מסיפורי המורה שלי לכימיה:

0Pandemonium0

New member
מסיפורי המורה שלי לכימיה:

והפעם, כיצד ערכו האמריקאים את ניסוייהם בפצצות אטום? פשוט: אמרו לאיזה מפקד שייקח את החיילים שלו ויגיע לנקודה X למחרת בבוקר, ומשם עליו לצעוד ל-Y. למה? ככה. באותו בוקר התפוצצה פצצת אטום, והמפקד לקח את חייליו ישר למוקד ההתפוצצות, כפי שצווה עליו. אחר-כך בדקו כמה חיילים מתו במאה המטר הראשונים, אז באלף המטר, וכו', וכך ראו לאיזה רדיוס מגיעה הקרינה. על טייסים היו פוקדים לטוס לתוך ענן הפטרייה המפורסם כדי לאסוף דגימות קרינה עם מכשור מיוחד. זה שהם גססו מסרטן אחר-כך לא קשור לעניין, כמובן. ואמריקה היום? יוצאת למלחמה בכל העולם למען השלום והצדק, כבשה את עיראק בגלל התנגדות לנשק הגרעיני שנמצא אצל סדאם (איפה הוא, אגב?), ועכשיו מלכלכת על צפון קוריאה, איראן וציר הרשע הידוע לשמצה. נראה שאת זה שאת פצצות האטום הראשונות שלהם הם ניסו על חיילים אמריקאיים בני עמם, הם שכחו. קונספירציה או לא קונספירציה?

mantrix

New member
עזוב ניסו...

הם היחידים שאי פעם השתמשו בפצצת אטום כנגד מדינה אחרת.

0Pandemonium0

New member
כן, אבל יש הבדל בין להשתמש בזה כנשק

נגד מדינה אחרת בזמן מלחמה לבין להשתמש בזה לצורך ניסוי על בני עמך. בשביל "הכל נפלא": ההבדל הוא שממשלה אמורה לדאוג לאזרחיה, ולכן לא הגיוני שהיא תאשר עריכת ניסוי מסוכן ונוראי כל-כך על אזרחיה. יהיה הומני מצידה לדאוג גם לאזרחים ממדינות אחרות, אבל לא חובתה. וזה ההבדל.

יש הבדל

אבל אני לא בטוח מה יותר נורא - להרוג ולהחליא אלפי חיילים שלך או להרוג ולהחליא כ-300 אלף יפאנים.

0Pandemonium0

New member
בנסיבות האלה אני גם לא בטוח.

לא עדיף לקחת חבורה של אסירים נידונים למוות ולהצעיד אותם לאתר ההפצצה במקום חיילים שגויסו לשירות הממשלה? ואת פצצות האטום על יפן ממש לא היה צורך לזרוק: ארה"ב לא הייתה בסכנה ממשית וסתם רצתה לנסות את הצעצוע החדש שלה, ואם כבר אז עדיף גם על האסייתים המכוערים האלה.

ואני אסביר-

אין לך זכות לקחת אסירים, איפלו נידונים למוות ולנסות עליהם מיתות חדשות. עונשים המוות טעונים אישור בחקיקה מתאימה (ואם אני לא טועה גם בקונגרס וגם בסנאט). אף אחד לא יתווכח איתך במונחים של צריך או לא, בפועל היפאנים לא נכנעים ואם המלחמה הייתה נמשכת שחיקת הכוחות של שני הצדדים הייתה עצומה. הפצצה הייתה דרך זולה יחסית בחיי אדם (בטווח הארוך) לסיים את המלחמה. לגבי הרצון לנסות את הנשק החדש אני מכיר מקורות חלוקים - חלק מהמקורות אומרים שהנשיא התלבט הרבה לפני שהוא הורה על ההפצצה וחלק טוענים שהגנרלים הרלוונטים יידעו אותו על התוכנית רק ברגע האחרון בתור חותמת גומי. המשפט האחרון שלך היה סתם גזעני.

0Pandemonium0

New member
המשפט האחרון היה גזעני כדי להמחיש

את דעתם של האמריקאים באותה תקופה. אני מניח שאתה זוכר את הגטאות שבהם הוחזקו היפנים במהלך המלחמה. בתור תלמיד יפנית, חובב מנגה ואנימה ומעריץ העם היפני ויפן עצמה, האמן לי שאני רחוק מגזענות. רחוק. ועכשיו לנושא: טכנית אתה צודק שאי אפשר סתם לקחת אסירים ולנסות עליהם כל מיני מיתות בלי אישור חוקי, אבל עזוב את החוק לרגע והסתכל על המוסר שבעניין: מה היה מוסרי יותר מבחינת ממשלה לעשות? להרוג חיילים נאמנים שמשרתים אותה ושהם גם אזרחיה, עליהם התחייבה להגן ולשמור? או להרוג אסירים נידונים למוות, שבכל מקרה עומדים למות בדרך כלשהי? לא חוקי? נכון, אבל מוסרי יותר. בקשר להפצצת יפן, אני לא מכיר את העובדות לגבי התלבטות הנשיא האם להפציץ או לא להפציץ. מה שכן, אני בטוח שהייתה דרך אחרת לסיים את המלחמה. עד כמה שאני יודע, הקרבות בחזית עם יפן הסתיימו אחרונים. כלומר, עד אותו זמן כבר הוכרעה המלחמה באירופה וארצותיה היו יכולות לשלב כוחות עם ארה"ב ולתקוף את יפן כולן ביחד. הצבאות שלהן אמנם היו עייפים מן המלחמה באירופה, אבל אין מה לעשות, נלחמים עד שהמלחמה נגמרת. ובכל-זאת נבחר הפתרון הפשוט יותר של פשוט לזרוק איזו פצצה אדירה על יפן שתכריע את המלחמה צ'יק צ'ק. ואני עדיין מאמין שגם אם זו לא הסיבה העיקרית להטלת האטום על יפן, כנראה שהאמריקאים בכל-זאת רצו לנסות את פצצת האטום, אפילו קצת. זה פיתוי גדול מדי. Ooh, what does this button do?

זה ממש לא זה

כמו שכתבתי למטה - צבאות שלמים אף פעם לא הושמדו באש, רק יחידות ספצפיות. גם המלחמה באירופה (ואם תרצה, גם מלחמת העולם הראשונה) הסציימו בכניעה. גם יחידות רוסיות, צרפתיות וכו' נכנעו כשאר גרמניה כבשה שטחים וגם רוב הצבא הגרמני נלקח בשביבסוף המלחמה. זאת בניגוד ליפאנים. כמו שאמרתי, יפאנים לא נכנעים, גם זה שהקיסר הורה להם להכנע לא מנע את זה וכמעט הייתה שם הפיכה צבאית ערב החתימה על הסכם הפסקת האש עם ארה"ב, כדי שלא להכנע בשום מחיר (ואנחנו מדברים אחרי שתי הפצצות). אני לא חשוב שהפצצות האלה עשו טוב למישה אבל במספר מצומצם ומוגדר של נפגעים ונזק הם קטעו את המלחמה הנוראה הזו. קח בחשבון שבלילה אחד של גיחות מפציצים נזרקו יותר טונות של חומרי נפץ על ערים יפאניות מאשר פצצות האטום, ובשלושה ימים כאלה של הפצצות נהרגו יותר אנשים ונגרם יותר נזק פיזי. אם תקח בחשבון שהמערה על יפאן התנהלה יותר מחודש בוודאי תבין שרוב הנפגעים וההרס לא נגרמו כתוצאה ישירה מהנשק האטומי אלא מהפצצות רגילות. מה שאני בא לומר הוא שזו לא כזאת פצצה נוראית ביחס לפצצות רגילות (היום כן כי הן יותר יעילות), כמו שעושים ממה, היא הרהב יותר חזקה זה נכון, אבל חשוב לקחת דברים בפרופורציה וכשנצמדים לעובדות, זו לא המכה הכי קשה שהמלחמה הזו הביאה לאנושות.

0Pandemonium0

New member
גם את צבא יפן היו יכולים להכניע

בדרך של כניעה, זה פשוט היה ארוך יותר. עכשיו ניקח את שני התרחישים: מצד אחד, שימוש בצבא של ארה"ב כדי להביא לכניעה של יפן היה ארוך יותר, אבל במהלכו היו נהרגים הרבה חיילים אמריקאים ויפנים. לעומת זאת, פצצת האטום לא הרגה חיילים כי אם חפים מפשע. ואל תשכח את הדבר שכל-כך מיוחד בפצצת אטום: הקרינה. גם אנשים שלא נהרגו מהפיצוץ עצמו נהרגו שנים אחר-כך מכל מיני מחלות שנבעו מהקרינה. אפילו תינוקות שנולדו לאחר המלחמה היו יכולים להיוולד עם פגמים או מומים שונים (עיניים עגולות, למשל.
) בגלל הפגיעה בדנ"א של הוריהם. זו לא המכה הכי קשה שהמלחמה הזו הביאה לאנושות, אבל זו מכה קשה מספיק.

Gilliana

New member
ממש לא

שוב - מדובר בסכנה ממשית לארה"ב ולא לסכנה לצבא, לא היה מוצא אחר. היפנים היו לא פחות מסוכנים מהיטלר, ולא לשכוח - בני בריתו. ראוי גם לזכור: היפנים הם אלו שהתחילו - פלשו לבורנאו ולהונג-קנג, כבשו את האי וייק, את קואלה-לומפור, הכריזו מלחמה על הולנד, תקפו את ציילון - והרשימה עוד ארוכה ארוכה. אי אפשר להתייחס רק לחלק מההיסטוריה - נסה להסתכל על התמונה השלמה.

0Pandemonium0

New member
כן כן, "יפן התחילה".

אני יודע שהם היו מסוכנים, אבל אני עדיין מתקשה להאמין שהם היו יכולים לכבוש את ארה"ב או לפגוע בתשתיות האזרחיות שלה בצורה קשה כל-כך שהצריכה סיום כל-כך מהיר למלחמה מהבחינה הזאת. אני לא מזלזל בך ובידיעותייך, אלא דווקא בצבא היפני הפעם.

Gilliana

New member
אל תזלזל בהם

הצבא היפני היה אחד הצבאות החזקים בעולם והמזעזעים שבהם - טייסי הקאמיקזה המתאבדים למשל, או יחידה 731 המחרידה שעיסוקה היה ניסויים מחרידים אפילו מאלו של הנאצים בבני אדם. המצב היה אכן מאד מאד קשה - ארה"ב נשארה כמעט ללא הגנה אווירית לאחר המתקפה על פרל הארבור והיפנים היו יכולים לפלוש בקלות. שלא תחשוב חלילה שאני בעד נשק גרעיני, להיפך - נשק גרעיני הוא הדבר הנורא ביותר עלי אדמות, אבל במקרה הזה פשוט לא היתה ברירה.

לי תמיד

הכימי או הביולוגיה מצטיירים כיותר מחרידים... מבחינת מה שזה עושה לבן אדם לפני שהוא מת

Gilliana

New member
אני באמת לא יודעת מה יותר גרוע

נשק כימי, ביולוגי, או קרינה רדיואקטיבית - כל השלושה מחרידים ומזוויעים.

תבין

יפאנים לא נכנעים, פשוט ככה. למדתי היסטוריה יפאנית ויש קו שעובר מהמאה השישית לספירה והוא שיפאני נלחם כל עוד הוא לא מת. אני חושב שהפצצה הזאת חסכה לא מעט הרוגים, והבחנה בין אזרחים לחיילים היא תמיד בעייתית.

0Pandemonium0

New member
אני מודע לדרך הבושידו היפנית, אבל

בשנים האחרונות ומאז שיפן נפתחה למערב היא נזנחה מעט. בכל-זאת אין לי שום השכלה רשמית בנושא, אז אני אאלץ להיכנע הפעם.

למעלה