זה לא חוכמה לחזות ברגע שאין לך כסף מושקע,
נניח מתחילה איזה מגמה אז ברור שכל אדם(במיוחד משקיע) חושב אולי זה תחילתה של מגמה גדולה
וכדאי להשקיע.
אתה פשוט רושם לעצמך במוח למשל חזיתי את המתכות היקרות אבל כיון שאתה לא משתף אף אחד
כי אתה לא רוצה שירויחו בלי לקבל חלק אז אי אפשר לדעת.
אפשר לדעת אם מכירים אותי אז יודעים שאני אף-פעם לא משקר כי אני ישר כמו סרגל. בכל מקרה, כן סיפרתי למשפחה וחברים אבל לא רשמתי את זה בשום מקום. בכל מקרה, הנה התחלתי לרשום תחזיות באינטרנט. עכשיו רק צריך לחכות.
לא נתת תאריך כניסה לא נתת תאריך יציאה(או יעד באחוזים),אי אפשר לדעת כלום.
בקשה לגיטימית. שזה גם מצחיק כי באמת ניסיתי לחשוב בזמן אמת מה הייתי עושה אם הייתי בתוך הדברים האלו מעבר למה שחזיתי אותם מראש. בוא נעבור על זה באמת ועל מה שהייתי עושה בכל שלב ושלב. נתחיל מהישגיי.
חזיתי את הזהב כשהוא היה על 1,700 דולר לאונקיה, את המתכות היקרות כבר ב-2017, את נטפליקס כשהם היו על 200 דולר בפברואר 2018 ולפני עלייה של 100 אחוז בשנתיים, את טסלה כשהם היו על 85 דולר, חזיתי מניה שאת שמה אני שומר בבסוד כי היא הולכת להצליח בטירוף מעבר למה שהיא כבר הצליחה והחל מהרגע שחזיתי אותה היא עלתה באלף אחוז בשלושת החודשים הבאים, ומניה סודית שנייה שחזיתי אותה שנה שלמה מלפני מה שהיא הונפקה בכלל, ואז היא הונפקה במחיר מסוים שאני מעדיף לא להגיד מהו ועלתה ב-8,400 אחוז בתוך יומיים.
עכשיו, ככה, כדרכי, אהיה כנה לחלוטין ואגיד רק את האמת.
לאחר שחזיתי את הזהב לראשונה, בתוך כמה חודשים בודדים הוא עלה ב-20 אחוז מ-1700 ל-1950 ואפילו 2000 ברגע מסוים נראה לי זה היה, אבל האמת היא, שהייתי ממשיך להחזיק בו עד עכשיו כך שאנחנו מדברים רק על 10 אחוז בכמה שנים אבל זה לא באמת משנה כי אלו עוד אחוזים זניחים והייתי ממשיך להחזיק בו, אילו היה לי כסף להשקיע, עד לרגע זה ומבלי להתחרט על כלום כי אני לא מתעסק באחוזים קטנים והסדר גודל של הצלחה שאני מדבר עליה עוד לפנינו.
בנוגע למתכות היקרות, אם היה לי כסף להשקיע הייתי נכנס ב-2017 וממשיך להחזיק עד העליות המטורפות של מאות ושל אלפים של אחוזים למתכת בבת אחת באמצע 2021 ואז הייתי מוכר. אז אין פה שום בעיה/מבוכה בעבורי כי הרי מדובר בביצוע מושלם בנוגע למתכות היקרות.
בנוגע לנטפליקס, אני מודה שהייתי מוכר כעבור שנתיים כאשר הם היו על 400 דולר וכך הייתי יוצא עם רווח של 100 אחוז בשנתיים (עדיין מרשים מאוד) ולכן מפסיד את העוד עלייה של עוד 200 דולר בשווי המניה שהייתה מאז, אבל גם ניצל מהירידה מ-600 דולר בחזרה ל-200 דולר, כך שהייתי יוצא עם 100 אחוז רווח אחרי שנתיים במקום 200 אחוז רווח אחרי עוד שנה ומשהו נוספים ובמקום 0 אחוז אחרי הקריסה בחזרה למחיר של פברואר 2018 אז סה?כ אני מרוצה בנוגע לצורה שבה הייתי מתפקד עם נטפליקס.
מטסלה הייתי יוצא כשהם היו על 400 דולר שבדיעבד וכשלעצמו זאת טעות כי הם עלו עד ל-1200, אבל עדיין מדובר על קרוב ל-400 אחוז רק בכמה חודשים (שזה מטורף) והיה לי ברור כל הזמן שהם בועה כך שאם הייתי מחכה עד עכשיו המחיר היה צונח מה-1200 בחזרה ל-600 אז סה"כ אני די מרוצה מהביצועים שלי עם טסלה.
בנוגע למניה שעלתה באלף אחוז בשלוש חודשים מרגע שחזיתי אותה, ביצוע קרו למושלם. לפי מה שהערכתי בזמן אמיתי שהייתי עושה, הייתי אומר לעצמי ש-"זה הרגע שהייתי מוכר" אחרי שראיתי שהם עלו באלף אחוז. ומאז הם באמת ירדו ובהרבה.
בנוגע למניה שעלתה ב-8,400 אחוז ביומיים, גם כן ביצוע קרוב לשלמות. הייתי קונה, רואה שעלה ב-8,400 אחוז ביומיים ויוצא (כי הרי ברור שעלתה בהרבה כל-כך בזמן מועט כל כך, היא הרי מתודלקת על-ידי הרגשות והפסיכולוגיה של השוק ולא רק השווי הממשי של מה שהחברה עושה [וכזה דבר הרי לא יחזיק], מה גם ש-8,400 אחוז ביומיים זה באמת מטורף וזה לא הגיוני שזה פשוט עכשיו ימשיך לעלות במימדים האלו, בטח לא אחרי שה-8,400 אחוז האלו קרו ביומיים, ולכן הייתי יודע למכור ולברוח). ומאז המניה באמת ירדה בהרבה כאשר מאז היא עלתה הרבה ממה שהפסידה ואז הפסידה הכול בחזרה, אם זיכרוני לא מטעה אותי. שכחתי את שמה. זה כתוב לי איפשהו אבל כרגע אני לא זוכר אז אני לא יכול לעשות חיפוש זריז באינטרנט אבל אני די בטוח שאני זוכר את התנועות הכלליות של העלייה הגדולה ואז ההתרסקות בחזרה, לאחר מה שהייתי מוכר, לאחר רווח של 8,400 אחוז ביומיים.
האם תשובותיי סיפקו אותך?
גם אנשים שמנהלים כסף של אחרים יש להם "חרב על הצוואר" - אם לא יצליחו יפוטרו.
לך אין שום אחריות,אתה רוצה להרויח בלי לקחת שום סיכון.
למעט להתבזות כאן בפורום - סיכון חברתי אבל זה לא סיכון משמעותי כמו סיכון בריאותי או כספי.
אני גאון פיננסי ברמות בלתי רגילות לחלוטין ולכן זה לא סביר שלא אצליח בטירוף. גם אם היינו אומרים שכן, אז בטח ובטח שלא אפסיד את כספך או את כספו של אף אחד אחר.
ונגיד וקרה הבלתי אפשרי, אז הכול בסדר, אצא לעבוד ואחזיר לכם הכול עד השקל האחרון.
כמו הג'וקר של הית' לדג'ר, אני אדם העומד במילתו. מילה שלי זה מילה.
אז בעצם מה שקרה כאן נכנסת לפחדים של אנשים אחרים והלבשת עליהם את הפחדים שלך,
את השפל הגדול בגלל החוב צופים כבר עשרות שנים ואין כלום.
זה יקרה רק כאשר הדולר לא יהיה מטבע הרזרבה העולמי וגם אז מי אמר שבכל העולם?
השפל הגדול השני כבר מתחיל. שים מבטחך בגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים. אני יודע על מה אני מדבר. כמובן שהתפרצות הר הגעש ילוסטון תחמיר הכול. והדולר באמת עומד להתרסק. כבר מאז ינואר של 2020 אני אומר שתם ונשלם עידן חוזקתו ודומיננטיותו של הדולר האמריקאי.
יכול להיות שהבורסה בארה"ב תרד 70-90 בגלל ירידת ערך המטבע
ושאר הבורסות לא תהיה דרמה גדולה.
זה הבעיה עם חיזוי.
אבל אז,אני כבר מתחיל להכיר אותך,תגיד חזיתי.
"רק טעיתי" שזה היה רק בבורסות ארה"ב.
לא. באמת מלכתחילה דיברתי רק על ארצות הברית. ואירופה. גם אירופה.
ולא, אם נגיד שיתחיל רק בארצות הברית, אודה שאכן טעיתי בנוגע לאירופה ואודה שאכן מדובר בטעות גדולה, בעוד שהטעות עם התאריכים, בהתחשב בזה שלא התחיל שפל גדול כבר 4,400 שבועות, ובהנחה שמה שאנחנו רואים עכשיו זאת באמת התחלת השפל הגדול השני רק כמה שבועות יותר מאוחר ממה שחשבתי, זאת באמת, בכנות, עם יד על הלב, טעות לא משמעותית.
טעות קטנה יחסית לגודל התנועה והדרמה.
טעות של כמה שבועות כאשר שפל גדול מתחיל פעם ב-4,400 שבועות, זאת באמת טעות קטנה יחסית של כמה עשיריות אחוז אם אני לא טועה. אלו עובדות אמיתיות ומתמטיות. אני לא ממציע את הדברים האלו כי אני "עושה לעצמי הנחות" או מנסה להיראות טוב. כשאני טועה, אני אומר. אם מתישהו אטעה טעות שהיא גדולה, גם את זה אגיד. זאת באמת פשוט לא הייתה טעות גדולה.
אמרת זה יהיה במכה בינתיים יש חתיכות של ירידות לא מכה,
גם נכון. וגם זאת טעות קטנה. האם זה באמת משנה האם מתחיל שפל גדול שני בתוך יום אחד או לאורכן של כשבועיים-שלושה עם עוד 2-4 אחוז כל יום? מה ההבדל? מה האסון הגדול שקרה?
אלו באמת טעויות קטנות ולא משמעותיות. אתה באמת מחפש אותי על שטויות.
רמזת ש 30 אחוז ירידה יכול להיות מספיק - עוד הנחה אסטרונומית
לא נכון. אמרתי ש-30 אחוז זאת ההתחלה של ההתחלה של השפל הגדול השני. וכאשר ירד בעוד 40-60 אחוז, נוכל להגיד ששלב ההתחלה של השפל הגדול השני נגמר, וכעת אנחנו בתוכו.
אין דבר כזה באמת שאין,יש רק אדם שמפחית שקרים.
אוקיי. אני אזרום איתך. אז אני משקר אחת לשש שנים או פחות (כי כבר שש שנים לא שיקרתי ונראה כמה עוד אני אחזיק [כאשר כמובן התקווה היא להחזיק ככה עד סוף החיים]).
אנחנו לא הצגנו אמרת מפורשות שהוא עדיין לא הגיע ליעד שלך.
אם זיכרוני לא מטעה אותי, הודיתי בכך שלא באמת סיימתי להאמין בזהב ובמה שאני מצפה שהוא עוד יגיע אליו בעתיד רק אחרי שהפיתם את תשומת ליבי לכך שהזהב "לא הצליח".
יש לך חוש הומור מוזר מאוד.
ז"א מידע שטוב לטווח זמן ההשקעה שלי.
מידע אישי אם תרצה.
אני כבר יודע לכמה הזהב יגיע ובערך מתי. תודה.
כמו שאמרתי בתגובה קודמת,אתה רואה שיש הייפ בנושא ואז "יש לך פתאום הרגשה" שזה יעלה הרבה.
איפה כתבת שטסלה תעלה מ 85 להמון?
בשום מקום כי "לא רצית לתת לאחרים להרויח בלי לקבל חלק" אז תמיד נהיה במעגל סגור.
לא לא. הנה. התחלתי לחלוק את תחזיותיי. שפל גדול שני, המניות בצופן, התפרצות הר הגעש ילוסטון, והזהב. למדתי לקח. אנחנו לא תמיד נהיה במעגל סגור.
על טסלה והדברים האחרים דווקא סיפרתי בזמן אמת לחברים ומשפחה אז יש את עדויות השמיעה שלהם, אם זה מעניין אותך.
ברגע שמתחילים להשקיע צצים הפחד והתאוות בצע - האויבים הנוראים ביותר של המשקיע,
כרגע אתה משקיע בלי אויבים ו"מנצח בקלות".
אולי אצל משקיעים אחרים זה יהיה ככה. אצלי לא כי אני רוסי אז אין לי פחד מכלום.
בנוגע לתאוות בצע, אני חכם הרבה יותר משאני תאב בצע אז התאוות בצע תחת שליטה.
מה עם המניות שחשבת שיעלו וטעית - הם לא קיימות או שאתה פשוט לא מספר לנו עליהם?
לא קיימות. כלומר, אולי מניות שאני חושב שיעלו עכשיו אבל עוד לא עלו, כאשר הן עוד בהחלט יעלו בעתיד, כך לפי תחזיותיי.
משהו שחשבתי שיעלה ועוד ל עלה ואני גם לא חושב או מצפה יותר שעוד יעלה בעתיד, עוד לא קרה לי כזה דבר.
מה עם לדעת מתי למכור? ספר לנו איפה מכרת את טסלה בדימיון,או שזה לא מרגש ומעניין אז "שכחת לגמרי מזה".
חזור לאחור. עניתי על זה מקודם.