מניעת יום הכאפייה

stkachov

New member
קטונתי

אבל בוודאי ובוודאי ההגדרה כוללת סמלים יהודיים כמו המנון, דגל, מורשת יהודית, אפשרות לעם היהודי לחזור למולדתו ממנה גורש ועוד סממנים יהודיים. אגב... מוזר שעם החלק של ה"דמוקרטית" אין לך בעיה. כי למיטב זכרוני במדינה דמוקרטית אין זכות למרוד בשלטון, כפי שאתה הצעת.

לגבי למרוד

אתה מכיר את פרופ' ליבוביץ' ז"ל? סרבנות, להזכירך, היא גם פעולה לא חוקית. עם זאת (שלא תגיד שזו דעתי האישית בלבד) היא לגיטימית. וזה לא אני אמרתי, אלא גדולים וטובים ממני. לגבי עניין המרד. צריך להגדיר מהו מרד ומה מטרותיו. אז נוכל איכשהו להגיד אם הוא לגיטימי או לא. החוק לא נמצא מעל המוסר.

IdanXP

New member
../images/Emo31.gif נגד המדינה ? אז אם ככה...

למה הם לומדים באונברסיטה ציבורית של אותה מדינה שהם יוצאים כנגדה ושהמדינה משלמת עליהם 2/3 משכ"ל שלהם ? אני בעד חופש הביטוי שיהיה ברור... ואין לי שום דבר נגד ערבים או כל קבוצה אחרת. אבל יש לי בעיה עם אנשים שיורקים לבאר ממנה הם שותים, אנשים שהם צבועים (כי הם היו יכולים ללמוד באונ' פלסטינית אבל משום מה בחרו בישראלית... אהמממ... אולי בגלל שהם יודעים שאין מה להשוות בכלל...) ויש לי בעיה עם אנשים שיוצאים כנגד המדינה בה אני אזרח ויתרה מזאת, משבחים את מעללי האויב. גם לחופש ביטוי צריך להיות גבול לפני שהוא הופך להסתה ולפני שהוא הופך למגונה. ואיך שלא יהיה... חופש הביטוי צריך להיות מוגבל במוסד ציבורי של המדינה... אין לי שום בעיה שיעשו את ההפגנה הזאת מחוץ לאוניברסיטה, אבל לא שם. אני לא משלם שכ"ל בשביל לספוג עלבונות. וכן העלבת המדינה, זה עלבון אישי בשבילי. כשרואים גם את השנאה וההתרסה בהפגנות האלה מבינים את זה. ואני מקווה שבשם חופש הביטוי כביכול, התגובה שלי עומדת בדרישות הפורום. פשוט יש גבול לכל דבר... והייתי חייב להגיב.

להגביל את חופש הביטוי באונ'?

אתה נורמלי? אוניברסיטאות הן ה-מקום בה' הידיעה ובאותיות קידוש לבנה שמקדש את עקרונות החירות וחופש הביטוי. אם במסגרת האקדמיה לא יהיה ניתן לעשות זאת אז איפה כן? ויאמר לזכותה של אונ' חיפה, שהיא אולי הפתוחה והפלוריסטית ביותר מבין האוניברסיטאות בארץ. דבר נוסף, יש הבדל בין לצאת כנגד קיומה של המדינה וכנגד מדיניות ואופי השלטון.רוב רובם של הסטודנטים הערבים במסגרת התאים שהם משתייכים אליהם, אינם יוצאים נגד קיומה של המדינה, אלא נגד עקרונות מנחים באופיה. ואני, לצורך העניין, בהחלט שותף לאותן מחאות.

amitk80

New member
לשרוק בוז להמנון או להצהיר שאתה חמאסניק גאה

לא נקרא לצאת נגד המדינה? ? מה יגרום לך לחשוב שהם יוצאים נגד המדינה? רק כאשר יתנופף לו בגאן דגל חיזבאללה? ? אני שמעתי את שריקות הבוז להמנון שלנו ולקריאות אני חמאסניק גאה באוזנים שלי.

יש קומץ ויש קומץ,

בוז להמנון-אינו מעשה מכובד ואין על כך חולק. אבל עצם זה שהערבים אינם מזדהים ולמעשה אינם חשים שום קשר להמנון, זה מובן מאליו. ההמנון כלל לא מתייחס אליהם, ואך טבעי שלא יזכה לאהדה מיוחדת בקרבם. אבל שוב, למיטב ידיעתי מדובר בקומץ שמצהיר על עצמו כחמאסניקים או חיזבאלונים גהים. לעומת זאת, יש בארץ קומץ שהוא למעשה לא קומץ, הרבה יותר גדול שבעד גירוש ערבים\חילופי שטחים או כל רעיון הזוי אחר. כך ש.. אם זה מפריע לך, אז גם ה"קומץ" הנגדי צריך להפריע לך.

Lunar4D

New member
אם היינו סטודנטים באונ' ביר-זט (או שאיך שקורא

ים לה) גם אנחנו היינו מתנהגים כמו בעלי חיים.

למעלה