אני חושב שיש כאן בלבול מסויים
נראה לי שמשום מה אתה חושב שהתחזיות שהבאתי לך הם רק הסברים בדיעבד של התיאוריה, ולא כך הוא. אם יש לך תיאוריה מסויימת של העולם, ועל סמך התיאוריה הזאת אתה גוזר תחזיות ברות הפרכה לגבי תצפיות שעוד לא התקיימו, ולאחר מכן עורך תצפיות ומגלה שמה שחזית נכון - האם זהו תהליך מדעי? האם זוהי תיאוריה מדעית? זה בדיוק התהליך שהתקיים לגבי תיאוריות המפץ הגדול. אנשים שתמכו בתיאוריה ניבאו את קיום קרינת הרקע הקוסמית *לפני* שהיא התגלה. *לאחר מכן* נערכו תצפיות והדבר אושש. הייתה בזמנו תיאוריה מתחרה ("המצב היציב") שלא ניבאה את קיום קרינת הרקע הקוסמית, והיא ספגה מכה אנושה מהתצפית הזאת. אתה חושב שיש מאות דרכים להסביר את קרינת הרקע הקוסמית? אולי, אבל אלה יהיו רק הסברים בדיעבד, ואילו התיאוריה חזתה את קיומה לפני הגילוי שלה. אני אשמח לשמוע הסבר לקרינת הרקע הקוסמית שכולל תחזיות לגבי תצפיות שעוד לא התקיימו, תחזיות שאינן עולות בקנה אחד עם תיאוריית המפץ הגדול. יש לציין עוד כי לפי התיאוריה קרינת הרקע אמורה להיות בטמפרטורה מסויימת ואחידה, שהולכת ומתקררת, ותצפיות אל ענני גז רחוקים ו"עתיקים" יותר (תצפיות שנערכו לאחר שהתחזית הזאת נגזרה מהתיאוריה, לא לפני) מראות כי קרינת הרקע הקוסמית הייתה "חמה" יותר בעבר. לפני שהיו לנו טלסקופים מספיק חזקים, המודל הכיל תחזית לפני יש חוסר סימטריה בזמן. כלומר, אם נסתכל רחוק יותר (אל זמן קדום יותר) נגלה מבנים אחרים, בשלבי התפתחות מוקדמים יותר מאלה שקיימים היום. תיאורית המצב היציב סיפקה תחזית שונה, והתצפיות אוששו את תיאורית המפץ הגדול דווקא. בנוגע ל"מודל החלקיקי", המפץ הגדול באמת לא קשור לעניין, אבל אני חושב שאתה מתבלבל בין המודל הסטנדרטי לבין העובדה שיש כמות גדולה של דיאוטריום ביקום (דבר שתיאוריות מתחרות למפץ הגדול לא הסבירו). בקיצור: תיאוריה, תחזית מראש, תצפית רק לאחר התחזית, אישוש התיאוריה על סמך התצפית. מה עוד אתה רוצה?