../images/Emo45.gif כמו שאני משלים עם העובדה...
שטורקיה היא מדינה מוסלמית וערבית, ולדעתי היהודים ששם (ויש שם קהילה גדולה) מחויבים לקבל את הדגל (שמכיל ירח = שזה סמל מוסלמי), את ההמנון ואת שאר סממני המדינה, כי מה לעשות שהם מיעוט שם, כך אני חושב שהערבים צריכים להשלים עם העובדה שישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. ודי נמאס כבר לשמוע את טענת האפלייה או הקיפוח. כל קבוצה באוכ' בישראל יכולה לטעון לקיפוח ע"י המדינה וע"י האזרחים שלה -הנכים, החולים, הזקנים, העולים החדשים, העניים, המזרחיים וכו' וכו'... אין לזה סוף. לכולם יש חיים קשים ולכל אחד יש מכשולים בחיים. אף אחד לא מקבל את החיים על מגש של כסף. אבל במקום להתבכיין ולטעון לקיפוח ולטעון "מגיע לי", אפשר להילחם במוסכמות ולהראות בעיקר לעצמך, שלמרות היותך שייך לקבוצה חלשה יותר ושהחיים קשים לך (נגיד) יותר ממה שלאחרים, עדיין אתה יכול להשיג הרבה דברים בחיים. אני גדלתי במשפחה שיש לה המון מכרים ערבים ודרוזים, ורובם בעלי השכלה ובעלי עבודה, מעמד, או דרגה בצבא שהרבה מהיהודים רק יכולים לחלום להגיע אליהם. ואיך הם הגיעו לזה ? פשוט כי כל חייהם הם עבדו קשה ולמדו קשה ולרגע לא ישבו וחיכו למשיח... (כי בשלב מסויים הם הבינו כמו כולנו שהוא לא יגיע בקרוב). עצם העובדה שאני לומד באונ' ולידי יושב חבר ערבי שגם הוא לומד בדיוק באותו מקום כמוני (ואפילו קיבל מלגה על הצטיינות בפסיכומטרי).... מה לעשות... רחוק מלהראות קיפוח או אפלייה. אפליות גורפות ומכוונות באותו מקום היית יכול למצוא בארה"ב בעבר, שהשחורים לא יכלו לשבת ליד הלבנים או יכלו ללמוד באותו מוסד כמוהם, ושהיהודים לא הורשו ללמוד במוסדות הגרמניים בתקופה הנאצית (אם זכרוני אינו מטעני). אבל עובדה היא שכאן אין אפליה גורפת או מכוונת. אז מספיק להתבכיין על הזה. אני לא טוען שהשלטון/האזרחים במדינה הן טליות שכולן תכלת ובהחלט יש המון מקום לשיפור בהמון מגזרים של האוכ' (לא רק אצל הערבים)... אבל מפה ועד לצאת נגד הדגל ונגד קיום המדינה ולשבח פעולות נגד המדינה ונגד היהודים... המרחק הוא מאוד מאוד רחוק. התגובה לא נובעת מטענת האפלייה, היא נובעת משנאה. וכאן נעוץ ההבדל התהומי. והגיע הזמן להתעורר ולהריח את הקפה.... (באנגלית זה נשמע יותר טוב
)....