מסיפורי המורה שלי לכימיה:

נכון

אבל אבן היסוד של תחילתה של התפוררות המשמעת היפאנית הייתה בכניעה לאחר שתי ההפצצות האטומיות. אגב, גם היום יש ביפן קודי משמעת שלא נהוגים בשום מקום אחר בעולם (ולא היו קיימים באף תרבות) לדוגמא - כאשר הבוס שלך בעבודה אומר לך לעשות משהו אסור לך להטיל ספק או אפילו לומר שופ דבר חוץ מביטוי ספציפי שאומר "כן אדוני" (סוג של "כן המפקד" - זו ממש משמעת "צבאית"). קם על נושאים כמו קידה למי שבהיררכיה יותר גבוהה ממך (ובתור יפאני ברור לך מי מעליך ומי מתחתיך, אין פה שום ספקות). מה שאני מנסה לומר הוא שמה שאתה מדבר עליו הוא תוצר של תוצאות המלחמה.

MetalSinagouge

New member
או אז אם אתה חובב יפנית

כנראה שאתה בכלל לא שונא יפנים נכון? אתה יודע מי התעניין באב' העברי ובתורה? אדולף אייכמן. לא שאני מנסה להשוות אותך עם גאון כמו אייכמן, גם לי יש גבול לBeef Sause שאני מוציא מהפה, אבל עדיין.

Gilliana

New member
זה ממש, אבל ממש לא נכון

ארה"ב היתה בסכנה מאד ממשית, ולא משנה שכיום מנסים להציג את מהלך האירועים ההיסטורי באופן מעוות. אל תשכ שכמעט כל חיה,א האמריקני והצי נכחדו בהתקפה הנפשעת של היפנים על פרל הארבור ועגיד לך יותר מכך: גם אם נניח וארה"ב לא היתה בסכנה ממשית (והיא היתה לא רק בסכנה, אלא במצב מאד מאד קשה מול היפנים), הרי שלו רק בגלל ההתקפה על פרל הארבור, הגיע לה. דרך אגב, בשורה התחתונה - ארה"ב עשתה טובה גדולה ליפן בכך שזרקה עליה אטום. אלמלא האטום - יפן לא היתה מעצמה כלכלית וטכנולוגית כפי שהיא כיום. מדהים, פשוט מדהים איך הצליחו לעוות כ"כ את ההיסטוריה ולעשות שטיפת מח לדור הצעיר...

זה די מרושע

קודם כל, לפי שטיפת המוח לדור הצעיר (ע"ע בתי ספר), האמריקאים היו חייבים לזרוק את פצצת האטום בכדי להגן על עצמם. זה השקר. שנית, היפנים שנרצחו על ידי ארה"ב במעשה המטורף הזה של זריקת פצצות אטום, היו אנשים חפים מפשע, שלא עשו לאמריקאים כלום. ילדים קטנים, תינוקות, קשישים, איכרים. זה לא שהלכו ורצח את ראשי הצבא והכלכלה, את אלה שקיבלו את ההחלטה להפציץ את פרל הארבור. רצחו סתם אנשים. ואיך את יודעת שמה שהמורה הזו אמרה לא נכון? היית שם? את מאמת חושבת שיש לראשי ארה"ב בעיה לרצוח חיילים אמריקאים? מה את חושבת שהם עושים בעיראק כבר שלוש שנים? ההיגיון אומר שכשמשקיעים כסף במשהו רוצים לבדוק אותו. הניסיון אומר שלממשלות אין שום בעיה לרצוח את התושבים, ועל סכומי כסף קטנים בהרבה.

Gilliana

New member
אה, ולרצוח...

... אלפי נשים, ילדים וגברים אמריקניים זה לא מרושע - הבנתי אותך. עכשיו אני מבינה למה מדינת ישראל נמצאת במצב העגום בו היא נמצאת אל מול הטרור האיסלאמי - באמת, אם הולכים לפי האידאולוגיה הזו, אז תוך כמה שנים לא תהיה מדינת ישראל. מה עושים האמריקנים בעיראק שלוש שנים??? שומרים שלא יעופו טילים על הראש שלך למשל - מה דעתך על זה? או שכבר שכחת מה קרה כאן לפני 16 שנה? כן, לרוב האנשים למרבה הצער יש זכרון קצר.

את באמת מאמינה בזה?

האנשים שהאמריקאים רצחו לא רצחו אף אחד. הם פשוט חיו את חייהם, עבדו בשדות, הלכו לבית ספר. אני רוצה לראות אותך עומדת מול ילד יפני גוסס בן שלוש שכל הפנים שלו קרועות ואומרת לו "מגיע לך! לא היית צריך לרצוח את האמריקאים בפרל הארבור!" האמריקאים יזמו לפני 16 שנה (שלטון בוש האב) ולפני שלוש שנים (שלטון בוש הבן) את ההתקפות על עיראק בגלל שבעיראק יש הרבה נפט, ומשפחת בוש מושעת בנפט.

Gilliana

New member
לא אכנס איתך שוב לוויכוח הזה

רק אחזור ואומר את מה שאני אומרת תמיד: אינני עוסקת באמונות - אני עוסקת בעובדות, והעובדות ההיסטוריות הבלתי ניתנת לערעור הן כי יפן היתה מדינה תוקפנית ועוינת, לא פחות מגרמניה וכי עיראק וסאדאם חוסיין בראשה סיכנו את קיומה של מדינת ישראל בדיוק כשם שאירן ברשותו של אחמדינג'אד מסכנת אותה כיום (שלא לדבר על הטרור שחוסיין השליט על עמו שלו). מעבר לזה, נותר לי רק לדפוק את הראש בקיר נוכח תגובות מהסוג שאתה מגיב - כנראה שצריך עוד כמה פיגועי טרור רצחניים ברחבי העולם ואולי אפילו איזה אטום איראני קטן על ישראל כדי שסוף סוף תתעוררו למציאות המרה. כמה עצוב...

מצטער, אבל זה פשוט שטויות

תבדקי ממה באמת מתים אנשים. תבדקי מי הרוויח מהמלחמה. ארה"ב תקפה את עיאק למרות שעיראק לא פיצצה את פרל הארבור, למעשה עיראק לא הרגה מעולם אף אזרח אמריקאי לפני שארה"ב תקפה אותה, ומעולם לא איימה להרוג אף אזרח אמריקאי. אם את חושבת שארה"ב מנהלת מלחמה נגד תושבי עיראק בגלל שסדאם חוסיים, שנמצא כבר הרבה זמן בשבי, שלח לפני 16 שנה טיל שגרם לכך שתושב רמת גן מת מהתקף לב - אז מה אני יכול להגיד, לא אתפלא אם את מאמינה בפיות ובשדים ובכל שטות אחרת שיגידו לך. קל לחזור על התעמולה של חדשות ערוץ 2. יותר קשה לחשוב ולבדוק.

0Pandemonium0

New member
לא, הוא לא הרג אף אדם אמריקאי.

אבל הוא בהחלט הרג אדם, ויותר מאחד. אנשים כאלה יש לסלק.

מה הקשר?

במשך הרבה מאוד שנים ההתנהלות של סדאם היה בחסות ובתמיכת ממשלת ארה"ב, גם הנשק. אבל הוא לא היה מספיק בובה של ארה"ב אז היא נכנסה בו. הרצח שמתנהל עכשיו בעירק, והניצול הכלכלי של התושבים, תחת הכיבוש האמריקאי, גרועים הרבה יותר ממה שהיו בתקופת סדאם. והתנהלות כמו זו של סדאם בעירק יש ברחבי העולם, וארה"ב לא רק שלא עושה שום דבר בעניין, היא זו שמספקת את הנשק ומאמנת את הטרוריסטים. אתה גם כמו Gilliana מאמין שחיילי ארה"ב נמצאים עכשיו בעיראק כי כימה ישראלים ישבו כמה שבועות בחדר אטום לפני 16 שנה? מה נדרש בכדי להחזיק באמונה כזו? זה כנראה דורש לא לבדוק מה קורה שם, כאן ובשום מקום, ולהאמין באופן עיוור לכל תעמולה אופנתית של השלטון. זה די מדהים, בעצם.

Gilliana

New member
לא יודעת איפה אתה היית במלחמת המפרץ

אבל לי למשפחתי ולחברי, אדוני היקר - עפו טילים על הראש!!! לבדוק??? אדוני, אני לא צריכה לבדוק חודש ימים של שהות בחדרים אטומים ולילות בלי שינה, אני לא צריכה לבדוק בתים וחיים הרוסים - מי שצריך לעשות בדק בית רציני הוא אתה אדוני! אתה יכול רק להתבייש על המילים היוצאות ממקלדתך, אתה אפילו לא ראוי להיות אזרח של מדינת ישראל ואני באמת מבינה מה אתה עושה פה, אתה מבחינתי לא שונה במאום מהחמאס ומהחיזבאללה - אולי באמת תצטרף לשורותיהם בתקווה שהם לא ישחטו את היהודי שמחבק אותם באהבה רבה שכזו בשנתו באמצע הלילה.

האמת?

לא שאני לא מסכים איתך בקשר לסדאם או משהו אבל במלחמת המפרץ הראשונה מת ישראלי אחד בלבד(וזה היה מהתקף לב. ולפי מה שאני הבנתי, נפגע רק בניין אחד (בצורה רצינית) וזה היה מאש כוחותינו - כי אז לא למדו איך לסמן ל"פטריוט" לאן לא לירות (לא לירות על בניינים)

Gilliana

New member
זה לא משנה כמה מתו

מה שמשנה זה שיכלו למות הרבה יותר ומלבד זאת - אם היית חי את הרגעים ההם - היית יודע לאיזו חרדה זה גרם, טראומות לילדים ומבוגרים כאחד ולכמה סבל. אני זוכרת זאת היטב כאילו התרחש אתמול אבל אני גם יודעת שמי שלא חווה את העניין על בשרו, לעולם לא יהיה מסוגל להבין.

טוב שבוש מבין לליבך

ולכן הוא מזיין את הצורה לעירקים ולחיילים האמריקאים. נקמה על זה שסדאם הפחיד אותך. זה שהחברות בהן הוא מושקע הרוויחו מיליאקדים רבים מהמלחמה הזו וממשכות להרוויח, זה רק במקרה. כל חבית נפט שהוא גונב, כל כדור שחייל יורה על ילד עירקי ובוש מרוויח חצי סנט ממחיר הכדור, כל שירות וחברה עירקים שמופרטת לידי תאגיד אמריקאי - זה רק בשביל ההרגשה הטובה שלך. את חושבת שאנחנו לא היינו כאן בזמן הטילים? את חושבת שהיה לנו כיף? את חושבת שאנחנו לא יודעים שסדאם חוסיין הוא מנוול? אבל כמו שלשנוא את אייכמן זה לא תירוץ לתמוך בהיטלר, לשנוא את מה שסדאם חוסיין עשה זה לא תירוץ לתמוך במה שבוש עושה. בדיוק להיפך, אם את מתנגדת לזריקת טילים על אנשים, את אמורה להתנגד לזה שבוש זורק טילים על עירקים בשביל לעשות עוד כמה דולרים, אפילו שהוא לא יכול לבזבז את הסכומים האדירים שיש לו.

Gilliana

New member
נו, למה אפשר לצפות ממי...

... שברוב יומרנותו שינה את שמו ל-"אלוהים"? כמובן שאחד כזה גם יתנהג כאילו הוא אלוהים וינסה לקבוע לכולם מה הם אמורים או לא אמורים לעשות, How typical. למרבה הצער יש לי חדשות בשבילך - אתה *לא* אלוהים, ואם יש דבר אחד שאני לא אמורה לעשות - הוא לסבול את הקשקשת שלך. End of discussion.

חלש מאוד.נראה שנגמרו לך הטיעונים...

כשסיפרתי את הקטע האנקדוטה השולית הזו על שינוי השם, לא ידעתי שזה על תקן של "כל מה שתאמר ישמש נגדך". אני רואה שנגמרו לך הטיעונים, אז את מתמקדת בהשמצות לא רלוונטיות. הרי מעכשיו והלאה את יכולה להגיד ת זה על כל מה שאגיד, כאילו זה פוטר אותך מטיעונים. בכל אופן, להציג אתאיסט (שלא מאמין בקיומו של אלוהים) שכותב את המילה "אלוהים" באיזו תעודה מטופשת כמגלומן זה סתם טימטום. ואם ב"ינסה לקבוע עבור לכולם מה הם אמורים או לא אמורים לעשות" את מתכוונת לזה שהבעתי את דעתי על כך שהמנהיגים לא צריכים לרצוח מיליוני אנשים חפים מפשע עם פצצות ורובים - אז כן, את צודקת, אני בהחלט חושב שאני וכל שאר האנשים צריכים לקבוע למנהיגים המושחתים "מה הם אמורים או לא אמורים לעשות". ואת באמת לא חייבת להגיב, אם אין לך משהו מועיל להגיד עדיף שתשתקי.

Gilliana

New member
אז תיישם את מה שאתה חושב

ותניח לי לנפשי. כמה אפשר להציק??? נמאס!!!!!!!!

Lonly badger

New member
גילי עוסקת בעובדות

לכן בבקשה , רעננו את תפיסת המציאות שלי , כי אני בטוח שהראו בDISCOVERY שהנשיא באותה תקופה(רוזוולט?) , לפי מסמכים ששוחררו , הנשיא ידע שהולכים להתקיף אותם . ולא עשה כלום. נשמע מאוד מאוד מוכר. רק שהפעם זה מאומת, עובדתי. יש מצב שאפשר למצוא גם את המסמכים או הפניה\מאמר לגבי המסמכים. כרגע אין לי מושג. יפן תקפה אכן- ואכן היו פיצוצים. אכן היו נפגעים. אבל הכל זאת הצגה בשביל כסף ושליטה. כסף, דרך אגב הוא בסך הכל סמל לכוח , כלומר שוב - שליטה. מי שמחזיק ושם דגש על כסף הוא נשלט. תקנו אותי אם אני טועה . כי יכול להיות שאני טועה.

למעלה