מנוליה היקר

ibag

New member
מסכימה איתך

מה שאתה כותב נשמע פלצני ודרמטי לא בגלל שהדברים בעולם פלצנים ודרמטים (היקום מתאפיין בפשטות עצומה), אלא בגלל שהשכלתניות שלך והרצון שלך להרשים הופכים אותם לכאלה. יש מצב שתסביר משהו עם מילים שלך, עם פשטות, קצר ולעניין? אני לא חושב שמתפקידו של אדם לשפוט אדם אחר, וזה נורא להחדיר ספק באמונתו של אדם מסכימה איתך שלא מתפקידו של האדם לשפוט אדם אחר, אבל זה מה שאנחנו עושים בדרך כלל ומודעות לכך רק יעזור להקטין את השיפוט. אתה טוען שנוליה שופטת את ש' (אני אישית לא מסכימה איתך) ואני טוענת שאתה שופט את נוליה על סמך פרשנות מעוותת של דבריו. (רואה? יש עוד דרכים לראות את המציאות) אתה חושב שנוליה מחדירה ספק באמונתו של אדם, אני טוענת שנוליה מציג זווית ראיה אחרת לעניינה של ש'. אם באמת היית קורא ספרים העוסקים בדרך הלוחמים/טולטקים הייתה יודע שלוחם במובן הזה אינו מאמין בשום דבר, הוא מטיל ספר בכל דבר וזה מה שמנזיל את טפיסתו מהקיבעון המאפיין את האנושות. מה לעשות, נוליה (ולא רק הוא) חשב לתומו שהפורום הזה עוסק בדרך הלוחמים במובן הטולטקי ואם הוא יכתוב ברוח זה האנשים יבינו את כוונותיו...או לפחות ינסו לעשות את זה.

wolfbrother27

New member
אני שוב חוזר ואומר

דרך הלוחמים היא דרך מגוונת, והיא אינה שייכת רק לטולטקים ! הסמוראים היו לוחמים רוחניים בצורה שונה ודרכם היתה אחרת מהלוחמים הטולטקיים, אני מדבר על הסמוראים בגלל שאני מחובר להשקפה שלהם אבל יש כל כך הרבה דרכים מעבר לדרך הטולטקית שקסטנדה החדיר למערב. את רואה את הדברים בצורה מסויימת וטוענת שהשכלתניות שלי היא ככה וככה אבל את היא זו שמנתחת את הדברים ומנסה למצוא משמעויות נסתרות בדבריי כשבסך הכל מה שנכתב זה מה שנאמר, אין כלום מתחת למילים. בקשר לרעיון שלוחם אינו מאמין בשום דבר, אני לא חי על פי הדרך הזו ואמונתי היא כוחי ממש כשם שיכולתי להעניק אהבה וחיוך מבלי לבקש דבר בתמורה הם כוחי. אני מטיל ספק בהטלת הספק. אני מקלף מעליי את כל הפחדים והספקות וההגיון כדי לראות רק את האמת שנמצאת באינטואיציה. אז נכון שלחברה יש קיבעון ושכולם חיים על פי ראיית עולם של מישהו שהחילט מה נכון ומה לא, אבל הלוחם רואה מעבר לכל זה, הוא חי מחוץ לבועת החברה ורואה את הדברים כמו שהם. בפורום יצא לי לראות שוב ושוב את הטעות הנפוצה שדרך הלוחם היא הדרך שקרלוס קסטנדה כתב עליה בספריו כשהאמת היא שדרך הלוחם פועמת בליבו של כל אחד ואחד בדרך אחרת. אז שוב, אני לא שופט אף אחד. אין זה מתפקידי לעשות זאת ואין לי זכות לעשות זאת. אני עוזר לכל מי שזקוק לעזרה ואני מכבד כל אדם באשר הוא, אני יודע שלמילים יש כוח להחיות או להפיל, ואני יודע שאני שלם עם הדרך שלי כמו שהיא ואני תומך בלב שלם באותו בחור שעוזר לש1212, אני תומך וגאה בה על שבאה ושאלה את אשר היה על ליבה. אני גם מודה לך ולנוליה על ששיתפתם אותה בדעתכם אבל כרגע אלה מים מתחת לגשר והגיע הזמן לעבור נושא, אני מאמין שש' קיבלה את התשובה שהיא היתה צריכה. ואגב, אם גם את המילים האלה לא הבנת, אל תנסי לנתח, תנסי פשוט לקבל. חג שמח לכולם

ibag

New member
זה העניין

אם אתה מודע לכך שדרך הטולטקים שונה מדרך של הסמוראים ושונה מהדרך של זן ושל הבודהיסטים ושל אומני קונג פו ואיקידו ואלפי התורות וזרמי ידע השונים, למה אתה מתעקש לכל אלה לקרוא "דרך הלוחמים". כלומר זכותך להעניק למושג אחד אלפי משמעויות, אך איך אתה מצפה מבן שיחתך שיבין באיזה משמעות ספציפית אתה משתמש במילה לוחם ואף במילה דרך? את השמות לתורות/ נתיבי הידע העניקו המייסדים ולפי שם זה והמושגים/עקרונות הייחודים להם מזהים האנשים על מה מדובר. לי לא נראה טעות שהאנשים חושבים שקרלוס קסטנדה כתב על "דרך הלוחמים", כמו שלא יראה לי מוזר אם מישהו יחשוב שלאו טסה כתב על הטאו. הלוחם רואה מעבר לכל זה, הוא חי מחוץ לבועת החברה ורואה את הדברים כמו שהם" לוחם או לא לוחם, אני אישית לא שמעתי על אף אדם שמסוגל לראות את הדברים כמו שהם. התפיסה האנושית מסוגלת לקלוט חלק זעיר מאוד מהמציאות וגם את החלק הקטן הזה כל אחד מעוות בדרכו הייחודי. אני לא מנתחת את המילים שלך אני מנסה להבין אותן. האופציה אחרת (מה שאתה עושה להבנתי) זה לחשוב שכל אחד מפרש את העולם אותו הדבר, כל אחד משתמש במושגים בדיוק באותן המשמעויות...ואז באמת אין מה להבין, אין מה לשאול - כל מה שנשאר זה רק לקבוע אם מישהו טועה או צודק, אם הנאמר מתאים או גולש מהגבולות המוגדרות וקבועות של תפיסתי. (נראה לי די מיותר)

wolfbrother27

New member
דרך הלוחם...

דרך הלוחם היא דרך של יותר מתרבות אחת, אז נכון שקסטנדה הביא לציבור בספריו את הדרך הטולטקית, אבל זה לא יהיה נכון להשתמש בתואר ``דרך הלוחמים`` רק בדרך הזו. משחר ההיסטוריה היו המון מקורות להיווצרותם של לוחמים וכל אחד ואחד מהם צעד בדרך שהיתה עבורו דרך הלוחם. האם דרכם של הסמוראים שונה מדרכם של הלוחמים הטולטקים ? אכן כן כמו ירח ושמש. האם שתיהם היו לוחמים וצעדו בדרך הלוחם ? בהחלט כן. ‏ בקשר לאיך אני רואה את הדברים, ובכן, חיי היום יום שלנו כבני אדם מלאים ברעש, ספקות, פחד והגיון בריא אליו גדלנו. האם ניסית פעם להקשיב ולראות את הדברים שנמצאים מתחת לקולו של ההגיון ? מתחת לספק ולפחד ? מתי בפעם האחרונה הקשבת לאינטואיציה שלך ? מתי בפעם האחרונה הבטת בבן אדם וראית אותו כפי שהוא מתחת לחזות הפיזית, החיצונית ? ‏ תנסי לקלף את כל השכבות האלה ואז תנסי להסתכל ולראות את העולם דרך עיניים נקיות יותר.

ibag

New member
לא ענית לשאלות שלי

שאלתי אותך שאם אתה בוחר להשתמש במילה לוחם בהרבה משמעויות (אתה בעצמך ציינת/הסכמת שהמילה לוחם מקבל משמעויות שונות בהתאם למקור הידע), איך אני אמורה לזהות/לדעת באיזו משמעות ספציפית אתה משתמש במילה? לא הגדרת מהו לוחם, מהו דרך, מהו דרך הלוחמים.(אלה שלוש מושגים שונים, לא חייב להיות קשר בינהם) לוחם יכול להיות גם לוחם בצה''ל, דרך יכול לציין את מהלך חייו של מישהו שאין בו עקביות או הגיון פנימי כלשהו. כל ידע מתבסס על המושגים הייחודים שלו, לעשות סלט ולהעתיק מושגים במשמעות כללית בעיני לא תורם כלום להבנת הידע הספציפי. חשבת פעם שבטאו ובבודהיסם לא מופיע המילה לוחם, ומה הסיבה לכך? לגבי האינטואיציה: לפי הידע העומד לרשותי כרגע, רובינו כבולים בתוך החשיבות העצמית, נשלטים על ידי האגו/שכל ומכירים רק חלק קטן מה"שלם" שלנו. במצב הזה אני לא מתיימרת לדעת בוודאות מתי כן ומתי אני לא מקשיבה לאותו קול פנימי שמראה את האמת, הרי השכל יכול לתעתע, החשיבות העצמית יכול לתרפד, המניעים הלא נקיים יכולים להשתתף במשחק. במצב "טוב" ( להערכתי), האדם מודע למצבו, מנסה לחדד את התחושות שלו, ממתין בסבלנות עד שבמקרים בודדים ותמיד בדיעבד הוא אכן יכול לקבוע האם הוא הקשיב לאינטואיציה שלו או לא. במצב "גרוע", האדם לא יהיה מודע למצבו, החשיבות העצמית שלו יכניס אותו לאשליות שהוא תמיד או לרוב מקשיב לאותו קול פנימי ששייך ל"שלם", ושכרגע הוא מאוד רחוק ממנו. ז''א שלהקשיב לאינטואיתציה לבד זה לא אומר הרבה ( זה מה שעושים גם אנשים עוצמתיים בדרק סייד), מה המניעים של אדם ומה דרכו זה יותר רלוונטי בעיניי. אם היית קורא עם קצת יותר מיקוד את מה שכתבתי לא היית שואל אותי האם ראיתי אדם כלשהו כפי שהוא, הרי כתבתי שלדעתי אף אחד לא מסוגל לראות את האדם כפי שהוא. אז מה השאלה? אני לומדת להכיר ולהבין את עצמי יותר טוב, זה מה שמאפשר אותי להבין יותר את סביבתי, ולא הפוך. מציע לך להטיל ספק במי שאתה, באיך שאתה מכיר את עצמך, בידע שלך...אחרת יש סיכוי שתשאר תקוע בתוך האשליות שלך, מה שלא באמת יאפשר לך לצמוח ולהתפתח.

wolfbrother27

New member
ללא נושא

אוקי. ניתן לזהות את האינטואיציה די בקלות, אינטואיציה היא הקול הראשון שמדבר אלינו לפני שכל הספקות וההגיון והפחדים מתחילים להגיע. לגבי לראות אדם כפי שהוא, ובכן, תנסי לראות בן אדם מעבר לחזות החיצונית, מתחת למסכות ולאגו... תנסי להקשיב לאדם שנמצא מתחת למילים, תביטי לאדם בעיניים ותראי מי הוא באמת. הכל קשור לשחרור הגבולות שהספק וההגיון שמים עלינו וקבלת המידע העצום שנמצא באמת. את יכולה להגיד שאני נמצא באשליות ושהדרך שלי אינה אמיתית... אבל את לא מכירה אותי ועד שלא תכירי אותי את לא יכולה לבוא ולהגיד שאני חי באשליות. בטאו ובבודהיזם לא מוזכרת המילה לוחם אמנם, אבל כל אומני הלחימה מכירים בחוכמתם של שתי דרכים אלה. מהו לוחם ? אם את שואלת מהו לוחם לגבי אני יכול לענות לך ולהסביר על דרך הלוחם שאליה התהוותי. אם לעומת זאת את שואלת אותי מהי דרך הלוחם במובן היקומי והקיומי שלה אני אגיד לך שלי אין את התשובה וגם לך או לכל אחד שמתיימר לדעת. הכל תלוי בתפיסה וביכולת הקבלה של האדם.

ibag

New member
ומה לגבי התוכן?

עדיין לא ענית לשאלות שלי, במקום זה אתה חוזר וחוזר על משפטים שכתבת אותם כבר כמה פעמים בהודעות הקודמות שלך. אני מדגישה שאני שואלת אותך שאלות כי הדברים שאתה כותב נראים בלתי הגיונים לחלוטין ויש סיכוי שהסיבה לכך שאתה משתמש במילים במשמעות שונה לגמרי ממני. אז אם אתה בעד מונולוג תמשיך מכאן לבד, אם אתה בוחר בתקשורת מילולית בפורומים כדי שאנשים יבינו אותך ואולי ילמדו ממך, אנא תסביר את המילים שלך ואת הדעות/רעיונות שלך. לתשומת לבך, דברים שאי אפשר להסבירם במילים מקומם לא כאן בפורום, כאן בפורום אתה כותב בעמצאות מילים. מובן היקומי וקיומי שלה ?????? משתמע מזה שיש משהו שלכל ביליארדי האנשים החיים על כדור הארץ ולכל אותם ביליארדי ייצורים החיים מחוץ לכדור הארץ (ביקום) ישנו הסכמה מלאה בתחום מסויים. יש משהו שכוווולם משמתמשים בו באותו המובן. זה כוונתך? לא יודעת איך זה עדיין לא מובן, אבל אני מנסה להבין את מה שאתה כותב,כך שברור שלא מעניין אותי מהו חלוחם במובן היקומי אלא מה ההגדרה שלך ללוחם, לדרך,לדרך הלוחמים, ללוחם אור. לא שאלתי אותך מהו דרך הלוחם עליה התהוות, לא ביקשתי סיפורים, ביקשתי הגדרה קצרה וברורה. את יכולה להגיד שאני נמצא באשליות ושהדרך שלי אינה אמיתית לא אמרתי שהדרך שלך לא אמיתית מהסיבה הפשוטה שאין לי מושג מה זה דרך בעינך. כל עוד אדם טוען שהוא משהו (לוחם אור למשל) אבל אינו מסוגל להסביר לעצמו (אם הוא מצליח להסביר לעצמו הוא יצליח להסביר גם לאחרים) מה זה המשהו הזה, בעיניי זה סימן ברור שהאדם חיי באשליות. זה די הגיוני לא? בטאו ובבודהיזם לא מוזכרת המילה לוחם אמנם, אבל כל אומני הלחימה מכירים בחוכמתם של שתי דרכים אלה. לא שאלתי אותך מה יש באומנויות הלחימה, שאלתי אותך למה לדעתך בטאו ובבודהיזם אין תזכור למילה לוחם. האם אתה שם לב שענית לשאלה אחרת ממה ששאלתי? לא אתייחס לאמירה האבסורדית שכתבת, אתייחס יותר מאוחר במידה ואראה מצדך יכולת מינימלית להסביר את המשפטים שאתה כותב. אשמח גם אם תענה גם לשאלה הזאת (נראה לי שפעם שלישת אני שואלת אותך): שאלתי אותך שאם אתה בוחר להשתמש במילה לוחם בהרבה משמעויות (אתה בעצמך ציינת/הסכמת שהמילה לוחם מקבל משמעויות שונות בהתאם למקור הידע), איך אני אמורה לזהות/לדעת באיזו משמעות ספציפית אתה משתמש במילה?

wolfbrother27

New member
... הדרך...

את אומרת שאני כותב דברים שנראים חסרי הגיון לחלוטין ואת צודקת, ההגיון שלנו עוצר אותנו מלהבין ולקבל המון דברים שמופיעים בחיי היום יום שלנו, ההגיון הוא שיוצר את הספקות שלנו, ההגיון הוא זה שגורם לנו לנתח דברים ולהוציא אותם מהקשרם. אינני יכול להגיד לך למה לא מוזכרת המילה לוחם בטאו או בבודהיזם משום שאינני יודע. בקשר לשאלתך ששאלת בפעם השלישית. לוחם הינו אדם שיודע דברים הרבה יותר עמוקים מהנראה לעין. זהו אדם שכאשר הוא נכנס לחדר הומה אדם, רגיעה מיידית מתפשטת בחדר ומשפיעה על כל הסובבים. לוחם הוא אדם שיכול לגעת בראש,זרוע או יד של אדם ולגרום לתחושת ביטחון פנימית ושלווה על אותו אדם. ניתן לזהות לוחם לאו דווקא ממראהו החיצוני כי אם באמצעות הנוכחות שלו וההשפעה המרפאת שיש לו על כל מי שהוא פוגש. ה"צ'י" שלו יגע בך ואת לא תרגישי שום שינוי פיזי, אבל הנפש שלך תהיה רגועה יותר. הלוחם רואה את האדמה בצורה שונה מאלה שהם אינם לוחמים, כל דבר החל מהקטן בחרקים ועד לגדול היונקים, ואפילו האבן הכי חסרת משמעות או העץ שבגינה הם בעלי חשיבות וחיים, לדשא עליו הוא צועד הוא יודה על שריכך את המשעול הקשיח, לעץ הוא יודה על שהעניק לו צל וחמצן. לכל דבר יש חשיבות בעניניו משום שלכל דבר יש סיבה. כמובן שהלוחם צריך לחיות חיים מודרנים, עליו לנסוע במכונית וללכת לסופרמרקט ולכסח את הדשא, אך הוא לעולם לא יאבד את האחיזה במה שהוא ויותר חשוב, היכן הוא. אנחנו מאמינים שלכל אחד יש כשרון כזה או אחר, הלוחם יודע שכל מה שיש לו הגיע אליו מתחילת הזמן, הוא יודע שהוא קורץ מאותו חומר כמו הסלע העץ והחיה, ההבדל הינו פיזי בלבד. הוא יודע שהדבר המשותף לכל היצורים החיים זה היותם חיים. הלוחם יודע שיש בכוחו לגרום לשינוי, שכל מעשה הכי קטן יכול לגרום לאדוות שישפיעו על חייהם של כל הסובבים אותו, אך השינוי הזה אינו בא לעולם ללא מחיר, עצם הנתינה זו הקבלה ולהיפך, כך פועל היקום, איזון, על כל בטן מלאה יש בטן ריקה, לכל שמחה יש עצב, הלוחם יודע שעליו להפסיד על מנת להרוויח ועל כן הוא משתמש באנרגיות ומקריב מעצמו כדי לעזור לאחרים לעבור התפתחות... ובכך הוא מתפתח בעצמו. הלוחם יודע שאין לנו מורים כי אם מדריכים, האנשים שאנו פוגשים בדרך שמסוגלים לתת לנו ידע חדש, משהו שיגרום לנו להיות המורים הגדולים של עצמנו רק באמצעות היותינו חיים. מדריך עוזר לנו להבין שזה בעצם אנחנו, שמלמדים את עצמנו. וזה רק ההתחלה. אי אפשר להסביר בקצרה מהי הדרך עבורי, וכל מה שכתבתי לא נראה לי מספיק כי יש עוד כל כך הרבה מה להגיד "בקצרה"...

ibag

New member
כל הכבוד

הגעת לשלב חשוב בדרכך המתהווה, שלב הרומנטיזציה. דון רמירז אומר שזהו שלב שכמעט כל מחפשי שינוי מגיעים אליו, הוא מאופיין במעט בהירות יחד עם טונה של יהירות. אלה שרוצים שינויים בידוע שלהם יעדיפו להישאר בשלב הזה, אלה שיש להם ביצים לחקור את הלא ידוע יצתרכו לעלות שלב, בראש וראשונה על ידי התעמתות עם האשליות שלהם. כן, זה לא קל-הוא אומר- אך זה אפשרי לכל אחד... בהצלחה בבחירות שלך

wolfbrother27

New member
למען האמת...

אני אכן רומנטיקן לכל דבר ודרמטי בצורה קצת מופרזת אבל זה מי שתמיד הייתי ותמיד אהיה, אני אולי בטוח בעצמי, אבל לעולם אל תטעי ותשווי בטחון עצמי ליהירות. אם באומרך שאני צריך לחקור לעומק, את אומרת שעלי לשאול שאלות של למה ואיך אז אני אומר לך בתשובה שלרוב צריך הרבה יותר ``ביצים`` לקבל את הדברים לטוב ולרע בלי לשאול יותר מידי שאלות כדי לספק את חוש ההגיון או בשביל לב שקט, אם תנסי לזרום עם הדברים את תראי שבסופו של דבר הסיבה וההסבר יוצאים לאור, וכל זה בדיוק בזמן הנכון (בזמן בו תהיי מוכנה להסבר\תשובה\אמת). אני לא מזלזל בדבריו של דון רמירז או בדרך בה הוא או את רואים את הדברים אבל אני כבר עכשיו אומר לך ידידתי היקרה, את מפריחה את דבריי עוד לפני שפגשת אותי או דיברת איתי, את לא מכירה אותי ואת מבטלת את דברי על סמך מילים של אדם אחר... איפה האינדיבידואליות כאן ? האם ראית אותי מצטט דברים של אדם אחר כנגד דברים שכתבת או רעיונות שהבעת ? מי את מתחת לכל המילים שאת מצטטת מדבריו של אחר ? האם את הגעת לשלמות עצמית או שאת שואלת למה ואיך כדי להגיע לאותה שלמות ? מה חשוב לך יותר? לדעת ? או לחיות ? תחשבי על זה ואני מבקש שכשאת עונה פעם הבאה תורידי את זילזול כי מרגישים אותו בכתיבה שלך.

wolfbrother27

New member
:)

אני רואה את הדברים אחרת. עזרה ניתנת מהלב ולא מהשכל. מהנשמה ולא מה אינטרס. ואם אדם הוא בעל רצון טוב לעזור את באמת חושבת שאיכפת לו או משנה לו אם אותו אדם שביקש עזרה באמת זקוק לה ? עצם הבקשה כבר פותחת נתיב. ועצם הנתינה היא הקבלה. מעבר לזה לא נראה לי שיש מה להוסיף, אני רואה את הדברים אחרת ממה שאת רואה אותם ואני מכבד את זה. נשאיר את זה ככה. והאמת היא שדווקא בגלל שאני לא מתיימר למצוא תרופת פלא ודווקא בגלל שאני נותן לאינטואיציה שלי ולאמונה שלי להראות לי את הדרך, ועצם כך שאני לאו דווקא נתון לחוקים כתובים שנרשמו באיזה ספר לגבי איך צריך להרגיש או לא להרגיש ועל זה שאנשים נדיבים עושים את זה מתוך אינטרס, אני הרבה יותר פתוח לצלילי העולם, לקולות הרוח ולאמת כמו שהיא. ואם זה נשמע פלצני או דרמטי זה זה בגלל שזה באמת פלצני ודרמטי, ואין שום דבר רע בכך. בקשר לאיך הגעתי למסקנות לגבי נוליה, ובכן, אני לא חושב שמתפקידו של אדם לשפוט אדם אחר, וזה נורא להחדיר ספק באמונתו של אדם. איש איש באמונתו יחיה. חוץ מזה, אם ש' מרגישה שהבחור עוזר לה זה סימן שהוא עוזר לה ולא משנה אם הוא אינטרסנט או לא, מה שמשנה באמת זה האדוות שנוצרות בעקבות העזרה. ממה שאני קראתי עד כה ש' זקוקה לחבר קשוב ותומך וזה מה שהיא מקבלת. מי אתם שתישפטו אותו או אותה על דרך הגשת או קבלת העזרה ? נוליה היקר, גם אם האדם שכתב את הספר היה בבתי חולים לחולי נפש זה לא אומר שמה שהוא כתב זה פסול, ונתתי דוגמא נוספת... יש אין ספור נוספות שבהם ניתן למצוא איזכורים לגבי דרך הלוחם לסוגיה. ולגבי ספר שהפך לתורה אצל אנשים מסוימים, האם לא היית אומר את אותו דבר גם אנטרופולוג מסויים שכתב סדרת ספרים ? שוב. אני לא מזלזל באף דרך וכל הדרכים נכונות... בעבור האדם הצועד בהם. אל תתיימר ללמד אדם לצעוד בדרך שלא מיועדת לו.

ibag

New member
אולי אתה תסביר לי סוף סוף

חוץ מהספרים של קרלוס קסטנדה איפה עוד פגשת את המושג "דרך הלוחמים"? צודק, קרלוס קסטנדה הוא רק אחד שדיבר על דרך הלוחמים, יש חוץ ממנו עוד כמה, המשותף בין כל הסופרים שמגדירים את המושגים באותו אופן. אף אחד מבינהם לא הגדיר את דרך הלוחמים כ"דרך הלב וההקשבה, הקבלה והתפיסה", הוא נשמע די נונסנס ביחס להגדרתם . המושגים הטולטקים לא נתונים לפרשנויות אישיות, גרגיר אבק וכל נקודה במרחב לא יקרא נקודת הכינוס למשל. מאיפה לקחת את ההגדרה שלך? מה זה לוחמי אור? אתה טוען שנוליה רואה רק צד אחד של הדרך וזה מעוור אותו. אתה יכול לכתוב את זה רק אם אתה רואה את התמונה השלמה, האם זה המצב? בבקשה קטנה יש לי עליך, נסה לכתוב עם מילים פשוטות ובלי יותר מדי דרמטיות והכללות.

wolfbrother27

New member
כמו שכבר כתבתי בעבר...

הדרך היא מגוונת, ואני ממליץ לך לקרוא ספרים כמו ``המדריך ללוחם האור`` של פאולו קואלו או אולי את ``בושידו`` על דרך הלוחם והאתיקה הסמוראית. יש אין ספור סוגים של לוחמים וקרלוס קסטנדה הביא רק סוג אחד. הדרך מדברת לכל אחד בצורה שונה, ואני הולך בדרך שהכי אמיתית לי ושמאפשרת לי להיות שלם. ואגב, אני אוהב להיות דרמטי... ככה אני חי.

המדריך הזה נכתב ע"י....

אדם ששהה שנים רבות במוסד לחולי נפש, ולאחר שהוא יצא מהמוסד הוא כתב כמה ספרים, ואת אחד הספרים שלו שלפי דעתי הוא הכי גרוע שבהם, הפכו הקוראים לדת פאנטית.

הסופר שכתב את המדריך הזה

בסך הכל מיחזר חומרים שכתבו קסטנדה ואחרים בתוספת מלא קלישאות ישנות.

wolfbrother27

New member
למען האמת

המדריך ללוחם האור הוא אסופה של חכמות ואימרות שנלקחו לאורך השנים, ואין שם אפילו איזכור אחד של קרלוס קסטנדה שכן מדובר שם על דרך האהבה והאמונה, מה שקסטנדה לא בדיוק העביר בספריו. מה שכן, יש שם אימרות של גנדי, של לאו טסה ושל עוד הרבה אחרים. מעבר לזה, זילזול בכתוביו של אדם, גם אם הוא שהה תקופה בבית חולים לחולי נפש הינה טעות הנובעת מאטימות, ולעיתים צריך להיות משוגע לפי חוקי החברה כדי להבין את האמת שמעבר לבועה החברתית הגיונית. האם בדקת את ספר הבושידו ? או את ספר חמשת הטבעות ? או אולי קראת במקרה את דרכו של הלוחם השלו ? מתי פעם אחרונה הסתכלת סביבך וראית את היופי של הדברים הקטנים ? מתי פעם אחרונה הבטת בירח או בזריחה למשך שעות ופשוט נהנית מיופיה של הבריאה ? תחשבו מה שאתם רוצים. זכותכם

למעלה