ואת זה כתבתי בשרשור שלי ב-11 באפריל כשהסברתי לכולם למה עומד להגיע שפל גדול חדש, שעכשיו, באיחור קטן ולא משמעותי מהזמן שבו חשבתי שהוא יתחיל, הנה אנחנו רואים אותו מתחיל, ובאופן קצת שונה מהאופן שבו חשבתי שהוא יתחיל, אבל האמת שזה לא באמת משנה שהשפל מתחיל בצורה של עוד 3-4 אחוז כל יום לאורך כמה שבועות במקום 70 אחוז ביום אחד, כמו מה שזה לא באמת כזה משנה שחשבתי שהשפל יתחיל בפברואר-מרץ ובסוף הנה הוא מתחיל במאי (ואולי גם ביוני כי ההתחלה עצמה עוד לא נגמרה. ההתחלה מסתברת כאיטית ומעט ממושכת ויכול להיות שלא באמת נוכל להגיד שהגענו אל הסוף של ההתחלה לפני החודש הבא).
במבט לאחור על הציטוט הזה שלי את עצמי מן ה-11 באפריל, אני רואה שכפי מה שחששתי, באמת שכחתי לציין את אחד הגורמים שגרמו לי להבין שהשפל הגדול השני עומד להתחיל בקרוב (חשבתי בהתחלה פברואר-מרץ אבל בסוף מסתבר שמאי ואולי מאי-יוני [כאמור, טעות לא קריטית]). אחד מהאינדיקטורים שאני משתמש בהם, ושמוכיחים את התקרבות השפל, הוא מכירות הרכבים, שגם כן גרמו לי להבין שהשפל הגדול השני קרוב.
מקווה שעכשיו אתה מבין.
זה מזכיר לי את התחזיות השחורות של מ.ח.פ. לפני כחדשיים.
ברור שזה מזכיר לך אותי. אני הגאון הפיננסי שחזה את כל זה. למען האמת, אם להעמיד דברים לחלוטין על דיוקם, על אף ששפל גדול שני לא התחיל עד החודש, כאשר מה שאנחנו רואים עכשיו זה את ההתחלה של ההתחלה, כבר מאז ימים אחדים לאחר פרסומי את הפוסט שלי, התחילו לקרות בשווקים דברים איומים ונוראיים, שרק עכשיו מעוררים תשומת לב משמעותית מצידם של באי הפורום, כי רק עכשיו הדברים החמירו מספיק בשביל שתשימו לב.
אם לדייק, אז אם זיכרוני לא מטעה אותי, רק כמה ימים או מקסימום שבועיים-שלושה לאחר פרסום הפוסט שלי, שוק האג"חים התחיל לאותת על שפל.
סתוונית333, זמן קצר אחריי ובעקבות המצב בשוק האג"חים, זכור לי שהסכימה שדבר לא טוב מתקרב. אני זוכר שג'ו הזכיר לה ש-מ.ח.פ. היה הראשון להגיד משהו על דברים רעים שעומדים לקרות בשווקים. בתגובה, סתוונית333, אישה מקסימה, אמרה לו "לא לדבר על המקק הזה", שמא בדיבורו עליי, אני אשים לב ואופיע. היה אפשר לחשוב שלאחר האירועים ההם בשוק האג"חים, סתוונית333 דווקא יותר תעריך אותי, ולא תקרא לי מקק, אבל עצם זה שאפילו לאחר ההוכחה הראשונה של גאונותי הפיננסית ויכולות החיזוי הכבירות שלי, היא קראה לי מקק, זה רק מוכיח שבדומה ל-ai27, היא משוחדת כנגדי מראש בגלל טינה אישית נגדי, ולכן היא איננה מקור אמין וסובייקטיבי בנוגע אליי, אל טיבי ואל טיב יכולותיי.
זמן קצר לאחר המאורעות בשוק האג"חים, וזמן קצר לאחר מ. ח. פ. שהקדים אותם, הדויטשה בנק היו הבנק הראשון לחזות "מיתון" כדבריהם הם פשוט עוד לא מבינים שזה שפל ולא מיתון.
עוד מן האירועים שהתרחשו במהלך מרץ-אפריל בזמן שכולנו חיכינו לשפל הגדול השני: מגוון נרחב של בועות של מניות מנופחות התפוצצו וחברות ענק מונופוליסטיות ואדירות מחקו כל אחת בתורה כ-70 ו-80 אחוז מערכן.
כמעין קדימון למה שהולך לקרות לכל שאר המניות, אני מניח.
ועכשיו יש את שוק ההייטק ושוק הקריפטו.
אתם מבינים, אני מעולם לא טעיתי בנוגע לכלום. הדברים קורים רק קצת יותר לאט ורק קצת אחרת מאשר מה שאמרתי וחשבתי שיקרו. גאונותי הפיננסית הוכחה. התיק סגור.
לא מעט אנשים שבירכו אותי בשלל ברכות חייבים לי עכשיו מגוון נרחב של התנצלויות. כמובן שלא אקבל לעולם אף-אחת מההתנצלויות האלו אבל זה בסדר. לא אכפת לי כי אף-פעם לא הקשבתי לאף-אחד מהם מלכתחילה. האריה אינו מתעניין בדעתן של הכבשים. בלי להעליב ai27.
אתה יכול להמציא עליי שאני סובל משיגעון גדלות ולא מבין עניין כמה שאתה רוצה, אבל העובדות מדברות יפה מאוד בעד עצמן.
השגיאה שלו היתה התחייבות לתאריך ספציפי, תחילה אמצע מרץ, לאחר מכן סוף מרץ.
אכן. אתה מבין, אחרי שחזיתי את נטפליקס כשהם עמדו על 200 דולר למניה ואת הזהב כשהוא היה על 1,700 דולר לאונקיה ואת טסלה כשהם היו על 80 דולר למניה ואת המתכות היקרות לפני עליות של אלפי אחוזים ומניה שאחרי שחזיתי אותה עלתה באלף אחוז בשלוש חודשים ואז מניה שעלתה ב-8,400 אחוז ביומיים, די התלהבתי מעצמי ומעצם התגלית שלי על עצמי שאני הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים ובפער גדול מהבא אחריי (כי הבנתי שיש איזשהו אידיוט שמביא 22% בשנה ושסוגדים לו כמו לאלוהים או משהו...באפט? אז רק חכו שהעולם ישמע עליי חחח....) ניסיתי לבחון את הגבולות של יכולות החיזוי האדירות שלי בשווקים והפעם ניסיתי לחזות דבר מה נוסף ,אבל נתתי לזה מגבלת זמן כדי לראות אם אני עד כדי כך טוב עד כדי כך שבסוף מסתבר שאני יכול לא רק לחזות מה יקרה בשווקים ועם המניות אלא גם מתי זה יקרה אבל בסוף מסתבר שלא. זה בסדר. זאת עוד הייתה התקופה שעוד בחנתי את סדר הגודל של היכולות שלי אבל עכשיו אני מבין טוב יותר את הגאונות של עצמי. אני יודע ויכול להגיד מה יעלה ומה ירד, אבל לא ברמת דיוק של מתי. כלומר לא ימים, שבועות וחודשים ספציפיים. הלקח נלמד. הכול בסדר.
הכי חשוב זה שקורה מה שאמרתי. שום דבר אחר לא באמת חשוב. הרי לא באמת נגיד שאני לא באמת גאון פיננסי כי קורה מה שאמרתי אבל קצת יותר מאוחר ממה שאמרתי, נכון? כאילו, חברים, בואו נירגע. אני לא אלוהים. רק הגאון הפיננסי הכי גדול בהיסטוריה. ברור שגם אני יכול לטעות. הכי חשוב זה ללמוד מהטעויות שלנו.
בששה חדשים אחרונים NASDAQ באמת התכווץ בכ- 40%...
קצת פחות, אבל אנחנו בדרך לשם. גם כל שאר המדדים, המניות והבורסות בדרך לשם. האם עכשיו תשתף פעולה? אני צריך משקיעים כדי לממש את גאונותי הפיננסית. יש מניות שיעלו במאות אלפי ומיליוני אחוזים ואין לי שום כוונה לפספס אותן.
פחות מזה. וההליך לא נגמר. והוא דיבר על מחיקה מוחלטת.
בין 70 ל-90 אחוז. ענית לעצמך, דרך אגב. "ההליך לא נגמר". משמעות הדבר שאנחנו בהחלט בדרך ל-70-90 אחוז. משמע לא טעיתי. זה פשוט שאנחנו רואים עכשיו את ההתחלה של ההתחלה של מה שדיברתי עליו. ההתחלה של ההתחלה של השפל הגדול השני.
לא רק - אלא חוסר הבנה מאוד נרחב - לצד אגו מנופח ושיגעון גדלות.
אין לי חוסר הבנה מאוד נרחב, כפי מה שמוכיחים ראשית כל, הידע הנרחב מאוד שהפגנתי בשני השרשורים שלי לאורך עמודים רבים, ושנית כל, הקטסטרופות הרודפות אחת את השנייה בשווקים כבר חודשים, כמו גם במיוחד מאורעות השבוע-שבועיים האחרונים.
עצם זה שבגלל שאתה אדם לא חכם (בלי חלילה להעליב או לפגוע) אתה נרתע מטקסטים רק מעט ארוכים, ולכן לא קורא אותם, כך שלא קראת את כל הקטעים שבהם ההבנה הפיננסית המאוד נרחבת ומעמיקה שלי מוכחת שוב ושוב בשני שרשוריי, בפורום הזה ובפורום "בורסה ושוק ההון", זאת לא בעיה שלי. יותר מזה, זה בדיוק הדבר ששולל ממך את הפריבילגיה לטעון טענה לא רצינית שיש לי חוסר הבנה מאוד נרחב. טענת כזב שהיית יודע שהראיות סותרות, אם לא היית אדם לא חכם הנרתע מקריאה. או אם לדוגמה לא היית משוחד כנגדי. כי זה לא רק שההבנה הפיננסית הנרחבת שהפגנתי ושלא טרחת לקרוא מוכיחה את גאונותי הפיננסית, אלא גם המאורעות בשווקים, שאותן חזיתי מראש, ושעל אף מאורעות אלו (שאינם מדרישים קריאה) אתה ממשיך לטעון שאני לא מבין עניין. וזה בעצם הדבר שמוכיח לנו שגם אם היית קורא את הטקסטים שלי על השווקים והבורסות, זה עדיין לא היה עוזר כי זה אפילו לא באמת נופל על עצם זה שלא קראת את כל הקטעים שבהם אני מוכיח הבנה כבירה ועמוקה באותה המידה שבה כאמור, אתה פשוט משוחד כנגדי מראש, כנראה כי אתה נוטר לי טינה על עצם זה שהצבתי לך מראה בפנים בשרשור של מלאכת מחשבת1 והודעתי לך בצער רב שבניגוד למה שאתה חושב ומה שנאמר לך כל חייך, אתה אינך חכם ואינך מחונן, כפי מה שמוכיחות הראיות, וכך, כנראה, גם לא ילדיך. חלילה בלי להעליב או לפגוע. הסיבה שזה מה שאתה חושב על עצמך ועל ילדיך זה כי אתה שפוט לא מבין מה זה באמת להיות מחונן ומה זה באמת להיות חכם ומה זה באמת להיות גאון. מצטער לנפץ את בועת האשליה שלך אבל זה המצב וזאת האמת הן בנוגע אליך והן בנוגע לילדיך.
לא מחוננים. לא גאונים. זאת לא סיבה לשקר במצח נחושה שיש לי חוסר הבנה מאוד נרחב, דבר שאני יודע שאתה יודע שהוא לא נכון על אף שבאמת לא קראת את כל הקטעים של דברים שכתבתי ושמוכיחים שאני בעצם כן מבין, ומבין מאוד, פשוט כי גם אם לא קראת את הקטעים האלו, עדיין יש את כל המאורעות בשווקים שמוכיחים שאני לא סתם מבין, אלא מבין וחצי.
הבנה כבירה, שאני מוכיח אותה לא פעם אלא פעמיים, בפעם הראשונה באמצעות כל הדברים שאני אומר, ובפעם השנייה בגלל כל מה שקורה בשווקים, בבורסות, במניות ובמדדים, מה שמוכיח מעל ומעבר לכל ספק סביר שראשית כל, אני מבין מאוד, שנית כל, האגו שלי ככל הנראה אינו מנופח אלא אמנם גדול, אך כנראה בהתאמה אל השווי הגדול מאוד הגלום בי בכנות, כפי מה שמוכיחות העובדות, ושקרים גסים של אדם רגיל לא יוכיחו אחרת, ושלישית כל, שאינני סובל משיגעון גדלות כי הנה האגו שלי ומחשבותיי הטובות על עצמי מתגלות כמאוד תואמות את המציאות האובייקטיבית (והרגשות המשתוללים שלך והטינה האישית שלך כנגדי לא יוכיחו אחרת).
עכשיו הוא מתרץ שהוא חוזה התפרצות ענק של הר געש.
שלמרות תחזיותיו מסרב להתפרץ.
זה לא תירוץ לכלום. אתה מקשר קישור שאינו במקומו בין שני דברים שונים. כחלק מהבנתי בוולקנולוגיה, חזיתי לאחרונה בפורום "בורסה ושוק ההון" את התעוררותם והתפרצויותיהם מסביב לעולם של הרי הגעש (מרובים, לא דיברתי על הר געש מסוים אחד אלא על הרבה מאוד באופן כללי ואולי על כמה מסוימים בתור דוגמאות ספציפיות), שלפי תחזיתי יהרגו במאה ה-21 עשרות מיליוני בני אדם. פשוט הסברתי שמאורעות אלו כנראה גם ישפיעו על הכלכלה. אבל כמובן שאינני יודע מתי יתחילו הרי הגעש להתפרץ ולהרוג מיליוני אנשים.
על-מנת שהקישור הלא-נכון שלך יהיה נכון, אז צריכה להתרחש התפרצות הר געש מתישהו בעתיד הקרוב, ואז אולי זה יכול להשפיע על השפל הגדול השני ואופי התחלתו.
28 אחוז.
למה שמאלנים כ"כ גרועים בחשבון?
+
אבל העליבות שלך בחשבון פשוט?
זאת עליבות שמשום מה נפוצה אצלכם.
זה קצת מסובך אבל אשתדל להסביר לך.
בנוסף על היותי הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים, אני למעשה גם הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה, ובגיל 16, תוך כדי השקעת מאמץ אינטלקטואלי לא רב במיוחד, כתבתי, בקלות ניכרת, את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה. אבל עוד לא פרסמתי אותה. אני קורא לה "תיאוריית האישיות הקוגניטיבית".
בתיאוריית האישיות הקוגניטיבית, אני מסביר שבניגוד להנחות הפרימיטיביות והברבריות של הפסיכולוגים הטרום-פזיים, לא כמה שיותר קשב ככה יותר טוב.
בתיאוריית האישיות שלי אני מסביר שההסתכלות מלכתחילה על הקשב כעל "קשב" אחד גדול היא טעות מכיוון שאותם האנשים מפגינים רמות שונות של קשב עבור נושאים שונים ולכן יש לדבר על "קשב לפי נושא". רעיון שבעיניי הוא בסיסי להפליא אבל שטיפשותם של הפסיכולוגים הטרום-פזיים היא כל-כך אדירה שנראה שאף-אחד מהם, בצורה לא פחות מאשר פשוט מחרידה, מעולם לא חשב על הרעיון הזה בעצמו על אף הבסיסיות הקיצונית שלו.