מסיפורי המורה שלי לכימיה:

אתה לא טועה

האמריקאים ידעו על ההתקפה בפרל האבור ולא מנעו אותה, כמו שבישראל השלטון וראשי הצבא והעיתונות ידעו על ההתקפה ביום כיפור ב 1973, ונתנו לזה לקרות כי רצו מלחמה.

Lonly badger

New member
הקטע הוא

שאף אחד כאן לא טועה שהוא אומר שאף אחד לא נקי מאשמה. כל השלטונות אוהבים מלחמה כי זה טוב בשביל כסף ובשביל שליטה. זה נהדר עבור אג'נדה. פרופגנדה, אדאלים. אני לא יודע . הכל נעשה גרוע מיום ליום. ובו זמנית אנשים חושבים שזה הולך ומשתפר. הדבר היחיד שמשתפר הוא שמרוב כאב וניצול הרבה יותר אנשים מתעוררים מהחלום שלהם. חשוב שתהיה הפניה למסמכים הכתובים כאן בפורום אם אני טוען טענה. זה יעזור לצמצם אי הבנות ובזבוז אנריגה מיותר , שימוש ברטוריקה ופניה לפרטים אישיים. אבל אין לי את המסמכים שדיברו עליהם בדיסקברי. למרות זאת הנה לינקים שמצאתי בגוגל, שבהחלט מספיקים לוודאות בסיסית: http://www.apfn.org/apfn/pearl_harbor.htm |סלינק| ובויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Pearl_Harbor_advance-knowledge_debate

Gilliana

New member
אתה לא מתבלבל קצת עם יום כיפור?

נכון שהיו הערכות מודיעיניות שגויות, נכון שהיו שגיאות אסטרטגיות אבל בטח ובטח שלא הוכח שהנשיא "לא עשה כלום". ואני כן רוצה לתקן אותך בעניין הכסף - הגורם העיקרי למלחמות הוא לא כסף, אלא דווקא אדמות - מקרקעין.

ויש עוד דברים שאפשר לשדוד

כמו נפט, יהלומים וכו'. יש מפעלים ושירותים שאפשר להפריט לחברות של המדינה הכובשת. הפיכת התושבים לעבדים. וזו גם הדרך להעביר את כספי הציבור לחברות הנשק. האינטרס של אנשי הנדל"ן הוא לא הסיבה היחידה למלחמות.

Gilliana

New member
אדמות = טריטוריה

בדיוק כמו אצל בעלי חיים, אין לזה קשר לכסף - לפחות לא ישיר.

ההבדל הגדול הוא

שבעלי חיים ממינים אחרים מגנים על הטריטוריה שהם צריכים. הם לא מנסים להגיע למקומות מאוד מרוחקים בכדי להחזיק בשליטה בטריטוריות רחוקות ולהפוך את מי שחי בהן לעבדים שלהם. לכן זה בכלל לא אותו הדבר. בוש ושות', ראשי החברות הגדולות בארה"ב, לא כובשים את כל העולם מתוך הגנה על המכולת שליד הבית שלהם שבכל רגע עלול להיגמר בה האוכל, אלא רק בשביל לשדוד את תושבי המדינות הכבושות ולהרוויח ממכירת נשק ובכך להגדיל את המספר שבחשבון הבנק שלהם. כלומר, לא רק שלא מדובר בצורך הישרדותי, זה אפילו לא משפיע על רמת החיים שלהם, וזה מסכן והורג הרבה מאוד אנשים "נחותים" שנלחמים בשבילם. לכן, זה רק לשם כסף, וכיבוש עוד איזורים משמעו עוד כסף. ההוכחה לכך היא שהם לא כובשים סתם כל פיסת קרקע בכדי סתם להחזיק ביותר טריטוריה, אלא ספציפית מקומות שאפשר לעשות כסף מהבעלות עליהם. כרגע הנפט עומד להגיע לשיאו, והנפט הוא מה שמשמן את הכלכלה, מקור האנרגיה הזולה העיקרי (שלא לדבר על זה שמדובר באנשים שמושקעים כבר עשרות שנים בחברות נפט). לכן הכיבושים שהם מתמקדמים בהם כרגע הם של מדינות שיש להן הרבה נפט. טוב, למעשה זה כל כך מובן מאליו, שאני לא יודע למה טרחתי בכלל.

Gilliana

New member
לא מדוייק לחלוטין

זנים רבים של בעלי חיים פולשים לטריטוריות חדשות תוך תקיפה והשמדת תושביהן הקיימים - דבורים למשל, טרמיטים ועוד ועוד. ההתנהגות האנושית אינה שונה מזו של בעלי החיים. האינסטינקט המניע את האנושות הוא הישרדות: קרי מזון ורביה. כל ההבדל הוא שלרשות בני-אדם כלים הרבה יותר מתקדמים להשגת מטרות אלו.

0Pandemonium0

New member
לא רק מזון ורביה.

זה מה שמניע חיות, השכל האנושי פיתח הצדקות זוועתיות יותר למעשים שלו. מה שמניע בני-אדם הוא כסף וכוח.

0Pandemonium0

New member
לא, לפעמים הם המטרה עצמה.

כמו אדם עשיר שרוצה עוד ועוד כסף, למרות שיש לו די והותר בשביל מזון.

Gilliana

New member
כן, אבל שוב...

הכל סימפטום של ההישרדות - הטריטוריה והמזון, אינסטינקטים שכמובן שהתעוותו אצל בני האדם ועדיין הכל נובע מאותו יצר.

לא

כיבוש מדינות אחרות לא מגביר את סיכויי ההישרדות שלנו. להיפך - הדרך בה אנחנו מנהלים את חיינו כיום, התרבות הזו, מאוד פוגעת בסיכויי ההישרדות שלנו. זה לא שפוי, התאבדותי. הכסף/כוח הם כן המטרה כאן, וזה קצת מוזר להציג את זה כמשהו ש"האנושות עושה" כי יש מעט מאוד מקבלי החלטות, והם מחליטים בשביל כולם ומסכנים את חייהם כולם - באמצעות ובשביל הכסף והכוח שלהם. לנסות לטעון שכל המלחמות והזיהום וההרס והניצול הם דברים טבעיים זו רמיזה לכך שלא צריך למנוע אותם. לאורך כל ההיסטוריה, כל ניצול ופגיעה הוצגו לציבור כדברים טבעיים. זוכרים את השואה? טבעי לגמרי, לא? מאבק על טריטוריה, "החזק אוכל את החלש", "אבולוציה".

Gilliana

New member
נו, אמרתי שהכל התעוות

ומבחינה לוגית אין ספק שהצדק עימך - ועדיין, הפעולות הללו לא נעשות מתוך שיקולים של רציו. אולי אתן דוגמה אחרת שתבהיר את הנושא טוב יותר: מה גורם לגבר נשוי באושר ובעושר לבגוד באשתו? האם זה יעשה אותו מאושר יותר? האם זה יוסיף לו כסף? (בד"כ בדיוק ההיפך) ובכל זאת - לא חסרים גברים שיעידו בראש חוצות שהם מאוהבים בנשותיהם ועדיין מנהלים רומנים או סטוצים מהצד, בלי שתהיה לכך שום סיבה הגיונית לכאורה אבל אם נסתכל היטב - נבין שההתנהגות האנושית אינה שונה מהתנהגות בעה"ח בטבע כאשר מטרתו של הזכר להפרות כמה שיותר נקבות. אז נכון - רוב הגברים לא עושים ילדים עם כל סטוץ שהם מוצאים, אבל עדיין מה שגורם לתופעה הוא האינסטינקט הטבוע בנו להתרבות.

להבדיל

גבר שהולך בעקבות הזין שלו ומזיין נשים ומשקר לאישה שבבעלותו, זה דבר אחד. קבוצה של מנהלים שקובעים פגידשות ומכינים תוכניות אסטרטגיות אורכות טווח, ועובדים עם יועצים, כלכלנים, עורכי דין, רואי-חשבון, יחצנים, לוביסטים ואלפי עובדים - זה דבר אחר. זה משהו מחושב. נכון שיש את הדחף להיות ה"אלפא מייל", הזכר השליט, אבל דרך ההגשמה הזו - לא באמצעות הגנה על השבט אלא באמצעות ניצול והרס והשמדת השבט והגדלת המספר בחשבון הבנק לכזה שכבר אין לו משמעות מבחינת רמת החיים והנשים והאוכל והציוד שאפשר לקנות - זה דבר אחר. זה מחושב, רציונלי, וזו הסטה תרבותית, לכיוון שאומר שאיך שנראים בעלי הכוח, ככה צריך להראות וזה מה שצריך להעריץ ולשאוף אליו. החשיבוים של אם לקיים מלחמות, למשל, הם חישובים רציונליים קרים, של רווח והפסד לבעלי הכוח, העשירים. הם חישובים מתימטיים, שמבוצעים על ידי כלכלנים, לא אמוציונאליים. ומכיוון שהם נעשעם על ידי מיעוט קטן, הם לא מרמזים על נטייה טבעית של כלל הציבור, שהדברים נכפים עליו.

Lonly badger

New member
לפי דעתי

זה אותו הדבר. מאותה סיבה שגבר בוגד באשתו , הוא מנצל אחרים . מתוך פחד. ברגע שאתה מפריד משהו אחד ממשהו אחר - אתה כבר לא עוסק בתודעה, אתה עוסק ברובוטיקה, ואם אתה רוצה לשנות רובוטיקה זה רק דרך פרופגנדה, כוח , שליטה וכסף. כלומר תבניות סמלים וסיסמאות. בהצלחה.

Gilliana

New member
צודק בהחלט

לכן אמרתי שהאינסטינקטים הבסיסיים התעוותו בשלב זה או אחר. לגבי האם מדובר בנטיה טבעית של כלל הציבור - לצערי אני יכולה לומר מנסיון החיים שלי, שלציבור באופן כללי יש נטיה לשקר ולהונות. גם אנשים ישרים לכאורה, נוטים להשתנות כאשר הם מגיעים לעמדות מפתח. להגיד לך שכולם גנבים בפוטנציה רק שלא לכולם יש מאיפה לגנוב? זה יהיה קצת מוגזם, הגם שאני בעיקרון מתנגדת להכללות אולם יחד עם זאת אסור לבטוח באף אחד.

Lonly badger

New member
אם את לא יכולה לסמוך על אחרים

את לא יכולה לסמוך על עצמך. זה מה שאת אומרת - באופן פסיכולוגי לא מודע ברגע שאת כותבת את זה. בואי נניח לרגע את ההגיון האריסטוטלי בצד. לא כל מה ששחור שחור ולא כל מה שלבן לבן. העובדה היא שאין לנו מושג . אבל למדו אותנו ששחור נראה בצורה מסויימת ולבן נראה בצורה מסויימת. לזה אני קורא דעות קדומות.(זה לא ברור אבל תשארי איתי) יש לנו צורך בדעות קדומות כל עוד אין לנו אלטרנטיבה. כדי לדעת במי אפשר לבטוח או לא, צריך להסתכל ולהיות רגיש. צריך לשים לב למנגנון של עצמנו- מחשבה ורגש. כל הזמן. כי הכל תמיד משתנה. מה שהיה לפני שניה, כעת הוא איננו אותו הדבר. למעשה הוא השתנה. לחיות זה למות. מוות לא בהכרח מערב כאב. ההפך ממוות הוא לידה. ככה שמדובר כאן בשינוי של צורות, וצורה היא אשליה, מה שמאפשר לאשליה להמשיך להשתנות ולהיות מוצקה היא החיים. האנרגיה. ז"א זה לא רק תיאוריה. כדי לחיות , כדי להצליח, כדי לשרוד צריך ללמוד לזהות את האמת בשלילת השקר. ברגע שאת מזהה את מה שיכול לפגוע בך כמה שיפגע בך את תמנעי מהדבר הזה. את לא יכולה תמיד לשנות אותו אבל את יכולה לשים לב למה שירעיל ויכאיב לך ולאחרים. ולהמנע מהדבר הזה. זאת למידה. וזה אף פעם לא יערב מאמץ מודע - נסיון לשלוט על עצמך או על אחרים - זה רק מטשטש מוסיף כוח לדעות הקדומות שקיימות בנו. דעות קדומות הן פתרון לפחד ולכאב שקיים מדי פעם בחיים . אנחנו נולדנו לתוך החיים הללו(גאד איזה הרצאה , סורי). אם נוכל ללמוד לזהות את הכאב שבו אנו לא שולטים כחלק אינטגרלי מהחיים שלנו ולא להתעלם ממנו נוכל להפטר מחלק נכבד מהכאב ובזבוז האנרגיה שלנו. שהם מיותרים .

למעלה