מניעת יום הכאפייה

מחר גיוס ציוני כללי באוניברסיטאות - עקב יום ה

מחר יציינו הערבים את יום הכאפיה באוניברסיטאות. תנועת "אם תרצו" קוראת לכולם להגיע מחר למוסדות האקדמיים על מנת לחזק את הקולות הציונים. מוקדי הפעילות העיקריים יתקיימו בשעה 12:00באוניברסיטה העברית הר הצופים, באונ' בר-אילן, באונ' בן-גוריון בבאר שבע. להזכירכם בשבוע שעבר הותקף פעיל "אם תרצו" על ידי ערבים בעת פעילות באוניברסיטה העברית. הפעם לא שותקים!!! http://www.imti.org.il/ יום הכאפייה לא יהיה!!!!

kapisha

New member
מניעת יום הכאפייה

שלום, לאחר שבשבוע שעבר הותקף רכז סניף ירושלים של 'אם תרצו' אדי פריימן על ידי עשרות בריונים מתנועת 'אבנה אל בלד' מבקשים פעילי התנועה האלימה לסלף ולעוות את העובדות על מנת לנצלם כעילה לקיומו של טקס זיכרון לאויב הציונות יאסר ערפאת בקמפוסים ברחבי הארץ. היום פורסמה ידיעה ב-NRG ( http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/658/667.html) על כך שוועד הסטודנטים הערבי יציין מחר את יום הכאפייה במוסדות האקדמיים בישראל. לטענת יו"ר הוועד הארצי של הסטודנטים הערבים מופגנת כלפיהם גזענות בקמפוסים שהתבטאה בין השאר בתקרית באוניברסיטה העברית בשבוע שעבר. כפי שידוע לכם בתקרית זו הותקף רכז סניף ירושלים של התנועה בגלל הצבת דגל ישראל בדוכן 'אם תרצו' והשמעת שירים עבריים במרכז הקמפוס. אנו קוראים לכל אלו מכם אשר גאים להניף את דגל ישראל להגיע לקמפוסים מצוידים בדגלי המדינה ולהביע תמיכה בציונות והתנגדות לגילוי מובהק של תמיכה באויבי המדינה וסילוף האמת והעובדות. נתארגן בקמפוסים ונציג את הבעת הסלידה מן הפעילות החתרנית והשימוש הציני בדמוקרטיה שעושים הפעילים הערבים בקמפוסים אשר תחת חופש הביטוי מנהלים מדי יום הסתה פרועה השוללת את זכות קיומה של מדינת ישראל. מחר, בהפסקות המרכזיות בשעות 12:00 ו-14:00 נגיע לקמפוסים בירושלים ובחיפה עם דגלי ישראל, חולצות, פלאיירים ומדבקות ונמנע את זילות ערכי היסוד של המדינה והציונות. אנו אומרים כן לחופש הביטוי, לא לחתרנות, בוגדנות ושקרים. כנסו לאתר NRG להביע תגובותיכם. בנוסף מתנהל דיום בפורום שבאתר התנועה ביחס לדרכי ההתמודדות עם הלאומנות הערבית הגואה בקמפוסים בישראל. כנסו והביעו את עמדתכם http://forum.imti.org.il/ כמו כן הכונו!!! פעילות התנדבות של "אם תרצו" בשדרות ועוטף עזה בחג החנוכה. בתאריכים 5-8/12. פרטים בשבועות הקרובים.

Lunar4D

New member
אוי אנשים מתעסקים בדברים...

שתהיו בריאים.. נראה לי שהם שונאים אותנו רק בגלל שאנחנו כל כך מראים להם כמה אנחנו שונאים אותם. :)

amitk80

New member
מה שהציק בכל הנושא הזה

הוא כמה דברים: 1. זה בסדר להביע מחאה אבל למה לשרוק בוז להמנון הלאומי כשסטודנטים שרו אותו? 2. מה עם להניף דגלי פלסטין באוניברסיטה? יצא לי לדבר עם עובדי אוניברסיטה ומסתבר שהענין הזה מאד מפריע להם כיוון שזה מוסד ישראלי ויש לכבדו. בארה"ב אם מישהו היה מעיז לשרוק בוז להמנון היו מכסחים לו שם את הצורה. אני לא אומר לא להביע מחאה אבל דווקא ביום שאמורה להתקיים עצרת הזדהות עם המרצים זה מפספס את כל הפואנטה. האוניברסיטה אמרה שתעניש סטודנטים יהודים שהיו בהפנגה כביכול לאור העובדה שהיא לא חוקית, ומה עם ההפגנה של הערבים? זה חוקי להתנהג כמו שהם התנהגו לפי סעיף 1 ו 2? מה שאני שמעתי נציגי החוג הערבים כלל לא דואגים לסטודנטים יהודים (ושמעתי את זה מסטודנטים רבים), הם דואגים רק לעצמם לתגבורים, הם מפיצים יומני שנאה בקמפוס (שחיילי צה"ל אנסו את המשפחות שלהם). זה חוקי מבחינת האוניברסיטה? אני אישית מצהיר שאני לא שונא ערבים ולא ככה חונכתי אבל כמו שאני מכבד אותם ואת הזכויות שלהם, שיכבדו גם אותנו. אני שמעתי הצהרות יותר נוראות מסטודנטים שהיו בהפגנה ולמען כבוד הפורום אני לא אצהיר על זה פה.

טלי1983

New member
עמית, אני ממש מסכימה איתך

אין לי שום כוונה לפתוח כאן דיון פוליטי, אבל ההתנהלות של הערבים בקמפוס (אני מדברת על אלו שנוטלים חלק בהפצת חומרי ההסתה, בלי הכללות גורפות כמובן) פשוט בלתי נסבלת, ויש מעיין אדישות מצד המוסד, ואף אחד לא מנסה לדכא את זה... אני רואה אותם מחלקים עלונים נגד "הכיבוש", נגד הממשל, ומצד ההנהלה- דממה. אולי בעיני חלקכם זה נושא שולי (ועצוב מאוד שכך הדבר), אבל בעיניי זה איום ממשי לדמוקרטיה ולציונות, ולא רק רצוי אלא חובה להפסיק תכף ומיד את ההסתה הזו נגדנו בכל אמצעי, כולל סילוק של המסיתים מהלימודים. כשסער זיו דובר האגודה טען שזה לא בסדר שהם מסתובבים עם חולצות של נחש מכיש את דגל ישראל, הם קראו לו גזען וגרמו לו להתנצל. זה נראה לכם נורמלי? והאבסורד הוא, שאף אחד לא עושה שום דבר נגדם פשוט כי כולם נורא "פוליטקלי קורקט" ולא רוצים לפתוח את התיבה הזו. אני לא פוחדת לומר- חלקם מתקבלים ללימודים בשל העדפה מתקנת, לא בזכות השגיהם המרהיבים, ופשוט יורקים לבאר ממנה הם שותים. כל סטודנט שני מתמרמר באוזניי על המצב, אבל מה- אף אחד לא ממש עושה משהו... אני אישית כבר פניתי לסער בעניין, המצב הזה לא יכול להמשך, וכן, יש מקום לדבר על זה, אפילו בפורום, כי כמו שכבר חלקכם אמרו- זה המקום להוציא קיטור ותודה לאל- יש מה להוציא... כמו שעמית אמר, גם לי אין שום דבר אישי נגדם, רק נגד התנהלותם...

טלי1983

New member
תחסכו ממני את ההתחסדות הזאת...

חופש הביטוי עלק... אבוי ליהודי שהיה תולה כרזות כאלה... אבל לערבים- הכל מותר, הס מלדבר, חופש הביטוי, אנחנו סותמים פיות, נכון? מינימום כבוד למדינה בה הם חיים. נחש מכיש את הדגל? בוז להמנון? יום לזכרו של עראפאת? להזכיר לך מיהו אותו עראפת? מה נסגר איתכם אנשים? אם אתם לא מבינים את החומרה של הדברים, אתם מוזמנים לארוז מזוודה ולנסוע לאוגנדה... ואל תתסתר/י מאחורי סיסמאות ומילים מפוצצות כמו חופש הביטוי... תארי לך שאני סוגדת ליגאל עמיר, ואארגן הפגנות ענק לציון יום אבל למאסרו... לא רק שיתייחסו אליי כמשוגעת, אלא גם ייאסרו אותי בחשד להסתה... אז אנא ממך- את הצגת הנאורות הזו- במקום אחר...

amitk80

New member
אני פשוט לא מאמין

מה צריך לקרות כדי שאנשים יתעוררו? סטודנט ערבי באוניברסיטה צעק בקול רם "אני תומך בחמאס ואני חמאסניק גאה". להזכיר לכם מי זה החמאס? זה ארגון שקורה להשמדת מדינת ישראל. המפקדות שלו בדמשק מתכננים פיגועים נגד אזרחים ישראלים חפים מפשע. שריקות בוז להמנון? איפה נשמע כזה דבר שאזרח ישראלי שמסתובב עם תעודת זהות כחולה ישרוק בוז להמנון? נגיד והוא לא מזדהה עם ההמנון (נגיד שזה סביר איכשהו) אבל להשמיע קולות שנאה? לאן הגענו? כמה עובדות על חלק מהערבים באוניברסיטה: 1. לקראת יום הכאפיה הן הפיצו יומנים שמכיל קריקטורות שנאה נגד מדינת ישראל (חיילי צה"ל אונסים נשים פלסטיניות) 2. חלק מהערבים כותבים בכיתות בערבית כתובות בערבית נגד מדינת ישראל (ידידה שלי ראתה את זה במו עיניה) 3. לראשות ועד הסטודנטים הערבי באוניברסיטה נבחרה התנועה האיסלאמית (הפלג הצפוני) שקורה להשמדת מדינת ישראל. להזכירכם התנועה האסלאמית מחוץ לחוק. חופש ביטוי זה סבבה אבל עד גבול של דמוקרטיה מתגוננת. לכל דמוקרטיה יש זכות להתגונן אם מדובר בהסתה. אני הראשון שמוכן לא לשבת בשטחים. אני האחרון שארצה לשלוט על עם אחר אבל האם זה במחיר של טרור והריגת אזרחים ישראלים? פה בדיוק טמונה הבעיה. הם מנצלים את ההומניות שלנו כי הם יודעים שנפעל בשם הדמוקרטיה. ברגע שנשנה את הגישה יהיה לנו קל להתמודד עם הסיטואציות. הם יורים קסאמים ליד ילדים כי הם יודעים שלא נעיז לחסל אותם כדי לא להרוג ילדים חפים מפשע (והראו את זה מצילומים של צה"ל). איפה היתה האוניברסיטה שסטודנטים השליכו פחים על סטודנטים יהודים לפני שנתים? איפה האוניברסיטה נגד ההסתה שציינתי בסעיפים 1 ו 2? האוניברסיטה מפחדת מהם פחד מוות וזה מה שקורה. אם הנהלת האוניברסיטה רוצה להיות הוגנת שתעניש את שני הצדדים באופן שווה אם זה נראה לה. ושוב להדגיש, יש אצלי בחוג סטודנטים ערבים שממש כיף לי ללמוד איתם והם אחלה. אני משער שם מתעבים את ההתנהגות של קומץ בודדים.

stkachov

New member
ח'ברה

אני לא מבין על מה הרעש. ההצגה הזאת חוזרת על עצמה כל שנה בקמפוס, זה לא משהו חדש ולא משהו מפתיע. דגלי פלסטין וקריאות עידוד לחמאס זה כבר מזמן נורמה בקמפוס האוניברסיטה. אז באמת אין מה להתרגש. אני מסתכל על זה ככה... הסטודנטים האלה... ההפגנה הזאתי זו בערך נקודת השיא שלהם בחיים. הם לא רוצים להתקדם, להתערות בחברה הישראלית, להתקבל למשרות טובות, לחיות בשלווה ובשקט. הם רוצם אקשן, רוצים להלחם. אז בסדר.. תנו להם להפגין ולצעוק. אני מזמן הבנתי שהתעלמות היא הדרך הכי טובה לטפל בבעיות כאלו.

IdanXP

New member
לא מסכים לחלוטין

זה שההצגה הזו חוזרת על עצמה כל שנה והפכה לנורמה... זה עצוב מאוד וזה אומר דרשני. בדיוק ההיפך מ- אין מה להתרגש. והתעלמות היא אף פעם לא דרך טובה לטפל בבעיות, בזו בפרט ובבעיות בכלל. זה שנתעלם זה לא אומר שאין בעיה או שהבעיה נפתרה, וההתעלמות בטח לא תפתור אותה. אם אתה שואל אותי, הבחירה של האונ' להתעלם ממה שקורה בתחומה, זה בדיוק מה שהביא לזה ולא להיפך. ולי אישית... כאחד שנמצא שם יום יום, קשה לי להתעלם מזה. אי אפשר להיות במקום מסויים מבלי לספוג את האוירה. זה לא עובד ככה לצערי.

amitk80

New member
אני חייב להסכים עם עידן

אני חייב להסכים עם עידן. לצערי זה מעשה שחוזר על עצמו כל שנה והאוניברסיטה שותקת. אני אספר לכם שאיימו על סטודנט שהלך עם בלון של תא נטו. אני לא מצדיק תא זה או אחר, אבל איימו עליו. מה השלב הבא בהפגנה? השלכת חזיז או רימון הלם בגלל הפסד בבחירות? איפה היתה האוניברסיטה שנזרק פח מברזל על סטודנטית? האוניברסיטה לא עצרה את האחראים למעשה! !

stkachov

New member
אתה צודק

אני חושב שאסור היה לאפשר פעילות פוליטית בקמפוס מלכתחילה, אבל עכשיו להאבק בזה זה חסר טעם כי האוניברסיטה מאוד מצדדת בפלורליזם וחופש הביטוי, ואין סיכוי שהם יאסרו פעילות פוליטית בקמפוס. ולכן יש 2 אופציות: או להתלונן כמה האוניברסיטה לא בסדר וזה לא יביא לשום שינוי או להתעלם מהצעקנים ואלה שרוצים תשומת לב, עד שהם יפגינו לעצמם.

IdanXP

New member
מקווה שהמצב אכן ישתפר בעתיד...

וכך גם אוירת הלימודים. סה"כ כולנו באים כדי ללמוד שם, לפגוש חברים (מכל הקבוצות ומהמגזרים...) ולהנות מזה. חבל שיש כאלה שבוחרים לקלקל את זה.

amitk80

New member
אני מאד מקווה שהמצב ישתפר

כי בנתיים זה נראה שאנחנו בדרך למדרון מסוכן אם אף אחד לא יעצור את זה.

להתערות בחברה ובמדינה

שמפלה אותם בריש גלי? עד שהחברה הישראלית לא תשנה פניה ולא תצא מהפריזמה הגזענית שהציונות המודרנית כולאת אותה לתוכה, לערבים יש את כל הזכות שבעולם למרוד ולמחות כנגד המדינה בה הם חיים.

stkachov

New member
לא יודע אם כבר עשית קורס במשפטים

אבל על זכות למרוד אני עוד שמעתי. למיטב ידיעתי זוהי עבירה חמורה הגוררת הרבה מאוד שנות מאסר בגינה. ולעצם העניין, אתה יכול להצטרף לערבים ולבכות על אפליה, קיפוח וגזענות... אבל אני מבטיח לך שאותו אדם שראה אתמול את הערבים בקמפוס מניפים דגלי פלסטין ומעודדים את החמאס, יזכור טוב טוב את התמונה הזו הרבה שנים... ובבוא היום כאשר יבוא אליו ערבי לראיון עבודה, הוא יחשוב פעמיים(או יותר) אם הוא רוצה להעסיק בן אדם כזה. ואז שוב פעם, אתה תמשיך לצעוק על גזענות, אבל בפועל הערבים ישארו עניים, מנודים וממורמרים. בתור נחמה... הם יכולים ללכת עם כאפיה ודגל פלסטין ברחוב. לי זה לא מפריע. אני חושב שההפסד שלהם גדול יותר.

טלי1983

New member
אנשים כמוך מביישים אותי ואת המדינה שלנו

אל תזרוק לי סיסמאות יפות ומילים מפוצצות, הדברים שלך ריקים מתוכן. אם המאבק שלהם כל כך מוצדק, אתה מוזמן לארוז את המזודה שלך שעטופה בדגל פלסטין וללכת ללמוד באוניברסיטת עזה... נראה אם תקבל שם מחצית מהזכויות שהם מקבלים כאן... אבל בואנה- יצאת נאור לאללה... כל הכבוד...

למעלה