מי מאזין לתחנות אחרות ולאיזה?

ori239

New member
הנה אני חוזר אליך

אני גר בנגב, איזור ב"ש, וכדי להגיע למקום העבודה שלי אני קם כל בוקר ב-6 וחצי, נוסע 30 דקות כל כיוון.. אני עובד בבית חולים כסניטר.. כל היום אני בריצות עם חולים (כיסאות גלגלים ואלונקות).. אז בבית חולים בהחלט יש לי זמן לראות את הירוק שמסביב והרוח שנושבת, וגם משוחח עם אנשים ומשתדל להנעים את זמנם.. לא משנה שחם בחוץ, אני מוציא חולים לטיולים, יש לנו אחלה מדשאות בסורוקה, ופעם בשעה יש גם רוח.. אם הייתי צריך לנסוע לעבודה באופניים, הייתי צריך לקום ב-4 בבוקר, ואחרי 8 שעות, כשאני מת למקלחת ולמיטה (עבודה פיזית קשה), לחזור עוד שעה וחצי לפחות באופניים, וכל זה בשיא החום פה (נגב).. ולא דיברתי על הבדואים ועל העומס בכבישים, כשבמזל לא מתרחשות פה תאונות מדי יום.. אני לא אומר שצריך לחשוב בזמן האזנה למוזיקה, אבל אני חושב שכשמאזינים ל*רדיו*, אולי כדאי להאזין לחומרים שאי אפשר לייצר בעצמנו, כמו בגל"צ לדוגמא.. אז עשי טובה, אל תדברי עלי, באמת שאת לא מכירה אותי..

RJlake

New member
ואתה מכיר אותי? או מישו מהפורום פה?

אין לי בעיה עם הבעת דעה באמת שלא,לגיטימי לגמרי... אבל לבוא לפה עם הטפות ועם דעות קדומות על סוג המוזיקה שאנחנו שומעים(וכן הוא כולל את שאקירה, תתמודד) ועל אורח החיים שאנחנו מנהלים זה מוגזם..

ori239

New member
לא דיברתי על אורח החיים של אף אחד

ולא על *סוג המוזיקה שאתם שומעים* אלא על *סוג המוזיקה שמשמיעים לכם*, וכמו שאמרתי, גלגלצ תחנה ציבורית, וככזאת היא חייבת להיות מודעת לביקורות כלפיה.. הייתי בטוח שבפורום הזה נמצאים גם אנשים מאחורי הקלעים של התחנה, ולא רק מאזינים, שמגוננים עליה כאילו הם בעלי אינטרס או משהו, סניגורים חינם.. לכן, אולי כשאני מדבר על 'סוג המוזיקה שמשמיעים לכם', בעקיפין, כפועל יוצא, אני מדבר גם על 'סוג המוזיקה שאתם שומעים'.. היינו הך..

RJlake

New member
למה אתה מתחכם? אנחנו לא מוגבלים

אנחנו יכולים לבחור בעצמנו איזה סוג מוזיקה לשמוע...אף אחד לא "משמיע לי" שום דבר... וסבבה תעביר ביקורת...אני בסך הכל מגיבה לביקורת...

ShukyD

New member
השאקירה שלי היא שיא האיכות

ורק בנאדם שלא יודע להגדיל ראש חושב כמוך. זה שהעולם המוזיקלי שלי שונה משלך לא הופך אותו לפחות טוב

ori239

New member
תביני

'העולם המוזיקלי' שלי (כמו שאת קוראת לזה) כולל אלפי אמנים, איכותיים יותר, ואיכותיים פחות, ולא רק את ה-30 השבועיים שמסוננים היטב בימי רביעי בישיבות של גלגלצ.. אני לא חושב שהעולם שלי טוב יותר משל מישהו, אני רק חושב שהוא רחב יותר, כוללני יותר, ולא מתמצה ב-200 פעם ביום שאקירה, אלא פעם אחת ביום.. יש לי אוסף ענק של שירי סלסה, מרנגה, צ'ה-צ'ה-צ'ה, מה שתרצי.. חומרים שמנגנים במסיבות סלסה, שאנשים שגרים בארגנטינה ובקובה מעבירים לי.. באמת דברים יפים, שבכיף הייתי ממליץ לך לשמוע (אם מעוניינת אתקתק לך במסר כמה שמות).. אבל כאלה דברים לא תשמעי בגלגלצ, מכיוון שהם לוקחים רק את הקצה מכל סגנון.. טעימה ממש.. ואני אשקר לך אם אומר לך שתשמעי את שאקירה במסיבות סלסה.. (בכלל, החלק הראשון של oral fixajion שלה שכולו לאטין נכשל =\) רק תביני מה חושבים עליה הלטיניים בני התרבות שלה.. אולי לדעתך היא טובה, את השאלה אם היא טובה או לא אני משאיר לכל אחד באופן אישי.. אבל לקחת אותה כעילוי? כ'כישרון לא רגיל, שלא נראה כמותו במחוזותינו'? כ'זמרת חובה בכל בית, שחובה לחרוש עליה כל 5 דקות'? מכאן ועד לשם, המרחק הוא רב..

ShukyD

New member
אני לא מבין מאיפה הסקת

שזה שאני אוהב לשמוע את שאקירה שאקירה, אומר שהעולם המוזיקלי שלי סובב סביבה וסביב גלגלצ בלי שום אפשרות לשמוע משהו אחר.. ועל מה אתה מתבסס כשאתה אומר שהעולם המוזיקלי שלך רחב יותר כשאין לך שמץ של מושג מה כלול בתוך העולם המוזיקלי שלי אז תעשה לי טובה, אתה פה בשביל להתנשא או משהו, זה מובן... תהנה עם העולם המוזיקלי שלך ותן לנו להנות מהעולם המוזיקלי הצר והמרובע שלנו.

a b u y a

New member
../images/Emo45.gif

אמנם אנחנו שומעים רק גלגלצ, אבל זה רק ברדיו. יש עוד עשרות שירים שונים ששומעים ממקורות אחרים. ואתה לא באמת מצפה מאיתנו לשמוע את כל סוגי השירים, אז אנחנו שומעים מה שהחברה מכתיבה לנו. כן. אני לא רואה בזה שום פסול(בהתחשב בעובדה שלא ניתן היום להאזין לכל מהכל). מן הסתם כולנו חיים בחברה שלא תואמת את המוזיקה המועדפת עלינו, ואנחנו חשופים גם לתכנים אחרים. וסתם עוד נקודה- גלגלצ כן משמיעים הרבה שירים "ישנים".

ori239

New member
תבין כבר, אני לא מדבר עליך!!

אני מדבר בכלליות על הלך הרוח פה בפורום.. כשאני רואה שרשור שלם שקשור לירידה של שאקירה במצעד של גלגלצ (תבין איזו בדיחה, לא שהיא הכריזה על פרישה או משהו, כולה ירדה במצעד של גלגלצ), וכולכם ב'אבל' פתאום, קשה לי להחליט - לצחוק או לבכות.. כשאתה שואל על מה אני מתבסס כשאין לי שמץ של מושג מה כלול בעולם שלך - אולי במקרה שלך אין לי על מה להתבסס, אבל יש פה שרשור שהראה שרוב האנשים לא פתוחים לתחנות אחרות, רק לגלגלצ.. אני, כשדר קטן בתחנה קטנה, סה"כ בא למחות על מצב שבו תחנה כזאת מחזיקה מונופול, על-פיה אמנים קמים או נופלים, והכל בגלל גחמות של 11-12 איש בכל יום רביעי.. הבמה נשארת לאמנים שיש להם יחצנים גדולים, שמשקיעים בפוזיציה שלהם אלפים, אמנים קטנים לא נחשבים, וככאלה לא זוכים לבמה, וזה חבל.. התחנה שלנו (שמשדרת בסינדיקציה עם תחנה אחרת, על אותו התדר) מתוחזקת בכמה אלפי שקלים בחודש, אבל הנתח שלה באיזור הדרום גדל והולך, כשיש לנו ממוצע של 10,000 איש בכל רגע נתון.. התחנה שאני משדר בה מחלקת 3 משכורות, ובממוצע על כל מאזין שלנו אנחנו משקיעים בערך 4-5 שקלים לחודש.. בתחנה השניה (שאנחנו משדרים איתה במקביל) העניין דומה, וכבר נשמעו קולות ב'רדיו דרום' על כך שהם מפחדים מאיתנו.. אם כך, למה גלגלצ, בשביל להחזיק 7 מיליון מאזינים (בהגזמה), צריכה יותר מ-35 מיליון שקלים? למה התחנה צריכה בנוסף לתקציבים שלה עוד 110 מיליון? למה שלא יעבירו למי שבאמת צריך? זאת הנקודה סה"כ שאני בא להעביר פה, בנוסף לתלונותיי על האיכות והרמה, ושוב, כמו שציינתי, מי שאמור להיעלב מהטענות שלי בשם התחנה, הוא עורכי המוזיקה והתכניות, לא אתם.. כשאני מוחה על רדידות, אני לא מדבר עליכם, אלא על אלה שמכתיבים לכם מה לשמוע.. אבל כולם פה אכלו רגשית.. אז אם דעה שונה משלך נחשבת מתנשאת - אז כן, אני מתנשא.. ואם אני לא מתחנף להדר מרקס ומחזיק ממנה אלילה כמו כולם פה, אז כן, אני מתנשא..

a b u y a

New member
זה כי אנחנו אוהבים אותה.

אם גלגלצ היו "מכתיבים לנו" מוזיקה קלאסית, והיינו מבכים על ירידתה של הסימפוניה החמישית של מוצארט...מה אז היית אומר?!

ori239

New member
לא היה אכפת לי, מכיוון שהסימפוניה

החמישית מוכרת בכל העולם, היא לא ממש זקוקה לגלגלצ ולפלייליסט בשביל לחיות.. הסימפוניה לא נכתבה כחלק מ'אילוצי המדיה', כמו רבים שבעת תהליך היצירה חושבים 'מה יגידו עלי בגלגלצ?'.. יוצר טוב הוא יוצר מהלב, לא אחד שחושב איך לחדור את השיריון העבה של הפלייליסט, ויוצר כזה תוחלת חייו במדיה ארוכה יותר.. אל תחשבי לעשות את ההשוואה האומללה הזאת, בין מוצארט, שהלחין בעצמו וכתב, לבין רוב הזבל שרץ היום, כשכמעט כל 'זמר/ת' ישראלי זקוק למחבר, למלחין, למעבד, למפיק, ולסוללה של יחצנים שיהפכו אותו מסתם פוסטר ל'זמר'.. עצה ידידותית - קחי סינגל שהגיע לא מזמן לרדיו.. תציצי ברשימה של בעלי התפקידים בעטיפה הפנימית.. ותגידי לי מה דעתך..

ShukyD

New member
שמע, אם גם אתה עכשיו נכנס איתי

לקטע של תקציבים וכספים זה ממש לא התחום שלי, אני לא יודע עד כמה מה שאתם אומרים זה נכון ובכלל לא מבין בזה ומשתדל גם לא להתעניין אם כספים הולכים או באים משם.. אז בשביל זה תצטרך למצוא מישהו אחר להתווכח איתו.. מה שכן, מותר לצחוק לפעמים, אף אחד לא באמת יושב ובוכה בבית כי שאקירה לא מקום ראשון. וזה שאנשים ב'אבל' כי שאקירה ירדה במצעד, לא אומר שהם לא שומעים תחנה אחרת חוץ מגלגלצ, וזה לא מוכיח כלום.. פשוט בניגוד אליך, ואל הדייג, אנשים יודעים להשאר בנושא הכללי של הפורום, בפורום אחר, אני מבטיח לך, הם מדברים על דברים אחרים.

RJlake

New member
בקשר לשרשור "האבל" של שאקירה

חוש הומור

ori239

New member
חומר איכות

הוא כמו של רייס פאלבר לדעתי, ידוע בשמות conjure one, וחצי ההרכב דלריום.. אם אתם חובבי מוזיקה איכותית, ברמה של הפקה ו-ווקאל, תורידו: conjure one - pilgrimage conjure one feat. sinead oc'connor - tears from the moon זה היה בגלגל"צ ב-2003, לאלו מביניכם שלא נולדו אתמול delerium - silence תורידו את שלושת אלה, תחזרו אלי תגידו לי איך.. עוד חומר איכותי, וודאי כולכם מכירים - מטרופולין.. אני לא אתווכח על טעם, כי ברור שיש את אלו שאוהבים ואת אלו שלא, אבל על ההפקה אי אפשר להתווכח בכלל.. ולראיה, הם באו עד לפה, איזור באר-שבע, להופעה באולם של 300 איש, ולא בקטע של 'אם אין 10 אלפים איש, אנחנו לא באים', אלא בקטע של באמת לתת הופעה רק לקהל שאוהב אותם..

limors2

Active member
ככה זה...../images/Emo54.gif

כל ה"תרבות ההמונים" הזאת הולכת. ועל זה אין וויכוח. אז גלגלצ מנצלים את זה וזורמים עם זה ומשדרים להם את שירי הזבל הרדודים והזוועתיים שלהם. ותנחש מה! זה עובד! ולא רק שזה עובד ומוכר, אנשים מתים על זה. אולי אלה אנשים טיפשים ורדודים שנסחפים להם אחרי הזרם המיינסטרימי שגלגלצ מנהיגה בגאווה והולכים אחריהם בעיניים עצומות שמתעלמות ממוזיקה איכותית, אבל מה לעשות- ככה הם אוהבים את זה! אני מתגאה להיות חלק מהאנשים האלה. אני אוהבת מוזיקה מטומטמת ורדודה. זה פשוט כיף לשמוע אותה. ואני נהנית מטחינת שירים. אין לי בעיה עם שירים איכותיים ושונים פה ושם, אבל המטרה העיקרית שלי בשמיעת מוזיקה היא להנות. ולשמחתי, גלגלצ עוזרים לי בזה יותר מכל דבר אחר

a b u y a

New member
אף אחד לא נעלב.

אף אחד כאן לא יצא נגד חופש הביטוי. כולנו אזרחי מדינה דמוקרטית, ועלינו לתת ביטוי גם לדעות אחרות מתוך סובלנות אליהם. לא הבנת את ההודעה שלי- בכוונתי היה לומר שבעקבות העובדה שכל הכותבים פה בפורום הם "חובבי"(לא אשתמש במילה היהירה שאתה נקטת בה) גלגלצ, אז אין שום טעם לשכנע את אותם אנשים שגלגלצ זו תחנה מיותרת. בשופ פנים ואופן לא שללתי את דעותיו של הכותב. ואל לנו לשפוט אנשים ע"פ סוג המוזיקה הנשמעת אצלם, ובייחוד לא כשמדובר על שאקירה שהיא ללא כל צל של ספק אחת התורמות הגדולות לעולם המוזיקה!

למעלה