מי עובד הכי קשה בשביל פרס?

n i e m a n d

New member
החיבה בין בוש לשרון לא הייתה נעוצה בשיחות

הנפש, שכן פוליטיקאים מנהלים רבות כאלה גם עם יריבים וסתם עסקנים שמתדפקים על דלתותיהם - החיבה היא בלתי משמעותית בעליל, ואני למדתי את זה בכלל במסגרת מועצת התלמידים; וואו, כשאני חושב על זה.. הפוליטיקאי הממוצע הוא באמת מודל ייצוגי לא רע לצביעות. בכל מקרה, אם הייתה חיבה, היא הייתה נעוצה בעברו של שרון ובוסריותו של בוש הבן. לא בסיפורי הבקר שסיפר שרון.. אחרי הכל לכל מנהיג יש אינטרסים שלשמם הוא נבחר ולמען ביצועם הוא פועל. שמעון פרס הוא פוליטיקאי מכובד, ששייך ל"מחנה הנכון" ועל כן לא נתגלתה שחיתות רבה מדי בעברו. הוא פעל למען מדינת ישראל, אבל בהחלט לא באופן המיתי שבו אתה מתאר את פועלו. הדבר האחרון שאנחנו זקוקים לו בארץ, הוא טיפוח מיתוסים מעין כמו שמעון פרס, יצחק רבין ז"ל ומנחם בגין ז"ל וכד'. טיפוח כזה מונע מאיתנו לבקר ולהפיק לקחים. שמעון פרס הוא אדם שנוי במחלוקת, שעסק שנים רבות בעסקנות פוליטית והיתרון היחיד שיש לו על פני ריבלין, הוא גילו והקישור שעושה האזרח הפשוט : שמעון פרס-בן גוריון-יצחק רבין-וא כאן כבר הרבה זמן. אני חושב שפרס לא יהיה נשיא טוב יותר מריבלין. בעצם, אני לא חושב שמישהו מהם צריך להיות נשיא. את התפקיד הייתי מייעד בכלל לאמנון רובינשטיין. הוא זכאי לו יותר משניהם.

ElvisAlive

New member
וזה גם מה שכתבתי

אבל החיבה היא בכל זאת דבר חשוב והקשרים האישיים בין האנשים חשובים מאוד בנוסף לדברים אחרים. ואני עדיין לא מבין מאיפה אתה טוען שפרס מושחת בלי שום עובדה אחת? למה כשבגין עלה לשילטון, כששמיר עלה וכשביבי עלה וכששרון עלה השחיתויות כיבכול של פרס לא נתגלו? נו באמת. זה בכלל לא טענות ענייניות. ואני בכלל לא מציג את פרס באופן מיתי. רק אין ספק שפרס הוא אחד האנשים החשובים שהכי תרמו למדינה וזה לא ישתנה גם לא כתוצאה מהניסיונות של מתנגדיו הפוליטיים.

n i e m a n d

New member
למה השחיתויות של שרון חוסלו הלכה למעשה

ברגע שהצהיר על ההנתקות? או שאתה באמת מאמין שלא היה פסול בתשלום מאות אלפי דולרים לגלעד שרון בעבור שעות גלישה באינטרנט? התשובה ברורה מאליה, לא? אני, לא טענתי שפרס מושחת, והידע שלי באשר לפועלו של האיש מתבסס על כמה ספרים ומאמרים שקראתי - זה לא מספיק, והם גם לא מאירים אותו באור חיובי כמו שאתה מציג אותו. מצטער, אבל אני לא יודע למה שמעון פרס הוא זה שיביא למוסד הנשאיות את הברכה? עזר וייצמן למשל, היה ראוי לכך. משה קצב- לא. גם לא ריבלין וגם לא פרס. על כן אני חושב שהמועמד צריך וחייב היה להיות אדם מבחוץ. הטענות שלך גם הן לא ענייניות והן מתבססות בסך הכל על הערצה עיוורת לדמות ציבורית שמלווה אותך ואותי מהיום בו נולדנו, ותלווה אותנו למשך עוד שנים רבות. אנשים רבים תרמו למדינת ישראל, ורובם תרמו הרבה יותר מאשר שמעון פרס. ביניהם גם משפחת ריבלין. העובדה שפרס הוא המפא"ניק האחרון שנשאר כאן, לא מקנה לו נקודות זכות רבות. אמנם אנו יכולים לחוש געגוע לתקופות בהן ישראל הייתה אחרת בעזרת קשר לעבר שלנו - בדמות שמעון פרס, אבל בחיאת.. הוא לא ראוי, בסופו של דבר הוא לעולם לא יסכור את פיו ותמיד ימצא דרך להשחיל את דעתו הפוליטית בנעשה בארץ. אנחנו לא זקוקים לנשיא שבנוסף לכל, הוא גם פוליטיקאי.

JaboGirl

New member
../images/Emo45.gif מחזקת ומוסיפה - השופט חשין בעצמו

הודה בכך. "אני יכול רק לומר שכשאדם בשביל לשוטט באינטרנט מקבל 600 אלף דולר והבטחה לעוד שני מיליון, צריך להיות שוטה כדי לחשוב שהוא באמת קיבל את הכסף בשביל העבודה. לא חשבתי להיות במיעוט. אבל באותו זמן כל העם רצה ששרון לא יעמוד לדין, בגלל שהיתה תוכנית ההתנתקות. ואם שרון היה עומד לדין לא היתה התנתקות." זאת פחות או יותר דוגמא מייצגת להתנהלות המדינה במשך כל השנים. צריך להיות עיוור בשביל לא לראות זאת.

ElvisAlive

New member
ומה עם השחיתויות של ביבי?

פרשת בר-און חברון למשל, למה ביבי לא הועמד לדין על זה? אולי בגלל שהיועץ המשפטי לממשלה היה איש ימין?

אם יתברר שבפרס אנס בגיל 84

אני אגיד אחלה, עוד יש סיכוי שיהיו גם לי חיי סקס פרויים גם כן!!! ותכלס במדינה כמו שלנו אפילו קולט אביטל עשויה להיות פדופילית... איזה שטויות! אתה יודע מה?! בעיני פרס לא שנוי במחלוקות! וריבלין דווקא הוא כן שנוי במחלוקת.. לך תשאל את ההומאים והלסביות מה דעתם על אותו "לא שנוי במחלוקת" מר ריבלין , מה דעתם עליו.... בעיני כל העיינין הבזוויי הזה שכל המועמדים הולכים ומשתחווים בפניי מופתי כזה או אחר, זה רק מראה שמצבנו לא מי יודע מה, אני לא זוכר שחיים וויצמן או בן צבי הלכו להשתחוות לשייחים.. ומי אמר שרק מועמד לא שנוי במחלוקת יכול להיות נשיא? אתה רוצה להגיד לי שכל נשיאי ישראל מקום המדינה לא היו שוניים במחלוקת?!! אבל תשמע אם אתם הליכוד הכי טוב שאתם כיולים לספק למוסד הנשיאות זה רובי ריבלין, זה מראה את כמה אתם והמחנה שלכם במצב רדוד.

maormp

New member
לא ברור איך אתה מחליט

שלמועמד ליכוד יש יהיה יותר סיכוי להיות אנס יותר מלמועמד קדימה או מועמדת העבודה. היותו של משהו שנוי במחלוקת זוהי לא דיעה שאפשר לחלוק עליה. אני לא מבין, באמת לא ברור שלך שמספרית שונאים יותר פרס מאשר את רובי ריבלין? עדיף שנשיא מקובל על כמה שיותר חלקים בעם אם כל מה שעבודה-קדימה מסוגלים להפיק זה שוב פעם שימון פרס, זה מראה עד כמה הולך ופוחת המוסר של השמאל הציוני.

maormp

New member
קראתי את הכתבה

ואנחנו שוב בנקודת ההתחלה. אין שום הבדל בין פרס לריבלין. שניהם פוליטיקאים מקצועיים, ההבדל הוא שרובי ריבלין אינו דמות שנויה במחלוקת.

ElvisAlive

New member
שני פוליטיקאים

אחד שתרם למדינה מאז הקמתה לבטיחונה והלמשכה של המדינה, כיהן בתפקידים הכי חשובים במדינה כולל ראש הממשלה, בנאדם מכובד בכל העולם ובארץ וייצוגי. השני ליצן שלא עשה שום דבר משמעותי בחיים שלו ושום דבר מיוחד למען המדינה. שמעון פרס לא שנוי במלחקות יותר מריבלין חוץ מזה.

maormp

New member
התרומה של פרס מסתכמת בכך

שהוא היה שר ב-17 ממשלות בערך... גם פואד בן אליעזר היה שר בערך בכל משרד וכך מאיר שטרית ודוד לוי. כולם כמו פרס הם סה"כ פוליטיקאים. שמעון פרס בהחלט שנוי במחלוקת ועוד רובי ריבלין לא. כבר הסברתי, אלה שלא תומכים בריבלין לא שונאים אותו, אלה שלא תומכים בפרס שונאים אותו. פרס, ארכיטקט אוסלו שלועג לאזרחי מדינתו שנהרגים בידי רקטות

maormp

New member
יש לי מספיק ידע לדעת עד כמה גדול הבלוף

של שימון פרס

maormp

New member
טלית שכולה רבב

אין לא שונה במאום מריבלין, פרט לכך שהוא ח"כ יותר ותיק, בתור מנכ"ל משרד הביטחון הוא בדיוק היה בתקופה של פרוייקט הגרעין.

ElvisAlive

New member
בכתבה הלא מרצועית הזאת

אן שום טיעון ענייני נגד פרס מה גם שהיא עיוות של המציאות.

maormp

New member
אז בוא נתמצת

1. רבין סלד ממנו עד יומו האחרון. 2. שילוב נדיר של נרקומן שררה וקרצייה פוליטית. מרגע שטעם את טעמה הממכר של השררה 3. לא נשכח ולא נסלח: הסכם אוסלו. האסון הזה הושג בדרכי רמייה, בימים שהחוק אסר לדבר עם פושעי אש"ף. צריך להזכיר, שאייבי נתן ישב בבית-הסוהר בגין מפגשים עם האנשים האלה. אם מחברים את הדרך בה הושג ההסכם, לתוצאות ("קורבנות השלום"), מגיעים להערכה שהסיסמא "פושעי אוסלו לדין", יש לה על מה להתבסס. 4. בהגיעו לגיל גבורות, אמר שמעון: "פרס הנובל הגיע ליאסר ערפאת" 5. הוא רודף כבוד אובססיבי. תזכורת: הכוונה המקורית של שופטי פרס נובל היתה להעניק את הפרס לשני המנהיגים: רבין וערפאת. פרס הפך עולמות עד כדי לזכות בנתח. אנחנו זוכרים איך התפרע בימים שאולמרט החליף את שרון. לא רצה את תפקיד "סגן ראש הממשלה". היה צריך לחוקק חוק מיוחד, כדי להעניק לו את התואר "המשנה לראש הממשלה". ואפרופו חוק מיוחד, כדי לשפר את הסיכוי שלו להיבחר לנשיא, הוא לא התבייש לבשל ניסיון נפל לחוקק למענו את "חוק הבחירה הגלויה". 6. אפרופו פרויקט גרעין, צריך להודות לאלוהים, שחזונו של פרס על הקמת כור גרעיני באירן בימים של השח הפרסי- לא מומש. 7. שמנחם בגין נתן את הפקודה להפציץ את הכור העירקי ב-81, ומר פרס האשים אותו בהרפתקנות לצורכי בחירות. ועל איש כזה צריך לומר: "הפוסל, במומו פוסל". הוא לא זכר לבגין את תמיכתו הגורפת בראש הממשלה ושר הביטחון (רבין- פרס) במבצע אנטבה (76) לפני המבצע, ואת המחמאות שהרעיף על השניים לאחר המבצע. 8. קסאמים, שמאסמים ולעג לתושבי הצפון 9. העדות שלו בוינוגרד שהוא מנוגדת לכל ההתבטאויות שלו בתקשורת 10. אמרנו קשיש, אמרנו אבי אוסלו, אמרנו רודף כבוד, אמרנו תאב שררה, אמרנו בלתי דמוקרטי, אמרנו לא יודע לפרגן, אמרנו חולם באספמיה ועוד. מה שאמרנו באלף מילים, רבין אמר בשלוש... חתרן בלתי נלאה

ElvisAlive

New member
כמה שטויות

1) מה הקשר רבין? הם היו איוביים פוליטיים. 2) פרס יש שאיפות להיות ראש ממשלה כמו שלהברה מאוד אנשים היו ועדיין יש. 3) אייבי נתן הלך לדבר עם אוייבים בלי אישור ממשלתי. גם בגין דיבר עם מצריים שהייתה מדינת אוייב, אבל זה לא הופך אותו לפושע. לעומת זאת אם אזרח היה הולך אז הוא היה עובר על החוק. מה גם שלחכ"ים יש חסינות לפעול למען תפקידם ולכן זה יהיה מעשה אנטי-דמוקרטי להעמיד לדין כל חבר כנסת או שר שפעל לא לרוחך. זה כמו שיעמידו את ביבי למשל לדין על העניים בישראל. 4) מזה גיל גבורות? באיזה שנה הוא אמר את זה? 5) פרס, שהוא היה אחד האנשים שקידמו את התהליך ראה את המצב כדבר לא הוגן, ויכול להיות שבהרבה צדק, כי אם מקבלים על זה פרס נובל, גם לו היה מגיע. החוק בה כדי למנוע מקרים כמו שקרו פעם שעברה שח"כ אומר ככה ועושה אחרת, והצעת החוק עכשיו מיועדת להיות רק לבחירות הבאות. 6) בימיים של השייח היינו חיים במצב ובמערכת יחסים מצויינת עם איראן. 7) פרס יכול להיות שטעה בעניין הזה, אבל אסור לשכוח שכתוצאה מכך מדינות שלדעתי יותר מסוכנות, כמו איראן, למדו מהעניין ועכשיו תקיפה כמו שנעשתה בכזאת קלות בלתי אפשרית. 8) פרס בדיעה שאסור להיראות הסיטריים - והוא צודק. ברגע שהחמאס וחיזבאללה רואים אותנו ככה, הם מקבלים את מה שהם רוצים. זה יותר חשוב להם אפילו מפגיעות אמיתיות. 9) פרס הביע תמיכה במלחמה בתקשורת. השאלה אם העדות שלו בוינוגרד תואמת את העמד שלו בישיבות הממשלה, ולפי הבנתי המצב ככה. 10) קשיש או לא, הוא פעיל יותר מהרבה מאוד אטנשים שיותר צעירים ממנו. וכל שאר הדברים ש"אמרנו" שיקריים. ובזכות החלומות של פרס קיימים ה רבה דברים חשובים במדינה שלנו.

maormp

New member
.

1. רבין סלד ממנו כבן אדם, לא עקב היותו יריבו הפוליטי, הרבה אנשים כולל מהמחנה שלו סולדים ממנו כבן-אדם, אהוד ברק, עמיר פרץ, פואד בן אליעזר שאם פרס ראוי להיות נשיא אז גם הוא. שלי יחימוביץ', מצביעת חד"ש מעדיפה את רובי ריבלין עליו. 2. הרבה אנשים שואפים להיות ראשי ממשלה, אבל הוא היחיד שמתנהג בצורה כל כך שקופה שמוכיחה כמה הוא רודף אחרי שררה ואחרי כבוד מזויף ולא באמת חשובים לו האנשים ששלחו אותו לשרת אותם, מי הוא בכלל שיבוז לתושבי שדרות וילעג לתושבי חיפה והצפון? 3. אתה כנראה לא מכיר את העובדות, בישראל חוקק חוק שאוסר על מפגש עם ארגוני מחבלים, אז מה הקשר להשוואה המביכה למצרים שהיא מדינה? כמו כן אתה לא מבדיל בין חסינות מהותית לדיונית, אין חיה כזאת שעל עבירה שעובר אזרח האזרח יושב בכלא ואילו חה"כ לא, אין דבר כזה. 4. שבן אדם מגיע לגיל 80 אומרים עליו שהוא מגיע לגבורות 5.אתה מחמיץ את הנקודה, מי שרודף אחרי כבוד, הכבוד לא מגיע לו, אז ועדת הנובל לא בחרה בו, זה ראוי שהוא יהפוך עולמות בשביל זה, היכן הצניעות? החוק נועד בהתחלה בשביל פרס, לאחר מכן התברר שחוקתית אי אפשר להחיל זאת לבחירות הקרובות, כלומר פרס שוב הפסיד. 6. זה רק מראה כמו היותו "מדינאי גדול" היא בועה 7. טוב, הוא מדינאי "גדול" 8. הבנתי, אתה לועג לילדים, נשים וזקנים כמו פרס, הלך הזרזיר אצל העורב 9. לפי שאני מבין, הוא חתר גם נגד אולמרט 10. עדיין, למרות אורך השרשור לא מצאתי שום מעלה מיוחדת שמייחדת אותו יותר מרובי ריבלין הוא סך הכל פוליטיקאי קטן שחי בכנסת כבר 40 שנה ויותר, ההישגים שלו לא מוכחים ושנויים במחלוקת, והוא שנוא בקרב אוכלוסיות גדולות בעם.

ElvisAlive

New member
.....

1) רבין ופרס היו ירבים פוליטיים וזה הסיבה לכל היחסים ביניהם. וגם מברק פרס ופואד הרבה מאוד אנשים סולדים, אז? וידוע שמצביעי חדש רוצים ברעת ישראל. 2) שטויות. זה שפרס הוא בנאדם עקשן שלא מוותר זה משהו אחר. 3) בשיראל גם יש חוקים בנוגע למדינות אוייב. והחסינות היא עניינית כשדברים שח"כ עושה הם למען תפקידו ובשביל לקדם את האידאולוגיה שלו. 4) עדיין לא ברור מתי בדיוק הוא אמר. לפני 4 שנים? 5) פרס פשוט הרגיש שלא נעשה צדק. מה זה מפריע לך? ומדינת שירלא אין חוקה ואין שום חוק יסוד שמונע לחוקק חוק כזה שהיה תופס גם בבחירות האלהץ 6) לא בועה בכלל. מה לעשות אף אחד לא מושלם ואף אחד לא נביא. לא פרס אחראי על נפילתו של השח מה גם שכור גרעיני זה לא בהכרח פצצת אטום. ההבדל הוא הרבה יותר רחוק. מה גם שכפי שאתה רואה לא הייתה בעיה לאירנים לבנות כור גרעיני בעצמם. 8) שום פעם יש לך בעיות בהבנה. פרס ללועג לאף אחד. 9) איך הוא חתר נגד אולמרט אם אולמרט שמע את דעתו של פרס בישיבות הממשלה? 10) לי האמת נימאס כבר לנסות להראות לך כמה פרס תרם למדינה. כשה לשכנע את מי שלא מוכן להשתכנע. אם מתישהו יהיה בא לך בכל מקרה לנסות, תתנתק קצת מהדיעות הקודמות שלך ומה השוני הפלויטי ותקרא קצת יותר לעומק על פרס ועל פועלו. אני בטוח שתעריך אותו הרבה יותר. והכור הגרעיני זה הישג מוכח. בלימת האינפלציה זה הישג מוכח. התעשייה האווירית זה הישג מוכח.

למעלה