מי שמבין שיסביר בבקשה מה פשר הנפילות החדות בבורסות

מ. ח. פ.

Member
לא מתחיל שפל גדול, לא תהיה ירידה בכל הבורסות של 70-90%.
כך שגם ללא התייחסות לטווח טעית.
אני מאוד שמח לראות שאפילו לך יש את הגבולות שלך. כל-כך רצית שאני לא אהיה גאון פיננסי במשך כל-כך הרבה זמן, שעשית ואמרת כאלו דברים שגרמו לי לחשוב שלא יהיה שקר או עיוות של המציאות שאת תבחלי בו בשביל להציג את המצב ואת הנתונים כאילו שאני לא גאון פיננסי וזה לא משנה מה שיקרה.

עכשיו, בכך שכתבת "לא מתחיל שפל גדול, לא תהיה ירידה בכל הבורסות של 70-90%. כך שגם ללא התייחסות לטווח טעית", אפילו שהיה לך קשה לכתוב את המילים המפורשות ולכתוב שחור על גבי לבן שאם יתחיל שפל גדול חדש זה כן יוכיח את הגאונות שלי, ולעצם זה ששפל גדול לא התחיל 4,400 שבועות זה דבר שבהחלט יש לו את המשמעות והמשקל שלו אם הצלחתי לחזות את השפל הגדול השני רק כמה שבועות לפני מה שהוא מתחיל באמת, אפילו שלא כתבת ממש את הדברים האלו במפורש, מה שכן כתבת, מהווה למעשה הודאה בדברים האלו.

וזה טוב שהודית. זה טוב שהודית שאם תהיה ירידה בכל הבורסות של 70-90 אחוז, אז הטעות של הכמה שבועות היא לא משמעותית, בהתחשב בזה ששפל גדול הוא דבר נדיר כל-כך.

למשך איזה שתי שניות שם, באמת חשבתי שאת פשוט חסרת גבולות לחלוטין. את כנראה קצת יותר טובה ממה שחשבתי.

בניגוד להשערתך, שפל גדול שני בהחלט מתחיל. האם מכרת הכול כפי מה שהגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים הנחה אותך והצלת את עצמך מפני השפל הגדול השני? מהו סדר הגודל של תיק ההשקעות שלך? או לפחות מה היה סדר הגודל שלו במקרה שהיית חכמה מספיק בשביל להקשיב לי ומכרת הכול?

שפל גדול שני היה עתיד להתחיל אפילו בלי ההתפרצות של ההר געש, אז תנסי לחשוב מה הולך לקרות עכשיו בבורסות עם ההתפרצות של ילוסטון. אנחנו עומדים בפתחו של עולם חדש.

מ. ח. פ.

Member
הודתה במה? :LOL:
אתה מנותק לגמרי מהמציאות. אולי אידי הגופרית חרכו את המוח שלך...
לא. אתה פשוט טיפש כמו נעל בית ולמען האמת, לי ולכולם ממש נמאס להסביר לך את הכול כי אתה טיפש מידי מכדי להבין דברים בכוחות עצמך. אם אתה לא מצליח לעמוד בקצב של השיחות של אחרים, או לחלופין, אתה לא חכם מספיק בשביל להבין את המתרחש מסביבך, אז פשוט תישאר בחוץ ואל תשתתף. זה ממש לא התפקיד שלי, של ai27 ושל עוד כל מיני נשמות טובות להסביר את כל מה שקורה בפורטרט לאידיוט של פורום אקטואליה.

אבל משיחותיי פה עם אנשים, התרגלתי לשיחות עם טיפשים, ולכן איאנח בכבדות, אשנס מותניים, ואסביר לך מה קורה.

הההאאא...(אנחה).

אני הרי גאון פיננסי. הישגי העבר שלי והישגי ההווה שלי אינם מותירים מקום לספק. כוכבית מצויה כמובן לא באמת טיפשה מספיק בשביל לחשוב שאני לא גאון פיננסי אחרי כל מה שקרה עד עכשיו, אבל ממניעיה האישיים, החליטה להמשיך ולהתנגד התנגדות לא הגיונית ולא רציונאלית לגאונותי הפיננסית, שבהיותה כה גדולה, היא כל-כך מובנת מאליו.

מכיוון שכוכבית מצויה תופסת ביודעין את הצד השגוי של הויכוח על שאלת היותי גאון פיננסי, היא מציגה את הדברים בדרכים הנוחות לה, משקרת, מעוותת את המציאות וכדומה'.

על-מנת לטעון טענת כזב שהגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים הוא לא רק לא הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים, אלא לא גאון פיננסי בכלל, מלכתחילה אין לכוכבית מצויה שום אפשרות אלא לעשות את מיטב המאמצים בשביל לעוות את המציאות ולהציג את הדברים בצורה הנוחה לה, בצורה הכי קיצונית שרק אפשר.

במסגרת עיוותיה של כוכבית מצויה את המציאות על-מנת לעצב אותה מחדש בהתאם לצרכים של האגו הפגיע שלה שאנשים מוצלחים יסתברו כלא מוצלחים באמת כך שהיא תרגיש יותר טוב עם היותה עצמה כישלון בחייה האישיים, כוכבית מצויה טענה שתחילתו של השפל הגדול השני, שאנחנו רואים אותה כעת, היא לא רלוונטית לשאלת היותי גאון פיננסי מכיוון שהשפל מתחיל כמה שבועות אחרי הזמן האחרון ביותר של טווח הזמן שנתתי להתחלתו, וכמובן שכוכבית מצויה הצגה חישוב התומך בטענתה זאת.

אני מצדי הסברתי ששפל גדול הוא אירוע סופר-נדיר, שלא התחיל מאז 1929, כלומר בערך 4,400 שבועות, כך שאם ונגיד שמה שאנחנו רואים עכשיו בשווקים זאת באמת התחלה של שפל גדול שני, אז אם חזיתי שפל גדול שני בתוך טווח זמן של כמה שבועות, לאחר ש-4,400 שבועות לא התחיל שפל, ואם השפל מתחיל רק כמה שבועות יותר מאוחר מאשר מה שחשבתי, אז שבגלל שלא התחיל שפל 4,400 שבועות, 93 שנה בקירוב, אז עדיין מדובר בהישג כביר ובעל משמעות, כי שפל גדול מתחיל לעיתים רחוקות כל-כך, ואני הצלחתי לחזות שהוא יתחיל קרוב כל-כך לזמן שבו הוא באמת התחיל.

כוכבית מצויה, כנראה שיערה לעצמה שאם תטען על הדבר הזה כשלעצמו שהוא לא נכון ושכן מדובר בהישג חסר משמעות, היא תטען טענה מטורפת כל-כך ומגוחכת כל-כך עד כדי כך שהיא תאבד את טיפת האמינות האחרונה שעוד נותרה לה, ולכן בחרה באסטרטגיה מסוג אחר, ולכן מה שהיא ענתה זה ש-"לא מתחיל שפל גדול, לא תהיה ירידה בכל הבורסות של 70-90%. כך שגם ללא התייחסות לטווח טעית", כך שבעצם מה שהיא למעשה אומרת, בעקיפין, זה שאם כן יתחיל שפל גדול, אז אם נכניס את ההתייחסות לטווח, זה כן יוכיח את גאונותי הפיננסית (דבר שבשלב הזה כבר לא הייתה לה ברירה אלא להודות בו, כי הרי כמה היא יכולה להתכחש למציאות, כמה שקרים היא תשקר, כמה נמוך היא תרד, ועד כמה יותר רחוק ויותר עמוק אל תוך כל ההוכחות שאני גאון פיננסי היא תוכל בכלל להמשיך לעשות את כל זה, גם אם היא תרצה?), אבל אין צורך להתייחס לטווח, מכיוון שלטענתה, לא מתחיל שפל גדול שני, שזאת הדרך היחידה בשבילה בשלב הזה להיות מסוגלת לטעון ברצינות שאני לא גאון פיננסי.

כך שלפי כוכבית מצויה עצמה, אפילו שהיה לה קשה לכתוב את המילים המפורשות "אם יתחיל שפל גדול שני, אז אם אנחנו מתייחסים אל הטווח, זה אכן יוכיח שאתה גאון פיננסי", הלכה למעשה הודתה, גם אם היה לה קשה לכתוב את זה במפורש כך שהייתה צריכה לכתוב את זה בעקיפין, שאם יתחיל שפל גדול שני כמה שבועות יותר מאוחר ממתי שחשבתי שהוא יתחיל, אז בהתחשב בכך שלא התחיל שפל גדול 93 שנה, זה אכן יוכיח את גאונותי הפיננסית האדירה.

אם כי כמובן שאתה ג'ו, טיפש מידי מכדי להבין כל דבר כלשהו אלא אם כן הוא נאמר בצורה המפורשת ביותר. אתה פשוט טיפש מידי מכדי להבין דברים שנאמרים בעקיפין ולקרוא בין השורות.

פסיכולוג טרום-פזי עלול להיות טיפש מספיק בשביל לחשוב שזה בגדר האפשרי שאתה סובל מאוטיזם קל או אספרגר, אם כי כמובן שפז מעיף בך מבט בודד אחד ויודע שלא, אתה פשוט מטומטם.

כוכבית מצויה

Well-known member
לא. אתה פשוט טיפש כמו נעל בית ולמען האמת, לי ולכולם ממש נמאס להסביר לך את הכול כי אתה טיפש מידי מכדי להבין דברים בכוחות עצמך. אם אתה לא מצליח לעמוד בקצב של השיחות של אחרים, או לחלופין, אתה לא חכם מספיק בשביל להבין את המתרחש מסביבך, אז פשוט תישאר בחוץ ואל תשתתף. זה ממש לא התפקיד שלי, של ai27 ושל עוד כל מיני נשמות טובות להסביר את כל מה שקורה בפורטרט לאידיוט של פורום אקטואליה.

אבל משיחותיי פה עם אנשים, התרגלתי לשיחות עם טיפשים, ולכן איאנח בכבדות, אשנס מותניים, ואסביר לך מה קורה.

הההאאא...(אנחה).

אני הרי גאון פיננסי. הישגי העבר שלי והישגי ההווה שלי אינם מותירים מקום לספק. כוכבית מצויה כמובן לא באמת טיפשה מספיק בשביל לחשוב שאני לא גאון פיננסי אחרי כל מה שקרה עד עכשיו, אבל ממניעיה האישיים, החליטה להמשיך ולהתנגד התנגדות לא הגיונית ולא רציונאלית לגאונותי הפיננסית, שבהיותה כה גדולה, היא כל-כך מובנת מאליו.

מכיוון שכוכבית מצויה תופסת ביודעין את הצד השגוי של הויכוח על שאלת היותי גאון פיננסי, היא מציגה את הדברים בדרכים הנוחות לה, משקרת, מעוותת את המציאות וכדומה'.

על-מנת לטעון טענת כזב שהגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים הוא לא רק לא הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים, אלא לא גאון פיננסי בכלל, מלכתחילה אין לכוכבית מצויה שום אפשרות אלא לעשות את מיטב המאמצים בשביל לעוות את המציאות ולהציג את הדברים בצורה הנוחה לה, בצורה הכי קיצונית שרק אפשר.

במסגרת עיוותיה של כוכבית מצויה את המציאות על-מנת לעצב אותה מחדש בהתאם לצרכים של האגו הפגיע שלה שאנשים מוצלחים יסתברו כלא מוצלחים באמת כך שהיא תרגיש יותר טוב עם היותה עצמה כישלון בחייה האישיים, כוכבית מצויה טענה שתחילתו של השפל הגדול השני, שאנחנו רואים אותה כעת, היא לא רלוונטית לשאלת היותי גאון פיננסי מכיוון שהשפל מתחיל כמה שבועות אחרי הזמן האחרון ביותר של טווח הזמן שנתתי להתחלתו, וכמובן שכוכבית מצויה הצגה חישוב התומך בטענתה זאת.

אני מצדי הסברתי ששפל גדול הוא אירוע סופר-נדיר, שלא התחיל מאז 1929, כלומר בערך 4,400 שבועות, כך שאם ונגיד שמה שאנחנו רואים עכשיו בשווקים זאת באמת התחלה של שפל גדול שני, אז אם חזיתי שפל גדול שני בתוך טווח זמן של כמה שבועות, לאחר ש-4,400 שבועות לא התחיל שפל, ואם השפל מתחיל רק כמה שבועות יותר מאוחר מאשר מה שחשבתי, אז שבגלל שלא התחיל שפל 4,400 שבועות, 93 שנה בקירוב, אז עדיין מדובר בהישג כביר ובעל משמעות, כי שפל גדול מתחיל לעיתים רחוקות כל-כך, ואני הצלחתי לחזות שהוא יתחיל קרוב כל-כך לזמן שבו הוא באמת התחיל.

כוכבית מצויה, כנראה שיערה לעצמה שאם תטען על הדבר הזה כשלעצמו שהוא לא נכון ושכן מדובר בהישג חסר משמעות, היא תטען טענה מטורפת כל-כך ומגוחכת כל-כך עד כדי כך שהיא תאבד את טיפת האמינות האחרונה שעוד נותרה לה, ולכן בחרה באסטרטגיה מסוג אחר, ולכן מה שהיא ענתה זה ש-"לא מתחיל שפל גדול, לא תהיה ירידה בכל הבורסות של 70-90%. כך שגם ללא התייחסות לטווח טעית", כך שבעצם מה שהיא למעשה אומרת, בעקיפין, זה שאם כן יתחיל שפל גדול, אז אם נכניס את ההתייחסות לטווח, זה כן יוכיח את גאונותי הפיננסית (דבר שבשלב הזה כבר לא הייתה לה ברירה אלא להודות בו, כי הרי כמה היא יכולה להתכחש למציאות, כמה שקרים היא תשקר, כמה נמוך היא תרד, ועד כמה יותר רחוק ויותר עמוק אל תוך כל ההוכחות שאני גאון פיננסי היא תוכל בכלל להמשיך לעשות את כל זה, גם אם היא תרצה?), אבל אין צורך להתייחס לטווח, מכיוון שלטענתה, לא מתחיל שפל גדול שני, שזאת הדרך היחידה בשבילה בשלב הזה להיות מסוגלת לטעון ברצינות שאני לא גאון פיננסי.

כך שלפי כוכבית מצויה עצמה, אפילו שהיה לה קשה לכתוב את המילים המפורשות "אם יתחיל שפל גדול שני, אז אם אנחנו מתייחסים אל הטווח, זה אכן יוכיח שאתה גאון פיננסי", הלכה למעשה הודתה, גם אם היה לה קשה לכתוב את זה במפורש כך שהייתה צריכה לכתוב את זה בעקיפין, שאם יתחיל שפל גדול שני כמה שבועות יותר מאוחר ממתי שחשבתי שהוא יתחיל, אז בהתחשב בכך שלא התחיל שפל גדול 93 שנה, זה אכן יוכיח את גאונותי הפיננסית האדירה.

אם כי כמובן שאתה ג'ו, טיפש מידי מכדי להבין כל דבר כלשהו אלא אם כן הוא נאמר בצורה המפורשת ביותר. אתה פשוט טיפש מידי מכדי להבין דברים שנאמרים בעקיפין ולקרוא בין השורות.

פסיכולוג טרום-פזי עלול להיות טיפש מספיק בשביל לחשוב שזה בגדר האפשרי שאתה סובל מאוטיזם קל או אספרגר, אם כי כמובן שפז מעיף בך מבט בודד אחד ויודע שלא, אתה פשוט מטומטם.
אל תכניס למקלדת שלי מה שלא אמרתי.
לדעתי אתה טמבל. אין שום מצב בו אומר שאתה גאון כלשהו.

מ. ח. פ.

Member
אל תכניס למקלדת שלי מה שלא אמרתי.
אני פשוט לא מאמין למה שאני קורא. האם אני קורא את מה שאני חושב שאני קורא? אז מה את אומרת מתוקה? שגם אם נתייחס לטווח של עצם זה שלא התחיל שפל גדול כבר 4,400 שבועות, ואני חזיתי שפל גדול שני רק כמה שבועות לפני מה שהוא באמת מתחיל, בהנחה שיסתבר בדיעבד שמה שאנחנו רואים עכשיו זאת התחלה של שפל גדול שני, אז גם אז אני לא גאון פיננסי? זה מה שאת אומרת? אם זה מה שאת אומרת, אז אני לא עומד לתת לך להתחמק מזה. אני רוצה לראות אותך כותבת את זה. אני רוצה לראות אותך כותבת את זה שחור על גבי לבן. עכשיו בואי נראה אותך אמיצה. עכשיו בואי נראה אותך גיבורה גדולה. עכשיו בואי נראה אותך גבר.

בואי. לא, באמת. בואי. אני רוצה לראות את זה. אני רוצה לראות אותך יורדת עד כדי כך נמוך. אני רוצה לראות אותך מעוותת את המציאות עד כדי כך. אני רוצה לראות אותך עד כדי כך לא בוחלת באמצעים. אני רוצה לראות אותך עד כדי כך חסרת כבוד. אני רוצה לראות אותך עד כדי כך חסרת בושה. אני רוצה לראות אותך עד כדי כך משוחדת נגדי.

אם זה מה שאת אומרת, אז תעמדי מאחורי המילים שלך ופאקינג תגידי את זה אם זה באמת מה שאת חושבת.
לדעתי אתה טמבל.
אשמח לשמוע למה אני טמבל.
אין שום מצב בו אומר שאתה גאון כלשהו.
את הרגע הלכה למעשה הודית שאת משוחדת נגדי מהיסוד, שאת לא אובייקטיבית, ושלא משנה מה יקרה, ואיזה הוכחה תקבלי, את לעולם לא תודי שאני גאון פיננסי. תפסיקי לברוח מהמילים של עצמך ותתמודדי באומץ עם השקרים שלך.

כוכבית מצויה

Well-known member
הנה. את לא עונה ובכך את מאמתת כל מה שאני אומר. כולל עצם זה שבכך שכתבת שאין צורך להתייחס לטווח של ה-4,400 שבועות מכיוון שלטענתך לא מתחיל שפל גדול שני, זה בדיוק הדבר שמוכיח שאם כן מתחיל שפל גדול שני אז הטווח הזה אכן מוכיח שאני גאון פיננסי.

הדבר היחיד שמפריע לך זה שיהיה כתוב שחור על גבי לבן שאת מודה בתנאים כאלו או אחרים שאני גאון פיננסי. לכן כשג'ו היה טיפש מידי מכדי להבין את מה שאני מבין ולקרוא בין השורות את מה שאת אומרת אבל לעולם לא תודי בו בקול רם ותכתבי אותו במפורש, כך שהייתי צריך להסביר לו שאת למעשה הודית שחור על גבי לבן שהטווח של ה-4,400 שבועות הוא בהחלט בעל משמעות, זה הפריע לך והציק לך לראות את זה כתוב שחור על גבי לבן שאת מודה שאם מה שקורה עכשיו יסתבר בתור התחלה של שפל גדול שני אז אני גאון פיננסי, ולכן קפצת ואמרת "אל תכניס למקלדת שלי מה שלא אמרתי. לדעתי אתה טמבל. אין שום מצב בו אומר שאתה גאון כלשהו".

אני, המום מכמה נמוך עוד תרדי בשקרים שלך ובעיוותייך את ההמציאות, אתגרתי אותך לכתוב שחור על גבי לבן "גם אם נתייחס לטווח של עצם זה שלא התחיל שפל גדול כבר 4,400 שבועות, ואתה חזיתי שפל גדול שני רק כמה שבועות לפני מה שהוא באמת מתחיל, בהנחה שיסתבר בדיעבד שמה שאנחנו רואים עכשיו זאת התחלה של שפל גדול שני, אז גם אז אתה לא גאון פיננסי", מה שאת לא עושה, מה שאומר שאת מודה שאם מתחיל עכשיו שפל אני גאון פיננסי.

גם אם בעקיפין וגם אם קשה לך לכתוב את המילים המפורשות "בתנאי כזה וכזה אז כן, אתה גאון פיננסי".

בנוסף, וכפי מה שאמרתי, הקטע שבו את אומרת "אין שום מצב בו אומר שאתה גאון כלשהו", זאת הלכה למעשה הודאה שאת משוחדת נגדי מהיסוד, שאת לא אובייקטיבית, ושלא משנה מה יקרה, ואיזה הוכחה תקבלי, את לעולם לא תודי שאני גאון פיננסי.

וגם על זה לא קיבלתי תגובה. שזאת עוד הוכחה שאת מדברת שטויות ושאני אכן גאון פיננסי.

שתיקה כמוה כהודאה. הודית. זה נגמר. אלא אם כן לא מתחיל עכשיו שפל גדול שני (נדע לפי מה שיקרה בימים והשבועות הקרובים), אני גאון פיננסי. את לא צריכה כל-כך לפחד ולכאוב את ההפסד הזה בויכוח. זה טוב בשבילך. אולי ככה תלמדי שלטעות זה לא סוף העולם ואולי ככה תתבגרי.

ואם להשתמש במילותיה של סתוונית333, בזה תם הויכוח.

נ. ב. אני עדיין מחכה לשמוע למה אני טמבל. וקנאה בי על זה שאני מוצלח ואת לא זאת לא סיבה.

נ. ב. ב. אני עדיין מחכה לשמוע בת כמה את כי אולי את צעירה מאוד ואז אולי עוד תתבגרי ויש לך סיכוי.
פחחחחחחחח

האם צפוי רעב המוני בשלוש השנים הבאות?
יותר מידי טקסטים תנכיים אתה קורא...

הרעב המודרני בארצות המערב - לא כולל אפריקה וכד' שם תמיד יש קצת רעב,קשור

בתזונה לקויה.

אין כסף לדברים בריאים אז קונים זבל,משמינים ונהיים חולים.

R 1 3

Well-known member
בהתחלה התכוונתי להתעלם מהפוסט שלך, אבל מכיוון שאני רואה עד כמה שאף-אחד באמת לא מצליח להסביר לך מה קורה, כרגיל, הכול נופל עליי. כבר מאז ינואר אני צופה שיתחיל שפל גדול נוסף, כמו זה שהתרחש בין 1929 ל-1939, בעתיד הקרוב. בהתחלה חשבתי שהשפל הגדול השני יתחיל בפברואר-מרץ אבל עכשיו אני רואה שהוא מתחיל במאי. לא נורא. טעות לא קריטית של הזמנים. העיקר שמה שחזיתי שיקרה, קורה. אפילו עם זה קורה קצת יותר מאוחר ממה שחשבתי. ואפילו אם זה קורה גם באופן קצת שונה. אתה מבין, מה שחשבתי שיקרה זה שהשפל הגדול השני יתחיל ב-"בום" של קריסה גדולה מאוד ביום בודד אחד כמו ביום שני השחור ב-28 באוקטובר של 1929. בסוף נראה שקורה בדיוק מה שחשבתי שיקרה, רק קצת אחרת. במקום לראות בין 70 ל-90 אחוז מכל הערך של כל המניות, המדדים והבורסות החשובים של אמריקה ואירופה נמחקים בתוך כמה שעות ביום אחד, אנחנו רואים אותם משילים עוד 3-4 אחוז בכל יום של מסחר. סבבה לגמרי. גם כן עובד לי וגם כן מוכיח את הגאונות הפיננסית האדירה שלי, אז נו ביגי (נו ביג דיל), מה שנקרא.

בכל מקרה, בנוגע ללמה זה קורה בדיוק, כבר נתתי את ההסברים האלו בשרשור שלי אז פשוט אצטט משם את הקטע הרלוונטי:

"בשנת 1971, הנשיא הגרוע ביותר בהיסטוריה של ארצות הברית, ריצ'רד ניקסון, ביטל את תקן הזהב. 51 שנים מאוחר יותר והחוב החיצוני של ארצות הברית עומד על 30 טריליון דולר כי כולם אידיוטים. עד כאן שאלות? לא? יופי. ממשיכים הלאה. כבר מאז שהחוב חצה את ה-25 טריליון דולר תהיתי עוד כמה זמן זה יכול להימשך ככה והבנתי ש...לא יותר מידי.

בגלל שאף-פעם אין מספיק כסף, ובגלל שביטלו את תקן הזהב, מאז 1971 ארצות הברית מדפיסה בהגזמה דולרים שמגובים בחוב ולא בתוצר. אילו היו נותנים לשוק להתנהל באופן עצמאי יחסית, כמו מה שקורה לדוגמה בשוויץ, רק היו תיקונים קלים לפה ולשם או מקסימום איזה מיתון קטנטנן מידי פעם מכיוון שכלכלות שמתנהלות באופן חופשי יחסית מייצרות מקסימום מיתונים, לא שפלים גדולים. הסיבה לשפל הגדול השני היא התערבות ממשלתית גסה בצורת הדפסה מטורפת וחסרת אחריות של כסף שכל מטרתו הקלות כמותיות וניפוח הבורסות. המצב נעשה פשוט מטורף ולכן ברור שלא יוכל להימשך עוד זמן רב.

האינפלציה הרשמית בארצות הברית עומדת על 8 אחוז בזמן שהאינפלציה האמתית עומדת על 25 אחוז. בדיוק כפי שחזיתי מראש, בגלל האינפלציה המשתוללת שלא נראתה כמותה מאז ממשל קרטר, הפדרל ריזרב העלה את הריבית על-מנת לייקר את הכסף ולמתן את האינפלציה, מה שכמובן רק מקרב את השפל הגדול השני בגלל מלכוד הסטגפלציה ששרויה בו אמריקה. סטגפלציה, למי שלא מבין עניין, זה כשהאינפלציה גבוהה אבל הצמיחה הכלכלית מאטה, שזה דבר בעייתי מאוד, ולמעשה מהווה מלכוד מכיוון שצעדים שיעצרו את האינפלציה יחמירו את האטת הצמיחה הכלכלית ולהפך. לכן סטגפלציה היא דבר שמעלה דילמה קשה עבור מקבלי ההחלטות, ועליהם להחליט האם להילחם באינפלציה ובכך להפוך את ההאטה הכלכלית למיתון, או להילחם בהאטה הכלכלית, ולהפוך את האינפלציה להיפראינפלציה.

בהיותי ממש חכם, עם כל הצניעות כמובן, ידעתי בדיוק מה הולך לקרות. מה שקרה ועדיין קורה, ושאני ידעתי לחזות מראש, וזה בעצם אחד הגורמים לכך שאני חוזה שפל גדול, היא שהממשל האמריקאי בוחר להילחם באינפלציה במקום במיתון. טעות גדולה. טעות גדולה מאוד. אבל כן. ידעתי שהם יטעו אותה. כיצד ידעתי? זה פשוט. בהיותם של האמריקאים טיפשים (הממשל, לא בהכרח האזרחים), הם יודעים להתמודד רק עם מה שמול העיניים שלהם או מה שעומד על סדר היום תוך כדי התעלמות בוטה ממה שצפוי בעתיד או מה שמעשיהם בהווה עלול לגרום לו בעתיד. זאת דרך אגב למה המפגרים האלו הגיעו לחוב חיצוני של 30 טריליון דולר.

כמובן שהכול התחיל מביטול תקן הזהב, אבל ביטול תקן הזהב לא אומר באופן מידי חוב חיצוני של 30 טריליון דולר. כמובן שאנחנו מדברים על תהליך ממושך. ביטול תקן הזהב היה ההתחלה. לאחר ביטול התקן, התחילה אינפלציה איטית כתוצאה מהדפסה מוגזמת של דולרים על-מנת לגרום להקלות כמותיות ולנפח את הבורסות על-מנת לגרום לצמיחה כמה שיותר גדולה של הכלכלה, גם אם בחלקה היא לא מבוססת על צמיחה אמתית. לכן הבורסות מנופחות פי חמישה מכפי ערכן האמתי. בכל מקרה, מכיוון שאף נשיא לא רוצה מיתון במשמרת שלו, אחד אחרי השני האידיוטים האלו, במקום פשוט לעזוב את הבורסות בשקט ולתת לאיזה מיתון טוב ככה לבוא ולנקות את השוק, פשוט המשיכו לנפח את הבורסות ואת הכלכלה עוד ועוד מעבר לערכן האמתי, ולכן הכלכלה האמריקאית כולה, שלא לומר כלכלת העולם כולה, היא בועה אחת גדולה. הבועה הגדולה ביותר שהעולם אי-פעם ראה. לכן, כשהבועה תתפוצץ, לא רק שלא יתחיל סתם מיתון, אלא לא יתחיל אפילו לא "סתם שפל" אלא סופר-שפל. אירוע בקנה מידה שלא עולה על 2008 ומשתווה ל-1929, אלא עולה גם על 1929 ומשתווה לכלום ושום דבר, כי אף-פעם לא הייתה קטסטרופה כלכלית כלל-עולמית וגלובלית מחרידה, שומטת לסתות ומסמרת שיער כמו האירוע משנה סדרי העולם שאנחנו הולכים לקראתו עכשיו ושעתיד לקבוע ולעצב את עתידה של שארית המאה ה-21 כולה.

בכל מקרה, במדינה אחרת מאשר ארצות הברית, במקרה של מלכוד סטגפלציה, השאלה והדיון של האם להילחם באינפלציה או בהאטה הכלכלית הייתה שאלה ראויה ודבר שבאמת יש לדון בו ולנסות להבין מה נכון לעשות. במקרה של ארצות הברית, בגלל חוב 30 טריליון הדולר שבכוחו לרסק את הכלכלה האמריקאית, לדעתי האישית, אין פה בכלל שאלה, והתשובה היא להילחם בהאטה הכלכלית על-מנת למנוע את מה שאחרי מה שהמפגרים האלו עשו, עתיד להיות לא מיתון, ולא שפל, אלא סופר-שפל.

אז במקרה של ארצות הברית, השאלה היא לא האם להילחם בהאטה הכלכלית ולגרום להיפר אינפלציה או להילחם באינפלציה ולגרום למיתון, אלא האם להילחם בהאטה הכלכלית ולגרום להיפר אינפלציה או להילחם באינפלציה ולגרום לסופר-שפל ענקי שיהרוס את העולם והחיים כמו מה שאנחנו מכירים אותם, לא בארצות הברית, אלא בכל העולם כולו, עבור שמונה מיליארד בני אדם.

על-פניו, התשובה ברורה. אבל לא. כן-כן. הם אשכרה עשו את זה. הם עד כדי כך טיפשים. הם נלחמים באינפלציה ומעלים את הריבית. והם עד מתכוונים לעשות את זה עוד כמה פעמים. זה בגלל שכאמור הם חכמים מספיק רק בשביל לראות את מה שנמצא ישר מול העיניים שלהם, וכרגע, האינפלציה זה מה שנמצא ישר מולם, ובינתיים, השפל הגדול החדש עדיין מחכה לקרות במקום לקרות בפועל. בגלל זה הם נוהגים כפי מה שהם נוהגים. בטיפשות, בחוסר היגיון ותוך כדי אפס חשיבה על מה שעתיד לבוא בעקבות מעשיהם.

בנוסף, נראה שהבנקים מהדקים את החגורות ומעלים את הרף עבור הלוואות. מדובר בדבר בעייתי מאוד מכיוון שכלכלת ארצות הברית היא כלכלה מבוססת חוב ולא תוצר. לכן, ברגע שחברות לא מצליחות למכור את הכול ברגע שהן מייצרות (באמצעות כספים שהשיגו באמצעות כניסה לחובות והתחייבויות), אז הן נכנסות לחובות קשים וכל החובות שלהם וההתחייבויות שלהם רק גודלים ואף צוברים ריבית, החברות האלו פושטות את הרגל והעובדים מפוטרים, ענף התובלה נפגע, יבואנים ויצואנים נפגעים, והדבר מתגלגל ככדור שלג לכדי מיתון, או במקרה של ארצות הברית, סופר-שפל.

ועכשיו, מעבר לחוב 30 טריליון הדולר, שמונה אחוזי האינפלציה הרשמיים ו-25 אחוזי האינפלציה האמיתיים, והעלאת הריבית, העלאות הריבית העתידיות והידוק החגורות של הבנקים, יש דברים נוספים שגרמו לי ועדיין גורמים לי להאמין שעתיד להתחיל שפל גדול חדש בעתיד הקרוב מאוד.

יש כמובן את מלחמת רוסיה-אוקראינה, שלא סיפרתי לכם זאת, אבל חזיתי אותה מראש כשגופי המודיעין עוד האמינו שלא תהיה מלחמה. כיצד ידעתי שתהיה מלחמה? מכמה סיבות. כי אני רוסי בעצמי ולכן אני יודע איך הם מתנהגים וחושבים. כי פוטין הוא ריאקציונר שמעוניין בהקמה מחדש של ברית המועצות. כי כוחות רוסיים גדולים נכנסו לבלארוס בינואר בתרמית של תרגיל, שידעתי שהיא תרמית ושזאת בעצם הכנה לפלישה. בגלל כיבוש חצי האי קרים ב-2014, שבעיניי היה סימן לבאות. שכחתי משהו? לא נראה לי.

בכל מקרה, כפי מה שחזיתי מראש את העלאות הריבית והידוק החגורות של הבנקים (בעוד שהחוב והאינפלציה כבר היו מצב קיים ולא היה מה לחזות אותם מראש), כך למעשה גם חזיתי את מלחמת רוסיה-אוקראינה, ולמעשה את התמשכותה ועצם זה שרוסיה לא תנצח כל-כך מהר, ודרך כך למעשה גם חזיתי מראש את השלכותיה של המלחמה-התייקרות הנפט בגלל הסנקציות שידעתי שיטיל המערב על הנפט הרוסי (תוך כדי שברוב טיפשותו המערב יורה לעצמו ברגל כי רוסיה היא יצואנית הנפט הלא-ערבית הגדולה בעולם ולכן היה לי ברור שהדבר יקדם את השפל הגדול בארצות הברית ואת המיתונים באירופה מכיוון שהיה ברור שסנקציות אלו יעלו את מחירי הנפט שבתורם מעלים את המחירים של תרתי משמע הכול), התייקרות החיטה כי רוסיה ואוקראינה הן יצואניות החיטה הראשונה והשלישית בגודלן בעולם, וגם התייקרות השבבים והתעצמות משבר השבבים.

ואת כל זה חזיתי מראש בזמן שעוד אף אחד לא חשב שתהיה בכלל מלחמה, כל הדרך אחורה עד לינואר, כן? רק שתבינו כמה שכל יש לי וכמה שאני מבין עניין, בניגוד גמור למה שטען אלפיני, שבניגוד גמור לראיות, החליט משום מה ומסיבות לא ברורות להמציא בינו לבין עצמו שכל הידע הכלכלי והפיננסי האדיר שהפגנתי כאן לאורך חמש-עשרה עמודים זה דברים שקראתי ולמדתי באופן אקראי בגוגל או משהו כזה? שיהיה בהצלחה עם זה, אלפיני. עם כל הכבוד, אבל תיאוריית הקונספירציה שלך בדבר היותו של הגאון הפיננסי כנראה הגדול ביותר בכל הזמנים, אידיוט שאינו מבין דבר או חצי דבר, בינתיים לא ממש עומדת במבחן התוצאה, בהתחשב בכל הידע הרב שהפגנתי ואני ממשיך להפגין כל העת בנושאי כלכלה ופיננסים. דרך אגב, האם כבר נטשת את החרא שיטות שלך ועברת לחרא שיטה שהמלצתי לך עליה? כל השיטות המוכרות כיום הן חרא שיטות, אבל ניתוח פונדמנטאלי זאת החרא שיטה הטובה ביותר מבין כל החרא שיטות המוכרות כיום (הרע במיעוטו, מה שנקרא), וכאמור, הדבר המתקדם ביותר שאדם בעל רמת הבנה כשלך בפיננסים וכלכלה מסוגל אליה. בלי חלילה להעליב או לפגוע, הבנתי הפיננסית והכלכלית מקדימה את זמנה במאות שנים. כאילו, ברצינות, שמעתם פעם על עוד בן-אדם שחוזה מראש מניות וסחורות שאחר כך עולות באלפי אחוזים, ושמצא מניות שיעלו במאות אלפי ומיליוני אחוזים? כמובן שלא. אני היחיד מסוגי. אני כמו ג'יימי לאניסטר ממשחקי הכס, במובן הזה. אין אנשים כמוני. רק אני.

בנוסף לכל האמור לעיל, גם מחירי המתכות היקרות אינם מבשרים טובות, וגם הם, אינדיקטורים אפשריים נוספים, גם אם לא המועדפים עליי ביותר, למיתונים, או במקרה של ארצות הברית, שפלים גדולים.

נראה לי שזהו. מקווה שלא שכחתי כלום.

לסיכום-חוב חיצוני של 30 טריליון הדולר, שמונה אחוזי האינפלציה הרשמיים ו-25 אחוזי האינפלציה האמיתיים, העלאת הריבית, העלאות הריבית העתידיות, הידוק החגורות של הבנקים, מלחמת רוסיה-אוקראינה, התייקרות הנפט, התייקרות כל הדברים האפשריים האחרים שישנם בגלל שמחירי הנפט משפיעים על מחיר כל המוצרים בעולם, התייקרות החיטה בעקבות הסנקציות המערביות, התייקרות השבבים והתעצמות משבר השבבים, שבמקום להסתיים ב-2023 לכל המאוחר, עכשיו יסתיים ב-2024 לכל המוקדם, והתייקרות המתכות היקרות.

או אם תרצו, אציג זאת בחלוקה של גורם וטריגר.

גורמים לשפל הגדול: ביטול תקן הזהב, החוב החיצוני של ארצות הברית של 30 טריליון דולר, האינפלציה המטורפת.

טריגרים לשפל הגדול: העלאת הריבית, העלאות הריבית העתידיות, הידוק החגורות של הבנקים, מלחמת רוסיה-אוקראינה, התייקרות הנפט, התייקרות כל שאר מוצרי הצריכה האפשריים האחרים על הפלנטה בגלל התייקרות מחירי הנפט, התייקרות החיטה, התייקרות השבבים, התייקרות המתכות היקרות.

שאלות?"
אפילו ידע מינימלי בעונות הבורסה אין לך חודש מאי ידוע בכנוי may away

מ. ח. פ.

Member
ואת זה כתבתי בשרשור שלי ב-11 באפריל כשהסברתי לכולם למה עומד להגיע שפל גדול חדש, שעכשיו, באיחור קטן ולא משמעותי מהזמן שבו חשבתי שהוא יתחיל, הנה אנחנו רואים אותו מתחיל, ובאופן קצת שונה מהאופן שבו חשבתי שהוא יתחיל, אבל האמת שזה לא באמת משנה שהשפל מתחיל בצורה של עוד 3-4 אחוז כל יום לאורך כמה שבועות במקום 70 אחוז ביום אחד, כמו מה שזה לא באמת כזה משנה שחשבתי שהשפל יתחיל בפברואר-מרץ ובסוף הנה הוא מתחיל במאי (ואולי גם ביוני כי ההתחלה עצמה עוד לא נגמרה. ההתחלה מסתברת כאיטית ומעט ממושכת ויכול להיות שלא באמת נוכל להגיד שהגענו אל הסוף של ההתחלה לפני החודש הבא).

במבט לאחור על הציטוט הזה שלי את עצמי מן ה-11 באפריל, אני רואה שכפי מה שחששתי, באמת שכחתי לציין את אחד הגורמים שגרמו לי להבין שהשפל הגדול השני עומד להתחיל בקרוב (חשבתי בהתחלה פברואר-מרץ אבל בסוף מסתבר שמאי ואולי מאי-יוני [כאמור, טעות לא קריטית]). אחד מהאינדיקטורים שאני משתמש בהם, ושמוכיחים את התקרבות השפל, הוא מכירות הרכבים, שגם כן גרמו לי להבין שהשפל הגדול השני קרוב.

מקווה שעכשיו אתה מבין.
זה מזכיר לי את התחזיות השחורות של מ.ח.פ. לפני כחדשיים.
ברור שזה מזכיר לך אותי. אני הגאון הפיננסי שחזה את כל זה. למען האמת, אם להעמיד דברים לחלוטין על דיוקם, על אף ששפל גדול שני לא התחיל עד החודש, כאשר מה שאנחנו רואים עכשיו זה את ההתחלה של ההתחלה, כבר מאז ימים אחדים לאחר פרסומי את הפוסט שלי, התחילו לקרות בשווקים דברים איומים ונוראיים, שרק עכשיו מעוררים תשומת לב משמעותית מצידם של באי הפורום, כי רק עכשיו הדברים החמירו מספיק בשביל שתשימו לב.

אם לדייק, אז אם זיכרוני לא מטעה אותי, רק כמה ימים או מקסימום שבועיים-שלושה לאחר פרסום הפוסט שלי, שוק האג"חים התחיל לאותת על שפל.

סתוונית333, זמן קצר אחריי ובעקבות המצב בשוק האג"חים, זכור לי שהסכימה שדבר לא טוב מתקרב. אני זוכר שג'ו הזכיר לה ש-מ.ח.פ. היה הראשון להגיד משהו על דברים רעים שעומדים לקרות בשווקים. בתגובה, סתוונית333, אישה מקסימה, אמרה לו "לא לדבר על המקק הזה", שמא בדיבורו עליי, אני אשים לב ואופיע. היה אפשר לחשוב שלאחר האירועים ההם בשוק האג"חים, סתוונית333 דווקא יותר תעריך אותי, ולא תקרא לי מקק, אבל עצם זה שאפילו לאחר ההוכחה הראשונה של גאונותי הפיננסית ויכולות החיזוי הכבירות שלי, היא קראה לי מקק, זה רק מוכיח שבדומה ל-ai27, היא משוחדת כנגדי מראש בגלל טינה אישית נגדי, ולכן היא איננה מקור אמין וסובייקטיבי בנוגע אליי, אל טיבי ואל טיב יכולותיי.

זמן קצר לאחר המאורעות בשוק האג"חים, וזמן קצר לאחר מ. ח. פ. שהקדים אותם, הדויטשה בנק היו הבנק הראשון לחזות "מיתון" כדבריהם הם פשוט עוד לא מבינים שזה שפל ולא מיתון.

עוד מן האירועים שהתרחשו במהלך מרץ-אפריל בזמן שכולנו חיכינו לשפל הגדול השני: מגוון נרחב של בועות של מניות מנופחות התפוצצו וחברות ענק מונופוליסטיות ואדירות מחקו כל אחת בתורה כ-70 ו-80 אחוז מערכן.

כמעין קדימון למה שהולך לקרות לכל שאר המניות, אני מניח.

ועכשיו יש את שוק ההייטק ושוק הקריפטו.

אתם מבינים, אני מעולם לא טעיתי בנוגע לכלום. הדברים קורים רק קצת יותר לאט ורק קצת אחרת מאשר מה שאמרתי וחשבתי שיקרו. גאונותי הפיננסית הוכחה. התיק סגור.

לא מעט אנשים שבירכו אותי בשלל ברכות חייבים לי עכשיו מגוון נרחב של התנצלויות. כמובן שלא אקבל לעולם אף-אחת מההתנצלויות האלו אבל זה בסדר. לא אכפת לי כי אף-פעם לא הקשבתי לאף-אחד מהם מלכתחילה. האריה אינו מתעניין בדעתן של הכבשים. בלי להעליב ai27.

אתה יכול להמציא עליי שאני סובל משיגעון גדלות ולא מבין עניין כמה שאתה רוצה, אבל העובדות מדברות יפה מאוד בעד עצמן.
השגיאה שלו היתה התחייבות לתאריך ספציפי, תחילה אמצע מרץ, לאחר מכן סוף מרץ.
אכן. אתה מבין, אחרי שחזיתי את נטפליקס כשהם עמדו על 200 דולר למניה ואת הזהב כשהוא היה על 1,700 דולר לאונקיה ואת טסלה כשהם היו על 80 דולר למניה ואת המתכות היקרות לפני עליות של אלפי אחוזים ומניה שאחרי שחזיתי אותה עלתה באלף אחוז בשלוש חודשים ואז מניה שעלתה ב-8,400 אחוז ביומיים, די התלהבתי מעצמי ומעצם התגלית שלי על עצמי שאני הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים ובפער גדול מהבא אחריי (כי הבנתי שיש איזשהו אידיוט שמביא 22% בשנה ושסוגדים לו כמו לאלוהים או משהו...באפט? אז רק חכו שהעולם ישמע עליי חחח....) ניסיתי לבחון את הגבולות של יכולות החיזוי האדירות שלי בשווקים והפעם ניסיתי לחזות דבר מה נוסף ,אבל נתתי לזה מגבלת זמן כדי לראות אם אני עד כדי כך טוב עד כדי כך שבסוף מסתבר שאני יכול לא רק לחזות מה יקרה בשווקים ועם המניות אלא גם מתי זה יקרה אבל בסוף מסתבר שלא. זה בסדר. זאת עוד הייתה התקופה שעוד בחנתי את סדר הגודל של היכולות שלי אבל עכשיו אני מבין טוב יותר את הגאונות של עצמי. אני יודע ויכול להגיד מה יעלה ומה ירד, אבל לא ברמת דיוק של מתי. כלומר לא ימים, שבועות וחודשים ספציפיים. הלקח נלמד. הכול בסדר.

הכי חשוב זה שקורה מה שאמרתי. שום דבר אחר לא באמת חשוב. הרי לא באמת נגיד שאני לא באמת גאון פיננסי כי קורה מה שאמרתי אבל קצת יותר מאוחר ממה שאמרתי, נכון? כאילו, חברים, בואו נירגע. אני לא אלוהים. רק הגאון הפיננסי הכי גדול בהיסטוריה. ברור שגם אני יכול לטעות. הכי חשוב זה ללמוד מהטעויות שלנו.
בששה חדשים אחרונים NASDAQ באמת התכווץ בכ- 40%...
קצת פחות, אבל אנחנו בדרך לשם. גם כל שאר המדדים, המניות והבורסות בדרך לשם. האם עכשיו תשתף פעולה? אני צריך משקיעים כדי לממש את גאונותי הפיננסית. יש מניות שיעלו במאות אלפי ומיליוני אחוזים ואין לי שום כוונה לפספס אותן.
פחות מזה. וההליך לא נגמר. והוא דיבר על מחיקה מוחלטת.
בין 70 ל-90 אחוז. ענית לעצמך, דרך אגב. "ההליך לא נגמר". משמעות הדבר שאנחנו בהחלט בדרך ל-70-90 אחוז. משמע לא טעיתי. זה פשוט שאנחנו רואים עכשיו את ההתחלה של ההתחלה של מה שדיברתי עליו. ההתחלה של ההתחלה של השפל הגדול השני.
לא רק - אלא חוסר הבנה מאוד נרחב - לצד אגו מנופח ושיגעון גדלות.
אין לי חוסר הבנה מאוד נרחב, כפי מה שמוכיחים ראשית כל, הידע הנרחב מאוד שהפגנתי בשני השרשורים שלי לאורך עמודים רבים, ושנית כל, הקטסטרופות הרודפות אחת את השנייה בשווקים כבר חודשים, כמו גם במיוחד מאורעות השבוע-שבועיים האחרונים.

עצם זה שבגלל שאתה אדם לא חכם (בלי חלילה להעליב או לפגוע) אתה נרתע מטקסטים רק מעט ארוכים, ולכן לא קורא אותם, כך שלא קראת את כל הקטעים שבהם ההבנה הפיננסית המאוד נרחבת ומעמיקה שלי מוכחת שוב ושוב בשני שרשוריי, בפורום הזה ובפורום "בורסה ושוק ההון", זאת לא בעיה שלי. יותר מזה, זה בדיוק הדבר ששולל ממך את הפריבילגיה לטעון טענה לא רצינית שיש לי חוסר הבנה מאוד נרחב. טענת כזב שהיית יודע שהראיות סותרות, אם לא היית אדם לא חכם הנרתע מקריאה. או אם לדוגמה לא היית משוחד כנגדי. כי זה לא רק שההבנה הפיננסית הנרחבת שהפגנתי ושלא טרחת לקרוא מוכיחה את גאונותי הפיננסית, אלא גם המאורעות בשווקים, שאותן חזיתי מראש, ושעל אף מאורעות אלו (שאינם מדרישים קריאה) אתה ממשיך לטעון שאני לא מבין עניין. וזה בעצם הדבר שמוכיח לנו שגם אם היית קורא את הטקסטים שלי על השווקים והבורסות, זה עדיין לא היה עוזר כי זה אפילו לא באמת נופל על עצם זה שלא קראת את כל הקטעים שבהם אני מוכיח הבנה כבירה ועמוקה באותה המידה שבה כאמור, אתה פשוט משוחד כנגדי מראש, כנראה כי אתה נוטר לי טינה על עצם זה שהצבתי לך מראה בפנים בשרשור של מלאכת מחשבת1 והודעתי לך בצער רב שבניגוד למה שאתה חושב ומה שנאמר לך כל חייך, אתה אינך חכם ואינך מחונן, כפי מה שמוכיחות הראיות, וכך, כנראה, גם לא ילדיך. חלילה בלי להעליב או לפגוע. הסיבה שזה מה שאתה חושב על עצמך ועל ילדיך זה כי אתה שפוט לא מבין מה זה באמת להיות מחונן ומה זה באמת להיות חכם ומה זה באמת להיות גאון. מצטער לנפץ את בועת האשליה שלך אבל זה המצב וזאת האמת הן בנוגע אליך והן בנוגע לילדיך.

לא מחוננים. לא גאונים. זאת לא סיבה לשקר במצח נחושה שיש לי חוסר הבנה מאוד נרחב, דבר שאני יודע שאתה יודע שהוא לא נכון על אף שבאמת לא קראת את כל הקטעים של דברים שכתבתי ושמוכיחים שאני בעצם כן מבין, ומבין מאוד, פשוט כי גם אם לא קראת את הקטעים האלו, עדיין יש את כל המאורעות בשווקים שמוכיחים שאני לא סתם מבין, אלא מבין וחצי.

הבנה כבירה, שאני מוכיח אותה לא פעם אלא פעמיים, בפעם הראשונה באמצעות כל הדברים שאני אומר, ובפעם השנייה בגלל כל מה שקורה בשווקים, בבורסות, במניות ובמדדים, מה שמוכיח מעל ומעבר לכל ספק סביר שראשית כל, אני מבין מאוד, שנית כל, האגו שלי ככל הנראה אינו מנופח אלא אמנם גדול, אך כנראה בהתאמה אל השווי הגדול מאוד הגלום בי בכנות, כפי מה שמוכיחות העובדות, ושקרים גסים של אדם רגיל לא יוכיחו אחרת, ושלישית כל, שאינני סובל משיגעון גדלות כי הנה האגו שלי ומחשבותיי הטובות על עצמי מתגלות כמאוד תואמות את המציאות האובייקטיבית (והרגשות המשתוללים שלך והטינה האישית שלך כנגדי לא יוכיחו אחרת).
עכשיו הוא מתרץ שהוא חוזה התפרצות ענק של הר געש.
שלמרות תחזיותיו מסרב להתפרץ.
זה לא תירוץ לכלום. אתה מקשר קישור שאינו במקומו בין שני דברים שונים. כחלק מהבנתי בוולקנולוגיה, חזיתי לאחרונה בפורום "בורסה ושוק ההון" את התעוררותם והתפרצויותיהם מסביב לעולם של הרי הגעש (מרובים, לא דיברתי על הר געש מסוים אחד אלא על הרבה מאוד באופן כללי ואולי על כמה מסוימים בתור דוגמאות ספציפיות), שלפי תחזיתי יהרגו במאה ה-21 עשרות מיליוני בני אדם. פשוט הסברתי שמאורעות אלו כנראה גם ישפיעו על הכלכלה. אבל כמובן שאינני יודע מתי יתחילו הרי הגעש להתפרץ ולהרוג מיליוני אנשים.

על-מנת שהקישור הלא-נכון שלך יהיה נכון, אז צריכה להתרחש התפרצות הר געש מתישהו בעתיד הקרוב, ואז אולי זה יכול להשפיע על השפל הגדול השני ואופי התחלתו.
28 אחוז.
למה שמאלנים כ"כ גרועים בחשבון?
+
אבל העליבות שלך בחשבון פשוט?

זאת עליבות שמשום מה נפוצה אצלכם.
זה קצת מסובך אבל אשתדל להסביר לך.

בנוסף על היותי הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים, אני למעשה גם הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה, ובגיל 16, תוך כדי השקעת מאמץ אינטלקטואלי לא רב במיוחד, כתבתי, בקלות ניכרת, את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה. אבל עוד לא פרסמתי אותה. אני קורא לה "תיאוריית האישיות הקוגניטיבית".

בתיאוריית האישיות הקוגניטיבית, אני מסביר שבניגוד להנחות הפרימיטיביות והברבריות של הפסיכולוגים הטרום-פזיים, לא כמה שיותר קשב ככה יותר טוב.

בתיאוריית האישיות שלי אני מסביר שההסתכלות מלכתחילה על הקשב כעל "קשב" אחד גדול היא טעות מכיוון שאותם האנשים מפגינים רמות שונות של קשב עבור נושאים שונים ולכן יש לדבר על "קשב לפי נושא". רעיון שבעיניי הוא בסיסי להפליא אבל שטיפשותם של הפסיכולוגים הטרום-פזיים היא כל-כך אדירה שנראה שאף-אחד מהם, בצורה לא פחות מאשר פשוט מחרידה, מעולם לא חשב על הרעיון הזה בעצמו על אף הבסיסיות הקיצונית שלו.

מ. ח. פ.

Member
בכל מקרה, מה זה קשור? העניין הוא שהצלחה בנושא מסוים נובעת מהשקעה בלימוד הנושא ההוא. השקעה נובעת מעניין. וכאשר מתקיים העניין, מתקיימים הקשב והריכוז. כך שללא קשב וריכוז, לא מצליחים. ללא עניין, לא מצליחים.

אין באמירתי הבאה בשביל להעיד על עמדותיי הפוליטיות ואין להסיק ממנה על עמדותיי הפוליטיות, מה גם שאני מעדיף שלא להיות מזוהה פוליטית, אבל בעיקרון, הסיבה ששמאלנים גרועים בחשבון, זה כי הם חכמים.

אתה מבין, הרעיון הפסיכולוגי הטרום-פזי הברברי שכמה שיותר קשב לכמה שיותר נושאים זה הכי טוב שיש, הוא רעיון כוזב מכיוון שכאמור, קשב וריכוז, זה דבר שנובע מתוך עניין ומאפשר השקעה ואז הצלחה, אבל מה אם מדובר בנושא ברמה נמוכה?

מה אז, העניין של האדם בנושא ברמה הנמוכה הנידון, אומר על האדם הזה? שאין לו הרבה שכל כנראה.

אתה מבין, לכל תיאוריה יש את רעיון הבסיס הבסיסי ביותר והמרכזי ביותר שלה, שבלי הרעיון הזה, או בלי נכונותו, כל התיאוריה קורסת ולא שווה כלום. עבור תורת היחסות הפרטית של איינשטיין, זה לדוגמה הרעיון הכוזב שמהירות האור אינה תלויה במהירות המקור ואינה משתנה בין מערכות ייחוס.

עבור תיאוריית האישיות הקוגניטיבית של האדם החשוב ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה, עם כל הצניעות כמובן, זה הרעיון שהרוב הגדול של התוכן והאיכות של האישיות האנושית וההתנהגות האנושית, נובעים ממידת חוכמתו של האדם ואיכות החוכמה הזאת.

הסיבה ששמאלנים "גרועים" בחשבון בפרט ובמתמטיקה בכלל זה בגלל שהם חכמים מחד גיסא, וזה נושא ברמה נמוכה מאידך גיסא, ולכן זה נושא שלא מעניין אותם, יש להם קשב וריכוז ברמה נמוכה אליו, ולכן הם לא משקיעים בו, ואז לא מצליחים בו. מתמטיקה היא נושא ברמה נמוכה. מדובר אמנם במדע חשוב, זה כן. מדובר במדע נחוץ, זה כן. אבל מדובר במדע לא חכם ולא מתוחכם. מדובר בעולם ידע מצומצם רוחבית ולא-עמוק רובדית, ולכן הוא קוסם דווקא לאנשים פחות חכמים. בלי להעליב.

אנשים חכמים באמת, יגלו עניין רב יותר בעולמות הידע ההומאניים-היסטוריה, פילוסופיה, ספרות ופסיכולוגיה, בעיקר. התחומים שבהם ממש צריך לחשוב, ולא לשבת כמו אידיוט עם המחשבון וכל היום להקליד מספרים ולחשב חישובים ולחשוב שזה הדבר הכי מעניין בעולם.

אז רגע, מה בעצם כל זה אומר על אנשי המדעים הריאליים? שהם אנשים טיפשים? זה הרי לא נשמע נכון. וזה באמת לא נכון. זה לא מה שאמרתי. הם בדרך כלל פשוט יהיו אנשים ממוצעים שכלית אבל עם אינטליגנציה גבוהה. ממוצעים שכלית כך שהם לא חכמים מידי מכדי להתעניין בדבר כל-כך משעמם ולא מעניין כמו מתמטיקה כך שלא יאבדו עניין, ובאותו הזמן לא טיפשים, כי אז הם יכולים להיות טיפשים מידי אפילו בשביל נושאי הידע הלא-מתוחכמים. ולקינוח, אינטליגנציה גבוהה תעזור. זה בדרך כלל השילוב הנכון עבור הצלחה במתמטיקה.

אמנם זה נכון שיש את הרעיונות המפורסמים ששכל ואינטליגנציה זה אותו הדבר או אולי יש ביניהם מתאם חיובי חזק אבל אף-אחד משני הרעיונות האלו איננו נכון. המתאם אינו קיים לאורך רוב הסקאלות של השכל והאינטליגנציה, חוץ מאשר בנקודות הקיצון יחסית, ואז המתאם הוא מתאם שלילי חזק, ככה שאפילו כשקיים המתאם, זה לא המתאם שחשבנו.

אתה מבין, ai27, השמאלנים לא אוהבים מתמטיקה, ולכן לא מוצלחים בה הצלחה יתרה.
לא אתנגד אם במקום לסגוד לחבר המטורלל שלך מהמעגלים תתחיל לסגוד לי ולמשכורת שלי
הוא לא סוגד לי. הוא פשוט מכיר בעובדה שאני גאון פיננסי כי ראשית כל, בניגוד אליך הוא קרא את הטקסטים שלי, שנית כל, הוא ראה את מה שאתה ראית-כל מה שקורה בשווקים, ושלישית כל-הוא לא משוחד נגדי, בניגוד אליך, שנוטר לי טינה מאז שניצלתי את יכולותיי בתור הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה כדי לנתח אותך, את אישיותך, את התנהגותך ואת הביוגרפיה שלך והוכחתי לך שאתה וילדיך אינכם מחוננים בשרשור של מלאכת מחשבת1.

ממש מצטער. יודע שכל חייך נאמר לך אחרת, אבל עכשיו אתה מדבר עם האדם האחד שבאמת חכם מספיק בשביל שהדעה שלו באמת תהיה שווה משהו. אני יודע שאלו חדשות קשות. כך לעצמך קצת זמן להתאבל ולהגיע להשלמה עם המציאות. באותו הזמן, מוטב שתודה בעובדה שאני גאון פיננסי. כמו ג'ו, אתה עושה צחוק מעצמך.
אשמח לצלם לך את התלוש החדש שלי,
כדי שיהיה לך על מה לפנטז...
מציע לא להשוויץ יותר מידי. סיכוי לא רע שבקרוב יפטרו אותך בגלל השפל הגדול החדש ושחברת ההייטק שאתה מועסק בה בכלל תפשוט את הרגל, ואז תעשה פחות כסף מאנשים שמרוויחים שכר מינימום. מזלך שכבר הספקת להתעשר.
אני. הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים. מצאתי מניות שיעלו בכמה שנים הקרובות בכמה מאות אלפי ומיליוני אחוזים אבל אין לי כסף להשקיע בהן. מה דעתך לשתף פעולה? אתה תביא את הכסף, אני אביא את השמות של המניות, ואז נתחלק ברווחים חצי-חצי?
מקבץ נדבות
שקר גס. זה לא קיבוץ נדבות. זה גיוס משקיעים. אתה קורא לזה קיבוץ נדבות כי אתה כועס עליי על כך שחשפתי את עצם זה שאתה אינך אדם חכם כלל וכלל. קרוב לוודאי שכך גם ילדיך, שיכולים להצטיין בלימודים כל היום וכל הלילה אם זה מה שהם רוצים, אבל זה לא מוכיח שהם חכמים. על-מנת באמת להוכיח כמה חכמים הם, ועד כמה חכם אתה, אתם צריכים לעבור את המבחנים שלי.
ששורץ פה וטוען שהוא גאון פיננסי
בטעות כתבת "טוען שהוא גאון פיננסי" במקום פשוט "שהוא גאון פיננסי". זה בסדר. אני מבין שאת הטקסטים המוכיחים את גאונותי הפיננסית לא קראת ושכל הקטע של עצם זה שהוכחתי שאני גאון פיננסי דרך התגשמות תחזיותיי והתחלת השפל הגדול השני זה עוד הכול חדש אז זה יקח לך זמן להתרגל. זה בסדר. קח לך את הזמן.

או שאולי זה בגלל כל הקטע שאתה משוחד כנגדי ולכן אתה נאחז באופן נואש כל-כך בשקר מעורר הצחוק והביברור מנותק לחלוטין מן המציאות שאני בעצם לא גאון פיננסי. כן, שיהיה לך בהצלחה עם זה. ככל שהימים יעברו והבורסות ימשיכו להתרסק, כך יותר ויותר אתה תצטרך את ה-"בהצלחה" שלי על-מנת לטעון כך.
אולי זה בגלל שמשכתי כמעט את כל הכסף מהבורסה.
:sneaky:
השארתי רק 5 באלביט - כדי שלא יסגרו לי את החשבון...

הבנתי שהסיבה היא שלעומת ישראל, שבה עסקים כרגיל,
כמעט לכל החברות הגדולות בארה"ב היה רבעון מאוד חלש. שלילי חזק
מצטברות עוד ועוד אינדיקציות - שיש מיתון עולמי,
ושמעלים ריבית בזמן מיתון - אז הוא יהיה חזק.
תראה כמה שאתה פאתטי. אפילו אתה אומר את כל מה שאני אומר וחוזר במילותיך על כל ההתרחשויות שמתיישבות בצורה מושלמת עם התחזיות שלי ושמוכיחות את גאונותי הפיננסית. זה רק שלהגיד "מ. ח. פ. הוא גאון פיננסי כי הנה קורה כל מה שהוא אמר שיקרה", לעשות את הקישור הזה במפורש, את זה אתה לא עושה.

לסיום, בנוגע אליך פרמהפרוסט, אם כשהמצב בבורסות רע זה מזכיר לך אותי, אז תתכונן להיזכר בי עוד הרבה במהלך הימים והשבועות הקרובים.

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
הוא לא סוגד לי. הוא פשוט מכיר בעובדה שאני גאון פיננסי כי ראשית כל,
זה לא אתה. זה מטורלל אחר, שקוראים לו עצבר, לא מאור.
מציע לא להשוויץ יותר מידי. סיכוי לא רע שבקרוב יפטרו אותך בגלל השפל הגדול החדש ושחברת ההייטק שאתה מועסק בה בכלל תפשוט את הרגל, ואז תעשה פחות כסף מאנשים שמרוויחים שכר מינימום. מזלך שכבר הספקת להתעשר.
לא גבוה - בדיוק קיבלנו כמה הזמנות ענקיות. וזה בלי קשר לזה שאם חסר אוכל - נקבל עוד הזמנות.
כרגע הבעיה העיקרית היא איך לעמוד בכל ההזמנות,
אז בתור שלב ראשון - הקפצנו מחירים. ההתמקדות כרגע בהגדלת כושר ייצור.

וגם אין באמת סכנה כזאת. אם החברה תקרוס - אין סיבה שאעבוד במינימום. פשוט אלך הביתה ואפתח חברה משלי.
אני. הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים. מצאתי מניות שיעלו בכמה שנים הקרובות בכמה מאות אלפי ומיליוני אחוזים אבל אין לי כסף להשקיע בהן. מה דעתך לשתף פעולה? אתה תביא את הכסף, אני אביא את השמות של המניות, ואז נתחלק ברווחים חצי-חצי?
לא תודה - אבל אם תצליח להשיג כסף, ארשה לך להשקיע בחברה שלי.
שקר גס. זה לא קיבוץ נדבות. זה גיוס משקיעים.
גם בתחום זה אתה לא מבין,
גיוס משקיעים עושים במקומות מתאימים לכך.
על-מנת באמת להוכיח כמה חכמים הם, ועד כמה חכם אתה, אתם צריכים לעבור את המבחנים שלי.
בגלל שנכשלת בכל מבחן אחר שעשית?
תראה - אנחנו לא מב"רים כמוך, פשוט מצטיינים בקלות. זיכרון מעולה, יכולת לימוד מהירה, הסקת מסקנות טובה, ריכוז טוב,
כל הדברים שאתה גרוע בהם.
אצלנו המצטיינים לעשות בגרות ב3 או 4 יחידות בחשבון או אנגלית - זאת בושה.
השאלה היא האם הן יסיימו בגרות 5 יחידות בכיתה י"ב, או בכיתה י'...
ככל שהימים יעברו והבורסות ימשיכו להתרסק, כך יותר ויותר אתה תצטרך את ה-"בהצלחה" שלי על-מנת לטעון כך.
אל תדאג לי - ההשקעות שלנו מגוונות.
תראה כמה שאתה פאתטי. אפילו אתה אומר את כל מה שאני אומר וחוזר במילותיך על כל ההתרחשויות שמתיישבות בצורה מושלמת עם התחזיות שלי ושמוכיחות את גאונותי הפיננסית.
אבל התחזיות שלך קרסו...

פשוט הגיעה הזדמנות מיוחדת, אז הוצאנו את הכסף הנזיל מהבורסה, זה הכל.
אם באמת היינו חושבים שיש קריסה, היינו מוציאים גם את הכסף מאלביט.

מ. ח. פ.

Member
זה לא אתה. זה מטורלל אחר, שקוראים לו עצבר, לא מאור.
עצבר? הפסיכופת המטורף עם תיאוריית הקונספירציה ההזויה על הפאי המשתנה?
לא גבוה - בדיוק קיבלנו כמה הזמנות ענקיות. וזה בלי קשר לזה שאם חסר אוכל - נקבל עוד הזמנות.
כרגע הבעיה העיקרית היא איך לעמוד בכל ההזמנות,
אז בתור שלב ראשון - הקפצנו מחירים. ההתמקדות כרגע בהגדלת כושר ייצור.

וגם אין באמת סכנה כזאת. אם החברה תקרוס - אין סיבה שאעבוד במינימום. פשוט אלך הביתה ואפתח חברה משלי.
אם כך חברת ההייטק שאתה מועסק בה הינה מצליחה אפילו עוד יותר מחברת ההייטק הממוצעת? ובהרבה? אם כך אני חוזר בי. מקום עבודתך מובטח. למרות שבעצם...גם אם החברה לא תפשוט את הרגל, עלולים להיות קיצוצים ואתה עדיין עלול למצוא את עצמך בחוץ. אבל גם אז אתה אומר שתפתח חברה משלך אז כאילו...בהצלחה. אתה בכל מקרה מסודר.
לא תודה - אבל אם תצליח להשיג כסף, ארשה לך להשקיע בחברה שלי.
אם היית משתכנע שאני גאון פיננסי, היית מסכים להביא 100,000?

ובלי להעליב, אבל לא הייתי משקיע בחברה שלך. כשאני אתחיל להשקיע, אשקיע בחברות שיעלו רק באלף אחוז בשנה בממוצע ומעלה מכך.
גם בתחום זה אתה לא מבין,
גיוס משקיעים עושים במקומות מתאימים לכך.
אוקיי. אז מה המקום המתאים לכך?
בגלל שנכשלת בכל מבחן אחר שעשית?
לא, אלא בגלל שמעולם לא הומצאו מבחני חוכמה קודם לכן. המבחנים שלי הם מבחני החוכמה הראשונים בהיסטוריה. הכי קרוב שאי-פעם הגיעו ליצירת מבחן חוכמה זה מבחני האינטליגנציה, אבל אינטליגנציה זה לא שכל וזה גם לא בהכרח מעיד על שכל, אז לא משנה איזה מבחנים אתה ובני משפחתך עברתם, מבחני החוכמה שלי הם היחידים שקיימים נכון לרגע זה.
תראה - אנחנו לא מב"רים כמוך
גם אני לא מב"ר. למדתי בכיתת אומ"ץ. אני מבין שאצלך בבית-ספר היה מב"ר, הא? אז לא. אצלנו היה אומ"ץ.
פשוט מצטיינים בקלות
גם לי יש קטעים של הצטיינות בקלות לפעמים. תלוי במה ומתי.
זיכרון מעולה, יכולת לימוד מהירה, הסקת מסקנות טובה, ריכוז טוב,
זה אפשרי שלך ולבני משפחתך יש זיכרון מעולה, יכולת למידה מהירה וריכוז טוב כי אלו דברים שנובעים מאינטליגנציה. אני בספק בנוגע ל-"הסקת מסקנות טובה" כי זה כבר בנוגע לשכל. אני לא מכיר את בני משפחתך ולא אדע בוודאות עד שיעברו את המבחנים שלי, באם וכאשר זה יקרה, אבל בהתבסס על היכרותי איתך, יש לך הרבה אינטליגנציה אבל לא הרבה שכל, וייתכן שאצל בני משפחתך זה אותו המצב.

תבין, אם הייתה לך יכולת הסקת מסקנות טובה, הייתה מושקע אצלי כבר ממזמן. להזכירך, זה כמעט קרה. הבעיה הייתה שהצעת 70,000 מעט מידי ורצית לשמור אצלך את הכסף ושפשוט תשקיע אותו לפי מה שאגיד לך. תנאים אלו אינם מקובלים.
כל הדברים שאתה גרוע בהם.
צדקת כמעט לגמרי. יכולת הסקת המסקנות שלי הינה גבוהה ביותר. אלו כל שאר שלושת הדברים שאמרת שאני אכן גרוע בהם. זה כי יש לי הרבה שכל, אבל לא הרבה אינטליגנציה.

אתה מבין, שכל זה כמו מכונית, בעוד שאינטליגנציה זה כמו המנוע של המכונית.

בעולם המכוניות, הרכב והמנוע מן הסתם תואמים זה לזה כי ככה מייצרים אותם ומשלבים אותם כי ככה נכון והגיוני. הבעיה היא שבני-אדם הם לא דבר שמיוצר במפעל ולפי תכנון קפדני, ככה שאיתנו, זה קצת יותר מצחיק. איתנו, לפעמים יכולה שלא להיות התאמה בין איכות "המכונית" לאיכות "המנוע".

אתה מבין...העניין הוא שאני מכונית למבורגיני אוונטאדור חדשה מהניילונים שעולה 4.5 מיליון שקל כולל המיסים, אבל עם מנוע של טויוטה קורולה מודל 2006.

כמובן שבמציאות, עם מכוניות אמיתיות ולא מכוניות כדוגמה לבני-אדם, כמובן שאף מפעל מכוניות לא ישים מנוע של פאקינג טויוטה קורולה מסריחה בתוך יצירת מופת כמו למבורגיני אוונטאדור. בני-אדם כאמור, מנגד, הם לא מוצר שמיוצר על פס ייצור באיזשהו מפעל.

ואתה? אתה טויוטה קורולה מודל 2006, אבל עם מנוע של למבורגיני אוונטאדור.

בלי להעליב, אבל אני חושב שעדיף להיות למבורגיני אוונטאדור עם מנוע של טויוטה קורולה מודל 2006 כמוני מאשר להיות טויוטה קורולה מודל 2006 שמותקן בה מנוע של למבורגיני אוונטאדור כמוך.
אצלנו המצטיינים לעשות בגרות ב3 או 4 יחידות בחשבון או אנגלית - זאת בושה.
השאלה היא האם הן יסיימו בגרות 5 יחידות בכיתה י"ב, או בכיתה י'...
באנגלית עשיתי חמש יחידות.
אל תדאג לי - ההשקעות שלנו מגוונות.
זה לא הולך לעזור לך. למזלך, אמרת לי ששווי התיק שלך לא גבוה, אז יהיה מדובר בעבורך במכה קלה בכנף בלבד.
אבל התחזיות שלך קרסו...

פשוט הגיעה הזדמנות מיוחדת, אז הוצאנו את הכסף הנזיל מהבורסה, זה הכל.
אם באמת היינו חושבים שיש קריסה, היינו מוציאים גם את הכסף מאלביט.
טעות קלילה ולא משמעותית בנוגע לתאריך, כאשר מה שאמרתי שיקרה קורה, רק קצת יותר מאוחר ממה שחשבתי, לא הייתי קורא לזה "התחזיות קרסו", אבל למה כבר ציפיתי מטויוטה קורולה מודל 2006?

ai27

Well-known member
אם כך חברת ההייטק שאתה מועסק בה הינה מצליחה אפילו עוד יותר מחברת ההייטק הממוצעת? ובהרבה? אם כך אני חוזר בי.
לא באמת, אתה פשוט לא מבין בתחום.
כל חברת סטארטאפ צריכה להציג מוצר שיביא תועלת גבוהה לרוכשים
אחרת יתקשה להשיג משקיעים ועובדים.
מקום עבודתך מובטח. למרות שבעצם...גם אם החברה לא תפשוט את הרגל, עלולים להיות קיצוצים ואתה עדיין עלול למצוא את עצמך בחוץ.
זה לא באמת עובד ככה, נדיר שמפטרים בחברות סטארטאפ קטנות, יש מעט עובדים מלכתחילה, ומירוץ להגיע למוצר(או לפחות שלב הגיוס הבא) לפני שהכסף נגמר.
מפטרים בחברות יותר בשלות, שהגיעו למוצר, והחליטו להתמקד בייצור ומכירות ולא בהוצאת הדור הבא של המוצר.
חוץ מזה, עובדים שלא מקודמים נוטים להחליף עבודות.
אבל גם אז אתה אומר שתפתח חברה משלך אז כאילו...בהצלחה. אתה בכל מקרה מסודר.
כשהתחלתי באינטל, הייתה אמירה שכל מי שעובד בהייטק ולא יכול לפרוש בגיל 40, עשה משהו לא בסדר.
ככה זה בתחום.
אם היית משתכנע שאני גאון פיננסי, היית מסכים להביא 100,000?
כן, אבל אתה לא.
ובלי להעליב, אבל לא הייתי משקיע בחברה שלך. כשאני אתחיל להשקיע, אשקיע בחברות שיעלו רק באלף אחוז בשנה בממוצע ומעלה מכך.
את הלהט שלך אני דווקא אוהב. אם תלמד ניהול במקום פסיכולוגיה, תוכל להיות להיט.
אוקיי. אז מה המקום המתאים לכך?
יש כנסים של מגייסי משקיעים, יש את אקזיט-וואלי.
לא, אלא בגלל שמעולם לא הומצאו מבחני חוכמה קודם לכן. המבחנים שלי הם מבחני החוכמה הראשונים בהיסטוריה. הכי קרוב שאי-פעם הגיעו ליצירת מבחן חוכמה זה מבחני האינטליגנציה, אבל אינטליגנציה זה לא שכל וזה גם לא בהכרח מעיד על שכל, אז לא משנה איזה מבחנים אתה ובני משפחתך עברתם, מבחני החוכמה שלי הם היחידים שקיימים נכון לרגע זה.
לא, פשוט נכשלת בעקביות בכל הקיימים.
גם אני לא מב"ר. למדתי בכיתת אומ"ץ. אני מבין שאצלך בבית-ספר היה מב"ר, הא? אז לא. אצלנו היה אומ"ץ.
לא, אצלנו שלחו את כל המוגבלים לבית ספר מקצועי. כתבת פה פעם שכעסת כי שיבצו אותך בחינוך מיוחד ואז תיקנת ואמרת מב"ר.
גם לי יש קטעים של הצטיינות בקלות לפעמים. תלוי במה ומתי.
זה לא באמת יוצא דופן, זה אומר שאתה צריך להתמקד בזה. מה התחוים בהם הצלחת להצטיין?
זה אפשרי שלך ולבני משפחתך יש זיכרון מעולה, יכולת למידה מהירה וריכוז טוב כי אלו דברים שנובעים מאינטליגנציה. אני בספק בנוגע ל-"הסקת מסקנות טובה" כי זה כבר בנוגע לשכל.
אלו דברים שבאים ביחד ובוחנים במבחנים שונים.
אתה פשוט נכשלת בהם, ויש לך דיסוננס קוגניטיבי.
תבין, אם הייתה לך יכולת הסקת מסקנות טובה, הייתה מושקע אצלי כבר ממזמן. להזכירך, זה כמעט קרה. הבעיה הייתה שהצעת 70,000 מעט מידי ורצית לשמור אצלך את הכסף ושפשוט תשקיע אותו לפי מה שאגיד לך. תנאים אלו אינם מקובלים.
לא. פשוט לא הבנת. הסברתי לך ש אף אדם שפוי לא יתן לך כסף.
באנגלית עשיתי חמש יחידות.
וקיבלת ציון סביר? מעל 90 למשל. ..
תבין שזה לא סימן לגאונות, אלא עניין מתבקש. אחרת אתה בינוני.
לא הייתי קורא לזה "התחזיות קרסו", אבל למה כבר ציפיתי מטויוטה קורולה מודל 2006?
לגבי הקשקוש של המכוניות: הבעיה שלך היא שאתה טמבל שטוען שהוא גאון פיננסי.
אז במקרה הטוב יגידו שאתה משוגע, ובמקרה הרע תגמור בכלא.

הקטע שלך זה השואו והלהט: אתה מושלם לניהול, כי רוב המנהלים טמבלים או משוגעים, הם פשוט מכסים על זה בלהט כמוך.
אתה צריך להבין קצת, ולהחזיק בדיפלומות הנכונות, כצורך טכני. אבל הכי חשוב זה קשרים.

כשדוד של אשתי למד תואר, הוא שכנע את חבריו שימלאו טפסים ויפתחו חברה, כדי שיהיה להם משרה בכירה ברזומה
הם השתכנעו, ופתחו חברה שלא עושה כלום, הוא כמובן היה המנהל,
אבל הם עשו הייפ טוב מדי ואנשים התלהבו וקנו מניות,
הגיע למצב שהם עלולים להגיע לכלא.
אז הם התחילו לעשות דברים, והיום הוא מנהל אחת החברות הגדולות במשק.

עזוב את קיבוץ הנדבות,
אני מציע לך לעשות משהו דומה.

מ. ח. פ.

Member
זה לא באמת עובד ככה, נדיר שמפטרים בחברות סטארטאפ קטנות, יש מעט עובדים מלכתחילה, ומירוץ להגיע למוצר(או לפחות שלב הגיוס הבא) לפני שהכסף נגמר.
מפטרים בחברות יותר בשלות, שהגיעו למוצר, והחליטו להתמקד בייצור ומכירות ולא בהוצאת הדור הבא של המוצר.
חוץ מזה, עובדים שלא מקודמים נוטים להחליף עבודות.
אז אתה עובד בחברת סטארט אפ קטנה? אז אתם כן בסכנה! יו, איזה מבלבל אתה...
כן, אבל אתה לא.
יופי. אז אני הולך להוכיח לך שכן ואז תסכים להביא לי 100,000 שקל כדי שאשקיע אותם בשבילנו. כבר הסכמת ל-"חצי-חצי". מה שהבנתי שלא הסכמת זה 100,000 במקום 30,000 ושאני אהיה זה שאשקיע בשבילנו בעצמי. לאחר שגאונותי הפיננסית תוכח לך, אתה תשתף פעולה.

למען האמת, אין שום דבר נוסף שאני צריך לעשות מעבר למה שכבר עשיתי. חזיתי שפל גדול שני (שמתחיל בימים אלו) ואת התרפצות הר הגעש ילוסטון (שתוכיח את גאונותי בכלל, ואת מומחיותי בברבורים שחורים, לצידו של החיזוי שלי מראש את השפל הגדול השני לראשונה כבר בינואר של 2022 ואת ההשלכות על הבורסות והשווקים בעקבות מגפת הקורונה שחזיתי כבר בינואר של 2020).

כל מה שנותר לעשות זה לחכות.

אני רק רוצה לוודא איתך משהו קטן-אם הבורסות והשווקים ישלימו ירידות של 70-90 אחוז במהלך הימים והשבועות הקרובים, ואם הר הגעש ילוסטון יתפרץ במהלך הימים והשבועות הקרובים, האם אלו יהיו הוכחות מספקות ותודה בטעותך או שעדיין לא תשתכנע?

אני רק רוצה לדעת אם זה יהיה מספיק טוב בעיניך.
את הלהט שלך אני דווקא אוהב. אם תלמד ניהול במקום פסיכולוגיה, תוכל להיות להיט.
גם בפסיכולוגיה אני להיט.
יש כנסים של מגייסי משקיעים, יש את אקזיט-וואלי.
מעדיף את השיטה שלי. לא נראה לי שהדברים האלו הם בשבילי. כנסי גיוס משקיעים ואקזיט וואלי, אם אני לא טועה, זה בשביל חברות סטארט אפ, לא השקעה בגאונותם הפיננסית של גאונים פיננסיים שאין להם כסף להשקיע.
לא, פשוט נכשלת בעקביות בכל הקיימים.
לא. באמת שאין דבר כזה מבחני חוכמה. אני הראשון שהמציא כאלו. מה שאתה חושב עליו, זה כנראה מבחני איי-קיו ומבחני מחוננות. זה בשביל בדיקת אינטליגנציה. לא שכל.
לא, אצלנו שלחו את כל המוגבלים לבית ספר מקצועי.
אני לא נחשב מוגבל. מוגבלים זאת אומרת עם נכויות.

גם אותי איימו חלק מהמורים לשלוח לבית-ספר מקצועי מתוך מחשבה שאולי אני טיפש מידי בשביל להוציא תעודת בגרות. עוד סיבה בשביל ההיסטוריונים של העתיד והביוגרפים שלי למרר בבכי אל תוך הכרית בלילה ולהקיא את נשמותיהם בתא השירותים הקרוב, אני מניח. או אולי פשוט לצחוק ממש חזק. אני לא יודע איך ההיסטוריונים וכל האנשים שיכתבו עליי ספרים יגיבו במדויק לסיפורים האלו מהחיים שלי.

בכל מקרה, הרעיון לשלוח אותי לבית-ספר מקצועי מעולם לא יצא אל הפועל. כך גם לא ההמלצה של חבורת הפסיכולוגים שבדקה אותי בכיתה ה' לשלוח אותי אל החינוך המיוחד. זה כי הקבוצת פסיכולוגים השנייה שבדקה אותי כשהייתי בכיתה ה' אמרה שהכול בסדר איתי. והרעיון לשלוח אותי לבית-ספר מקצועי כשהייתי בתיכון לא יצא אל הפועל כי אני מניח שאמרתי שאני אלמד קשה ואעשה בגרות. או אולי כי הם לא באמת היו רציניים. זה היה לפני שנים. אני לא זוכר בדיוק מה קרה. השורה התחתונה-בית-ספר מקצועי לא היה המקום בשבילי בתור ילד. גם לא החינוך המיוחד. כנראה בגלל זה מעולם לא הייתי באף-אחד מהם.

תלמידים שלומדים בבתי-ספר מקצועיים דרך אגב, הם לא מוגבלים. אתה חושב על לקויות ומוגבלויות קשות יותר.
כתבת פה פעם שכעסת כי שיבצו אותך בחינוך מיוחד ואז תיקנת ואמרת מב"ר.
לא כתבתי שכעסתי. ולא כעסתי. אני מודה שהתפלאתי על טיפשותם של מקבלי ההחלטות זה משהו אחר. אני כן זוכר שאמרתי ששיבצו אותי בחינוך המיוחד אבל זה כי חשבתי לרגע שכיתת אומ"ץ זה חינוך מיוחד אבל בסוף הסתבר שטעיתי וזאת "כיתת בעייתיים" בבית-ספר רגיל. כמו מב"ר באמת. ולא. בשום שלב לא אמרתי מב"ר. אתה זוכר דברים לא נכון. בגלל כשלי המערכת, למדתי בכיתת אומ"ץ. שחשבתי שזה חינוך מיוחד לרגע אבל אז בדקתי והסתבר שלא.

זה היית אתה זה שאמר לראשונה שהייתי בחינוך המיוחד, מה שגרם לי לשאול אותך האם כיתת אומ"ץ זה נחשב חינוך מיוחד כי באמת לא ידעתי, ואז אמרת שזאת המגמה כיום-לשלב את החינוך המיוחד בחינוך הרגיל, ואז הלכתי ובדקתי כי הופתעתי לשמוע שהייתי בחינוך המיוחד ושלא היה לי מושג בכלל, ואז גיליתי שטעית ושכיתת אומ"ץ זה לא חינוך מיוחד אז חזרתי לפה וכתבתי לך את זה.
זה לא באמת יוצא דופן, זה אומר שאתה צריך להתמקד בזה.
לא. אני לא צריך להתמקד בזה. כשאמרתי שגם לי לפעמים יש את הקטעים של הצטיינות בקלות, התכוונתי למה שכתבתי. כלומר הצטיינות בקלות. כלומר מבלי להתאמץ. ברור שיש תחומים אחרים שבהם כדי להצליח אני צריך להתאמץ. אצל כולנו זה ככה.
מה התחוים בהם הצלחת להצטיין?
זה לא רק לפי תחום. זה לפי המקצוע הספציפי באמת, אבל גם לפי הזמן ולפי הכוח שלי. ככה שגם מקצועות שהצטיינתי בהם, זה לא היה רק לפי המקצוע אלא גם לפי הזמן והכוח כך שלפעמים הצטיינתי בהם ולפעמים לא. לא זכור לי מקצוע ש-"פשוט הצטיינתי בו וזהו". אולי חוץ מאשר באנגלית של 3 יחידות שזה כבר באמת היה קל ברמה שזה היה מגוחך. כנראה בגלל הכשלים הבית-ספריים הפנימיים שבגינם לא שובצתי למגמת חמש יחידות באנגלית ונשלחתי לעשות שתי יחידות נוספות של תרגום (שבע יחידות בסה"כ, שזה מה שהיו שולחים אותי לעשות אם המורים היו יודעים ללמד ואם התלמידים לא היו בלתי נראים עבור המורים).
אלו דברים שבאים ביחד ובוחנים במבחנים שונים.
זה לא נכון. הם יכולים לבוא ביחד ויכולים שלא כי מדובר בסוגים שונים של אינטליגנציה (וגם זה רק הזיכרון, היכולת למידה והריכוז, בעוד שהסקת מסקנות זה בנוגע לשכל). לדוגמה, באחד משני האבחונים הפסיכודידקטיים שעשו לי בכיתה ה' ושסתרו אחד את השני בכל מה שהם אמרו (נפלאות הפסיכולוגיה הטרום-פזית, מה שנקרא) נכתב כך (אני מקריא לך מתוך מה שכתוב): "קיימים פערים בין האינדקסים השונים" (כוונתם לתתי-סוגי האינטליגנציה השונים המרכיבים את האינטליגנציה הגדולה האחת). הדבר מובן, מתקבל על הדעת ואף צפוי, מכיוון שמדובר בסוגים שונים של אינטליגנציה ולכן למה שנצפה או שנחשוב שיהיה מתאם?

בנוגע ליכולת הסקת מסקנות, זה באמת לא בנוגע לאינטליגנציה אלא לשכל, ולכן לא יודעים לבדוק את זה כי בפסיכולוגיה הטרום-פזית לא יודעים לבדוק שכל. למען, האמת, בפסיכולוגיה הטרום-פזית לא יודעים גם לבדוק אינטליגנציה, אבל לפחות עם האינטליגנציה הם מנסים. לפחות בשביל האינטליגנציה, יש להם מבחנים.
אתה פשוט נכשלת בהם
תלוי מה זה "נכשלתי". קיבלתי ציון ממוצע בכל האינדקסים של כל סוגי האינטליגנציה השונים. זה פשוט שפיזור הציונים לאורך הטווח הממוצע הוא גדול.
ויש לך דיסוננס קוגניטיבי
אין לי דיסוננס קוגניטיבי. מאז ומעולם הודיתי בלי למצמץ, בלי להסס ובלי לחשוב פעמיים שהנני בעל אינטליגנציה נמוכה. דבר שאני גאה בו מאוד מכיוון שמדובר באחד מן הסממנים של הגאונות שלי.

הפסיכולוגים הטרום-פזיים מצפים למתאם חיובי בין אינטליגנציה לשכל אך אינטליגנציה הם לא יודעים לבדוק ואת השכל הם אפילו לא מנסים, כך שאין להם מושג על מה הם מדברים ולכן הנחותיהם שגויות. האמת היא שלאורך רוב טווח השכל ולאורך רוב טווח האינטליגנציה המתאם איננו משמעותי (שואף לאזור האפס), כאשר בנקודות הקיצון, המתאם קיים וחזק, אך שלילי, בניגוד חזק ומושלם של מאה ושמונים מעלות למה שהפסיכולוגים הטרום-פזיים חושבים. אתה מבין, הם מתחילים טועים, ואז הופכים לעוד יותר טועים כאשר אנחנו מתקרבים אל נקודות הקיצון של השכל והאינטליגנציה.
לא. פשוט לא הבנת. הסברתי לך ש אף אדם שפוי לא יתן לך כסף.
אז לא הבנתי. זה חוסר שפיות לתת לי להשקיע בעצמי, אבל אם הייתי מסכים לרק 30,000 ואם אתה היית זה שהיה משקיע בעצמו, בהתאם להנחיותיי, היית זורם איתי? מה ההבדל בין אם אני זה שמשקיע את הכסף שלך או אתה?
וקיבלת ציון סביר? מעל 90 למשל. ..
תבין שזה לא סימן לגאונות, אלא עניין מתבקש. אחרת אתה בינוני.
אני חושב שהציון הסופי שלי באנגלית 5 יחידות היה 79. אני מניח שזה מה שמגיע לי על זה שלא למדתי. לא נורא. אף-פעם לא היה לי אכפת מהציונים שלי. אפילו עכשיו כשאני עושה תואר ראשון וצריך ציונים גבוהים כביכול בשביל להתקבל לתואר השני, אני לא משקיע כי אין לי כוח. לא נורא ולא חשוב. עדיין אתקבל לתואר שני באמצעות איזושהי קומבינה, אני מניח.
לגבי הקשקוש של המכוניות: הבעיה שלך היא שאתה טמבל שטוען שהוא גאון פיננסי.
אז במקרה הטוב יגידו שאתה משוגע, ובמקרה הרע תגמור בכלא.

הקטע שלך זה השואו והלהט: אתה מושלם לניהול, כי רוב המנהלים טמבלים או משוגעים, הם פשוט מכסים על זה בלהט כמוך.
אתה צריך להבין קצת, ולהחזיק בדיפלומות הנכונות, כצורך טכני. אבל הכי חשוב זה קשרים.

כשדוד של אשתי למד תואר, הוא שכנע את חבריו שימלאו טפסים ויפתחו חברה, כדי שיהיה להם משרה בכירה ברזומה
הם השתכנעו, ופתחו חברה שלא עושה כלום, הוא כמובן היה המנהל,
אבל הם עשו הייפ טוב מדי ואנשים התלהבו וקנו מניות,
הגיע למצב שהם עלולים להגיע לכלא.
אז הם התחילו לעשות דברים, והיום הוא מנהל אחת החברות הגדולות במשק.

עזוב את קיבוץ הנדבות,
אני מציע לך לעשות משהו דומה.
איך אני "טמבל שטוען שהוא גאון פיננסי" בהתחשב ברקורד המרשים שלי של חיזוי מראש של מניות וסחורות שעלו במאות ובאלפי אחוזים בתוך חודשים אחדים ושנים אחדות מרגע שחזיתי אותם?

מושלם לניהול, הא? זה מצחיק שאתה אומר את זה כי אתה מבין, אני לא רק הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים ובפער ניכר מהבא אחריי, כלומר גדול יותר מבאפט, ובהרבה, אלא גם הגאון הפסיכולוגי הגדול ביותר בכל הזמנים ובפער גדול מהבא אחריי, כלומר גדול יותר מפרויד, ובהרבה.

אני עוד בהחלט עלול למצוא את עצמי בתור מנהל של בית חולים פסיכיאטרי בשכר חודשי של רבע מיליון שקל בחודש או משהו בסגנון.

אני רק רוצה לוודא איתך משהו קטן-אם הבורסות והשווקים ישלימו ירידות של 70-90 אחוז במהלך הימים והשבועות הקרובים, ואם הר הגעש ילוסטון יתפרץ במהלך הימים והשבועות הקרובים, האם אלו יהיו הוכחות מספקות ותודה בטעותך או שעדיין לא תשתכנע?
מה שמעניין יותר - אם זה לא ירד 70 אחוז בשבועות הקרובים האם אתה תודה

שאתה לא גאון פיננסי??

מ. ח. פ.

Member
מה שמעניין יותר - אם זה לא ירד 70 אחוז בשבועות הקרובים האם אתה תודה

שאתה לא גאון פיננסי??
הבורסות, המניות והמדדים מחקו כבר 30 אחוז. עוד 40-60 אחוז נוספים של מחיקות אכן נמצאים בדרך.

אם זה לא יקרה, האם אודה שאני לא גאון פיננסי? לא. כי קודם כל יש את הישגי העבר שלי. לדוגמה כשחזיתי את הזהב, כשחזיתי את המתכות היקרות לפני עליות של אלפי אחוזים, את נטפליקס כשהם היו על 200 דולר למניה, את טסלה כשהם היו על 85 דולר למניה, מניה "סודית" (שלא נקבתי בשמה כי היא הולכת להצליח עוד ואני לא רוצה שאף-אחד יפיק תועלת מן הגאונות שלי מבלי שאקבל על כך את חלקי ההוגן) שחזיתי אותה ואז היא עלתה באלף אחוז בשלוש חודשים ואז מניה "סודית" נוספת של חברה שבזמנו אפילו עוד לא הונפקה בבורסה, ואז היא הונפקה בבורסה ועלתה ב-8,400 אחוז ביומיים.

בנוסף, אם חזיתי ירידות של 70-90 אחוז, והכול ירד ב-30 אחוז, זאת טעות אבל לא טעות מוחלטת. גם ירידות של 30 אחוז זה לא בא ברגל. אבל למה להיות פסימיים וללכת בכלל למקום הזה שאתה הולך אליו? בוא נראה קודם מה קורה.
אין סכנה לזה.
למה לא? אני יכול ללכת לכל מקום. אני יכול לעשות כל דבר. גם אתה. אם רק נאמין שאנחנו יכולים להשיג כל מה שאנחנו רוצים, ואם רק נעזור זה לזה, נוכל להגשים את כל החלומות שלנו. נוכל להשיג את הכול. תספר לי, מומחה לקנוניית הסדר העולמי, מה אתה רוצה להיות? מה אתה רוצה לעשות? מה אתה רוצה בחיים? מה החלומות שלך? מה השאיפות שלך?

אני אתחיל.

1. אני רוצה להיות ממש ממש עשיר.

2. אני רוצה לגור באחוזת ענק עם בריכה אולימפית בחצר האחורית.

3. אני רוצה למבורגיני אוונטאדור מצופה בזהב.

4. אני רוצה למבורגיני אורוס אדומה.

5. אני רוצה האמר H 2 צהוב.

6. אני רוצה משאית.

7. אני רוצה אוטובוס.

8. אני רוצה מטוס פרטי.

9. אני רוצה קליניקה פרטית שבה אפגש עם המטופלים כשאהיה פסיכולוג.

10. אני רוצה לשכב עם דוגמניות על נורווגיות.

11. אני רוצה להיות ממש מפורסם.

12. אני רוצה שומרי ראש.

13. אני רוצה נחש.

14. אני רוצה חתול פרסי.

15. אני רוצה משרתים.

16. אני רוצה לנסוע בזמן.

17. אני רוצה דגי פיראנה.

18. אני רוצה לשנות את העולם.

19. אני רוצה כבש.

20. אני רוצה ארנב.

21. אני רוצה להיות המשקיע הכי טוב בהיסטוריה.

22. אני רוצה שטיח שיהיה עשוי מדוב מפוחלץ.

23. אני רוצה שיירת מכוניות ארוכה כזאת. כמו של נשיא ארצות הברית.

24. אני רוצה שעון רולקס מצופה בזהב ומשובץ ביהלומים.

25. אני רוצה מכונת קפה ממש טובה.

26. אני רוצה יאכטה.

27. אני רוצה מסוק.

28. אני רוצה לימוזינה.

29. אני רוצה נהג אישי.

30. אני רוצה לטפס על הר אוורסט.

אוקיי ועכשיו תורך. מה אתה רוצה? מה החלומות והשאיפות שלך?

למעלה