מנגנון ההגנה מפני טעויות וסילופים

Point being what../images/Emo35.gif

כן, את יכולה לומר את זה לגבי כל דבר, נכון?... תוכיחי
נו, תוכיחי שיש במשפט הזה ה-כ-ל.

vizini

New member
קודם כל, אתה ולא את.../images/Emo150.gif

שנית, תני לי נושא כלשהו, ואראה לך איך למצוא אותו בתוך המשפט שכתבתי. הנקודה היא שהטענה שבתורה יש הכל, היא שטויות.

זה גדול עלי

מצטערת שקראתי לך בלשון נקבה
ההוכחות האלו שבתורה יש הכל הן מרובות. יש המון. טוב, לקחתי על עצמי פרוייקט - אני אכתוב עכשיו כמה הוכחות בשבילך, הולך? אני אכתוב עוד מאמר. אתה רוצה נושאים מסויימים או שאני יכולה לכתוב על מה שאני רוצה?. אני לא אתן לך למצוא נושא מסויים במשפט שלך מהסיבה שבתורה לא כל משפט מכיל את הכל, כל משפט, פסוק, מכיל דבר מסויים או כמה דברים, אבל לא את ה-כ-ל. לכן זה לא תנאים שווים - לבוא ולבקש ממך ה-כ-ל רק ממשפט אחד.
יום מקסים

vizini

New member
אם כן, את מודה שהמשפט שלי טוב

יותר מהתורה? כי אם גם המשפט שלי וגם התורה מכילים את הכל, והמשפט שלי קצר יותר, אז הוא בטח טוב יותר...

לא, אני רק אומרת שהתנאים לא שווים

כי התורה מכילה את הכל, והמשפט שלך לא. כי הוא רק משפט. מילא אם היית כותב ספר היה עוד איזה מקום להתווכח, אבל ככה, אני יכלה לדרוש ממך למצוא לי את איסור לבישת מכנסיים שם?.. או את דיני שחיטה?...

vizini

New member
בבקשה

תחילה נקרא את האלף במילה "אך". אחר כך את הסמך במילה "וסקרן". אחר כך את הוו במילה "וסקרן". אחר כך את הריש במילה "וסקרן". אחר כך את הלמד המילה "לו". אחר כך את הלמד המילה "לפתע". אחר כך את הבית במילה "בים". אחר כך את הוו במילה "לו". אחר כך את השין במילה "פגש". אחר כך את המם במילה "נחמדה". אחר כך את הכף במילה "זך". אחר כך את הנון במילה "נחמדה". אחר כך את הסמך במילה "וסקרן". אחר כך את היוד במילה "בים". אחר כך את המם במילה "בים". מה קיבלנו?

אבל

זה רק צורה אחת של תרגום של התורה... מה עם דילוג אותיות, אם כבר הולכים לפי שיטה של דילוגים?... אני הולכת שניה לבדוק אם במשפט הנחמד שלך יש את כל הא"ב... כן. הלאה. תמצא לי רמז במשפט שלך לגבי זה שהתורה ניתנה דווקא בסיני.

vizini

New member
את כבר מבינה בעצמך שבמשפט שלי

ניתן למצוא שהתורה ניתנה בכל מקום שתרצי.

תעזוב, בסדר?

זה נראה לי משפיל מדי להשוות את התורה לסתם משפט סתמי. מה גם שאתה יכול להמציא אלף ואחת דברים על המשפט הזה, והתורה היא לא דברים מומצאים אלא הוכחות נכונות. ומאיפה לך שאתה יודע טוב יותר ממני? לא שאני מפקפקת או מזלזלת, אבל אני רוצתה להבין מאיפה הביטחון הזה

vizini

New member
התורה היא לא דברים מומצאים?

נו, איש(ה) באמונתו יחיה... מאיפה הביטחון שאני יודע יותר טוב ממך? זה עניין פשוט של גיל וחשבון. אני יודע בערך בת כמה את (פות מעשרים, לפי דבריך על שירות לאומי...) ואני יודע בדיוק בן כמה אני...

19 וחצי../images/Emo13.gif

זה לא עניין פשוט של גיל וחשבון כי יש הרבה שהגיעו לגיל מבוגר וחוץ מניסיון בחיים הם לא רכשו מי יושע מה ידע. אבל אתה לא נראה לי אחד כזה

vizini

New member
בקשר ל"הוכחות", את לא צריכה

לטרוח. מן הסתם אני מכיר אותם טוב לפחות כמוך (ואולי גם טוב יותר...).

כל מה שויזיני אמר,

בתוספת קטנה: בקשר לדילוגי האותיות, אני יכול למצוא המון דילוגים בתורה שיסתרו דילוגים אחרים. מה זה אומר לגבי דילוגי האותיות? (סתם שתדעי שזה קשקוש)

זה לא קשקוש ידידי

ובקשר לסתירה - אין לי הרבה ידע בזה, ולכן אמרתי שאני אקח את זה עלי בתור פרוייקט בע"ה. וזה לא קשקוש. למה קשקוש, כי זה אולי מקרי? זה מקרי שהמילים האלו יצרו בדיוק את המשמעות הזו? ייתכן. אם זה היה קורה פעמיים או שלוש. אבל כשזה בא בסדרתיות... זה כבר לא מקרי. זה כמו שהיית מוצא יום אחד 50 שקלים מחוץ לדלת שלך. מקרי. ביום למחרת שוב היית מוצא - טוב, נו, צירוף מקרים - בטח הרוח העיפה את זה. אבל אם זה היה קורה 3,4 ואפילו 100 פעמים זה כבר היה מפסיק להיות מקרי, נכון?... (אני חושבת שאני אשלב את זה בפרוייקט שלי...אחת אפס לי
)

כבר התעמקתי בנושא ידידתי.

זה קשקוש מכמה סיבות: בכל ספר עם מספר אותיות זהה ניתן למצוא כמעט כל דבר. המבחן היחיד שאמור להוכיח שהתנ"ך הוא מיוחד בעניין הוא מבחן "מובהקות סטטיסטית"-אם ביטוי מסויים מופיע הרבה יותר פעמים ממה שהוא אמור להופיע. אבל מתעוררות כמה בעיות: ישנם המון דילוגים בתנ"ך בעלי מובהקות סטטיסטית מדהימה ש"מוכיחים" שהדת הנוצרית\ראשלית\מוסלמית וכו' היא הדת הנכונה. יש המון דילוגים בעלי מובהקות סטטיסטית ש"מוכיחים" שאלוהים לא קיים. כל אחד יכול למצוא כל דבר בעל מובהקות סטטיסטית. איך זה? נגיד ואת רוצה למצוא אירוע מסויים בדילוגים, נגיד "גירוש עראפת"(בהנחה שעראפת יגורש בעתיד) אז את יכולה לכתוב "גירוש עראפת"-לא מצאת מובהקות סטטיסטית? את יכולה לכתוב "סילוק עראפת" לא מצאת? כתבי "גירוש עאראפת" עדיין לא? "סילוק עארפת"-אפשר לשחק עם המילים עם שמגיעים לתוצאות הרצויות, ואת זה אפשר לעשות עם כל ספר. הדילוגים הם זילות התנ"ך(סתם לידיעתך, מי שהתחיל עם כל עניין הדילוגים היו מסיונרים נוצרים), פרופ' ויצטום וחבריו זכו בפרס איג-נובל(איג מלשון Ignorant, אני סומך עליך שאת יודעת את המשמעות
) בשנת 1997 על פרסום הספר שעסק בדילוגים, 55 פרופסורים למתמטיקה(חלקם דתיים) חתמו על הצהרה שאין ממש בדילוגים, ויש רוב עצום בקהילה המדעית לפסילת הדילוגים מכל וכל. וזה רק על קצה המזלג...

טוב

אין ביכולתי לענות לך מחוסר ידיעה. אני אלמד ואשאל ואהיה יותר חכמה, אוקיי?
שוב - אני לא מבינה בזה, אבל איך אתה מסביר שאסונות שקורים נמצאים בפרשות של אותו שבוע שהם קרו? ברמז? (לא בדילוגים! ברמזים). וזה חוזר על עצמו שוב ושוב ושוב...

למעלה