מניעת יום הכאפייה

../images/Emo6.gif

דבריי ריקים מתוכן? כל מאבק למען חירות ושיוויון הוא מאבק מוצדק. אם אלו בעיניך ססמאות-שיבושם לך. וחוץ מזה, למה קשור כל מה שרשמת? זה שמדינת ישראל נוהגת באיפה ואיפה לא אומר שהצד השני בסדר, יתרה מזאת, הצד השני-החמאס\הגדה המערבית גרוע הרבה יותר, אבל אין זה אומר שצריך לחסוך ביקורת ממדינת ישראל. ושאני לא אספר מי באמת מבייש את המדינה...

טלי1983

New member
אני קוראת את מה שאתה אומר, אבל

הכל נשמע לי כמו בלה בלה בלה... אתה לא ראוי לתגובה. בוגדים כמוך מקומם הרחק מכאן.

amitk80

New member
המחשבה לפי מה שאתה אומר

גורמת לי פשוט להקיא.. אגב, אם אתה תומך בהם כל כך למה לא ראיתי אותך בצד שלהם בהפגנה ביום רביעי האחרון? קשה לי להצדיק את המעשים שלהם. אגב, אפרופו כשהם נבחרו להיות נציגים של כמה חוגים באגודה הם לא דאגו כלל לסטודנטים והם הפיצו ססמאות נגד מדינת ישראל בערבית. האם זה מוצדק בעיניך? אם לא טוב לך ואתה חושב שהמדינה דופקת אותם לא משאירים אותך לחיות פה בכוח. אתה יכול לקום ולעזוב (ואני אהיה יותר מעודן מטלי1983). תאמין לי שאם הם היו מעיזים להשמיע כאלו מחאות ברחוב היו הורגים אותם (המזל שלהם שזה היה באוניברסיטה). קריאות כאלו שלהם נגד המדינה בסוריה למשל היו נגמרות בצרורות יריות של כוחות הבטחון הסורים. אגב, אנשי הביטחון הסורים לא אנשים נחמדים במיוחד כשהם רואים מתנגדים. תזכר במהומות שהיו לפני שנתיים בחלב ותדע על מה אני מדבר. שבת שלום,

מה הקשר?

על איזה הפגנה אתה מדבר? לגבי הנציגים עם הססמאות-לא מכיר את הנושא, וזה בהחלט לא בסדר. "אם לא טוב לך ואתה חושב שהמדינה דופקת אותם לא משאירים אותך לחיות פה בכוח." מה הקשר? סוריה-אם סוריה מהווה בשבילך מודל לחיקוי או להשוואה, צר לי עליך...

amitk80

New member
על איזו הפגנה אני מדבר?

תגיד לי אתה מגיב פה בעד הדיעות של הערבים ואתה לא יודע על איזו הפגנה מדברים פה? נעים מאד, מדברים פה על ההפגנה שהיתה ביום רביעי. סוריה היא לא מודל לחיקוי. סוריה היא דוגמא לכך שאם אזרחים היו פותחים את הפה נגד המדינה שלהם כמו שפה מדברים נגד המדינה שלנו אז מזמן היו הורגים אותם בלי רחמים.. מסקנה: מנצלים פה את הדמוקרטיה אצלנו כדי לצאת חוצץ נגד המדינה. יושבים לנו במדינה אזרחים שהם גייס חמישי ועוזרים לאויב של המדינה.

של חד"ש בכיכר ההפגנות\נאומים?

מצד אחד אתה אומר שסוריה היא אינה מדול לחיקוי, ומצד שני אתה מביא אותה כדוגמא. תסגר על עצמך. לגבי המסקנה: בכל דמוקרטיה מתוקנת שמקדשת את חופש הביטוי, ישנם אזרחים שיוצאים נגד אופי ודרכי פעולה של המדינה. זה דבר הגיוני ולגיטמי ביותר. גם בארה"ב יש לא מעט, בעיקר באקדמיה, שמוקיעים את התוקפנות האמריקנית (בזירה הבינלאומית) מכל וכל. במילים אחרות-הם יוצאים נגד המדיניות והקו המנחה הרשמי של ארה"ב, לכן, כהגדרתך, נגד "המדינה". האם זה בעיניך לא לגיטימי? אתה בעד דיקטוטורה חשוכה שתחליט מה מותר ומה אסור לך לחשוב ולהגיד?

amitk80

New member
יש הבדל בין לצאת נגד מדינייות

יש הבדל בין לצאת נגד מדיניות מסוימת של הממשלה לבין לשרוק בוז להמנון רשמי של המדינה או לתמוך בארגון טרור בצורה פעילה. להזכירך יש בקרבנו חברי כנסת שעזרו לחיזבאללה במהלך המלחמה ועזרו להם לכוון את הטילים על חיפה כדי שהפגיעה תהיה קטלנית יותר...

ומתי בדיוק הבעתי תמיכה בבשארה או בחיזבאללה?

תלמיד להבחין בין אזרחים נורמטיבים שרוצים שיוויון, בטחון ושלום. לאזרחים שעוזרים או תומכים בפעולות טרור של אירגונים עוינים.

amitk80

New member
האמת כואבת?

על איזו אמת אתה מדבר? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3471164,00.html הפצת דברי שנאה והסתה באוניברסיטה? מי שהפיץ את היומן צריך לשלול לו את האזרחות הישראלית!

מתי ראית אותי

מצדיק את הדברים האלה או מפיץ את היומן הזה? כל מה ששמאלה מחד"ש, זה לא שמאל, אלו סתם מפלגות ותאים סקטוריאלים. לעולם לא תמכתי בהן (וזה גם קצת בעיה בהתחשב בעובדה שערבית לא שגורה במיוחד בפי...). ותעבור קצת על הטוקבטקים, תראה שכמעט כל המגיבים שהזדהו כערביי ישראל , גינו את תוכן היומן הזה.

stkachov

New member
אני לא מציע כלום

הבחירה היא בידי הערבים, ולא בידי. אני מוכן לקבל אותם כאזרחים שווים לכל דבר, בתנאי שהם(ואתה וחברייך למיעוט היהודי הקיצוני) יקבלו את העובדה שהם חיים במדינה יהודית ודמוקרטית, ולא ינסו לחתור תחתיה. כל עוד הם לא מוכנים לקבל עובדה זו כעובדה קיימת שלא תשתנה לעולם, אנחנו לא נתקדם לשום מקום. מבחינתי הכדור בידיים שלהם/כם.

IdanXP

New member
../images/Emo45.gif כמו שאני משלים עם העובדה...

שטורקיה היא מדינה מוסלמית וערבית, ולדעתי היהודים ששם (ויש שם קהילה גדולה) מחויבים לקבל את הדגל (שמכיל ירח = שזה סמל מוסלמי), את ההמנון ואת שאר סממני המדינה, כי מה לעשות שהם מיעוט שם, כך אני חושב שהערבים צריכים להשלים עם העובדה שישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. ודי נמאס כבר לשמוע את טענת האפלייה או הקיפוח. כל קבוצה באוכ' בישראל יכולה לטעון לקיפוח ע"י המדינה וע"י האזרחים שלה -הנכים, החולים, הזקנים, העולים החדשים, העניים, המזרחיים וכו' וכו'... אין לזה סוף. לכולם יש חיים קשים ולכל אחד יש מכשולים בחיים. אף אחד לא מקבל את החיים על מגש של כסף. אבל במקום להתבכיין ולטעון לקיפוח ולטעון "מגיע לי", אפשר להילחם במוסכמות ולהראות בעיקר לעצמך, שלמרות היותך שייך לקבוצה חלשה יותר ושהחיים קשים לך (נגיד) יותר ממה שלאחרים, עדיין אתה יכול להשיג הרבה דברים בחיים. אני גדלתי במשפחה שיש לה המון מכרים ערבים ודרוזים, ורובם בעלי השכלה ובעלי עבודה, מעמד, או דרגה בצבא שהרבה מהיהודים רק יכולים לחלום להגיע אליהם. ואיך הם הגיעו לזה ? פשוט כי כל חייהם הם עבדו קשה ולמדו קשה ולרגע לא ישבו וחיכו למשיח... (כי בשלב מסויים הם הבינו כמו כולנו שהוא לא יגיע בקרוב). עצם העובדה שאני לומד באונ' ולידי יושב חבר ערבי שגם הוא לומד בדיוק באותו מקום כמוני (ואפילו קיבל מלגה על הצטיינות בפסיכומטרי).... מה לעשות... רחוק מלהראות קיפוח או אפלייה. אפליות גורפות ומכוונות באותו מקום היית יכול למצוא בארה"ב בעבר, שהשחורים לא יכלו לשבת ליד הלבנים או יכלו ללמוד באותו מוסד כמוהם, ושהיהודים לא הורשו ללמוד במוסדות הגרמניים בתקופה הנאצית (אם זכרוני אינו מטעני). אבל עובדה היא שכאן אין אפליה גורפת או מכוונת. אז מספיק להתבכיין על הזה. אני לא טוען שהשלטון/האזרחים במדינה הן טליות שכולן תכלת ובהחלט יש המון מקום לשיפור בהמון מגזרים של האוכ' (לא רק אצל הערבים)... אבל מפה ועד לצאת נגד הדגל ונגד קיום המדינה ולשבח פעולות נגד המדינה ונגד היהודים... המרחק הוא מאוד מאוד רחוק. התגובה לא נובעת מטענת האפלייה, היא נובעת משנאה. וכאן נעוץ ההבדל התהומי. והגיע הזמן להתעורר ולהריח את הקפה.... (באנגלית זה נשמע יותר טוב :) )....

טורקיה?

טורקיה היא מדינה חילונית לחלוטין, עם הפרדה מוחלטת של דת ומדינה, לכן גם ההמנון הטורקי אינו נושא אופי מוסלמי. המיעוט היהודי בטורקיה אינו נחשב ממש למיעוט (בהגדרה המשפטית הרשמית של המדינה) אי לכך הוא בעל זכויות וחובות זהות לזה של שאר האזרחים במדינה. וזה כמובן הפוך לגמרי מישראל. ויש אפליה רשמית של המדינה. החל מאדמות קק"ל ששמורות ליהודים בלבד, דרך תעשיות שלמות שערבים מתקשים להשתלב בהן רק כי הם ערבים (כמו הייטק לדוגמא), וכלה באי שוויון בחלק מהזכויות והחובות. וזה רק ערביי ישראל, על ערביי השטחים הכבושים אין בכלל מה לדבר...

IdanXP

New member
עצם זה שנטפלת לטורקיה...

מכל מה שכתבתי.... פספסת את העיקר. ואתה צודק על "ערביי השטחים הכבושים" - אין בכלל מה לדבר... תרתי משמע... אחרי שהסתכלתי עכשיו בתמונה שמוצגת אצלך בפרופיל הבנתי כעת למה זה חסר טעם להגיב לך ובטח ובטח לדבר איתך על המדינה, ועל דמוקרטיה. ומכל הדוגמאות שבחרת להביא ... בחרת דווקא באדמות קק"ל... נו באמת.... נגמרו לכם התירוצים שאתם כ"כ נואשים להשתמש בזה ? ורק לידיעתך... סבא שלי וסבא רבא שלי תרמו המון המון כסף לאדמות קק"ל... ככה שהם רכשו אותם ביושרה ממיטב כספם, ולא גנבו אותן או גזלו אותן מאף אחד... אבל עזוב... אין טעם בלהגיב לך יותר כי אתה לא עונה לעניין. סיימתי כאן.

תגיד לי מה עניין, אני אענה עליו

אז מה העניין בדיוק? אתה טוען שאין אפליה? יש אפליה. תשאל ערבי שמחפש עבודה באילו חומות סיניות הוא נתקל. וזה עוד בשוק האזרחי. מה עם כל התעשיות שקשורות לצהל? האם הערבים מורשים בכלל להשתלב בהן? ולא מדובר בסקטור שוק קטנטן ושולי שאפשר להתעלם ממנו. ומה לגבי ההקצאות לחינוך? מה יחס התקציב שהולך לחינוך הערבי והיהודי? בשני המגזרים המדינה טעונת שיפור, אבל במגזר הערבי זה פשוט מחפיר ומביש עד כמה המדינה מזניחה אותו. רוצה עוד דוגמאות? קק"ל-מדינות ליהודים בלבד. זה נראה לך הגיוני?

למעלה