"מי יתייחס אלייך כשתהיי מבוגרת?"

dafi R

New member
סיבות אמיתיות למה כן להביא ילדים

אף אחד לא מביא ילדים כ"תעודת ביטוח" לעת זיקנה.פשוט הבאת ילד לעולם זו חויה אדירה, את לא יכולה לתאר לך איזו הרגשה מדהימה זו שאת יצרת חיים, יצור קטן ומתוק שמסתכל עלייך בהערצה, אוהב אותך ללא תנאי (ממש ממש לא תנאי), מחבק ומנשק אותך כל הזמן...רק מאהבה. עד שנולדו לי הבנות שלי לא ידעתי שאפשר לאהוב בעוצמות כאלה, משהו מדהים. חבל חבל חבל לא לחוות את החויה הזו, ושתדעי לך שאשה לא יכולה ללדת לנצח, אז לא כדאי לאחר את הרכבת. ואני ממש לא איזה זקנה יאכנה שמטיפה לחתונות וילדים, אני מאד צעירה בראש ומצדי...אפשר גם לא להתחתן. אבל ילדים זו חויה מדהימה. נקודה. וחבל לי שהרוב פה לא מסכימים איתי.

מירב 72

New member
אם תפקיד הילדים לטפל בהורים

הזקנים, אז אסור להביא ילדים בגיל 20, כי אז הם יהיו בני 60 כשההורים יהיו בני 80, ואז הם בעצמם זקנים וחלים מדי. לפי התאוריה הזו צריך להביא את הילדים לקראת גיל 40, כדי שכשההורים יהיו בני 80, הילדים יהיו בני 40, כלומר בשיא אונם ובשיא מבחינה כלכלית, ויוכלו לטפל הכי טוב בהורים הזקנים.

nili6

New member
לא

ממש לא ככה כי את לא לוקחת בחשבון שהילדים שלך גם אוליי ירצו לגדל ילדים משלהם. לפי החישוב שלך, כשהילדים יהיו בני ארבעים יהיה עליהם לגדל גם הורים וגם ילדים. באותו זמן. וזה קשה מאוד.

inbal76

New member
../images/Emo18.gif

ולדפי - בבקשה קראי במאמרי הפורום. תודה

סיבות אמיתיות למה לא להביא ילדים

יש מי שהמחשבה על אהבה כזו, ללא תנאי וגבול, מצמרר בעיניה. איננו חולקות על כך שילדים זו חוויה מדהימה, אנו פשוט לא רוצות לחוות אותה בעצמנו (בטח גם לגור בעזה בתקופה הזו זו חוויה מדהימה). סתם שאלה, מה לדעתך מבדיל אותך מ"זקנה יאכנה שמטיפה לחתונות וילדים"??? לדעתי את בדיוק כזו (חוץ מהזקנה, אולי). תחשבי על זה ועל המוטיבציות שהביאו אותך לכאן. ולסיכום הדיון - הסיבות האמיתיות שבגללן אנו לא רוצות ילדים.

XUXA141

New member
למה את חושבת שהטעם שלך נכון יותר?

מהטעם שלי? אני יכולה להגיד אותו דבר על ריקודי סלסה - זו חוויה אדירה, את לא יכולה לתאר לעצמך את ההרגשה להסחף בענן של קצב, להיות מונפת בידי מוביל שיודע מה הוא עושה, ללהוט מהקצב ומהמוסיקה, לרחף מעל האדמה מהקצב, עד שלא התחלתי לרקוד לא ידעתי להרגיש כל כך חושנית ובעוצמות כאלה. עכשיו, את יכולה לומר "לי לא מתאים סלסה, אני לא אוהבת סלסה" , האם תקבלי את זה שאבוא אליך ואומר "סלסה זה מדהים חבל שאת לא מסכימה איתי"? וכן, אם את מתכוונת לשאול "איך את משווה סלסה לילדים" אז אני יכולה לשאול הפוך "איך את משווה ילדים לסלסה"? ילדים, כמו אימוץ כלבים, כמו פציחה בפולקה וכמו בלט קלאסי, הם ענין של טעם. יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא. ולנסות לשכנע אדם שהטעם שלך נכון יותר וצודק יותר הוא במקרה הטוב עיוורון לכך שיכולות להיות דעות שונות ממך וטעמים שונים ממך, ובמקרה הרע התנשאות.

Kalla

New member
לגבייך ולגבי זו חוויה מדהימה

אבל לא כולם חשים אותו הדבר. יש כאלה שבשבילם לטפס על האוורסט היא חוויה מדהימה ואחרים אפילו לא מסוגלים להתחיל להבין את זה. כל אדם שונה, עם צרכים ורצונות שונים וחבל שתצטערי על כך - לך טוב עם הילדים שלך, יופי! להם טוב בלי ילדים - גם יופי! חבל שחבל לך. ואגב - בתור מי שגם ילדה וגם אימצה - בעיני אין שום דבר מיוחד בעצם חוויות ההריון ולידה, כלומר חוץ מסבל נוראי. הסיבה היחידה שהסבל הזה לא היה מיותר בעיני הוא שעכשיו יש לי ילדים מקסימים. ילדה מקסימה לא פחות קיבלתי כשאימצתי ומבחינתי - היופי הוא לא בעצם יצירת החיים אלא בגידול הילדים הנפלאים האלה, לא משנה איך הם הגיעו אליי ואם אני בעצמי יצרתי אותם או לא. אז הנה, אפילו בין אמהות הדעות חלוקות.

ailag

New member
ילד זה גם הרבה טיפול

והרבה כאב ראש, והרבה אחריות והרבה הגבלה. רגע, לפני שאת אומרת "אבל ילד זה נפלא" -- אני מבינה שככה את חושבת וזה בסדר גמור. רק צריך לנסח נכון : את צריכה להגיד: אבל שקלתי את היתרונות מול החסרונות, והיתרונות עולים על החסרונות לגבי בעשרות מונים! לכן ילדים זה נפלא! את מסכימה איתי? או שאני שמה מילים בפיך סתם? בכל מקרה, מה שאת אומרת בסוף זה שלטעמך ילד זה נפלא. אני לא מתווכחת עם זה. אבל מה שאני ואחרות פה אומרות זה ששקלנו את היתרונות מול החסרונות ולגבינו היתרונות לא עולים על החסרונות. פשוט המשקל של היתרונות והחסרונות הוא אישי. עוזר להבין את העמדה שלנו?

dafi R

New member
צודקת, אבל....

גם אני חשבתי כך לפנייך, הייתי בטוחה שילד זה טרחה ועול ובכלל זה לא היה בראש שלי כי הייתי שקועה בעבודה ובילויים וחברות וחברים.....וכשזה בא לי, די בהפתעה, בהתחלה הייתי בשוק, לא ידעתי מה עושים עם היצור הקטן הזה שצורח לך חצי לילה, ובכלל איך הוא מעז לגנוב לי את החופש שלי, אני כבר לא יכולה ללכת ולבוא מתי שבא לי ולעשות מה בראש שלי. אבל!!! עם הזמן גיליתי כמה שכל השאר זה שטויות, זה פשוט מדהים מדהים מדהים לגדל ילד, אתה בעצם חווה ילדות שניה, מכייף איתו ויש לך חבר אמיתי לחיים (אם אתה מגדל אותו נכון). מה שאני אומרת...שזה כמו סקס, כמו סמים, כמו כל דבר בחיים...עד שאתה לא מנסה אתה לא יודע מה זה באמת. ולכן לדעתי לא תדעו אף פעם איזו חויה מדהימה אתן מחמיצות. ולמה לדעתך רוב מוחץ של האנשים שתשאלי יגידו לך שילד זה דבר מופלא? יכול להיות שכל כך הרבה אנשים טועים???

ailag

New member
זה אישי ..

אני מכירה את האחריות שלי, את הקשב שלי ואת הסבלנות שלי לעומת אלו של אחרים. לפי זה אני יכולה להגיד שהילד יסבול או שאני נורא אסבול. אבל למה חייבים לנסות כל דבר? (ארג, הטון שלי מתחיל להשמע תוקפני בטקסט. הוא אמור להיות רגוע) ילד זו התחייבות ל 18+ שנה. אם כבר ראיתי שהסיכוי שאני אסתדר יהיה נמוך, למה אני חייבת לנסות, במקום לנסות דברים אחרים? הרי תסכימי איתי שילדים זה מגביל בתנועה, בזמן החופשי ומבחינה כלכלית .. אולי אצלי זה לא שווה את זה, כי ככה הייתי יכולה לעשות איזה מחקר גאוני בכל העולם ולקבל פרס נובל - לו רק היה לי החופש והכסף לטוס בכל העולם. ויש לי הקבלה שהעליתי בפורום פעם: אני לומדת פיזיקה ומדעי המחשב, שני המקצועות ממש מעניינים. למדתי גם מתמטיקה וגם זה מקצוע מעניין - הם לא סתם מעניינים אלא פותחים את הראש וגורמים לך לחשוב בצורה יצירתית וברורה יותר. זה מצוין.. את לא תדעי את זה עד שלא תסיימי תואר ראשון או שני בנושאים האלו. עדיין לא כולם הולכים לעשות תואר בנושאים האלו .. כי יש אנשים שבטוחים שספרות או ביולוגיה או משפטים יעניין אותם יותר. יודעת מה? צודקים. הפואנטה היא שזה שמשהו יכול אולי לצאת טוב לא אומר שאנחנו צריכים להשקיע מאמץ גדול בלנסות להשיג אותו, במיוחד כשיש לנו אלטרנטיבה עם סיכוי הרבה יותר גדול שתצא טוב. אגב, אין לי ילד אבל בקשר לילדות שניה, את לא בדיוק חווה אותה כי ברגע שאת מנסה לפעול, את הורסת לו את הילדות. את פאסיבית שם. ולא ממש הייתי רוצה לחוות ילדות מכל סוג שהוא שוב
(מעדיפה לחשוב שנולדתי בגיל 18
) חבר אמיתי לחיים..? לא יודעת, אני ואמא שלי עדיין בסטטוס של אם ובת, גם בגיל 58 ו23. היא לא מדברת איתי כמו שהיא מדברת עם החברות שלה, ובשביל חברות כמו שלה היא לא צריכה ילדים.. בקשר ל"למה רוב האנשים יגידו שילד זה דבר מופלא" -- קודם כל, לחץ חברתי. להביא ילדים זה דבר שנורא בסיסי לאנשים, אז קשה להם לחשוב על ילד כדבר לא מופלא. הרבה מזה (לא אצלך) זו בורות אצל מי שאין לו ראש פתוח ולא יחשוב אפילו לשאול שאלות בפורום הזה, כי אנחנו בטח משוגעות
שנית, קשה לעשות סטטיסטיקה אז אולי באמת מאזן היתרונות והחסרונות אצל רוב האנשים אומר שעדיף להם להביא ילדים. הוא עדיין מאזן אישי, ולכן הוא עדיין הולך אחרת אצל רוב חברות הפורום הזה, ואומר שלנו לא מתאים להביא ילדים. זה כמו שמחקרים ישנים אמרו שרוב האנשים סטרייטים. זה עדיין לא מפריע לגייז לאהוב את מי שהם אוהבים, אפילו שהמחקר אמר ש90% ממש אוהבים את בני המין השני. אנחנו הרי לא מנסות לכפות פה דברים על כל העולם, רק מספרות על עצמנו.

XUXA141

New member
ניסית לטפס על האברסט?

או לקחת אקסטזי, או לגדל דולפין או לעבוד בבנין? יש המון דברים שאנשים שניסו יטענו שזה נפלא ושלא תדעי עד שתנסי, האם זה אומר שאת צריכה לנסות את כולם? האם "מדהים" זה לא סובייקטיבי? ואם מישהו אומר לי שהאופרה החדשה "מדהימה" ואני בכלל לא סובלת אופרות, אומר שאיך שאני אשמע את האופרה הזו אני מייד אשנה את ההעדפות שלי? למה רוב מוחץ של אנשים? כי ככה אנשים אולפו שצריך להיות? אולי כי הרבה אנשים גילו שבעצם זה לא כזה נפלא אבל לא רוצים להודות כדי שלא יחשבו שהם דפוקים? אולי אנשים אומרים שזה נפלא כי ככה מצפים מהם להגיד וכי לא העזו להעלות על דעתם שיש אפשרות נוספת? וככל שהאנשים לומדים שזכותם לעשות מה שהם רוצים ולא מה שאחרים רוצים, אחוז הילודה יורד, זה נראה לך מקרי? ככל שלאדם יש יותר כסף ויותר אפשרויות לממש את עצמו ולהיות עצמאי, כך יש לו פחות ילדים. דווקא לעניים יש יותר ילדים. מיקרי?

עדיף לפתוח תוכנית חסכון מלגדל ילד

לדעתי עדיף כבר לתרגם את הטרחה של להביא ילד לתוכנית חיסכון. אנו מוציאים על ילד אנרגיה עצומה והמון כסף- מהכניסה להריון, הלידה, הגידול והטיפוח... הרבה יותר יעיל ופחות מטריח פי אלף לנתב את הכסף הזה לתוכנית חיסכון לימי הזיקנה הקשים.. ולשכור פיליפיני... עזרה בבית, בית אבות טוב וכו'. כמובן שאין תחליף לחברה אנושית של אדם קרוב, בשר ודם.. אבל זאת לא הסיבה להביא ילד.

XUXA141

New member
יש כתבה ב"את " של החודש..

על ארגון שמנסה לאגד הורים שמנותקים מילדיהם. מובאים שם סיפורים על הורים שלא ראו או לא דיברו עם ילדיהם במשך עשרות שנים, לא מכירים את נכדיהם וכו'. בין השאר סיפורים על ילדים שדרשו ירושה כשההורים עוד בחיים או לא מבינים למה ההורה לא מוכן לוותר על רכושו עבורם ובנקמה פשוט מתנתקים. ילדים זה לא תעודת ביטוח.

nili6

New member
בוודאי שזו לא סיבה, אבל

ילד זה לא תוכנית חיסכון איזו מן השוואה זאת בכלל. אז מה את רוצה כל החיים רק לשבת ולדאוג לזיקנה? ילד גם נותן המון ילד זה לא רק הוצאות והשקעה ההסתכלות שלך משהו פגום בה. ואני לא מטיפה לכלום אבל נסחפת לגמריי.

XUXA141

New member
אבל זה ענין של טעם!!!

גם עץ גויאבות בחצר "נותן המון" אבל אם אני שונאת גוייאבות זה לא יתן לי כלום!!

למעלה