מנוליה היקר

ibag

New member
אז תמציא כבר נושא-קצת יצירתיות

אפשר להסתכל על העניין כמו שאתה מסתכל ולהגיד שכל הייצורים האורגנים נוצרו מאותו חומר (פחמן ומימן), אבל אז אל תשכח שאחינו הם גם החולדות, החמורים, הג'וקים, האמבה וכו'. אז אם גם לייצורים האלה תקרא אחיך אין לי ממש בעיה שתקרא גם לי אחותך. מצד שני...פתאום נזכרתי בהפגנה שהשתתפתי במלחמת לבנון האחרונה, שיעדו היה לנסות למנוע הרג והרס מיותר, ולמחות נגד סילוקם ורציחתם של אזרחים רבים בלבנון. מעניין שהיו מעט מאוד אחים בהפגנה, אך היו "אחים" רבים שהשתמשו בלא מעט אלימות כדי למנוע את חופש הביטוי ושלא ממש היה אכפת מאחיהם מעבר לגבול. אז נראה לי שהפרמטר "אותו חומר" לא ממש מספיק כגי לקבוע מי הם האחים שלנו ומי לא. הרי לא היית קורא להיטלר אחיך, נכון? האם שמעת אותי מטיל ספק בדבריו של מישהו כאן ? בטח, ועוד איך. יותר נכון לא שמעתי, קראתי. הנה כמה דוגמאות שאתה מטיל ספק בתבונתם ובעיקר בידע של אחרים כי הם לא ממש מסתדרים את תפיסת עולמך: לנוליה כתבת שהיא רואה רק חלק מהתמונה וזה מעוור אותו. אולי החלק של התמונה שהוא רואה (ואל תשכח שכולנו, גם אתה, רואים רק חלק קטן המתמונה) מעצים אותו ומפתח אותו? אולי החלק של התמונה שלו יותר מדוייקת וברורה משלך? כנ''ל לגבי עמנואל זיטנר שציינת שהוא טועה בדבריו וכותב דברי חסרי ערך. גם כאן כנראה יצאת מנקודת הנחה שאתה רואה את האמת והוא לא מבין כלום מהחיים שלו. את נוליה ואותי שאלת מה אנחנו כבר יודעים על נפשות הפועלות? את השאלה הזאת יכולה לשאול אדם שחושב על עצמו שהוא כן מבין איך הנפשות פועלות לעומת אחרים שלא מצליחים לקלוט את העניין. כל אלה בעיניי הם שיפוט, מצד שני אתה טוען שאתה לא שופט, אז אני באמת אשמח שתגדיר לי מהו שיפוט בעינך. אני לא כתבתי שדרך הלוחמים מבוסס על דרך הטולטקים, אני מבקשת אותך שאם ברצונך לשאול אותי על משהו שכתבתי תצטט אותי במדוייק. דרך הלוחמים הוא שם שקול לדרך הטולטקים ואכן קסטנדה הוא אחד הסופרים שניסה להציג ידע זה. מכל זה לא משתמע כלל שאני חושבת שדרך הלוחמים/טולטקים הוא הידע היחיד הקיים בעולם. איך הגעת למסקנה הזאת? וחבל שאת לוקחת את הדברים בצורה אישית כל כך שוב, איך הגעת למסקנה הזאת? מציע לך לא להיות בטוח בכך שאתה מבין מה הכוונות/ההבנות/הדרך של אנשים אחרים, אלא לשאול שאלות ולנסות לבבר.(יש מצב שבעקבות השאלות תיווכח לדעת שסתם התנגדת ושיש הרבה יותר הסכמה ממה שהיה נראה בהתחלה) מי שלא שואל, כנראה שיוצא מנקודת הנחה שכל העולם מפרש את הדברים בדרך אחד(בדרך שלו) וכל האנשים משתמשים הבילים באותן המשמעויות בדיוק. לא הבנתי על מה אתה מבקש סליחה. אם אתה מתכוון לפגוע באחרים, אז כנראה שזה הרצון שלך, זה בחירתך, על מה יש לבקש סליחה? אם לא התכוונת לפגוע באחרים, ואחרים בוחרים לעשות שימוש מזיק במילותיך (לקחת אותן אישית) שוב על מה אתה מבקש סליחה? על הבחירות שאחרים עושים? מה כוונתך שהדיון הזה "ירד" למקום נמוך?

wolfbrother27

New member
דין וחשבון

אני לא חייב לך דין וחשבון ואני בטח ובטח לא עומד למשפט. עצם זה שאת כותבת בצורה כזו התקפית מראה לי שאת אכן לקחת אישית כמה מהדברים שנכתבו. אם לא הבנת למה הגבתי בצורה בה הגבתי לגבי נוליה, עמנואל ולגביך את כנראה צריכה לקרוא את ההודעה שבאה לפני התגובות שלי. אני לא אצטט דברים שנאמרו שכן אלה הם מים שכבר עברו מתחת לגשר ואני הבעתי את דעתי. תעשי עם זה כרצונך אבל אל תנסי להוציא את דברי מהקשרם. אני מציע להפסיק את הדיון כאן ועכשיו ואם לנוליה או לעמנואל יש דבר מה להגיד אני מאמין שהם יכולים לעשות זאת בעצמם ללא עזרה. נ.ב. היכולת לסלוח ולבקש סליחה היא אחת המעלות שהאגו שלנו כבני אדם מונע מאיתנו. האם את מחפשת להוכיח שאת צודקת ?

ibag

New member
שרשרת את הודעתך במקום הנכון?

מוזר מאוד ...אני לא רואה שום קשר בין מה שכתבתי לתגובה שלך. אתה חוזר שוב ושוב על אותן המילים, על אותם הריעונות בלי שום יכולת להסביר אותם. לא הצלחת לענות עד עכשיו על אף אחד משאלותי, לא הצלחת להבין שום משפט שאני כתבתי (לפי איך שאתה מגיב) אתה מגדיר את עצמך ואת העולם סביבך באמצעות מילים, לא לדעת להסביר את המילים שאתה משתמש, לא להבין את המשמעות של המילים שלך פירושו שאתה לא יודע איך אתה מגדיר את עצמך ואת העולם סביבך.מי שאינו יודע מהם הגבולות שלו יהיה לו בלתי אפשרי להרחיב אותם. זה מה שנקרא בעיני רובוט בלי מודעות עצמית שהוא רובוט. האם אני מחפשת להוכיח שאני צודקת? ההפיך, אני מחפשת להוכיח שאני לא צודקת, אך כדי להצליח לעשות את זה הפרטנר שלי לשיחה חייב להיות בעל דעות ולא בעל אוסף של מידע מבולגן. אדם שלא רק קרא דברים אך גם בדק את המידע מכל הכיוונים האפשריים לו וגם התנסה ולמד על עורו את מה שקרא/שמע יצליח להסביר את עמדותיו בקלות ובבהירות...ואז יש סיכוי שאווכח לדעת שהזווית שלו לדבר מה יותר מעניין ותורם משלי.

wolfbrother27

New member
ibag היקרה...

שאלת שאלות ואני עניתי בצורה הכי פשוטה, אני מאמין שכדי להבין את הכוונה שלי יהיה עליך להרגיש את הדברים ולחוות אותם בעצמך משום שיש דברים שלא ניתן להביע במילים, שכן מילים הינן צורת העברת מידע מאוד מוגבלת. הדרך שלי לוקחת אותי למקומות בהם אני אמור להיות כדי ללמוד ללמד ולעזור. ראיתי וחוויתי על בשרי דברים שהם מעבר לגבול ההגיון, עשיתי דברים שלא חשבתי שאי פעם אעשה, עזרתי וריפאתי אנשים ומעולם לא ביקשתי דבר בתמורה משום שהעזרה שלי תמיד הגיע מהמקום הכי נקי, מעבר לכל האגו ולאינטרס האישי. אני לא צריך להאבק כדי להסביר את עמדותיי או את דרכי. איש איש באמונתו יחיה

ibag

New member
כזכור לך

השיחה הזו התחילה עם התנגדותך/חוסר ההסכמה שלך לדעה שלי. עדיין לא הצגת אלטרנטיבה אחרת ...

תפיסת העולם שלך מחולקת לטורפים

ונטרפים. לא כולם מחזיקים באותה תפיסת עולם

דרך הלוחמים...

ישנה קומונה אחת כאן באתר של תפוז שקוראים לה משנתו של דון חואן. רוב חברי הפורום בדרך הלוחמים הם לוחמי אור, והמושג דרך הלוחמים אינו משוייך אצלם לדרכו של דון חואן.

ibag

New member
על מה אתה מדבר?

מה כבר אתה יודע על ש1212? אולי היא שקרנית פטולוגית? אולי היא משתעשעת איתכם ומגרה את החשיבות העצמית שלכם כדי שתוכלו להרגיש חכמים ו"עוזרים"? אולי היא דוברת אמת והעצות שלכם יוביל אותה שוב לאונס של אותו אדם שאתם כל כך מדרבנים אותה שתבטח בו? יש כל כך הרבה אופציות, מאוד קל לייעץ מעל הבמה של הכל יודע וכל מבין, אך האם אתה מוכן גם לקחת אחריות על העצות שלך? אם מישהו מקשיב לאינטואיציה היא זו שמנחה אותו, כך שאין צורך באישורים של אחרים והתייעצויות למיניהם על גבי הפורום.

ש1212

New member
שקרנית פטולוגית??? סליחה...????????

משתעשעת בלגרום לאנשים להרגיש חכמים ועוזרים ....??? איפה את חיה ... את נורמלית ????? עברתי אונס ...אכזרי... על מה את מדברת בכלל ??? מאיזה בועה את?? אני לא ימשיך להגיב אפילו אחכ ..כי חבל על הכאב שלי הנוסף... אני צריכה לשנן לעצמי ... שיש הרבה אנשים כמוך.. שמדברים שטויות וחסרי רגישות ..אבל כל פעם מחדש אני שוכחת וזה יכול להטריף אותי .. עוד דבר ... לא ביקשתי מאף אחד לתת לי עצות עם אחריות וקבלה ..בסהכ שאלתי אם יש דבר כזה לעזור למישהו מטוב לב נטו... ...אף אחד לא לוקח עזרה מחבר ומבקש אחריות ????... מזה מוצר בחנות??? אנחנו בני אדם...עם ..רגשות... כן יש גם דברים כאלה.. לא הכל עובד לפי ספר עם חוקים.. אם אכן מדובר בחברים ולא באנשי מקצוע איזה אחריות בדיוק צריך לקחת??????!!!!! בכל מקרה ..אל תגיבי ..בכלל ..כי אני לא אענה יותר .. מצטערת שבכלל פניתי והתייעצתי ...

RieM

New member
ש1212 היקרה

נא לא להעלב בבקשה. בסופו של דבר, אף אחד מאיתנו לא יודע 'מי הוא מי' ברשת האינטרנט. זה לא משהו אישי כלפייך, אלא חוק קיומי-הישרדותי ראשון במעלה המורה לנו להטיל ספק בכל דבר ולא להאמין. אין זה גורע ולו במעט ממך ומההיסטוריה האישית שלך. מקווה שתקבלי בהבנה ..

ש1212

New member
ל - RieM ...

אי אפשר שלא להעלב ...ממה שהיא רשמה .. למה שאמציא סיפור של אונס ..???....תוכל לקרוא את הבלוג שלי בכרטיס האישי...ולהבין..עד כמה לא ... מדובר פה במקרה רגיש..לכן בתגובה שנרשמה על ידה אותה הבחורה ..אפשר היה להראות מעט רגישות ... אנחנו בני אדם .. היא רק ממראה לי את הצד החסר רגישות ...שלפעמיים אני מנסה לשכוח שיש לאנשים ... איזה אינטרס יש לי לבוא ולשקר ולבקש עזרה ..מאחרים??? לא ...אני לא "חולה" ברמה כזו... ואתה יודע מה.. הלוואי והכל היה דימיון ולא המציאות היומיומית שלי ... בכל מקרה תודה לך איש יקר .. על ההבנה והרגישות ... ש'

RieM

New member
מערבולת של רגשות

מונעת ממך את השקט שאת צריכה. אגב אינטרס, לעתים אנשים שזקוקים לתשומת לב מאחרים ורצון להפוך למרכז, מספרים כל מיני סיפורים, שבין אם הם נכונים או לא, עדיין ממלאים איזה צורך רגשי אצל מספרם. אני לא בא להטיל ספק או דופי בכל שסיפרת, אבל מצד שני מתייחס לכל הענין כשיקוף עולמך הפנימי ולכן לא לוקח אותו באופן אישי. לא מכיוון שלא אכפת לי ממך (מה שייתכן ..), אלא מכיוון שהשינוי הפנימי יכול לבוא ממך בלבד. לא תהיה שום תועלת בכך שאנסה להזדהות עם סיפורך, זולת רעש שיפריע לי לראות בבהירות את עולמי. אין לי שום עצה באמתחתי עבורך, אבל אני חושב שייתכן והשחרור ממערבולת הרגשות שאת נתונה בה, יכול להגיע ע"י השתקת הדיאלוג הפנימי. אני ממליץ לך לקחת נשימה, להסתכל על עצמך בפרספקטיבה, במנותק להלך הרוח שאת נתונה בו ולנסות להתבונן ללא שיפוט. (אגב, יש לא מעט מאמרים ששווים קריאה בעמוד הראשי של הפורום)

לגבי "השתקת הדיאלוג הפנימי"

רק רציתי לציין שאם מישהו לא מכיר את זה, הוא עוד עשוי לחשוב שמייעצים לו לשתוק
והכוונה בכלל להגעה לשקט פנימי.

RieM

New member
חחחח ... נכון ../images/Emo6.gif

בדיוק לכך התכוונתי.

כן...

וזה אף עשוי להיות מכאיב לאדם ששתק במשך שנים, ופתאום הוא קורא את זה. ישר המיינד שלו עשוי לפרש את זה כעוד השתקה.

ibag

New member
אני לא מצליחה לדמיין/להעלות על הדעה

שמישהו יהיה כל כך דבילי שיחשוב שהשתקת הדיאלוג הפנימי היא הצעה לשתיקה...אך אולי זה סימן שאני צריכה לשפר את יכולת הדמיון שלי בכל מיני תחומים.

זה לא קשור לדביליות.

זה קשור למהירות קריאה לסגנון קריאה לפרשנות המהירה שלנו להקשר בו נכתב הדבר ולעוד משתנים

RieM

New member
האמת היא שהיא צודקת, מיכל

ההערה שלך .. איך אפשר לאמר .. פטרונית ומיותרת. אני מבין את הרצון להשתתף בדיון, אבל לפעמים צריך לחשוב על המילים הנאמרות לפני ש"יורים" אותן. וללא שום קשר, תני בבקשה קצת קרדיט לאינטליגנציה וההבנה של משתתפי הפורום האחרים. תודה מראש ..

../images/Emo13.gif אז למה בהתחלה כתבת

"חחחח ... נכון"? האם כך הרגשת בהתחלה - "ההערה שלך .. איך אפשר לאמר .. פטרונית ומיותרת" או שהושפעת ממה ש-ibag כתבה?

למעלה