יכול לקרות חלילה משהו בדרך? ילדים לא עושים כדי לבטח את עצמך מפני הזיקנה.

מי של

New member
נתתם לי עוד כמה נימוקים

שיעזרו לי במתקפה הבאה נגדי, תודה :)

ט ו ש ה

New member
ילדים כמוסד סיעודי

מה ברור, לא? אני צריכה לעשות עכשיו ילדים כדי שהם יהיו בוגרים מספיק לטפל בי כשאגיע לגיל מבוגר. זה לא שיש להם קיום משל עצמם, זה לא שיש להם חיים, משפחה אישיות, אנא עארף. זה לא שהם יכולים לחיות בצד השני של כדור הארץ או סתם לא לנהל עם אמא שלהם מערכת יחסים כזאת עמוקה. בטח, ילדים זה בטוח יותר זול מבית אבות.

ועוד שאלה:

אם הילדים לא יוולדו לי מעט שחומים ומעט מלוכסנים, מי יאמין לי שהסועדים אותי בזקנתי הם לא פיליפינים... טוב אני קצת עייף אז המשפט לא ברור גם לי, כעיקרון השאלה היא מה זה הרעיון של להוליד עובדים סיעודיים. מזכיר לי הוכחה ש"מוכיחים" בה צמחונים: היא לא היתה נולדת אם לא היו עושים אותה לאכילה. אחלה יעוד בחיים. עובד סעודי בחינם או פגר בצלחת.

nili6

New member
טוב, צריך לדייק

כדאי לדייק ולומר שגם לשכור את שירותי הפילפיני וגם לבחור אותו ולדאוג לתנאי העסקתו וכו', צריך מישהו שיעשה זאת., שידאג לכל הכרוך בכך. זה לא שהפיליפיני נוחת לאדם המבוגר מהירח. אולם, יחד עם זאת,- מכאן ועד לגדל ילד שלושים שנה כדי שבסוף הוא יעשה זאת יש עוד מרחק רב בהגיון.

XUXA141

New member
מי אמר שזה שיש ילדים...

אומר שהם מטפלים בהורים שלהם בזקנתם? חסרים ילדים שזורקים את הוריהם באיזה בית אבות עלוב? חסרים ילדים שמנסים לנשל את הוריהם המבוגרים? ילדים הם לא תעודת ביטוח לעתיד, וזו ( כמו הרבה סיבות אחרות) סיבה דפוקה להביא ילדים.

nili6

New member
תופעות שלא מהוות את הרוב

ילדים זו לא תעודת ביטוח ילדים זו לא סיבה להביא ילדים ויש ילדים שזורקים את הוריהם הכל נכון עד פה לעומת זאת יש ילדים אחרים גם ולדעתי הם הרוב שלא זורקים את הוריהם באיזה בית הורים עלוב ושלא מנסים לנשל וכו' זה שיש תופעות שליליות בחברה וחשוב לזכור שהן לא מהוות את הרוב לא אומר שצריך להסיק מהן מסקנות או לחילופין להיתפס בהן כסיבה למה לא להביא ילדים יש מספיק סיבות טובות אחרות לא צריך להגיע עד הזיקנה ולהסתכל דווקא על אלה שלא יודעים לכבד את הוריהם אם מחינוך רע אם מהשפעות סביבתיות רעות או מכל סיבה אחרת זהו אינו מצב שמתאר את מה שקורה בדכ.

karnity

New member
תפיסת הזיקנה

אני חושבת שההנחה העומדת בבסיס השאלה הטיפשית הזו, היא ההנחה שלזיקנה מצטרפים אלמנטים נוספים ומפחידים: בדידות, חוסר אונים, חולי, שיעמום, ריקנות וכדומה... התפיסה החברתית של הזיקנה היא איומה! וילדים הם תעודת הביטוח לא רק לטיפול הסיעודי העתידי אלא גם גורם מפיג בדידות... משפחה היא סביבה חברתית לכל דבר... כלומר, אם יש לך משפחה - תמיד תהיה לך סביבה חברתית כלשהי... חבל שהחברה לא מסוגלת לראות מעבר לכך... החברה לא מעלה על דעתה אנשים זקנים שפעילים חברתית, עוסקים בתחביבים, נפגשים עם חברים, מבלים... אז נכון שקצב החיים שלהם איטי יותר אבל החברה לא רואה מעבר למוגבלות, לחולי, לחוסר האונים של הזקן.. רואים בהם נטל..וכמובן עדיף שהנטל הזה יפול על הילדים שלהם וחלילה לא על כיסו של משלם המיסים..

nili6

New member
זיקנה- התמונה המלאה

זיקנה משתרעת על פני טווח גילאים רחב בגילאים היותר מאוחרים , בחורף האמיתי של החיים, אין מנוס מהבדידות המחלות וחוסר האונים. מה שאת מתארת נכון לשלבים היותר מוקדמים של הזיקנה הזיקנה לא פיקניק איך שלא מסתכלים עליה. בחורף הזה, (של החיים), עדיף להתאבד ממילא. היום הנטייה היא להכניס את ההורים לבתי אבות, האדם המבוגר יכול להירשם לשם בעצמו. כשהוא עוד יכול. נכון שנעים יותר שמדי פעם ה"ילדים" באים לבקר גם אם זה פעם ב. ותמיד יש דברים וסידורים שצריך לדאוג להם. בין אם המבוגר בבית בין אם מאושפז במוסד. בקיצור לא הייתי מתעלמת מהיתרונות, אבל לעשות ילדים בשביל זה זה ממש לא.

זה מפחיד אותי

אקדים ואכתוב שלמרות שאני רווק ללא ילדים, אני תומך בסטטוס של חתונה+ילדים, ולא בגלל סיבה כזאת או אחרת. נושא הזיקנה זה דבר מאוד מטריד, גם להורים פחד הזיקנה לא פוסח. דוד המלך כתב: "אל תשליכני לעת זיקנה,ככלות כוחי על תעזבני" (אני מקווה שהציטוט נכון) סימן שגם "מלך" עם כל הכבוד פוחד מהזיקנה. כשאני רואה היום (ולצערי ראיתי אישית) מה מחלות הזיקנה עושה לאדם, ואיך הזקנים סובלים זה אחת הבעיות הגדולות של החיים, רק שאנחנו (כמו שהם בטח היו בצעירותם) לא שמים יותר מדי לב לזה עכשיו, אני יכול להבין (להבין, לא לקבל) אנשים שאומרים נביא ילדים כדי שבזיקנה יהיה יותר קל, כי אומנם יש המון זקנים שהבנים שלהם לא מטפלים בהם, אבל צריך לראות גם את הצד השני שיש בנים שמטפלים במסירות רבה בהורים שלהם, וכך אותו אדם חושב שכדאי לו ל"השקיע" בסיכוי הזה. אני רואה בזה כמו אדם שמשקיע כסף בכל מיני אפיקי ההשקעה כדי לא לסכן את עצמו אך ורק במקום אחד.

ט ו ש ה

New member
יש בזה משהו

ללא ספק הפחד שלנו מלהזדקן הוא פחד קמאי והוא קיים תמיד - כמו הפחד למות, אבל אנחנו, מהיותנו צעירים ובריאים מעדיפים שלא לחשוב עליו. אם היינו מבלים כל יום במחשבה שיום אחד נזדקן ונחלה וונהיה לבד ובסוף נמות, אני חושבת ששיעור ההתאבדויות היה הרבה יותר גבוה ושיעור הנישואים הרבה יותר נמוך. אני יודעת היום שאחת המחשבות שהכי מצמררות אותי היא להסתכל על בעלי לעתיד ולחשוב שיום אחד, עוד כמה עשרות שנים אני או הוא נישאר לבד, בלי השני. זו מחשבה איומה. מה שאתה אומר לגבי ילדים שכן דואגים להוריהם הוא נכון, אני ראיתי את זה עם שני ההורים שלי שסעדו את ההורים שלהם. אני מקבלת את זה כחלק ממציאות החיים, אבל אני יכולה להגיד לך שהטראומה שההורים שלי ספגו - כל אחד מההורה שלו - היא עצומה. אז כן, הילדים מטפלים, אבל בעיני זה שיא האגואיזם לעשות ילדים למען המטרה הזאת, ובטח ובטח לא לחשוב על איזה נזקים זה עושה להם - גם כשהם כבר "מבוגרים" ויכולים לכאורה להתמודד עם זה. אמא שלי, אחרי שסבא שלי נפטר, באה ואמרה לי חצי ברצינות שאני לא אתן לה להגיע למצב הזה, ושהכי טוב שאני יכולה לעשות בשבילה זה לשים לה כרית גדולה על הפנים ולסגור ענין. אתה יכול לדמיין לעצמך מה זה עושה לילד? אז בשביל זה אני צריכה ללדת אותו???

nili6

New member
קשה לי להאמין

קשה לי להאמין שיש אנשים שמביאים ילדים רק בשביל שיטפלו בהם לעת זקנתם. זה יותר משמש כאמירה שנאמרת למשל כדי לשכנע , ובכל אמירה אומנם יש משהו מהאמת, זה גם מעיד באמת על אותו פחד שמקנן בכל אחד מאיתנו גם אם באורח לא מודע, אבל להגיד טוב בואי/בוא עכשו נעשה ילד שיטפל בנו לעת זקנה לא מאמינה שיש דבר כזה.

nili6

New member
מסכימה איתך,

אני מסכימה איתך שבהחלט יש רבים ולדעתי הם הרוב אפילו, שכן מטפלים בהוריהם ודואגים להם. ואלו שזונחים את הוריהם אינם מהווים אלא מיעוט. ואוליי אפילו מיעוט שבמיעוט. יחד עם זאת קשה לי לראות את זה כסיבה להבאת ילדים. ויש לי הצעה לנקודת הסתכלות אחרת מקורית אנשים בעצם התמיכה בהוריהם המבוגרים למעשה מסייעים בהארכת חייהם גם אם החיים הללו הם כבר אינם איכותיים כלל אוליי אם אתה לבד אתה מסיים עם זה יותר מהר וכך עדיף. סתם נקודה למחשבה.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ועוד יותר כאוב לראות איך מתוך תפיסת הזיקנה הזו-נתפסת בריאת חיים חדשים כאיזה כלי עזר להמתקת העונש- מה שמחזק את ההשערה שברוב המיקרים הולדת ילדים זה אקט אגואיסטי מאין כמוהו.

nili6

New member
אם הולדת ילדים

אם הולדת ילדים היא אכן אקט אגואיסטי ממילא אין שום סיכוי לחנך את הילד שידאג להוריו (הורים אגואיסטים לא יוכלו לתת חינוך אלטרואיסטי) ומכאן באמת קל להגיע למסקנה ש לשם מה להביא ילדים אפילו מהנימוק הזה אין טעם... אישית אני לא חושבת שהולדת ילדים היא אקט אגואיסטי, לפחות לא בדרך כלל.

למעלה