מנוף ארצנו

cohen chaim1

New member
מנוף ארצנו

תמונה זו שצולמה ב1894 בה נראית משפחה בידואית עם עדרה, צולמה אי שם בצפון. מי יוכל לומר מהו ההר הנראה בתמונה ואיזה אתר ידוע ישנו על רכס ההר בנקודה הבולטת הנראית בתמונה.

לא רואים ברור,

זה נראה כמו הר. קשה לזהות במדוייק. מה קרה, חיים - אם זה לא חמש בבוקר אתה לא במיטבך?

זו לא חכמה,

איך נדע איזה הר זה, אם אתה מראה את התמונה מהכיוון שהשלט עם השם מוסתר?

ניצה 7

New member
אני קוראת הפוך. אולי זה הר תבור

עם הכנסיה? למרות שהר תבור קצת יותר מעוגל.

אכן מוחרקה אבל לא

צולמה מגבעת אלכסנדר זייד גבעת אלכסנדר קרובה מידי כמדריך וכתושב האזור אני לוקח על עצמי את האתגר להדפיס את התמונה ולצאת איתה לשטח ולבדוק זה יקרה רק בשבוע הבא כי אני נוסע לכמה ימים אנסה לצלם בדיגיטלית שלי תמונה דומה וניתן לכם להחליט. אם יש עוד משוגע/ת כמוני מוזמנים להצטרף אלי .

cohen chaim1

New member
לא הבנת אילן

לא כתבתי שהתמונה צולמה מהגבעה שעליה פסל זייד אלא מרגלי הגבעה שלאחריה. כיום עומדת שם סככה שגיורא זייד ז"ל החזיק בה בעבר את עדר הבקר שלו. האמת, שלא בדקתי את זה בשטח אבל כמי שגדל באזור וחי שם עד היום , זה נראה לי כך, ואתה צודק, ראוי לצאת לשטח לבדוק את זה. מלכתחילה סברתי שהתמונה צולמה מזרחית לשלוחה שעליה ניצבה בסוף שנות ה-30 "פינת השומרים" (כיום ישנם שם שלושה קברים בודדים של חברים מקבוצת גבעות זייד) אבל הסתבר לי שזה לא יתכן ולכן נראה לי כי מה שציינתי קודם זו האפשרות היחידה.

גבעה לכאן או לשם

לא נורא העיקר שהתמונה יפה ואולי נדירה. מצרף תמונה של היום בשעה 16:00 לערך של ענן מעל רמות מנשה צולם ממרפסת ביתי שעל ההר

bo1951

New member
יפתח זייד ?

אורחים במיקלט המורשת, שראו פריט מתקופת "השומר" ספרו לי לפני מספר ימים, שיפתח זייד, בנו של גיורא, נפטר לפני כחודש. לא ראיתי מודעה שהיא - מישהו יכול לאשר, או - הלוואי - לפטור כשמועת שווא?

cohen chaim1

New member
יפתח זייד

בנו של אלכסנדר זייד ואחיו של גיורא (לא בנו) אכן הלך לעולמו לפני חודש ימים, בגיל 86. יפתח זייד, אשר הכרתיו מקרוב, היה בן אדם צנוע, טוב לב ושופע סיפורים בסגנון הדיבור הגלילי המיוחד אשר הולך ונעלם עם האנשיםההם בני הגליל,ממלח הארץ אשר גם הם הולכים ונעלמים מנוף הארץ. מי שלא יודע, יפתח זייד היה אלוף הארץ באיגרוף בשנות הארבעים ותחילת החמישים. הוא לא משך ידו גם מענפי ספורט אחרים כמו הטלת כידון, ידוי פטיש וזריקת כדור ברזל. היה גם אלוף הארץ בזריקת רימון יד. אכן, לא ראיתי מודעת אבל בעיתון או ידיעה כלשהי על מותו אבל השתתפתי בהלוויתו שנערכה בקברות השומרים אשר ב"יער לנדאו" שם נקבר ליד אביו ושני אחיו גיורא ויוחנן ואף הייתי אצל אשתו ובנותיו ב"ניחום אבלים" בימי "השבעה".

bo1951

New member
יפתח זייד

תודה על המידע. טלי זייד הייתה ידידה טובה שלי בתקופת של"ת מוקדם (נחלאווים ותיקים יודעים מה זה..) ב-1969, במבוא חמה. לצערי, מאז נותקו הקשרים בינינו,ויתכן שאיננה זוכרת אותי כלל (מה לעשות, גברים מזדקנים זוכרים טוב יותר את אהבות נעוריהם..) מה שהצלחתי להבין זה שהיא עוסקת בנאמנות במורשת המפוארת של משפחתה, ואני -להבדיל - הגעתי לכך רק לפני שנתיים.. אם יצא לך למסור את תנחומיואת דרישת השלום מהעבר הרחוק - אשמח.. בעז.

הרשה לי לספר לך סיפור על גברים

מזדקנים ואהבות נעוריהם, שאלמלא קרה באמת הייתי חושבת אותו למומצא: הלך לו זוג מבוגר (שהם במקרה הורי) לקופת חולים בחולון, לבדיקת רופא שהתור לה נקבע מזה ימים רבים מראש. והתור התארך והם ישבו על הספסל, וחיכו בהתחלה בסבלנות, ואחר כך בסבלנות קטנה יותר. לפתע הגיחה גברת בת גילם וביקשה להיכנס בתור לפניהם רק למרשם ושאלה. ,"גברת", אמר לה הגבר המבוגר, שהוא אבי, "זה לא מקובל אנחנו מחכים המון זמן בתור תקבעי לך תור מראש", "אדוני, מה אכפת לך רק שאלה, זה בכלל לא בעיה", וככה הלכו להם הטונים וגבהו, עד שהגברת והאדון (הלא הוא אבי) התיישבו כל אחד משני צידי הדלת וחיכו לפתיחתה על מנת להסתער עליה ולכבוש את התור אצל הרופא. בנתיים הגברת אמרה משהו בקול לבעלה, והסתבר שהיא בדיוק מקריית חיים, והווה ידוע לכל קוראי פורום זה שאבי הוא מהעיר השכנה קריית ביאליק. פנתה אליה אימי ושאלה, "את מקריית חיים? את יודעת, בעלי מקריית ביאליק". "אני", אמרה הגברת "מכירה רק בחור אחד מקרית ביאליק, שהיה חבר שלי פעם, וקוראים לו צבי". "גברת" אמרה לה אמא שלי, "הריהו לפנייך. החבר שלך מהתיכון הוא בעלי". "אתה צבי?" פנתה הגברת לאבא שלי, ששתי דקות קודם לכן היתה מוכנה להחטיף לו מכות בקרב על התור,. "אני נחמה". "אבל נחמה" אמר לה אבי" איפה הצמה הבלונדינית שלך.... ?" ומיותר לציין שאחרי זה לשניהם כבר לא היה חשוב התור, אמא שלי ובעלה נכנסו ביחד לרופא, ושניהם ישבו על הספסל ליד הדלת והחליפו חוויות... ואם אני לא טועה נעם שמע איתי את הסיפור הזה במפגש המשפחות שלנו.

vered73

New member
סיפור מרגש. אהבתי מאד. ../images/Emo141.gif

ומילה לבעז - אתה יחיד במינך, לא נראה לי שגברים ששים להזכר באהבות נעורים כלכך.

bo1951

New member
אותו מודל

זה אומר שאנחנו מאותו מודל... גרעין לגדות? איזה תנועת נער?טירונות חורף 70 ? איזה היאחזות?

למעלה