מנגנון ההגנה מפני טעויות וסילופים

ניתן למצוא את זה בכל ספר...

ולא כל אירוע נמצא בדיוק בפרשה שהייתה כשקרה האירוע, ולא כל אירוע נמצא שם-הם פשוט מפרסמים רק את אלו שכן היו שם...

לא בדיוק

וחוץ מזה מה הקשר...כתבתי את זה רק כטענה למי שבא לומר שהתורה לא רלוונטית..

טוב, הינה הסבר שוב:

יש כאלו שבאים ואומרים שהתורה לא רלוונטית. כל מה שאמרתי הוא שהתורה לא אמורה להיות רלוונטית לנו כי היא קיימת לפנינו ותהיה קיימת אחרינו. בלי כל קשר לעתיקות. אנחנו כאן רק באופן זמני. התורה לא. אז ככה שאם כבר - אנחנו צריכים להתאים את עצמנו לתורה, ולא היא אלינו. עכשיו הבנת, מאמי?

© Tweety ©

New member
מה הופך אותה לרלוונטית?

אבל.. קראתי את כל מה שכתבת. אבל פסלתי כי התורה ברובה לא רלוונטית להיום. אנחנו חי ב2003 לא במינוס 5000

שטויות../images/Emo13.gif

התורה רלוונטית לך לחלוטין
תראי, יש דברים שקשורים למושגים מסויימים (שחיטה לא קשור להיום, תפילין וציצית לא קשור לבנות וכו') אני מדברת על הנושאים שקשורים אלינו. והם כן רלוונטים לנו. מאד אפילו. חוץ מזה, בשביל זה יש רבנים שחיים בדורנו - כדי להתאים את התורה יותר למציאות של היום ולדברים שכן משתנים. אבל הבסיס נשאר קבוע.

© Tweety ©

New member
אולי בעיני ציבור מסוים

שלקח את התורה והפך אותה לנחלתו הפרטית. עובדה שבעיני היא בכלל לא רולנטית.

אממ...

"לקח את התורה והפך אותו לנחלתו הפרטית"? סליחה? היי, טוויטי, אף אחד לא אמר שזה רק שלנו. זה של מי שרוצה בזה. וגם של מי שלא. אני לא אסביר למה היא כן רלוונטית. תני דוגמא למצווה שקשורה בך ואינה רלוונטית. קדימה...
וחוץ מזה, למה אני לבד?
איפה נעלמו כל הדתיים לעזור לי?

© Tweety ©

New member
נו באמת

החרדים טוענים שמי שלא לובש שחור ומקיים את כל המצוות הוא גוי ולא ראוי להקרא יהודי. הדתיים הלאומיים החליטו שצריך להרוג את מי שמוסר שטחי מולדת ולהכתיר אותו כפושע אוסלו. אז בטח שהתורה היא לא נחלת הכלל. ובעיני התורה לא רלוונטית בגלל שמצויות בה מצוות מיושנות שמתורגמות לכל מיני דברים מוזרים כמו שלבנות אסור ללבוש מכנסיים,אסור להדליק אור,וכו'. ובגלל שגם אם אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שהתנ"ך הוא נכס לאומי ותרבותי ויש בו מצוות מאוד מוסריות אלא שאנחנו לא מתנהלים על פי הן איפה היחס לגר,ליתום ואלמנה?!

tamarhp

New member
מהההה???

תגידי, מאיפה הוצאת את זההה??? 1. החרדים לא טוענים ככה!! אולי רק הטמבלים מביניהם, כמו שיש בכל חבר. הסיבה ללבוש השחור היא אחרת לגמרי. 2. להרוג מי שמוסר שטחי מולדת? אסור למסור שטחים, אבל מפה ועד רצח הדרך ארוכה!! יש לנו איסור רצח בתורה! מאיפה הוצאת את זה?? 3. ומדוע לבישת מכנסיים היא לא רלוונטית? או הדלקת אור? ניסית למצוא פעם את השורש של המצווה? 4. מה הכוונה איפה היחס לגר, יתום ואלמנה?

© Tweety ©

New member
חמודה

פעם הבאה שאת תגיבי לי בסגנון הזה אני אתעלם,מכיוון שזו ההודעה הראשונה שאת מפנה אליי אני אגיב אבל להבא תשמרי על רוגע בסדר? 1. החרדים לא טוענים ככה? בתורה עצמה זה חקוק שחור על גבי לבן שמי שלא עובד את אלוהים יענש. אין לידי ספר תנ"ך כרגע אבל איפה שלא תפתחי את תמצאי אימרות וציטוטים לכך. ככה שאם אני לא מאמינה באלוהים,לא שומרת כשרות,לא מתפללת ולא הולכת לבית כנסת דיני מוות נכון? דיברתי עם מספיק חרדים שאמרו לי שאני לא ראויה להקרא יהודיה. 2. מאיפה הוצאתי את זה? על רצח רבין שמעת? על העובדה שבתקופת כהונת ברק הרב של קדומים אמר שמי שמוסר שטחי מולדת הוא בוגד?! את מוצא פיהם של אנשי חברון שמעת בפעם האחרונה בהפגנה האחרונה שהם ערכו? אז על מה לעזאזל את מדברת? אהה כן ומעניין למה השב"כ לא אישר לשמעון פרס להגיע לגוש קטיף יודעת למה כי יש אנשים קיצוניים בהנתחלויות ולא בודדים שרוצים שפרס יסיים בדיוק כמו רבין. 3. לא ניסיתי לברר מדוע לבישת מכנסיים היא לא רלוונטית למען האמת זו מצווה מטומטמת וחסרת הגיון. מה עם בחורה תלבש מכנסיים היא תהיה פחות אדוקה בדתה? איזה שטויות אלו.הציבור החרדי מסרס את מי שמאמין בתורה שולל ממנו כ"כ הרבה דברים,מרחיק אותו מכ"כ הרבה דברים. 4. ספר דברים,שמות-בכולם מועלת השאלה היחס לגר ולעבד-לא לענות ולא לעשוק. מוכר לך? אז איך זה שאנחנו עושים עוול כ"כ גדול לפועלים הזרים? למה אלי ישי רוצה לגרש עובדים זרים שיש להם פה משפחות וילדים קטנים? או שפתאום התורה במקרה הזה לא רלוונטית?

../images/Emo13.gif

עובדה שאני חייבת לציין - את בחורה חכמה עם ראש על הכתפיים. יפה. אני אוהבת אנשים שאפשר לדון איתם על נושאים - דיון לא מתלהם ולא פוגעני אלא דיון אינטלקטואלי. כל הכבוד לך. הלאה - כן, בתורה מוזכרים עונשים למי שלא שומר תורה ומצוות. אבל זה לא אומר שמי שלא עושה את זה הוא גוי. ודינך לא מוות. יש המון מצוות שאת כן מקיימת, שתתפלאיף חשובות יותר מללכת לביכנ"ס. כמו למשל כיבוד הורים ו"ואהבת לרעך כמוך". שזה כן יש לך. כן, היה רצח רבין. רק עובדה קטנה - את רבין רצח דתי, לא חרדי. אם כבר לכעוס על ציבור אז על הציבור הנכון. אל תשליכי מהתנהגות של דביל אחד (ויש כאלו בכל חברה) על כל החברה. כולנו מגנים את רצח יצחק רבין. ואגב, לא חסר חילונים שרוצחים אחרים על רקע דעות שונות - נכון, זה לא אישי ציבור, אבל אלו בני אדם. יש אלפים בציבור הדתי שביכו את רצח רבין. ולא רק את רצח רבין. בקשר ללבישת מכנסיים, הקטע זה צניעות, ולא שום דבר מטומטם אחר. וזה גם לא מצווה, אגב, לא תמצאי את זה כתוב באף מקום. מה שכן כתוב זה איסור על גבר ללבוש בגדי נשים שממנו למדים הפוך - שאסור לנשים ללבוש בגדי גברים. בקשר לאלי ישי, עם כל הכבוד לו, הוא לא מייצג דעות של רבים. הוא רוצה לגרש עובדים זרים כי זו העבודה שלו. ואגב, לגרש עובדים זרים זה לא לעשוק אותם. אף אחד לא רימה אותם, אם כבר הם רימו אותנו. ואיך ראש הממשלה המכובד שלך רוצה לעשוק חרדים שיש להם פה משפחה וילדים קטנים? אה, זה מותר... שכחתי. לעובדים זרים יש זכות לחיות, לחרדים לא...

© Tweety ©

New member
תודה.

אני מכירה כ"כ הרבה חרדים שהטיחו בי שאני גויה,שאני לא ראויה להקרא יהודיה בגלל שאני לא שומרת שבת,לא הולכת לבית כנסת ושות'. אם הצלתי בעלי חיים ואנשים ממוות אני פחות טובה מהחרדי שיושב בבני ברק בישיבה לא עובד ולא עושה כלום וחי על חשבון המדינה? רצח רבין-לא האשמתי את הציבור החרדי,אלא את הציבור הדתי לאומי.ואני חוזרת,אומרת ומזהירה יש הסטה פרועה בהתנחלויות כנגד השמאל. עוד מכנים אותנו פושעי אוסלו,עוד שמחים שרבין נרצח. יגאל עמיר לא היה מטורף להגיד מטורף זה לצאת מידי חובה זה אדם ששמע יום יום את הרעל בישיבות בהתנחלויות,זה אדם שישב והקיש בלמה שהרב שלו אומר והלך ותירגם את הדברים שלו. לבישת מכנסיים-את התוכנית של שמוליק טיאר מכירה? כי לפני כמה ימים עלתה בחורה חרדית שסיפרה שההורים שלה אוסרים עליה ללבוש מכנסיים ומעברים אותה שבעה מדורי גהנום בשל כך. אם היא תלבש מכנסיים ארוכות כמו שרוול למשל לא צמודות ונמוכות-היא תהיה פחות אדוקה בדתה?היא תהפוך פתאום לחילונית גמורה? עובדים זרים- הם רימו אותנו אני באמת מתקשה להבין. כי אנחנו מרמים אותם-נותנים לה משכורת זעומה,מבטלים להם את ההטבות,הם עובדים שעות נוספות ללא תמורה וללא הצדקה,הם חיים בעוני ובדוחק. ואנחנו עוד באים לגרש אותם? לא מספיק שלא קלטנו אותם כבני אדם ורמסנו אותם אז אנחנו מגרשים אותם? אז יודעת שיש פועלים זרים כאן שמובקשים בארץ שלהם ואם הם רק יתקרבו לשם הם יוצאו להורג? את יודעת שיש פועלים זרים ששולחים כל פרוטה שהם מרוויחים לילדים שלהם שיהיה להם מה לאכול? או שההומניות והמוסריות מבוטלת אל מול אלו שאין כיפה על ראשם?! לחרדים יש זכות לחיות אף פעם לא אמרתי שלא.

tamarhp

New member
תראי

1. זה לא אומר שהם צודקים. תתעלמי. 2. שוב, את מאשימה ציבור שלם. זה הוגן? בכל ציבור יש כמה קיצוניים. צריך להתעלם מהם. 3. את לא מסתכלת על זה נכון. זה לא שאם היא תלבש מכנסיים היא תהפך לחילונית, אבל הדרך לקיום הדת היהודית היא שמירת המצוות. ללכת בצניעות זו אחת מהן.

© Tweety ©

New member
אני רואה

אני מתעלמת אל תדאגי. לא האשמתי ציבור שלם-הגילויים האלו קיימים בציבור החרדי. אני לא מבינה כאילו אם בחורה חרדית תיקח את החצאית שלה תתפור אותה באמצע ותלבש היא לא תהיה צנועה יותר?

lala897

New member
צורת הרגליים יותר ברורה.

תנסי בבית אולי תצליחי להבין את הפילוסופיה מאחורי הענין

למעלה