מי ראה את העצרת...

בפלשתינים יש הרבה פושעים

בעייני קובי בעייני רבים מהם רוצחים ברברים נתעבים וכך גם הפריץ מדמשק אך עד מתי נמשיך להילחם אם לא ננסה גם לדברא ביחוד לעודד את הרגשות של שעט הנפש שלנו מין הכאב והזעזוע שיש במלחמות ודם

מעיין51

New member
צודק

חוצמזה אנשים.. זה שאנחנו אוהבים את את אביב גפן.. לא אומר שאנחנו צריכים לחשוב כמוהו בדעות הפולטיות שלנו.. אני למשל חושבת שלא צריך לעשות ה-כ-ל- בשביל השלום.. יש גבול..

2shahar

New member
גם אותי../images/Emo45.gif

בכלל כל העצרת בכיתי מול הטלויזיה

היה לי גם עצוב מאוד

בגלל המחשבה על זה ר צ ח של ראש ממשלה איש יקר לתקומת העם היהודי בארצו בעת הזאת אם היינו קצת יותר גדולים היינו יודעים יותר ומרגישים יותר כמה הוא היה חשוב לתקומת העם שלנו בארץ ישראל המתחדשת של אחרי השואה והתקומה

מעיין51

New member
בכלל לא צריך לעשות את העצרת הזאת

ולדבר על הרצח [תרגעו] אלה לדבר על מה שהוא עשה ועל מה שהוא היה..

הרצח חסר משמעות בעינייך?

כי מבחינתי זה "העניין". העובדה שיצחק רבין נרצח מסיבה פוליטית, אדם שהתנגד למהלכיו ופנה לפיתרון אלים שבדיעבד אנו רואים שזה השתלם לו (השילטון התחלף, הדמוקרטיה התערערה [לא קשור בהכרח לחילופי שילטון], מקלים עליו). אם, לשיטתך, היו מדברים רק על יצחק רבין ופועלו, אז אין צורך בעצרת שנתית. כי מבחינתי מטרת העצרת היא לכנס את העם בכל שנה ולהציג לו כמה שרצח פוליטי משפיע על משטר דמוקרטי ומחריב אותו. אני חושב שיום הזיכרון ליצחק רבין צריך להיות יום הדמוקרטיה, להתעסק במה שנפגע מעבר לחיים של אדם שנקטעו שזה חשוב גם כן. אז תדעי לך שהרצח עצמו שהוא פוליטי מאוד מרכזי מבחינת הזיכרון.

מעיין51

New member
לאאא...אתם לא מבינים

בעצרות זיכרון.. מה עושים? שרים, מדברים, ומקריאים קטעי שירה או דיקלומים על רבין ובמה זה עוזר? לא צריך לעשות את זה... או לפחות לא ככה... צריך לדבר על הרצח.. על ההשפעות שלו.. לאיזה תחום חיים הוא נכנס.. על כאלה דברים התכוונתי שהשירים והדיקלומים והנאומים וכו' ..מיותרים פה

גרוסמן עורר בי

את הצד המתון שבי את הרגשות ההומניים כלפי כל האדם באשר הם את הרצון האנושי לשרוד ולא להרוג את אחד את השני כחיות רעות בג'נונגל

2shahar

New member
גם לי

אחרי המלחמה שהביאה לי עצבים על כל הערבים בעולם ניראה שאני מתחילה לחזור לעצמי

אביב ממש ריגש

איזה כיף היה עם הגשם בסוף

Hosh17

New member
הייתי בעצרת

היה מרגש דוד גרוסמן אמנם חפר 25 דקות, אבל אני אפילו לא אקרא לזה חפירה הוא נשמע אדם חכם ביותר. דיבר דברים מעניינים ומרגשים... במיוחד כשעקץ את הממשלה שקיבלה אליה את ליברמן וכל הקהל מחא כפיים וצעק קריאות עידוד. בשיר תקווה של אביב הייתה הרגשה שונה. אנשים מדברים על המצב השפל בו המדינה נמצאת ומזכירים רצח של אדם וראש ממשלה יקר ואז עולה אביב וכאילו מקרב אותנו. מה שכן לא אהבתי את זה שמפלגות כמו מרצ מקדמות את עצמן על חשבון העצרת. היו שם שלטים כאלה: "רבין, מרצ הולכת בדרכך. העבודה עם ליברמן."

גם אני התעצבנתי מהתעמולה הפוליטית

והקידום אינטרסים. למרות שהיה צפוי שהשנה זה יהיה מוקצן יותר משאר השנים, בגלל המלחמה. זה לא היו השלטים הגרועים ביותר, היו כאלו שלא התאמצו אפילו לקשר את הסיסמאות שלהן לרבין בשום צורה. תעמולה נטו. נורא עצוב לי שללא התנועות נוער והתנועות הפוליטיותשהגיעו בהמונם- הכיכר הייתה כמעט ריקה במוצ"ש.

למעלה