מנוליה היקר

RieM

New member
כנראה שטעיתי

הייתי צריך לאמר לך שתניחי לדיון להתנהל בעצמו ואם אין לך משהו חכם לאמר חוץ מלחדד במידת מה את דבריי, אל תאמרי. אבל מכיוון שרציתי לזרום איתך בהרמוניה ולתת לך תחושה טובה שדעתך נחשבת, הגבתי כפי שהגבתי. אבל למגינת לבי, התלהבת יתר על המידה והגדשת את הסאה בהודעה השניה. ביננו, מיכל .. נראה לך שנדרשה כאן פרשנות נוספת להודעה המקורית ? לדעתי, לא. אבל רצית לאמר משהו ולהביע את דעתך .. אז שיהיה. אבל בשביל מה להתחיל להסביר לי איך הדבר מתפרש נראה בעיניי מאן דהוא ? מי את שתדעי בכלל, בוחנת לב וכליות שכמותך ? נו באמת ..

הי יקירה ../images/Emo24.gif

אני רוצה לחזק אותך
ולהזכיר לך את הטוב שיש באנשים ושיש אנשים מלאי אהבה ותמשיכי לבחור באהבה ובאנשים שמקבלים ואוהבים אותך ותלכי על מה שמחזק אותך. ואם מישהו מחליש אותך במילותיו, פשוט תשחררי אותו לדרכו. אל תקשיבי לו, ותפני את תשומת לבך לאנשים שמפרגנים לך בחייך

ibag

New member
זה ממש לא אישי...כך שחבל על העצבים

בפרומום מתכתבים דמויות וירטואליות. הניק (גם אם הוא שמו האמיתי) הוא לא האדם שמאחורי הניק. כל אחד יכול להציג את עצמו כפי שבא לו ולספר כל סיפור שעולה על רוחו. זה לא שונה בהרבה ממה שיש בחיים, אנשים בוחרים דמות או אוסף דמויות וזה מה שהם מציגים כלפי חוץ. ההודעה עליה הגבת לא נכתבה לך והתעלמת ממילה משמעותית אחת שהיא "אולי". כך שפספת את כל הפואנטה, אבל כנראה שאני לא אזיז אותך מהדעות שלך- לא נראה לי שתבחרי לצאת ממעגל הכעס שלך כלפי. בכל אופן נראה לך שכפי שאת משתוקקת שיאמינו לכל מילה שאת מספרת, את משתוקקת גם להאמין לכל אחד שמנסה למכור לך את הדמות שלך. האם זה נכון? למה את נמהרת כל כך ליצור דעות חד- משמעיות? האם חשבת על האופציה שלא הבנת אותי נכון, שלא הבנת את הכוונה שלךי? את יכולה להיעלב כמה שאת רוצה, אני עדיין חושבת שלכל אדם מורכבות עצומה וסיפור חיים או דמות שהוא בוחר מגלה מעט מאוד על אישיותו האמיתית.

ש1212

New member
אממ..ibag

הבנתי עכשיו ..אחרי שהסברת..ממה שכתבת לא ניתן היה להבין אחרת.. לא אני לא במעגל כעס עלייך ..אני במעגל כעס על חוסר רגישות במילים..לפעמיים צריך קצת יותר לחשוב מעבר ..כי יש עוד מי שקורא את הכתוב ..זה לא משנה למי הגבת.. והייתה כאן..חוסר רגישות .. מצטערת לאכזב..אבל אני ממש לא משתוקקת שיאמינו לי ..!!!!! אני מאמינה לעצמי ..וזה הכי חשוב . .אני מאמינה באמת שלי..ואני לא צריכה להתנצל על זה .. בטח ..שהמציאות לא תשתנה אם לך זה לא בא טוב .וזה לא נראה לך ..כי ..כל אחד לדעתך יכול להציג את עצמו ב"דמות" אחרת... אם לא התכוונת למשהו אישי .. לא היית מוסיפה את ..."את יכולה להיעלב כמה שאת רוצה"... והשאלה ששאלתי לא הייתה לקוחה מאיזה סיפור דימיוני ..אלא מהחיים האמיתיים שלי ... מספיק כעס יש בתוכי ..לא אוסיף גם אותך..תהיי בטוחה .. נ.ב.. את קוראת לעצמך "לוחמת"?????? כמו הכוונה של הפורום ..שבמקרה הגעתי אלייו ... כי אולי.. תחשבי על להסב ל"דמות" ..אחרת

ibag

New member
אני לא ממש מצליחה להבין אותך

מצד אחד את אומרת שלא ניתן היה להבין אחרת את מה שכתבתי, מצד שני את כן טוענת שהבנת אותו עכשיו. מצד אחד את אומרת שאת לא במעגל כעס עלי, מצד שני את אומרת שאת במעגל כעס על חוסר רגישות במילים ואת כן חושבת שהייתה לי חוסר רגישות במילים. מצד אחד את מאמינה בעצמך ובאמת שלך ומצד שני את שואלת בפורום במי לבטוח. שאלת האם אני לוחמת על פי כוונת הפורום הזה. ובכן, המושג " דרך הלוחמים" נולד לפני אלפי שנים מסיבה מסוימת והיא מציינת את דרכם של הידעים הטולטקים.(לפי כל מה שידוע לי באף תורה/תיאור עולם אחר לא מופיע צירוף המילים האלה). אז בשנה שנתיים הראשונות לחייו הפורום ניסה להסביר את המושגים הטולטקים, הלכי רוח, טכניקות וכו'. לאחר מכן ההנהלה התחלפה ומיכל שלא צועדת בדרך הזו(ככל הידוע לי), כדי להצדיק בכל זאת את שם הפורום הרחיבה אותו לאיזה מושג נרחבת, כללית מאוד שאין לו שום קשר לדרך הלוחמים של הטולטקים. כך שכרגע אין לי מושג מה כוונת הפורום, לכן יהיה בלתי אפשרי לענות האם אני לוחמת לפי כוונת הפרום. לגבי הדמות גם לא הבנתי מה את "מבקשת" ממני.

ש1212

New member
שורה תחתונה ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני לא רוצה שאנשים כמוך יבינו אותי .... אז נסיים את הדיון המעניין הזה עליי.. כאן ועכשיו!!!!

ibag

New member
אני באמת לא צריכה להבין אותך

את צריכה להבין את עצמך (אם תחליטי כך) ואז יהיה מאוד קל לאנשים אחרים להבין אותך.

אני לא צועדת בדרך שאת צועדת ../images/Emo45.gif

זה נכון
אני לא הולכת בתפיסת החיים שלך או בדרך שלך או איך שנקרא לזה. את מפרשת באופן מסויים את "דרך הלוחמים" ואני באופן אחר. דרך הלוחמים כפי שאני תופסת את זה היא: דרך האהבה דרך החופש דרך ההארה דרך המודעות דרך הלוחמים לא מוגבלת לדרכו של קרלוס קסטנדה
היא גם לא מוגבלת לדרכו של דון מיגל רואיס או לדרכו של אקהרט טול. אין לאף אחד בעלות על זה.

ibag

New member
ברור לגמרי

ברור שאת צועדת בדרך שלך ושאת מפרשת את העולם בדרכך, עד כדי כך טריוואלי שחבל אפילו לציין את זה. דרך הלוחמים היא לא דרכו של קסטנדה, וגם לא של דון חואן אלא דרכם של טולטקים רבים במהלך אלפי שנים האחרונות. על דרך הלוחמים כתבו הרבה טולטקים, קסטנדה נראה לי הכי גרוע מביניהם. קסטנדה ואחרים החדירו את המונח "דרך הלוחמים" לתודעת הציבור, מאז האנשים "גנבו" את המושג והחלו להכליל אותו על דברים שונים ומשונים. וזה לגיטימי, לאף מושג אין בלעדיות על הדברים אליו הוא מצביע. הבעיה כאן אחרת. כאשר הטולטקים משתמשים במושג הזה אפשר בקלות לחוש את הכוונה מאחורי המילים. המושג מוסבר מכל הכיוונים, אפשר לדעת למה נקרא דרך זה דרך הלוחמים, מהי דרך הזו, מהן שלביה, מה המשמעות של הצעידה בדרך זו, מה התנאים לצעידה בדרך זו. כאשר אנשים אחרים משתמשים במושג הזה במובן אחר (כמוך למשל או זאבי), אז יש שפע של מילים גדולות ויפות אבל אני לא חשה (אולי אני אטומה) את הכוונה מאחורי המילים, אני לא מצליחה להבין לאיזה דרך אתם קוראים דרך הלוחמים ולמה ומזה הדרך הזה בעינכם. דרך בעיניי מציין דרך חיים, הוא מתבסס על תיאור עולם שלם, על מושגים הייחודים לאותו תיאור עולם, על לוגיקה פנימית, עקביות וכו'. אפשר לשלב בין דרכים אבל עירבוב בין מושגים והכללת מושגים לא יבהיר לאדם מהו דרכו הייחודי. בקיצור כוונת הפורום הזה לא ברורה לי כלל וגם לא ברור לי עדיין מה ההבדל בין הפורום הזה לבין פורום אחר שאת מנהלת בשם לחיות בהרמוניה. ( אני יודעת שהשאלה הזאת עלתה פעם, אך אני עדיין לא קיבלתי מידע שמבהירה לי את העניין)

מילים יפות

אהבה חופש הארה מודעות את יכולה, בבקשה, להגדיר לי כל אחד מהם? תודה מראש על תשובתך, בהנחה שיש לך מושג מה המושג מאחורי המילים שאת משתמשת...

תחפשי בתפוז בקומונות...

ישנה קומונה אחת שקוראים לה משנתו של דון חואן. רוב חברי הפורום הזה הם לוחמי אור, והמושג דרך הלוחמים אינו משוייך אצלם לדרכו של דון חואן.

ibag

New member
לא מסכימה איתך

לא ראיתי בקומונה אנשים שטוענים שהם לוחמי אור, יש שמה אנשים מלאי חשיבות עצמית, כמו בכל מקום, כמו גם בפורום הזה. ה"בעיה" של הקומונה שאין שמה מה שנקרא "צוות מקצועי", ובתחומים האלו (זרמי ידע עתיקים) הכרחי בעיניי שקומונה או פורום ינוהל על ידי אדם שיש לו מספיק נסיון/עשייה מאחוריו ולא רק קרא כמה ספרים מהמדף. אם נקח את דרך הלוחמים, על חלק גדול מהידע כלל אי אפשר/בזבוז אנרגיה לדבר בפורומים, ורק מי שצעד מספיק זמן בדרך הזה יכול לכוון על מה אמורים לדון בפורום ובאיזה דרך. לא הבנתי את המשפט הזה: " והמושג דרך הלוחמים אינו משוייך אצלם לדרכו של דון חואן. " תוכל להסביר?

האם את קוראת לעצמך "לוחמת"?

אם כן מה המשמעות של זה? האם הכוונה ל"לןמת" זה שאת צועדת בדרך הטולטקים? אם כן, תספרי כמה פעמים השתמשת בהודעה הזאת במילה "אמונה" "מאמינה" ... למי שצועד בדרך עם לב, דרך הטולטקים, אין מקום כלל לאמונה. מי שצועד בדרך הטולטקים לא מאמין ולא מגן על דעותיו. מי שצועד בדרך הטולטקים לוקח אחריות על המעשים שלו (כולל אונס, דרך אגב)

wolfbrother27

New member
האם זה באמת משנה ?

אני למדתי שחיים ומוות ביד הלשון. וגם אם האדם שבא וביקש עזרה אינו מי שהוא והוא מספר סיפורים... האם זה מה שהיית שואל את עצמך ? האם מה שהוא אומר זה נכון או לא ? מה זה משנה ? אני מאמין שכשאדם בא ושואל שאלה או מבקש עזרה אני הייתי עוזר בלי לחשוב יותר מדי בידיעה שאני עושה את המיטב. אגב, במקרה יצא לי להכנס לפורום של נפגעות תקיפה מינית ואם היית בודקת היית רואה שש1212 נמצאת שם, היא אפילו הוסיפה קישור בהודעה הקודמת כאן בפורום.

ibag

New member
מאוד משנה

אם אתה באמת רוצה לעזור מאוד משנה (בעיני) שתקבל את כל המידע על האדם ולא רק מידע חלקית מאוד שמתאפשר דרך הפורום. אם אתה רוצה לחזק את החשיבות העצמית שלך ולהרגיש טוב עם עצמך ש"עזרתה" אז לא כל כך משנה אם נכון או לא נכון מה שאותו אדם מספר. כאחד שטוען שצועד בדרך הלוחמים אתה אמור לדעת שהזיכרון האנושי הוא מאוד סלקטיבי, ככל שעוברים השנים, כלל שהמטענים והכאב מצטברים הוא מתעוות יותר ויותר.(לזה נועד השיחזור,זוכר?) בא אדם ומספר את המעט שהוא זוכר על מה שהיה באמת וכל שעוברים השנים הוא יספר פחות ופחות ממה שהיה. אם שכחת במקרה אתה נמצא בפורום, כל מה שיש לך זה מילים מעטות ולא מהימנות על אירוע. על סמך המידע הזה אתה מתיימר לדעת את כל התמונה ולמצוא את תרופת הפלא? מעניין אותי לדעת איך הגעת למסקנותהאלה: "ואני כל כך גאה בש` על שבחרה להקשיב לאינטואיציה הפנימית שלה ולא לתת מקום לספק." "ש` היקרה, ישר כוח באמונתך ואמונך, את צודקת בהקשיבך לקולות הפנימיים שלך" בתור אחד שצועד בדרך הלוחמים אני פשוט מרגיש מחוייב לומר לך שאתה רואה רק צד אחד של הדרך וזה מעוור אותך. בעולם שלנו אין דבר אחד שיש לו רק צד אחד... דרך הלוחמים הינה דרך מגוונת ומורכבת ויש לה פנים רבות. דרכו של דון חואן היא רק אחת מיני רבים, זו טעות נוראית להגיד שקרלוס קסטנדה הוא זה שהביא את דרך הלוחמים בספריו... דרך הלוחמים היא דרך הלב וההקשבה, הקבלה והתפיסה. באשר לתגובותיך לש` אני חייב להודות שדי הופתעתי לקרוא את מה שכתבת. אחרי כל מה שקראת אתה עוד מחדיר ספק לליבה ? ספק הינו רועץ האמון והאמונה ואני כל כך גאה בש` על שבחרה להקשיב לאינטואיציה הפנימית שלה ולא לתת מקום לספק. יש אנשים נדיבים וטובים שעושים רק טוב ומפיצים אור סביבם בכל צעד, זוהי דרכם של לוחמי האור ואני גאה להיות אחד שצועד בדרך הזו. אהבה חסרת גבולות וכבוד לכל אדם באשר הוא היא דרך הלוחם בה אני צועד. לעולם אל תפסול ידידי. ש` היקרה, ישר כוח באמונתך ואמונך, את צודקת בהקשיבך לקולות הפנימיים שלך, אל תניחי לספק לעצור מבעדך מלתת אמון באחר... במיוחד כשאת מודה שהוא עומד במבחנים שלך ונמצא שם. ישר כוח אחותי.

wolfbrother27

New member
:)

אני רואה את הדברים אחרת. עזרה ניתנת מהלב ולא מהשכל. מהנשמה ולא מה אינטרס. ואם אדם הוא בעל רצון טוב לעזור את באמת חושבת שאיכפת לו או משנה לו אם אותו אדם שביקש עזרה באמת זקוק לה ? עצם הבקשה כבר פותחת נתיב. ועצם הנתינה היא הקבלה. מעבר לזה לא נראה לי שיש מה להוסיף, אני רואה את הדברים אחרת ממה שאת רואה אותם ואני מכבד את זה. נשאיר את זה ככה. והאמת היא שדווקא בגלל שאני לא מתיימר למצוא תרופת פלא ודווקא בגלל שאני נותן לאינטואיציה שלי ולאמונה שלי להראות לי את הדרך, ועצם כך שאני לאו דווקא נתון לחוקים כתובים שנרשמו באיזה ספר לגבי איך צריך להרגיש או לא להרגיש ועל זה שאנשים נדיבים עושים את זה מתוך אינטרס, אני הרבה יותר פתוח לצלילי העולם, לקולות הרוח ולאמת כמו שהיא. ואם זה נשמע פלצני או דרמטי זה זה בגלל שזה באמת פלצני ודרמטי, ואין שום דבר רע בכך. בקשר לאיך הגעתי למסקנות לגבי נוליה, ובכן, אני לא חושב שמתפקידו של אדם לשפוט אדם אחר, וזה נורא להחדיר ספק באמונתו של אדם. איש איש באמונתו יחיה. חוץ מזה, אם ש' מרגישה שהבחור עוזר לה זה סימן שהוא עוזר לה ולא משנה אם הוא אינטרסנט או לא, מה שמשנה באמת זה האדוות שנוצרות בעקבות העזרה. ממה שאני קראתי עד כה ש' זקוקה לחבר קשוב ותומך וזה מה שהיא מקבלת. מי אתם שתישפטו אותו או אותה על דרך הגשת או קבלת העזרה ? נוליה היקר, גם אם האדם שכתב את הספר היה בבתי חולים לחולי נפש זה לא אומר שמה שהוא כתב זה פסול, ונתתי דוגמא נוספת... יש אין ספור נוספות שבהם ניתן למצוא איזכורים לגבי דרך הלוחם לסוגיה. ולגבי ספר שהפך לתורה אצל אנשים מסוימים, האם לא היית אומר את אותו דבר גם אנטרופולוג מסויים שכתב סדרת ספרים ? שוב. אני לא מזלזל באף דרך וכל הדרכים נכונות... בעבור האדם הצועד בהם. אל תתיימר ללמד אדם לצעוד בדרך שלא מיועדת לו.

למעלה