../images/Emo45.gif כל הכבוד לך ענבל על התשובה
קשה לי להחליט, אם דבריה של אורפזית נובעים מרוע לב, טפשות או סתם חוסר רגישות לרגשותיהם ודעותיהם של אחרים. אני, כאמא ל-4 ילדים! וסבתא ל-6 נכדים ועוד 2 בדרך, שמכירה גם את הצד השני של המטבע, כי בתי שרצתה יותר מכל ללדת, עברה טיפולים קשים, בהתחלה גם אכזבות ובהמשך גם הצלחות (היום יש לה 3 ילדים ו-1 בדרך), ומצד שני אם לבן שמכריז בשיקול דעת גמור שאינו רוצה ילדים - שאגב, מאד מאד אוהב את אחייניו, מרגישה שבהחלט יש לי את הזכות לאמר לאותה אורפזית השחצנית, שללדת ילדים זו לא חוכמה, החכמה היא לגדל אותם כראוי. ולגדל ילד מאומץ, זו מצווה הרבה יותר גדולה. ולאורפזית אוכל רק לאמר שיש לכבד גם את דעותיהם ורצונותיהם של אחרים שחושבים אחרים ממך. לכל אחד יש את השיקולים שלו. ובכלל אני לא בטוחה שזה שאת אמא, לא נובע מאגואיזם אישי, להראות ולהוכיח לעולם מה שאת יכולה ולהיות כמו כולם או מהפחד להיות בודדה ואני מדגישה לא לבד אלא בודדה,כי להיות לבד זה מצב שרבים בוחרים להיות בו ואילו להיות בודדה זו כבר בעייה נפשית. לא כל אחד חושב ומרגיש כמוך, אז אנא כבדי את רצונם של אחרים. הפורום הזה הוא לא "בעד ונגד לידת ילדים" אלא בפירוש פורום עבור "נשים שלא רוצות ילדים" כך שמקומך הוא לא כאן ודעתך לא חשובה ולא תורמת שום דבר לאף אחד בפורום. גדלי את ילדייך באושר ובנחת והניחי לאחרים לחיות את חייהם כרצונם.