מנוף ארצנו

ronmerav

New member
השער היה למטה

בתחילת הדרך הזו, באזור שבו קיימים מס' בנינים. אעשה מאמץ לסרוק איכשהו מבחר מאוסף הגלויות של ידידי. הבחור אספן רציני של פריטים הקשורים להסטוריה של חיפה - ספרים, גלויות, תמונות, פרסומות ועוד. חבר בעמותה לתולדות חיפה. הבעיה שהוא ומחשב ממש לא חברים.

ניצה 7

New member
השבוע היתה מודעה בעתון מטעם מוזיאון

העיר בחיפה ובה ביקשו מהקוראים לתת כל חומר שיש ברשותם בקשר לשנת 1948 בחיפה. מתכננים תערוכה בנושא הזה. אני משערת שהחבר שלך יודע - אם לא, אולי כדאי שתמסור לו. ותודה על מאמציך.

ke1234

New member
ניצה ,התמונה שהראית צמודה לשביל

החמורים בו נהגנו לטפס. ספר מעניין על חיפה מ-1954 מכיל תמונות ופרסומות מאותה תקופה .

ke1234

New member
../images/Emo85.gifפרסומות נהדרות מתוך הספר

ומידע מעניין על בתי החרושת בעיר באותם הימים . ניצה ,ראיתי את הבקשה של רונה סלע ממוזיאון העיר חיפה ,אני מתכוון לחפש עבורה כמה פריטים מתאימים .

ke1234

New member
זוכרים את אלבומי "מספרו"

שהוזכרו בעבר ? מצרף כתבה על המפעל החיפאי לסיגריות מ-1921

ניצה 7

New member
שביל החמורים ואלבומי מספרו -

בתקופת שביל החמורים לא זכיתי לעלות בו, רק שמעתי עליו. באתי לכאן מאוחר יותר. הספר וודאי מעניין ותרשה לי לבקש חומר בנושא מסויים אם אצטרך בקרוב. ובקשר לאלבומי מספרו, כנראה שדנו פה עליהם, וגם את זאת אחרתי. בכל זאת אני מצרפת קלף/תמונה אחד שנותר מהאלבום שהיה בבית הורי ומשום מה אבדו עקבותיו. הוא יכול להעיד עד כמה קלפי-התמונות של אז, שנאספו והודבקו באלבום, היו בעלי ערך חינוכי ולימודי לעומת התמונות של היום שנקנות ומופצות בין הילדים. אולי מתגבש אצלם יצר האספנות ונוצר שיתוף פעולה על יד ''החלפות'' אך אין משמעות מיוחדת לתמונות עצמן.

ניצה 7

New member
נוסף לאלבומי מספרו היו גם אלבומים

של חברת הסיגריות דובק. אפשר לראות כתבה ותמונות בקישור הזה. משם ניתן לעבור לכתבה שניה.

ke1234

New member
האם חברת דובק היא גרסה

חדשה של מספרו? נצה ,גם אצלי מסתתרים כמה קלפים שלהם . הבנין נראה זהה. מי זוכר את חברת סוקוני ,פעם הראתי קבלות של תחנות דלק שלהם .

ניצה 7

New member
מספרו ודובק - לפי ויקיפדיה חברת

מספרו יצרה סיגיות בשנות השלושים והארבעים , על ידי ''אחים מספרו'' והחברה זכורה בגלל שני מבצעי איסוף תמונות לאלבומים. באותו זמן יצרה סיגריות גם חברת דובק וגם היא הפיצה אלבומים אך הנושאים של התמונות היו אחרים משל מספרו. ידיעותי אינן מוסמכות אך אני חושבת שהיו אלה שתי חברות נפרדות. (דובק, אם איני טועה, ממשיכה גם כיום. לא מעשנת ולא מעשנים בסביבתי). אני מצרפת תמונה מימים רחוקים בככר מוגרבי בתל אביב ואפשר להבחין בפירסומת של מספרו על אחד הגגות ופירסומת של דובק במרכז הכיכר.

ke1234

New member
את החברה הזו אינכם מכירים

לא שמעתי עליה בעבר , וגם המבוגרים במשפחתי לא זוכרים אותה .

ניצה 7

New member
חברת סייטסיאינג לא הכרתי אבל

מצאתי אתר שמנציח מורה דרך ראשון בישראל שהיה המדריך בחברה הזאת, ומסופר עליה. ראה בקישור.

ke1234

New member
יוסף המדריך הגיע לגיל מופלג

כנראה שעשה מה שאהב לעשות , נצה ,בתמונה שהראת עם השלט מספרו ,ישנו שלט נוסף של שמן , גם מופיע בספר .

ג רפאל

New member
סייטסיאינג

אם אני זוכר נכון הייתה חברה לתחבורה ציבורית לבתי המלון בת"א ועד למלונות הרצליה.לתיירים ולעובדים אבל אולי גם ל'סתם' נוסעים.מדובר על שנות ה60 הראשונות.

ke1234

New member
רפי תראה את הפריט הזה

סט תקליטים של ורדי בכריכה דמוית ספר . עשוי מעץ בצפוי עור.

ג רפאל

New member
אני אחוז קנאה

אחת התרופות שרשם לי הרןפא,איפוא אתה מוצא כל אלה?

ke1234

New member
התרופה הזו תהיה שלך.

שני התקליטים מגיעים עם חוברת שבתוכה תמונות מרהיבות מודבקות . שולח לך מסר .

cohen chaim1

New member
עוד תמונה עכשוית

ממש מהזמן האחרון - לפני כחודשיים. הפעם מרחק הגון - משדות מושב נהלל. בקו ישר לכוון רכס המוחרקה אפשר לראות את מושב כפר יהושע.

למעלה